• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve özel sektörde çalışan bir kadın olmak...

Merhaba arkadaşlar,

25 yaşındayım 9 aylık evliyim. Özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Eşim devlet memuru. Bu devirde tek maaşla geçinmek zor malum hele de büyük bir şehirde yaşıyorsanız. o yüzden çalışmak zorundayım. Ancak iş yerinde hiç mutlu değilim 2 haftadır her akşam mesaiye kalıyoruz zorunlu olarak (üstelik mesai ücreti yok) gece 10da 11de evde oluyorum. Okadar yoruluyorum ki eşime evime hiç vakit ayıramıyorum. Önce 8 5 çalışırken böyle değildi ama bu özel sektörün derdi bitmiyor cidden. Muhakkak bir eksisi oluyor.

Haftaya salı bir devlet kurumunun mülakatına giricem onun için bile izin alamadım henüz daha doğrusu daha söyleyemedim. Dua edin bana ya kpss'yi kazanayım yada bir devlet kurumuna atanayım çok mutsuzum.

Her şey neden bu kadar zor hele de çalışan ve evli bir kadınsan...
Seni çok iyi anlıyorum bende turizm sektöründe sağlıkçıyım.
Yazın gece 11.30 da çıkıyorum devamlı. sadece kışın 3 ay akşam 6 - 7 gibi çıkıyorum.
Berbat bir şey hafta sonu sadece pazar çalışmıyorum.
İnşallah kpss yi kazanırsın ve kurtulursun canım.

Belki sizin mesleğiniz için geçerli olabilir Alys Alys

Ama ben kendi mesleğimde hala aynı fikirdeyim
Faturayı sabah ta kessem olur ama taviz verirsem insanlar bunu kullanabiliyorlar
O yüzden evet dakika şaşmıyorum ama yarın geç geleceksem mesela, ben onu kendim düşünüp önceden halleder gerekirse çıkarım
Bence herkes kendi sorumluluklarını aksatmadığı sürece, vaktinde çıkması doğal hakkı

Üretimden kasıt nedir, birgün sonra üretsem de mutlu olurum ben keçeyi. Yorgunsam hiç yapmama havamdaysam gecelerim.

Alys Alys nıun dediği gibi meslekten mesleğe değişir

mesela biz saatinde çıksak da iş süreli

istersen yapma, o süre kaçarsa sonu ağır ceza mahkemesi

eve götürür yine yaparsın ya da şehir dışına sen gitsen de senin işini kimse yapmaz ülkenin öteki ucuna gider gelir bir de dönüşte iki günün işini birden yaparsın

ama esasen 5 değil 6 kişi olsa kimse fazla çalışma yapmak zorunda kalmaz patrona bunu dersin ama şimdi yeni bir kişinin uyumu uzun sürer vs der geçiştirir

bir de mesela dediğin gibi faturayı akşam da kessen sabah gönderilecek sabah da kessen fark etmez ama tuttururlar şimdi diye baştan net olmakla iyi yapmışsın bence

iki yıl özel sektörde çalıştım.bir çok meslektaşım işsizken halime şükrediyordum.çok yıpratıcı ve zor.emeklerinizin karşılığını tam alsanız veya takdir etseler yine bir derece katlanılır oluyor.şimdi devletteyim. kendi isteğimle, ihtiyaç olduğunda, öğle arasında veya mesai sonrası çalışıyorum.ve bundan kesinlikle rahatsız olmuyorum aksine mutlu oluyorum.
herkese mutlu ve huzurlu bir iş hayatı dilerim.

Alys Alys nıun dediği gibi meslekten mesleğe değişir

mesela biz saatinde çıksak da iş süreli

istersen yapma, o süre kaçarsa sonu ağır ceza mahkemesi

eve götürür yine yaparsın ya da şehir dışına sen gitsen de senin işini kimse yapmaz ülkenin öteki ucuna gider gelir bir de dönüşte iki günün işini birden yaparsın

ama esasen 5 değil 6 kişi olsa kimse fazla çalışma yapmak zorunda kalmaz patrona bunu dersin ama şimdi yeni bir kişinin uyumu uzun sürer vs der geçiştirir

bir de mesela dediğin gibi faturayı akşam da kessen sabah gönderilecek sabah da kessen fark etmez ama tuttururlar şimdi diye baştan net olmakla iyi yapmışsın bence

canım bu son dediğin bazı araştırmalara konu edilmiş.
projede gecikme olduğunda yapılacak en yanlış şeylerden birisi ekibe yeni birini dahil etmek olarak görülmüş.
Çünkü ekibe yeni başlayacak kişinin oryantasyonu büyük projelerde zaten bir kaç aydır.

