Evlilere sorum

Bu konu sahibi daha olgun bu konuda. Eleştiriye açık. Öbür konunun sahibi bu konuyu da sahiplenmiş cevap veriyor

Haklısınız

İnsanlar yetişkin olduktan sonra değil “birey” olabildikten sonra evlense böyle konulara gerek kalmayacak bence.
Haklısınız zaten bugüne kadar böyle bir şey düşünmemiştim ama acaba olsa nasıl olur diye düşünmüştüm teşekkür ederim cevabınız için

Eşimden hiç boyle bir talebim olmadi. Çok seviyorum, sevdikçe ve uyum sagladikca gerginlik olmuyor evimizde. Yani herhangi bir olaya gerek yokken tepki vermem, vermediğim için de esim arayıp aktarır. Annemlere gidelim? Bunu alalım mi? Vs öncelik sorusu hep bende. Cunku ben yoğun değilsem isim yoksa hayiiiirr asla gitmem annene insani değilim. Musaitsem gideriz, gelirler. Bunu anneye gitmekten yazdım ama hayatın her anında daha sakin kalınca evlilikte sakin oluyor bence. Yıllar elbetteki insani yorar ama 10 yıllık sevgilimle hala hic kotu soz etmeden yurutebiliyorum evliliğimi.

Hanımcı olmak da neye göre kime göre ?
Benim icin esine değer vermek saygı duymak ortak yaşamda üzerine düşeni yapmak birlikde karar vermek , dengeyi bulmak çok değerlidir ve bu denklem saglandiysa korumak değerini bilmek çok önemlidir
Evlilik yasamimda bunu sağlayamadık, çok isterim bu düzeye gelmeyi başka türlüsü mutsuzluk stres sıkıntılar getiriyor ..

Bizde de fikirler genel de ortaktır tartışmalar ve eşimin ergen ergen tavırlarına rağmen önceden çok bencildim iki sene evvel ben merkezciydim çok üzüldüm ve üzdüm artık öyle değilim o da hanımcı hiç olması sadece fikirlerimi bazen onayladı bazen onaylamadı hanımcılık da dışardan hoş değilmiş yorumlardan bunu anladım

Eşinin kendi fikrinin olmasını beni evliligimizi düşünerek kararlar almasını önemserim, başka türlü hep benim istekleromin olması bi süreden sonra sıkıcı olurdu.

Hanımcı derken kastedilen nedir? Sevgilim hanımcıysa ben de beyci mi oluyorum o zaman?
Birbirine saygı duyan, destekleyen, kararlarını ve fikirlerini doğru düzgün konuşabilen çiftlerden olmak istiyorsanız en başta siz öyle olmalı ve hayatınıza alacağınız kişiyi de buna göre seçmelisiniz.
Saygısız, dediğim dedik, kaba bir adam sonradan değişmez.

Doğru söylüyorsunuz yok eşim öyle değil tabi sinirli yanı var herkes gibi ama dediğim dedik değil bazen ailesinin sözüne bakıyor ama hep değil genel olağan şeyler ben de üstelemiyorum pek

birbirini seven ve saygı duyan insanlar birbirine düşkün olur , davranışları hassas olur ince düşünceli olur . Bunun dışında bişeyler yapmak yapmacıklı olur eğreti durur . Birsüre olur sonra eski haline döner . Doğal olun içten olun

Bu hanımcılık nedir çok merak ediyorum? Ben de evliyim böyle bir beklentiye girmedim ama olmasını isterdim galiba. Eşini hanımcı eden var mı
12 senelik evliyim eşim hiç hanımcı olmadı olmasınıda istemezdim galiba ama çevremde çok gördüm eşlerinin ağzının içine bakanı karşılıklı sevgi saygı varsa kimse kimsenin etkisi altında yaşamasın bence

Farkındaysan birçok kişi tepki göstermiş.Bu tarz tabirler itici oluyor .Sen eşimin bana saygılı,anlayışlı,sevecen v.s. olmasını nasıl saglarım deseydin fikirler gelirdi.Hanımcı deyince zaten bu tabir ezik ,karakteri oturmamış ,olgun olmayan bir erkeği çağrıştırıyor.

Evet kesinlikle Soru sorma şekli önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…