- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
- 798
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #8.401
Ben de dün fırında tavuk, yayla çorbası ve mısırlı pilav yapmıştım :) Tavuk bitti pilavım ve çorbam duruyor akşama ne yapsam ana yemek olarak acep ?Eee kızlar akşam iftar sahur menülerimizide yazalım çeyiz hazırlıkları düğün hazırlıkları bitti şimdi Ramazan koşuşturmamız var siz isteyin ben size haftalık temizlik programı bile yazarım böyle böyle sohbet edeceğiz işte
Bizim dünden hatta 2 gün önceden kalma yemeklerimiz var ye ye bitmiyor annemde vermişti eklendi üzerine mübarek
İftar menümüz;
-Yoğurt çorbası
-Zeytinyağlı yaprak sarması bunlar annemden
-Tavuklu pilav (bugün kaçıncı günü bizimle unuttum fırında yaptığımız tavuktan kalan tavukları pilavın üzerine dittim bol yapmışım)
-Cacık
-Naget kızartabilirim belki gerçi bu sefer diğerleri kalıyor o yüzden önce o yemekler bitecek
Sahur;
-Domates, salatalık
-Kahvaltılıklar
-Kızarmış ekmek
-Yimurta
Fikir olarak genelde sahurda menemen yapıyorum, ekmek kızartıyorum, karışık tost yapıyorum tok tutuyorlar farkettikte bir de bol bol domates salatalık yiyoruz susuzluk için
Yanına herşey olur kuzum pilavın yanına ne yakışmıyor ki evde dolapta ne var hazır olarak bir daha seni markete uğratmayacak onu getir aklınaBen de dün fırında tavuk, yayla çorbası ve mısırlı pilav yapmıştım :) Tavuk bitti pilavım ve çorbam duruyor akşama ne yapsam ana yemek olarak acep ?
Sahurda da kahvaltılıklar yumurta, börek türü şeyler yeniyor bizde.
Bu akşam uğraştırıcı bir şey yapmak istemiyorum kolay bir şey olsun :) Sinitsel alırım marketten belki onu kızartırım ya da buna benzer bişiler çok yorgunum hiç uğraşmak istemiyorum. Bu akşam babam çalışıyor annem yok kardeşimde iftara gidiyor kendime yapacağım yani sadece bu nedenle hafif şeylerle geçiştirebilirim :) Benim de canım cacık çekti akşama cacık yapıyoruz o zaman :)Yanına herşey olur kuzum pilavın yanına ne yakışmıyor ki evde dolapta ne var hazır olarak bir daha seni markete uğratmayacak onu getir aklınaPatlıcan falan varsa türlü olur karnıyarık olur patates yemeği yapabilirsin kolay Yeşil fasulye biber dolması diyeceğim ama onlar en çok makarnayla gidiyor Baktın daha basit birşey olsun dersen patates köfte falan kızartırsın ya da karışık yaz kızartması oldu bitti kuzum Cacık çekti canım fena cacıkta yaparsın
Kuzu teksen o zaman pilavla çorbayla bile doyabilirsin cacıkla bitirirsin işi gibime geliyor dediğin gibi kızartma köfte naget falan al bayağı doyurucu oluyor zaten bizde bir kaç öyle hazır gıda koyduk dolaba koymayacağım demiştim önceden ama kurtarıcı en azından Ramazanda çokta lezzetlilerBu akşam uğraştırıcı bir şey yapmak istemiyorum kolay bir şey olsun :) Sinitsel alırım marketten belki onu kızartırım ya da buna benzer bişiler çok yorgunum hiç uğraşmak istemiyorum. Bu akşam babam çalışıyor annem yok kardeşimde iftara gidiyor kendime yapacağım yani sadece bu nedenle hafif şeylerle geçiştirebilirim :) Benim de canım cacık çekti akşama cacık yapıyoruz o zaman :)
Evet evet akşam Migros'un önünde ineyim ben bi :))Kuzu teksen o zaman pilavla çorbayla bile doyabilirsin cacıkla bitirirsin işi gibime geliyor dediğin gibi kızartma köfte naget falan al bayağı doyurucu oluyor zaten bizde bir kaç öyle hazır gıda koyduk dolaba koymayacağım demiştim önceden ama kurtarıcı en azından Ramazanda çokta lezzetliler
İn kuzum yanınada ketçap mayonez ohh turşudaEvet evet akşam Migros'un önünde ineyim ben bi :))
bizim bu akşam menümüzde
-Kremalı mantar çorbası (dünden kaldı)
-pide pizza(kalmış pideyi değerlendirmek için)
-karpuz
-halleyli pasta (o da dünden kaldı)
bu akşam bayaa bir kolaya kaçıcam ben
turşu dediniz de benim de canım çekti ben de alayım bari bu akşam
sahurda kahvaltılık zeytin peynir yiyoruz