Dediğin gibi mesai bazı mesleklerin fıtratında var.
elbette burada proje planlama safasında yapılan yanlışlar varsa bunlar dile getirilmeli, bir kişinin hatasını tüm ekip ödememeli. ama proje senin çocuğun gibi oluyor, yıllarca emek veriyorsun bir projeye belki,
ne bileyim ya, ben mesleğimi çok severek yaptığım için üzüldüm böyle düşünmesine konu sahibinin.

Merhaba arkadaşlar,

25 yaşındayım 9 aylık evliyim. Özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Eşim devlet memuru. Bu devirde tek maaşla geçinmek zor malum hele de büyük bir şehirde yaşıyorsanız. o yüzden çalışmak zorundayım. Ancak iş yerinde hiç mutlu değilim 2 haftadır her akşam mesaiye kalıyoruz zorunlu olarak (üstelik mesai ücreti yok) gece 10da 11de evde oluyorum. Okadar yoruluyorum ki eşime evime hiç vakit ayıramıyorum. Önce 8 5 çalışırken böyle değildi ama bu özel sektörün derdi bitmiyor cidden. Muhakkak bir eksisi oluyor.

Haftaya salı bir devlet kurumunun mülakatına giricem onun için bile izin alamadım henüz daha doğrusu daha söyleyemedim. Dua edin bana ya kpss'yi kazanayım yada bir devlet kurumuna atanayım çok mutsuzum.

İnş. atanırsın kardeş. Özel rezilik ya Allah çalışanların yardımcısı olsun.

merhaba,
özel sektörde iş saatleri daha düzenli alternatıfler var aslında,
bankalara basvuru yaptınızmı hiç,yazılım departmanında calısan bılgısayar muh.diger personeller gibi 6da paydos:)

yalnız çok acaip bir konu oldu benim için,
ben de BDVde konu aşsam mı diye düşünüyordum, tükendim diye.

ama buradaki arkadaşların çok anlamayacağını düşünmüştüm.
ki bu konuya gelen yorumlardan da gördüğüm kadarıyla doğru düşünmüşüm.

aslında konu sahibinin konuyu anlatış şekli bana en başından çok garip geldi, yorumları okuyunca daha bir garipsedim.

Mesleğimi çok seviyorum, hamilelik nedeniyle hiç verimli çalışamıyorum, o yüzden çok fazla işim birikti. Hafta sonları mesai yapıp tamamlamaya çalışıyorum, sonunda da hem fiziksel hem de manevi olarak çok yoruluyorum, tükenmiş vaziyetteyim artık.

ama bu mesleğe sadece iş olarak bakarsanız zaten çalışamazsınız, ürettiğiniz bir şey var, sizin tasarımınızın, sizin ekibiniz ve sizin iş planınız çerçevesinde verilen sözler var.
bu hem kendine saygı hem de üretilen işe sevgiyi içeriyor. bunlar olmadan zaten olmaz. örneğin @Bir-Dost senin keçe hobin var, bazen gece uyumayıp o işlerinle ilgileniyorsun, çünkü yorulsan da bir şeyler ürettiğin için mutlusun. mühendislik de böyle bir meslek.
ekibimde bu şekilde düşünen kişiler olsa hiç hoşlanmazdım açıkçası, çünkü ekip olmak zamanı geldiğinde sabahlara kadar dirsek dirseğe çalışmayı gerektirir. bunun adı patrona yalakalık değildir, bu bir şey üretmenin gururudur.

elbette çok yıpratıcı olabilir süreklilik arz ettiğinde, elbette özel şirkette "patron" figürü olduğu için insan kimin cebini doldurmak için bu kadar emek veriyorum diye düşünebilir kimi zaman. işte buraya geldiyse iş, yaptığın ürettiğin işe saygın kalmadıysa en iyisi iş/şirket değiştirmektir.
Yine de önce biraz şans vermeli diyorum ben, 2 hafta mesai çok fazla değil ki bizim meslekte.
Tebrik ederim sonunda mantık çerçevesi dahilinde bir yorum yapan olmuş.
18:01 de al çantanı çık demek bana da inanılmaz sorumluluk dışı geldi,
9 sene boyunca 1500 kişi çalışan uluslararası bir firmada çalıştım, aylarca gece 9 a 10 a kadar çalıştığımı bilirdim.
Bana kal diyen olmasa bile işlerimi düzene sokma açısından kendim kalmayı talşep ederdim.
Tamam mesai verilmeden çalıştırılması hoş değil ama ben bir dakika geçmiş , bas kartı çık zihniyetine çok karşıyım.
Bilgisayarımı kapadım bakamam demek nasıl bir cevap yani çok enteresan.

