Evli ve özel sektörde çalışan bir kadın olmak...

Denetim şirketinde falan mısın merak ettim.
Bazı şirketlerin şartları böyle ve girmeden araştırmak lazım. Memurluk tabii hayat garantisi fakat Bence olay evli bekar çocuklu çocuksuz olmak değil yaşam tarzı hayattan beklentiler.
Eğer memurlukta da iyi para kazanabilecekseniz aldığınız eğitimi ortaya koyabilecekseniz mantıklı.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

şanslıymışsın valla.

bizde öyle bişey yok. onu desen yarın gelme derler.
Ben bi müdürü tanırım o bana tamam dedi, bitmiştir diyorum
Umarım bigün şutlanmam
Geleni gönderiyorum valla saat 18:00 bilgisayarı kapattım, hadi iyi akşamlar diye
Mırın kırın ediyolar ama bana ne diyorum içimden
Bi arkadaş dedi zaten sen çok iyi yapıyosun, ben yüz verdim tepeme çıktılar diye

aynen bizde de öyle birşey imkansız. ya çalışmamayı göze alacaksın yada eşek gibi kalıp çalışacaksın diyolar resmen.

şimdi bekarım idare ediyorum da evlenirsem ne olacak bilmiyorum.

çok zor. sizin durum geçicidir umarım.

Kadın için özelliklede sevmediği bir yerde çalışmak çok zor Allah yardımcın olsun inşallah ama inşallah harika derecede istediğin gibi bir iş yeri bulursun. Sınavı kazanırsın umarım

hayır internetten alışveriş yapılan bir sitenin ofisinde çalışıyorum ve aşırı sistemsel sorunlar var mecbur kalacaksınız diye emir gelmiş ekipte 6 kişi var 6mızda kalıyoruz ancak diğerlerine çok normal geliyor bu durum çünkü alışmışlar.

Mesai almıyorsam
1 dk daha fazla durmam ben, alırım çantamı giderim
Sen niye onca saat haybeye çalışıyosun

canım bizim mesleklerde pek mesai ücreti alamazsın.
genelde mühendis kadrosu bu şekilde çalışır.
devlet de mesai ödemez mesela, özelde mesai ücreti ödeyen de az yer vardır.

Ozel soktor ne yazikki boyle.

Kurumsal olsalar bile boyle.

Esim yabanci bir firmada muhendis.

Dogum yapacagim 4 gun babalik izni olacak diye o hafta cumartesi pazar ise gitti bitirmesi gereken isleri bitirdi.

Yapmazsa dondugunde daha fazla is obu bekliyor olacakti.

Esim bana diyor ki iyiki muhendis olmamissin ben erkek olarak yipraniyorum.

Is gorusmesine cagrilsa daha iyi bir firmadan nasil izin alacagim diye sikinti cekiyor.

Allah yardimciniz olsun. Zor bir durum.

Insallah mulakatiniz iyi gecer. Atanirsiniz devlete.

İlk yıllarımda ben denetimde çalıştım ondan sordum. hEm psikolojik hem fiziksel olarak çok zor dediğin gibi performans sistemi var insan alt üst oluyor. Zaten bakınca 35'ine kadar dayanan yok bu tür yerlere. Hep genç çalışanlar.
Muhtemelen sizin de öyledir.
Başka bir iş bulamaz mısın mesai saati bitince paydos veren? Bunlar önceden konuşulacak şeyler aslında eğer şu anda olduğun şirket sana daha önceden belirtmediyse çık işten gitsin. Başka iş bulursun mutlaka benzer bir yerde veya farklı.
Çalıştıracak adam çok nasıl olsa.

canım bizim mesleklerde pek mesai ücreti alamazsın.
genelde mühendis kadrosu bu şekilde çalışır.
devlet de mesai ödemez mesela, özelde mesai ücreti ödeyen de az yer vardır.
Bize de vermiyolar
Bende o yüzden saatimi aşmıyorum, bana ne çoluğum çocuğum bekliyo

canım daha 9 aydır çalıştığın için böyledir.
bizim mesleğin ciddi problemlerinden biridir bu, ama bazı dönemler mecbur kalırsın.

örneğin ben hamileyim, normalde mesai yapmam yasal olarak yasak, ama mesai yapıyorum kaç haftadır.
işime karşı sorumluluk olarak görüyorum bir yerde,
çünkü mühendissen gecikmeden sorumlusundur, bu benim işim değil diyemezsin ki.

elbette çok zor ve yıpratıcı bir şey bu, ama ekip olarak buna çare aranmalıdır.
bizim mesleği seçerken bu yönünden haberin yok muydu?

bu arada devlete girmek istiyorsan umarım istediğin sonucu alırsın ama orada da seni körelttikleri bir gerçek.

senin yerinde olsam bu şirkette deneyim kazanıp kendi şartlarıma uyan başka bir şirkete geçiş yapmaya çalışırım.
ama yeni mezun isen muhakkak mesai yapman gerekecektir ekibe ayak uydurmak için.