Çok güzel menü halley pasta aklıma yazdım evde yiyemediğimiz koca bir paket var değerlendirelim onuKaçıcaz artık zaten eşimle aynı zevklerimiz kızartma türlerinide seviyoruz o yüzden eş anlayışlıysa sorun yok Ramazan sonrası rahatça yaparız tariflerimizi Pide pizza aklımdan geçti fırında yapıyorsun değilmi ya da tost makinesinde deneyeyim bende akşam kalmış pidemiz var yarım sucuk kaşar domates bastırayım Tatlı olarak muz aldık üzerine çikolata sosu pişirdim süsleyip yiyoruz Eşim çok tatlı sevmiyor ya ben bayılıyorum ama ah yese ne şerbetli sütlü tatlılar yapıcam ama sütlaçtan bile bir kaşık alıp bırakıyor Misafirlere artık yapıcam
bizim bu akşamki iftar menümüz;
tarhana çorbası
mantı
bi de salata belki
ben oruç tutmuyorum eşim de hastalandı o da tutamıyor o yüzden pek iftar gibi değil :)
sizin menülere bayıldım ama ben yemek yapma konusunda çok yeniyim o yüzden çok temel şeyleri yapabiliyorum henüz :))) ama pazar günü peynirli börek yapmıştım çok güzel oldu
Mantı en güzel menü daha ne olsun evde aldım dolabı bekliyor paşamızın canı ne zaman makarna türü çekerse hiç sevmiyor ya bende mantı makarna hergün yesem sıkılmambizim bu akşamki iftar menümüz;
tarhana çorbası
mantı
bi de salata belki
ben oruç tutmuyorum eşim de hastalandı o da tutamıyor o yüzden pek iftar gibi değil :)
sizin menülere bayıldım ama ben yemek yapma konusunda çok yeniyim o yüzden çok temel şeyleri yapabiliyorum henüz :))) ama pazar günü peynirli börek yapmıştım çok güzel oldu
benim eşim de şerbetçi maalesef, ben ise çikolata şelalelerinde kayboluyorum
ben pizzamı fırında yapmayı düşünüyorum tost makinam ufak tam emin olamadım domates fln akarsa temizlemekle uğraşamam
domatesi hafifçe salça ve sıvıyağla öldür derim, böylece sulu sos gibi olur pidenin tamamına yayılır, (acıktım yahu)
halley pasta ise buzdolabından çıkınca mukemmel oluyor soğuk soğuk
ben çikolata sosunu yaptıktan sonra içine yeşil elma rendeledim kabuklarını soyup, iyice karıştırıp öyle döktüm halleylerin üstüne, daha bir göz doyurucu oldu
Uff benim de canımı çektirdiniz ben de halleyli pasta yapıcamMantı en güzel menü daha ne olsun evde aldım dolabı bekliyor paşamızın canı ne zaman makarna türü çekerse hiç sevmiyor ya bende mantı makarna hergün yesem sıkılmamYaparsın canım çokta güzel olur herşeyin hepimiz başındayız annelerimize yetişmek için bir kaç fırın ekmek yemek gerek
Uff bende çok açıktım anlattıkçaAkşam iftara bari değerlendireyim bir de halleyi yapayım dolaptakiler bitmeden yer açılmadan yenileri gelmiyor ne yapalım önce onlar atmakta istemem israf hep
Çok basit kuzum tam bizlik işte hem göze hem mideye hitap ediyoruzUff benim de canımı çektirdiniz ben de halleyli pasta yapıcam
Uff bende çok açıktım anlattıkçaAkşam iftara bari değerlendireyim bir de halleyi yapayım dolaptakiler bitmeden yer açılmadan yenileri gelmiyor ne yapalım önce onlar atmakta istemem israf hep
Uff benim de canımı çektirdiniz ben de halleyli pasta yapıcam
Çok basit kuzum tam bizlik işte hem göze hem mideye hitap ediyoruzne güzel fikirler çıkıyor gruptan iyi destek olacağız birbirimize
Borcamın altına streç film serdin mi canım?herkese bi Halleyyy oluyoooyyy
yapın kızlar ohh valla kaşık kaşık keyfinize bakın, evde beni bekliyor yarım borcam dolu dolu
ımayıs ayı gelincikleri
O değil benim henüz borcamım yok ev görmeye genelde getirilir ya almadım hiç cam tasım falanda yok kasem falan neye yapıcam kek kalıbınamı koysam streç sererim altına çeviririm tabağa sonradanherkese bi Halleyyy oluyoooyyy
yapın kızlar ohh valla kaşık kaşık keyfinize bakın, evde beni bekliyor yarım borcam dolu dolu
ımayıs ayı gelincikleri
Benim iftar da güzel geçti; menüde yeşil mercimek çorbası, garnitürlü pilav, püre + tas kebabı kızartma ve börek vardı :)
Bu akşama yemek derdim yok :)
Benimde annemin kek kalıbı yokO değil benim henüz borcamım yok ev görmeye genelde getirilir ya almadım hiç cam tasım falanda yok kasem falan neye yapıcam kek kalıbınamı koysam streç sererim altına çeviririm tabağa sonradan
Maşallah canım çok güzel menün benimde aileleri ağırlayacak menülerim belli ama ne ara yapıcam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?