- 4 Aralık 2014
- 969
- 843
- 78
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #9.221
canım vereyim hemencik çok basitmiş ya ben zor bişey zannediyodum
Keki için:
- 5 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
karamelini ben hazır alıyorum bu dondurmaların üstüne dökülen karamel soslardan Eki Görüntüle 1603445
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- Yarım çay bardağı şeker
Yapılışı :
Yumurtaların beyazları köpürene kadar mikserle iyice çırpılır, (püf noltası bu yumurta beyazları bembeyaz kar gibi olsun ) şekerle yumurta sarıları da eklenir biraz daha çırpılır.(çok çırtma sönüyo birazcık karıştır sadece ) Vanilya, kabartma tozu ve un elenir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır (bu aşamada mikser kullanma kaşıkla alttan yuları doğru söndürmeden karıştır). Yağlanmış tepsiye dökülür 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.(fırının ağzını açma 25 dakka sonra çatalla kontrol et içi piştiyse kapat fırının içinde dursun tepsi fırının ağzı açık şekilde ılısın)
Şerbeti için süt, şeker ve krema tencereye koyulur malzemeler eriyene kadar kısık ateşte biraz ılıtılır. Pişen kek fırından alınır, üzerine kürdanla delikler açılır, kekin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet dökülür.
servis edeceğin zaman karamel sostan dökersen görüntü daha güzel oluyo canım
Afiyet olsun.
İnsan özler canım alışıyoruz bağlanıyoruz artık daha farklı hayatlarımız tabi kiArkadaşında çok sevinmiş bak arada gerek demek ki insana böyle kısa özlem
kesinlikle böyle kısa özlemler iyi geliyo insana bensiz yatağa bile yatmamış, kanepede sürünmüşcanım yaaa. İnşallah okeanoss00 da tez zamanda kocasına kavuşur.
evet kalıyorum yaa zoruma gıdıyo gece 10da gelıyo cumartesılerıde calısıyo 2 haftadır bı ızmırdeyken ızın alabıldı o da onceden bıletımızı aldıgımızdan yanı gece 10da gelınce de ınsan hem ozluyorum hem korkuyorum tek basımma bıde askere gıdecegı gunler gelıyo aklıma oturup aglıyom yanıevlenmeden önce aynı evde yaşamaya nasıl alışacağız derken şimdi ayrı kalmaya dayanamıyoruz dimioooyy sende hasret kalmışın kocana
rica ederim canım olabilir valla frambuazlı hiç denemedim öylede yapabilirsin damak zevkine göre :)teeşekkür ederim canım benim. :) bu karamel sos yerine frambuazlı sos olsa nasıl olur. carte d'or'un öyle bi sosu vardı sanki dimi
Bizim burada frambuazlı yapıyorlar inanılmaz güzel sen de dene tozpembe beğenecegine eminim :)rica ederim canım olabilir valla frambuazlı hiç denemedim öylede yapabilirsin damak zevkine göre :)
ben bi pastanede üstü hindistan cevizli yemiştim sos falan yoktu herkes kendine göre yorum katabilir yani
İnsanın içinden gelmez canımAmin inşallah Rabbim en kısa zamanda kavuşmalarını bir daha ayrılık yüzü görmemelerini nasip etsin
evet kalıyorum yaa zoruma gıdıyo gece 10da gelıyo cumartesılerıde calısıyo 2 haftadır bı ızmırdeyken ızın alabıldı o da onceden bıletımızı aldıgımızdan yanı gece 10da gelınce de ınsan hem ozluyorum hem korkuyorum tek basımma bıde askere gıdecegı gunler gelıyo aklıma oturup aglıyom yanı
Neye iyi geliyor kızframbuaz çok baymayo bence, hafif eksilik güzel geliyo
yaa denemem lazım mutlaka eşim karamellisini bile çok seviyo meyveli tatlıları daha çok sever ozaman frambuazlı trileçe ye bayılır kesinBizim burada frambuazlı yapıyorlar inanılmaz güzel sen de dene tozpembe beğenecegine eminim :)
İnşaallah canımcım bızımkı buyuk ıhtımal 6 aylık gıbı duruyo ama bakıcaz artık zaten gorumcemle beraber kalıcaz ınsaallah sımdı gec saatte geldıgınde dedıgını yapayım en guzelı zaten bızım ordakı kedıler bıle ınsn gıbı kavga edıyolar :) dunde gec gelmedı hastanelık oldum cunku bıkac gundur ıste erken gelıyo :)ammiiinn
Evde geç saate kadar tek kaldığında sana tavsiyem, müzik aç. müzikle beraber birşeyler yaparken aklına kötü şeyler gelmiyo, yani bende işe yarıyor. Bende Asker yolu bekledim 1 yıl ama çok zor geçmedi, her gün konuşuyordum inşallah seninde zor geçmez canım.
İyiyim çok şükür canım sen nasılsınGünaydınnehirnil111 ciimm nasılsın
ıyı olmaya calısıyorum canım dun bıraz kotuydum bugun daha ıyıyım sukurkiİyiyim çok şükür canım sen nasılsın
Ne oldu canım hayırdırıyı olmaya calısıyorum canım dun bıraz kotuydum bugun daha ıyıyım sukurki
işte rahatsızlandım kuzum dün akşamüstü hastaneye kalktım ıste serum falan verdıler bugun daha ıyıceyımNe oldu canım hayırdır
Geçmiş olsun canım neyin var soğuk algınlığımı falan mıişte rahatsızlandım kuzum dün akşamüstü hastaneye kalktım ıste serum falan verdıler bugun daha ıyıceyım
yok kuzum hıpoglısemı var bende sekerım ve tansıyonum dusuyo bayaGeçmiş olsun canım neyin var soğuk algınlığımı falan mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?