Eski isyerimde yol ters oldugu, arabayla gitmek zorunda oldugum ve sabah aksam esimi de ise birakip aldigim icin "mecburen" 6 da isten cikiyordum. Cumartesilere de "beyim" izin vermiyordu. Diger kraldan cok kralci arkadaslar mirin kirin ediyordu ama benim zamanim patrona yalakalik yapmaktan daha degerli oldugu icin 6 da basima is icin gelenleri itinayla yolluyordum. Sonradan akillari baslarina gelince bana da sen iyi yapiyorsun dediler

Bize de vermiyolar
Ben de muhasebedeydim. Sap kullanıyorduk. Ay sonu işlemleri için her ay bir kaç gün kalıyorduk. Sonra sistem kapatılıyordu. Mecbur kalırdık.

Şimdi devletteyim. Eşim eve benden geç gelmeni istemiyorum dedi. Benim de iyi kpss puanım vardı atandım. Hatta şimdilik izindeyim 2 yıl bebek büyütüyorum. Özelde bu izni de alamazdım...

Bize de vermiyolar

canım kesinlikle iyi yapıyorsun,
ama meslekten mesleğe fark var.

örneğin bir kadın doğumcu ben gece doğuma gelemem diyebilir mi, iş tanımında vardır.

mühendislerin iş tanımında da bu vardır, işte bir arıza çıkarsa gider ve yaparsın, gecikme varsa ekipçe mesaiye kalırsın.
ama tabi bunu talep eden şirket, işler iyi giderken de çalışanına kolaylık sağlamalıdır.
yoksa hep bana hep bana mantığı elbette bir yerden sonra en hırslı çalışanı bile yıldırır.

mesai paramı vermeyen yerde 1 dk durmam.

beyaz yakaya mesai yok diyolar bende o zaman 18 dedin mi iş biter elimde ne varsa aynen bırakır çıkarım diyorum ve çıkıyorum tavsiye ederim sizede.

yalnız çok acaip bir konu oldu benim için,
ben de BDVde konu aşsam mı diye düşünüyordum, tükendim diye.

ama buradaki arkadaşların çok anlamayacağını düşünmüştüm.
ki bu konuya gelen yorumlardan da gördüğüm kadarıyla doğru düşünmüşüm.

aslında konu sahibinin konuyu anlatış şekli bana en başından çok garip geldi, yorumları okuyunca daha bir garipsedim.

Mesleğimi çok seviyorum, hamilelik nedeniyle hiç verimli çalışamıyorum, o yüzden çok fazla işim birikti. Hafta sonları mesai yapıp tamamlamaya çalışıyorum, sonunda da hem fiziksel hem de manevi olarak çok yoruluyorum, tükenmiş vaziyetteyim artık.

ama bu mesleğe sadece iş olarak bakarsanız zaten çalışamazsınız, ürettiğiniz bir şey var, sizin tasarımınızın, sizin ekibiniz ve sizin iş planınız çerçevesinde verilen sözler var.
bu hem kendine saygı hem de üretilen işe sevgiyi içeriyor. bunlar olmadan zaten olmaz. örneğin Bir-Dost senin keçe hobin var, bazen gece uyumayıp o işlerinle ilgileniyorsun, çünkü yorulsan da bir şeyler ürettiğin için mutlusun. mühendislik de böyle bir meslek.
ekibimde bu şekilde düşünen kişiler olsa hiç hoşlanmazdım açıkçası, çünkü ekip olmak zamanı geldiğinde sabahlara kadar dirsek dirseğe çalışmayı gerektirir. bunun adı patrona yalakalık değildir, bu bir şey üretmenin gururudur.

elbette çok yıpratıcı olabilir süreklilik arz ettiğinde, elbette özel şirkette "patron" figürü olduğu için insan kimin cebini doldurmak için bu kadar emek veriyorum diye düşünebilir kimi zaman. işte buraya geldiyse iş, yaptığın ürettiğin işe saygın kalmadıysa en iyisi iş/şirket değiştirmektir.
Yine de önce biraz şans vermeli diyorum ben, 2 hafta mesai çok fazla değil ki bizim meslekte.

özel sektör çalışan evli ve hatta bebek bekleyen bir bayanım. Kesinlikle mesai konusuna takığımdır.Ben bir bayanım, erkekten daha fazla sorumluluklarım var işten çıkınca.Durmuyorum ben, 18.01 yapmıyorum asla.Sabahları da geç kalmam hiç bi şekilde.

Devletteyim ve halime çok şükür. Çalışma saatlerim belli. Eşimden 2saat önce evdeyim.
Özelde çalışırken gece yarıları eve geldiğimi bilirim.
Meslek açısından evet köreliyorsun ama rahat ediyorsun.
Rabbim yardımcın olsun sınavda inş.

Belki sizin mesleğiniz için geçerli olabilir Alys

Ama ben kendi mesleğimde hala aynı fikirdeyim
Faturayı sabah ta kessem olur ama taviz verirsem insanlar bunu kullanabiliyorlar
O yüzden evet dakika şaşmıyorum ama yarın geç geleceksem mesela, ben onu kendim düşünüp önceden halleder gerekirse çıkarım
Bence herkes kendi sorumluluklarını aksatmadığı sürece, vaktinde çıkması doğal hakkı

Üretimden kasıt nedir, birgün sonra üretsem de mutlu olurum ben keçeyi. Yorgunsam hiç yapmama havamdaysam gecelerim.

bu ne sıklıkta oluyor ama

ekstra ise sadece bu aya özelse olur

ben de kaldım bazen 10 a kadar ama bu yılda ikiyi aşmadı mesela

bu durumda olay çıkarılmaz ama her hafta ise olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…