Alıntı yapamıyorum kopyaladım
Sizin cümleniz
Benim cümlem
Mesleği olursa, dik durursa, evlenme odaklı olmazsa, kendini kimseye bağlı olmadan da mutlu etmeyi bilirse korursunuz.= Çocuklarım sevdikleri değer gördükleri kişilere kalbini bedenini açmayı öğretebilirsem ve sadece değer gördükleri kişilerin yanında olurlarsa benden mutlusu olmaz.
Sizin şansınız iyi gitmiş iyi insanlara denk gelmişsiniz. Aleyna çakırın abisinin röportajını açın izleyin. Kardeşim çok özgürdü karışmadık baskı yapmadık keşke takip etseydim. Sahip çıksaydım dedi. Evet dışarısı kurtlar sofrası tabiki sahip çıkacağım evladıma
Aleyna Cakir kim bilmiyorum, muhtemelen yine bir erkek tarafindan öldürülen kadinlarimizdan biridir. Burda sen bunu düsünmeden bile suçu kadinda koyuyorsun. Veya abisinde, yeterici kadar "korumadigi" için. Yalnis "seçimler" yaptigi için.
Özgür büyümek, yetismek bir tarafta fakat daha önemli taraf ise, güvendir. Cocugun hersey ailesine anlatabilmesi. Ailenin iliskileri normal karislamasi, kizin özgüvenli yetismesi, sevgi dolu yetismesi,..
Yoksa sevgisiz, özgüvensiz büyümüs, iliskilerin yanlis oldugu fikri ile büyümüs biri, tabiki yetiskin hayatinda farkli seçimler yapar. Bu seçimlerin yapmasinin suçu o kadinda degil, yada sadece degil. Toplumdur, ailesidir.
En basit sen sevgililerin ile sevismedin, nisanlin ile sevistin ama. Peki nisanlin seni biraksa "sana deger vermeyen" biri ile beraber olmus olurdun? Yada sevgililerin biri ile sevisseydin? Bunun kotasimi var? Insan o an o kisiyi seviyor ve bakiyor bir kaç ay sonra yürümüyor, birakabilirde.
Yada hiçbirini yapmayabilir, evlendigi günde sevisebilir. Kime ne? Kadinlar niye hep birbirini kuyusunu kazmaya merakli? Hiçbir erkegin "1den fazla sevgili ile sevismis birine söverim yaa söverim, swingerden ne farki var" dedigini duydunmu? Adamlar birbirlerin en kötü taraflarini kapatiyor. Ha buda tam dogru degil fakat kadinlar birak kapatmayi, birbirlerin açigini bulma derdindeler.