Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

gelin mevlüdü mü ilk defa duydum kız öyle bişey mi varmış varsa bende yapam hepsini bi anda çıkarmış oluruz

aynen canım yaa gidip konuşmamız lazım uğraştırıyolar bide işte böyle nolur sanki düzgünce verseler istediğimiz yerde izlesek

Arkadaşım yapmıştı canım kuran falan okunuyor evde dua edilmiş oluyor güzeldi ben gerek duymadım evimiz küçük olmaz diye daha gelende geldi zaten bir daha yapmayayım

Bu akşam kayınvalidem düğün cd sini izlemeye gelecekmiş eşime söylemiş arayıp bana da söylemedi ki sorayım acaba yemeğemi gelecek o gün geldiğinde aç değildi tatlı zor yedi Dün fırında beşamel soslu peynirli makarna yaptım yiyemedik bir kaç sebepten dolaba koydum direk elektrikler yok geceden beri bozulmazlarsa inşallah onu koyayım diyorum yanına yeşil salata ya da cacık akşam da puding yaptım ayaklı bardaklarımda servis ettim burçak bisküviyi de rondoda çekip arasına koydum süsledim falan onuda veririm diyorum yanına ekstradan bir şey yapsam mı patlıcan musakka gibi bir de tokum derse kaldı bize o kadar yemek

ay benim evimde küçük ya 13 kişi geldi işte geçen gün zor sığdık aman dursun mevlüt falan başıma iş açmayayım durduk yere

canım bence ara sor havadan sudan konuş napıyosun falan de akşama yemeğe mi gelirsin ona göre hazırlık yapayım diye sor boşuna okadar yemek yapmamış olursun makarna size yeter bugün yemeğe gelmezse tatlında varmış oh çay ikram edersin yada soğuk bişeyler tatlını koyarsın yeter ama yemeğe gelcekse makarnanın yanına bişey daha yapman gerekir
akşama kadar elektrik gelmezse beşemel sostan dolayı biraz ekşiyebilir makarna canım havalar sıcak ya bişey dayanmıyo oyüzden

Kızlar ben döndümm, iş başımı bugün yaptım, ben yokken neler yaptınız bakem

kıyamam yaa ama sonucta en yakın arkadasınmıs o da dugune gelır beraber donersınız azıcık özlıceksın ama napalım gorev gıbı dusun

Düğüne de gelmedi kocam, iki gün kaldım anacığımın evinde. Valla iki gün bile olsa insan nasıl özlüyo. Yolda giderken salak gibi ağladım bide 2 güncük dayanamadım, 8 yıl eşime kavuşmak için nasıl sabretmişim kendime hayret ediyorum valla

Evet inşallah gelmiştir yoksa mahvoldu yemeklerim tatlım hemen bozulur Öyle de sorulur mu ki akşam eşim arasa ya da anne ne zaman geleceksiniz yemeğe yetişecek misiniz gibisinden beni arayıp söylemedi sonuçta

Oyy taze gelin tabi hasret başka oluyor şimdi kavuştuk ya ayrılması daha zor ama bak geçti gitti

ben aile paketleri için de aldım, 2 tane aile albümü, 2 tane cep albümü. cep albümlerini de ablamla görümceme düşündüm, ablamınkini verdim de diğeri duruyor

Düğün çekimlerinden bahsediyosun demi ? Bende onlardan paket şeklinde aldım canım ama düğün salonunda çekilen fotolardan fazla alamadık çoğaltmamız lazım. Siz çoğaltıp verdiniz mi düğündeki fotoları?

ay kuzum benım ınan bana ben işteyken o kadar cok ozluyorum kı polonyada okurken de cok ozluyordum hergun aglıyordum skypeda goruscegımız zamanı ıple cekıyordum yada tatıle gıtcegım zamanı :) sımdı 2 haftadır da gec gelıyo mecburi mesaisi var acaip ozluyorum

ne güzel azcık özlersin işte :) hangi şehirdeydiniz canım?