merhaba,
özel sektörde iş saatleri daha düzenli alternatıfler var aslında,
bankalara basvuru yaptınızmı hiç,yazılım departmanında calısan bılgısayar muh.diger personeller gibi 6da paydos:)
2 yıl önce türkiye nin en büyük bankasından istifa ettim.nedeni 5 te iş bitmesine rağmen 6 dan önce çıkamamak.hatta müdürün işi varsa ondan önce de çıkamamak.2 3 haftada bi hafta sonu atm için gelip şubeyi açmak.3 4 saat mesai yapıp tatil gününü zehir etmek.şefinin sana açık açık mobbing uygulaması.doktora girmek için bile izin alamamak vs vs...Yani demem o ki evliysen çalışmak zor özelde çalışmak daha zor bankada çalışmak bin kat zor.şimdi evdeyim bebeğim var.Evet eşim iyi kazanıyo şükür ama o kazanmasa da yine çalışmazdım.kafam böyle çok rahat kendimi sadece evim eşim bebeğim için yoruyorum başkasının derdi için değil...Allah çalışan herkesin yardımcısı olsun ve gönlündeki gibi bi iş nasip etsin...

2 yıl önce türkiye nin en büyük bankasından istifa ettim.nedeni 5 te iş bitmesine rağmen 6 dan önce çıkamamak.hatta müdürün işi varsa ondan önce de çıkamamak.2 3 haftada bi hafta sonu atm için gelip şubeyi açmak.3 4 saat mesai yapıp tatil gününü zehir etmek.şefinin sana açık açık mobbing uygulaması.doktora girmek için bile izin alamamak vs vs...Yani demem o ki evliysen çalışmak zor özelde çalışmak daha zor bankada çalışmak bin kat zor.şimdi evdeyim bebeğim var.Evet eşim iyi kazanıyo şükür ama o kazanmasa da yine çalışmazdım.kafam böyle çok rahat kendimi sadece evim eşim bebeğim için yoruyorum başkasının derdi için değil...Allah çalışan herkesin yardımcısı olsun ve gönlündeki gibi bi iş nasip etsin...

haklısın banka işi zor 9 yıldır bankacıyım,eskı subem sıkıntılıydı ama dogum izninden dondukten sonra güzel bir şubeye düştüm şansa,her bankanın farklı bir yapısı var,müdür ve sube cok onemlı..şuandakı subede 6 aydır calısıyorum 6 dedımmı basıp cıktım ve hiçbir haftaosnu gelmedım..
daha agresif çalışan bankalar var,
bide arkadas subecı degıl bılg.müh.sonucta g.m de çalışacak..dolayısıyla ekstra bir problem olmadıgı sürece çağırmıyorlar..3 yakınım var bılg muh.olup bankada calısan..hem maddı kısmı tatmin edici,hemde özel sektörde biraz daha nefes aldıran biryer

Mesai ücreti almadan o kadar süre çalışılır mı? Devlet memuru olamasanız bile -ki inşallah olursunuz -başka iş bakın bence. Evliyim özel sektörde çalışıyorum şahsen ben hazmedemezdim bu durumu.

Özelde sadece işçiler mesai alır.

Ben ofis bölümündeyim şirkette üretim kısmı da var ama herkes mesai alır. Bence özel sektörle alakası yok ortada büyük bir adaletsizlik ve yolsuzluk var.

Bu akşam mesaideyiz arkadaşlar işte şu iş bitmeden çıkmayalım diyolar. Kimsenin sesi çıkmıyor. Kalamam gibi bir lüksümüz bile yok. Direkt performans notuna yansıyor.

Haftaya mülakata gireceğim ama ne diye izin alıcam henüz bir bahane bulamadım.

Önceden izin alma o gün tüm gün gitme işe 'dur durak bilmeden çalıştığım için hastayım' dersin. Mesaiye kalmak kabul edilemez demiyorum ama ara verilmeli. Dinlenmek için. Ve tabi ki mesai ücreti için konuşmalısın.

2,5 ay özel bir merkezde staj yaptım. Tabii ki heryerde uyumsuz iş arkadaşları olacaktır ama özelde çok daha şımarık ve saçma insanlar var. Telefona bakmak bile yasak deyip kendileri akşama kadar kıyafet seçerler, oturmak yasak derler kendileri yerinden zor kalkarlardı. Bizi yalandan 40 dk geç bırakıyorlardı. Ama kendileri 1 sn bile geçirmiyorlardı. Özel gerçekten zor. Uzaktan kolay görünüyor millete. Bir de zaten iş yükü devlete oranla daha fazla.

