- 20 Aralık 2012
- 2.746
- 5.182
- 408
- Konu Sahibi okeanoss00
-
- #8.261
Ben bu yıl da sefasını süreceğim seneye sizle aynı durumda olacağımRamazandan sonra annem tarafından yemek yapma stajım başlatılıyor hafta sonları yemekleri ben yapacakmışım
benim eşim oruç tutuyor ama ben tutmuyorum sahur biraz problem olacak sanırım bizde. ben de hazırlamış olurum iftarla beraber ama sahura kalkmam yani kendi ısıtıp yer
ayy daha yeni evlisiniz yaaa inşallah olmaz problem, merak etmee
önceden konuşulmuş konular ben de pek olacağını sanmıyorum
günaydın kızlarrrr
ramazan geldi çattı, her akşam iftar hazırlama telaşına düşecek taze gelincikler parmak kaldırsın
o değil de, tatlıış uykumuzu bölüp nasıl sahur hazırlayacaz yaa
ben şahsen geceden hazırlamayı düşünüyorum, hazırlayıp yatıcam kalkıp şııp diye koyucam masaya
Ben de aynen sahuru düşünüyorum. İşten gelip iftar hazırlamakta zor ama sahur biraz yat kalk sıkıntılı :-/ Benim eşim de erken kalkıyor servis erken aldığından, sahura kalkmam diyor ama öyle de nası olur ki ben mi yalnız kalkcam... Su içer yatarım fln diyor ama bakıcaz artık...
ya kızlar ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz? ben sabah 8 akşam 5 buçuk çalışıyorum eve gitmem bazen 6, bazen 6 buçuk. hafta içi ev işine dair yaptığım şey genel işler bulaşık vs. hafta sonu da full çamaşır yıkıyorum ve ev temizliği, ütü fln. hiçbir şeye vakit bulamıyorum benbi de yemek mevzusu var zaten mutfağa daha yeni giren biriyim bir yemek yapsam on kere mutfak temizlemem gerekiyor siz nasıl yapıyorsunuz?
ya kızlar ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz? ben sabah 8 akşam 5 buçuk çalışıyorum eve gitmem bazen 6, bazen 6 buçuk. hafta içi ev işine dair yaptığım şey genel işler bulaşık vs. hafta sonu da full çamaşır yıkıyorum ve ev temizliği, ütü fln. hiçbir şeye vakit bulamıyorum benbi de yemek mevzusu var zaten mutfağa daha yeni giren biriyim bir yemek yapsam on kere mutfak temizlemem gerekiyor siz nasıl yapıyorsunuz?
hafta sonu olsa otururuz sahura kadar ama iş olunca sıkıntılı, Allah bir kolaylık verir elbet
yetiştiremiyorum ben hiiiiççç
ben çalışmaktan ziyade misafirlik misafirlik geziyorum, o yüzden yetişmiyor sanırım
daha üç kere girdim mutfağa, ramazana kadar süre vermiştim kendime, artık o da geldi mecbur her gün kolay yemek tarifi arayacağım sitelerde
Yemek olayı biraz uzuyor bazen; 6 buçukta evde oluyorum, yemeğe 8'e doğru oturabiliyoruz ama anca zaten. Ne kadar kolay yemek tarifi bulsan da toparlamak vs o kadar sürüyor. En güzel temizlik pisletmemektir mantığıyla yaşamaya çalışıyorum :))) Neblim dağınık bırakmamaya o anda toparlamaya çalışıyorum, akşam bulaşıklarını 2 tabak bardak hemen makineye koyuyorum mesela, ya da işte kıyafetleri kirliyse kirli sepetine katlancaksa dolaba. Ama temizlik ütü çamaşır illa haftasonuna kalıyor. Haftaiçi de parça parça yıkayıp çamaşırlığa koyuıyorum balkona; ütülencek varsa ayırıyorum. Cumartesi sabahtan kahvaltıdan sonra süpürüp siliyoruz eşim de süpürüyor, o yüzden maksimum 2 saatte bitiyor. Ütü de haftalık yapınca abartı olmuyor, 1 saat fln. Sonra zaman kalıyor yine. Benim en çok sıkıntıya girdiğim yemek ve bulaşık toplama... çok zaman alıyor ve her gün tekrarlanan bişey... 3 gün aynı yemeği yiyemediğimiz için.
Yemek olayı biraz uzuyor bazen; 6 buçukta evde oluyorum, yemeğe 8'e doğru oturabiliyoruz ama anca zaten. Ne kadar kolay yemek tarifi bulsan da toparlamak vs o kadar sürüyor. En güzel temizlik pisletmemektir mantığıyla yaşamaya çalışıyorum :))) Neblim dağınık bırakmamaya o anda toparlamaya çalışıyorum, akşam bulaşıklarını 2 tabak bardak hemen makineye koyuyorum mesela, ya da işte kıyafetleri kirliyse kirli sepetine katlancaksa dolaba. Ama temizlik ütü çamaşır illa haftasonuna kalıyor. Haftaiçi de parça parça yıkayıp çamaşırlığa koyuıyorum balkona; ütülencek varsa ayırıyorum. Cumartesi sabahtan kahvaltıdan sonra süpürüp siliyoruz eşim de süpürüyor, o yüzden maksimum 2 saatte bitiyor. Ütü de haftalık yapınca abartı olmuyor, 1 saat fln. Sonra zaman kalıyor yine. Benim en çok sıkıntıya girdiğim yemek ve bulaşık toplama... çok zaman alıyor ve her gün tekrarlanan bişey... 3 gün aynı yemeği yiyemediğimiz için.
pofff insanlar nasıl yetiştiriyorlar hayret ediyorum ben ya.. yemek tariflerine ben de bakıyorum ofiste bile :))) çünkü bişey yapiyim diyosun ama o malzeme evde yok hiç çıkıp da alamam yani eve bi kere girdikten sonra o yüzden önceden bakıyorum artık. Allah kolaylıklar versin hepimize ne diyim
hafta sonu ütü yapmadım dağ gibi birikti ya iki kişinin nasıl o kadar ütülenecek çamaşırı olabilir aklım almıyor
Ayyy içimi daralttınız kızlarBen de gelip böyle dert yanarım kesin ne zormuş evlilik yaa
pofff insanlar nasıl yetiştiriyorlar hayret ediyorum ben ya.. yemek tariflerine ben de bakıyorum ofiste bile :))) çünkü bişey yapiyim diyosun ama o malzeme evde yok hiç çıkıp da alamam yani eve bi kere girdikten sonra o yüzden önceden bakıyorum artık. Allah kolaylıklar versin hepimize ne diyim
Ayyy içimi daralttınız kızlarBen de gelip böyle dert yanarım kesin ne zormuş evlilik yaa
Ayy bi de onun dolapta bozulacak sebzeyle ne yapabilirim versiyonu var :) 2 kabak kalmıştı mesela napsam napsam derken çürüdü zavallılar :-/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?