- 4 Aralık 2014
- 969
- 843
- 78
- Konu Sahibi okeanoss00
- #9.221
canım vereyim hemencik çok basitmiş ya ben zor bişey zannediyodum
Keki için:
- 5 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
karamelini ben hazır alıyorum bu dondurmaların üstüne dökülen karamel soslardan Eki Görüntüle 1603445
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- Yarım çay bardağı şeker
Yapılışı :
Yumurtaların beyazları köpürene kadar mikserle iyice çırpılır, (püf noltası bu yumurta beyazları bembeyaz kar gibi olsun ) şekerle yumurta sarıları da eklenir biraz daha çırpılır.(çok çırtma sönüyo birazcık karıştır sadece ) Vanilya, kabartma tozu ve un elenir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır (bu aşamada mikser kullanma kaşıkla alttan yuları doğru söndürmeden karıştır). Yağlanmış tepsiye dökülür 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.(fırının ağzını açma 25 dakka sonra çatalla kontrol et içi piştiyse kapat fırının içinde dursun tepsi fırının ağzı açık şekilde ılısın)
Şerbeti için süt, şeker ve krema tencereye koyulur malzemeler eriyene kadar kısık ateşte biraz ılıtılır. Pişen kek fırından alınır, üzerine kürdanla delikler açılır, kekin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet dökülür.
servis edeceğin zaman karamel sostan dökersen görüntü daha güzel oluyo canım
Afiyet olsun.
teeşekkür ederim canım benim. :) bu karamel sos yerine frambuazlı sos olsa nasıl olur. carte d'or'un öyle bi sosu vardı sanki dimi