Mesai ücreti almadan o kadar süre çalışılır mı? Devlet memuru olamasanız bile -ki inşallah olursunuz -başka iş bakın bence. Evliyim özel sektörde çalışıyorum şahsen ben hazmedemezdim bu durumu.

Ben ofis bölümündeyim şirkette üretim kısmı da var ama herkes mesai alır. Bence özel sektörle alakası yok ortada büyük bir adaletsizlik ve yolsuzluk var.

bende ofisteyim mavi yakalara mesai ücreti varken bize yok ve uzun bir müddet böyle gece mesaileri olacakmış anlayacağınız evimde yemek bile yapamıyorum. Destek olan arkadaşlara teşekkür ederim. Bayan için en iyisinin kamu olduğuna inanıyorum.

bu ne sıklıkta oluyor ama

ekstra ise sadece bu aya özelse olur

ben de kaldım bazen 10 a kadar ama bu yılda ikiyi aşmadı mesela

bu durumda olay çıkarılmaz ama her hafta ise olmaz

15 gündür aralıksız oluyor cumartesi pazar dahil günde 14 15 saat çalışıyoruz ve ne zaman biteceği muamma.

canım bu son dediğin bazı araştırmalara konu edilmiş.
projede gecikme olduğunda yapılacak en yanlış şeylerden birisi ekibe yeni birini dahil etmek olarak görülmüş.
Çünkü ekibe yeni başlayacak kişinin oryantasyonu büyük projelerde zaten bir kaç aydır.

Dediğin gibi mesai bazı mesleklerin fıtratında var.
elbette burada proje planlama safasında yapılan yanlışlar varsa bunlar dile getirilmeli, bir kişinin hatasını tüm ekip ödememeli. ama proje senin çocuğun gibi oluyor, yıllarca emek veriyorsun bir projeye belki,
ne bileyim ya, ben mesleğimi çok severek yaptığım için üzüldüm böyle düşünmesine konu sahibinin.

Sizin kadar olumlu düşünemiyorum. Bir bayan olarak iş hayatınızda hiç zorlanmamışsınız belli.

2,5 ay özel bir merkezde staj yaptım. Tabii ki heryerde uyumsuz iş arkadaşları olacaktır ama özelde çok daha şımarık ve saçma insanlar var. Telefona bakmak bile yasak deyip kendileri akşama kadar kıyafet seçerler, oturmak yasak derler kendileri yerinden zor kalkarlardı. Bizi yalandan 40 dk geç bırakıyorlardı. Ama kendileri 1 sn bile geçirmiyorlardı. Özel gerçekten zor. Uzaktan kolay görünüyor millete. Bir de zaten iş yükü devlete oranla daha fazla.
kesinlikle öyle akşama kadar gözümü bilgisayardan ayıramıyorum ve yetmezmiş gibi insanların egolarını çekiyorum.

Sizin kadar olumlu düşünemiyorum. Bir bayan olarak iş hayatınızda hiç zorlanmamışsınız belli.

ha ha sence zorlanmamış olabilir miyim?

aynı sektördeyiz.
ben 7 yıldır çalışıyorum.

bekarken de evliyken de bu meslekte çalıştım.

bir projemde 3-4 ay farklı bir ilde çalıştım, başka bir projemde çok ciddi mesai temposunda çalıştım.

şimdi hamileyim ve doğum iznine çıkana kadar normal tempoda çalışmaya devam edeceğim kısmetse.

bence siz yanlış meslek seçmişsiniz.

Merhaba arkadaşlar,

öncelik için bu saatler hem insan haklarına aykırı hem bir kadına aykırı ,çalışırken bir yandan daha kalifiye daha mesai saatleri uygun bir iş aramalısınız bence.ama inşaallah ya kopss ile ya da açıktan bir devlet kurumuna atanırsınız

Sen geç devlete.. Ne uza ne kısal.. Sadece siyaseten basında bitsin senin yarın kadar donanımı olmayan bir adam. bunlar mesele olmayacaksa önceliğin işin değilse bence rahat edersin.

Herkes Mutlu olacağı işi yapsın

ha ha sence zorlanmamış olabilir miyim?

aynı sektördeyiz.
ben 7 yıldır çalışıyorum.

bekarken de evliyken de bu meslekte çalıştım.

bir projemde 3-4 ay farklı bir ilde çalıştım, başka bir projemde çok ciddi mesai temposunda çalıştım.

şimdi hamileyim ve doğum iznine çıkana kadar normal tempoda çalışmaya devam edeceğim kısmetse.

bence siz yanlış meslek seçmişsiniz.

mesleğimi seviyorum ama bu çalışma şartları altında değil , bence siz mutlu köle olmayı tercih etmişsiniz.

Back