Özledim özledim hemide nası... Canım ben İstanbul'da yaşıyorum. Arkadaşımın düğünü için 2 günlüğüne Ankara'ya gittim. ama o iki gün eşim olmadan çok zor geçti. 8 yıl eşime kavuşmak için nasıl bekledim bilemiyorum. okeanoss00 'u azıcıkta olsa anladım valla.

Evet inşallah gelmiştir yoksa mahvoldu yemeklerim tatlım hemen bozulur Öyle de sorulur mu ki akşam eşim arasa ya da anne ne zaman geleceksiniz yemeğe yetişecek misiniz gibisinden beni arayıp söylemedi sonuçta
valla ben sorardım aranızdaki samimiyeti bilmediğim için nasıl uygun olur bilemiyorum canım
ben kendi kayınvalidem olsa arar direk sorardım anne yemeğemi gelceksin çaya mı derdim bodoslama
ama dediğn gibi yemeğe yetişir misiniz falan diye sorabilir eşin daha dolaylı olur öğrenmiş olursun :)
bence gelmiştir elektrikler son zamanlarda herkesten duyuyorum bizde de oldu gece gitti elektrik sabah 8 e doğru gelmişti

İyiyiz ama o kadar samimi değiliz beni arayıp söylemedi düşün daha nasıl arıyımBiz evden çıktığımızda yoktu inşallah gelmiştir

Son düzenleme:

Cumartesi günü çalıyo pazar günü de normalde izinliydi ama bi iş teklifi gelmiş, öngörüşmeyi de pazar günü yapalım demişle o yüzden düğüne de gelemedi. bende o yüzden tek başıma gittim. arkadaşım da çok sevindi kınasında da kurtlarımı döktüm. ama o iki gün çok zorlandım. Eşim yanımda olmadan uyumak zor geldi valla. görünce çocuğun üstüne atladım. dün gece ( ) şşey yapmak için uykusundan uyandırdım yeminle

İnsan özler canım alışıyoruz bağlanıyoruz artık daha farklı hayatlarımız tabi ki Arkadaşında çok sevinmiş bak arada gerek demek ki insana böyle kısa özlem

Bizde eşimle bu yıl keşfettik trileçeyi, satıldığını öğrendiğimiz her yerde alıp yiyoruz valla. tarifini versende, bende eşime yapsam nasıl sevinir kocacım

Bizde eşimle bu yıl keşfettik trileçeyi, satıldığını öğrendiğimiz her yerde alıp yiyoruz valla. tarifini versende, bende eşime yapsam nasıl sevinir kocacım
canım vereyim hemencik çok basitmiş ya ben zor bişey zannediyodum

Keki için:
  • 5 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • Yarım çay bardağı şeker
karamelini ben hazır alıyorum bu dondurmaların üstüne dökülen karamel soslardan

Yapılışı :

Yumurtaların beyazları köpürene kadar mikserle iyice çırpılır, (püf noltası bu yumurta beyazları bembeyaz kar gibi olsun ) şekerle yumurta sarıları da eklenir biraz daha çırpılır.(çok çırtma sönüyo birazcık karıştır sadece ) Vanilya, kabartma tozu ve un elenir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır (bu aşamada mikser kullanma kaşıkla alttan yuları doğru söndürmeden karıştır). Yağlanmış tepsiye dökülür 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.(fırının ağzını açma 25 dakka sonra çatalla kontrol et içi piştiyse kapat fırının içinde dursun tepsi fırının ağzı açık şekilde ılısın)

Şerbeti için süt, şeker ve krema tencereye koyulur malzemeler eriyene kadar kısık ateşte biraz ılıtılır. Pişen kek fırından alınır, üzerine kürdanla delikler açılır, kekin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet dökülür.
servis edeceğin zaman karamel sostan dökersen görüntü daha güzel oluyo canım
Afiyet olsun.

evlenmeden önce aynı evde yaşamaya nasıl alışacağız derken şimdi ayrı kalmaya dayanamıyoruz dimi oooyy sende hasret kalmışın kocana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…