Evliler Kervanı - Milat Mayıs 2015

Ben bu yıl da sefasını süreceğim seneye sizle aynı durumda olacağım Ramazandan sonra annem tarafından yemek yapma stajım başlatılıyor hafta sonları yemekleri ben yapacakmışım

ne mutlu sana, ben daha yeni yeni çabalıyorum

püf noktalarını paylaşmayı unutma

Ben de aynen sahuru düşünüyorum. İşten gelip iftar hazırlamakta zor ama sahur biraz yat kalk sıkıntılı :-/ Benim eşim de erken kalkıyor servis erken aldığından, sahura kalkmam diyor ama öyle de nası olur ki ben mi yalnız kalkcam... Su içer yatarım fln diyor ama bakıcaz artık...

ya kızlar ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz? ben sabah 8 akşam 5 buçuk çalışıyorum eve gitmem bazen 6, bazen 6 buçuk. hafta içi ev işine dair yaptığım şey genel işler bulaşık vs. hafta sonu da full çamaşır yıkıyorum ve ev temizliği, ütü fln. hiçbir şeye vakit bulamıyorum ben bi de yemek mevzusu var zaten mutfağa daha yeni giren biriyim bir yemek yapsam on kere mutfak temizlemem gerekiyor siz nasıl yapıyorsunuz?

hafta sonu olsa otururuz sahura kadar ama iş olunca sıkıntılı, Allah bir kolaylık verir elbet

yetiştiremiyorum ben hiiiiççç

ben çalışmaktan ziyade misafirlik misafirlik geziyorum, o yüzden yetişmiyor sanırım

daha üç kere girdim mutfağa, ramazana kadar süre vermiştim kendime, artık o da geldi mecbur her gün kolay yemek tarifi arayacağım sitelerde

Yemek olayı biraz uzuyor bazen; 6 buçukta evde oluyorum, yemeğe 8'e doğru oturabiliyoruz ama anca zaten. Ne kadar kolay yemek tarifi bulsan da toparlamak vs o kadar sürüyor. En güzel temizlik pisletmemektir mantığıyla yaşamaya çalışıyorum :))) Neblim dağınık bırakmamaya o anda toparlamaya çalışıyorum, akşam bulaşıklarını 2 tabak bardak hemen makineye koyuyorum mesela, ya da işte kıyafetleri kirliyse kirli sepetine katlancaksa dolaba. Ama temizlik ütü çamaşır illa haftasonuna kalıyor. Haftaiçi de parça parça yıkayıp çamaşırlığa koyuıyorum balkona; ütülencek varsa ayırıyorum. Cumartesi sabahtan kahvaltıdan sonra süpürüp siliyoruz eşim de süpürüyor, o yüzden maksimum 2 saatte bitiyor. Ütü de haftalık yapınca abartı olmuyor, 1 saat fln. Sonra zaman kalıyor yine. Benim en çok sıkıntıya girdiğim yemek ve bulaşık toplama... çok zaman alıyor ve her gün tekrarlanan bişey... 3 gün aynı yemeği yiyemediğimiz için.

pofff insanlar nasıl yetiştiriyorlar hayret ediyorum ben ya.. yemek tariflerine ben de bakıyorum ofiste bile :))) çünkü bişey yapiyim diyosun ama o malzeme evde yok hiç çıkıp da alamam yani eve bi kere girdikten sonra o yüzden önceden bakıyorum artık. Allah kolaylıklar versin hepimize ne diyim

ben de o an toplamaya çalışıyorum ama bazen çıldırıyorum iki kişinin o kadar dağıtabildiğine inanamıyorum ben hafta içi hiç çamaşır yıkamıyorum cumadan başlıyorum yıkamaya çünkü zaten ancak hafta sonu ütü yapabiliyorum o sırada diğer kıyafetleri dolaba kaldırmak istemiyorum ortada dursa toz olcak. benim eşim de yardımcı çok şükür ama yine de ben hiç sevmiyorum ev işini 2 hafta sonu ütü yapmadım dağ gibi birikti ya iki kişinin nasıl o kadar ütülenecek çamaşırı olabilir aklım almıyor yemek gerçekten çok problemli bir gün önceden yapmak da olabilir mesela

Son düzenleme:

aman Allahımmmmm bence gayet başarılısın tatlımmm
ben eve gideyim üç beş dakika ayağımı bacağımı uzatayım derken hiiiç bişey yapamıyorum,
tam dinleniyorum bi bakıyorum eşim nasıl özlemiş beni nasıll nasıll
kelimenin tam anlamıyla yuvarlanıp gidiyoruz şu hayatta

bu gidişle yemek sitelerinin tıklanma rekoru kırılacak

Ayyy içimi daralttınız kızlar Ben de gelip böyle dert yanarım kesin ne zormuş evlilik yaa

Ayy bi de onun dolapta bozulacak sebzeyle ne yapabilirim versiyonu var :) 2 kabak kalmıştı mesela napsam napsam derken çürüdü zavallılar :-/

Ayyy içimi daralttınız kızlar Ben de gelip böyle dert yanarım kesin ne zormuş evlilik yaa

Yaa ben de önceden düşünürken deliririm heralde her gün iş sonrası yemek fln diyordum ama öyle olmuyormuş. Severek yapıyor insan :) Sadece başbaşa geçirilecek zaman azalıyor diye stres yapıyosun.

günaydınnnnn kızlarrrrr

Ayy bi de onun dolapta bozulacak sebzeyle ne yapabilirim versiyonu var :) 2 kabak kalmıştı mesela napsam napsam derken çürüdü zavallılar :-/

ahahahahaaha

aynı problemi biz de yaşadık, artık tane hesabı alıyoruz sebzeleri

geçen gün de hazır doğranmış ıspanak aldım, yoksa mümkün değil pazardan alıp ayıklayamam
bir deneyeceği bakalım güzel olacak mı

gunaydın kızlar hayırlı ramazanlar ınanın aynı dedıgınız olaylar bendede var nasıl yetısıcem bılmıyrum eve gelıyorum 6-6bucuk yemege baslıyorum bı bakıyorum saat 8-8bucuk 9gıbı bıtıyo yemek sonra bu defa bulasık o bu oluyo bıızde haftaıcı hıc ev ısı yapamıyoruz temmızlık olarak ama benımkının ıcı daralıyo yapmayınca camasır sıkıntı oluyo haftasonları daha vaktımız olmadıgı ıcın pantolonmuz bıle kalmamıs bı baktık bugun kotu oldu yanı sureklı bı yerlere gıtmek durumunda kaldık haftasonları boyle zor ooldu ıste ama onun dısında temızlıkte bana yardım edıyo sagolsun azıcık laf etsede yanı her turk erkegı gıbı kadının ısıdır ev ıslerı mantıgında olsada yetısemedıgım ıcın yardım edıyo bıde o benden daha tecrubelı bu konularda bırazda o yuzden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…