• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve özel sektörde çalışan bir kadın olmak...

öncelik için bu saatler hem insan haklarına aykırı hem bir kadına aykırı ,çalışırken bir yandan daha kalifiye daha mesai saatleri uygun bir iş aramalısınız bence.ama inşaallah ya kopss ile ya da açıktan bir devlet kurumuna atanırsınız
teşekkür ederim desteğiniz için devlette daha iyi bir kurumda mutlu olacağıma inanıyorum. inşallah öyle olur.

mesleğimi seviyorum ama bu çalışma şartları altında değil , bence siz mutlu köle olmayı tercih etmişsiniz.

ya cidden gülüyorum size.

ben size bu şartlar altında çalışın mı dedim.
ilk mesajımda süreklilik arz eden bir durumsa, işinize inanmıyorsanız iş değiştirin dedim.

ki devlete geçme isteğinize de kendimce yorum yapıp umarım istediğiniz gibi olur dedim.

ama sizin bana karşı olan tavrınız çok saçma gerçekten.

sadece bu mesleğin gereği olarak 8-5 çalışma diye bir şey yoktur onu anlatmaya çalışıyorum.
ama siz farklı yerden konuya yaklaşıyorsunuz.

siz bilirsiniz, sizin hayatınız.

ya cidden gülüyorum size.

ben size bu şartlar altında çalışın mı dedim.
ilk mesajımda süreklilik arz eden bir durumsa, işinize inanmıyorsanız iş değiştirin dedim.

ki devlete geçme isteğinize de kendimce yorum yapıp umarım istediğiniz gibi olur dedim.

ama sizin bana karşı olan tavrınız çok saçma gerçekten.

sadece bu mesleğin gereği olarak 8-5 çalışma diye bir şey yoktur onu anlatmaya çalışıyorum.
ama siz farklı yerden konuya yaklaşıyorsunuz.

siz bilirsiniz, sizin hayatınız.

emin misiniz önceki mesajlarınıza dönüp uslubunuza bakın bir bence.
neyse herkesin kendi seçimleri.

canım daha 9 aydır çalıştığın için böyledir.
bizim mesleğin ciddi problemlerinden biridir bu, ama bazı dönemler mecbur kalırsın.

örneğin ben hamileyim, normalde mesai yapmam yasal olarak yasak, ama mesai yapıyorum kaç haftadır.
işime karşı sorumluluk olarak görüyorum bir yerde,
çünkü mühendissen gecikmeden sorumlusundur, bu benim işim değil diyemezsin ki.

elbette çok zor ve yıpratıcı bir şey bu, ama ekip olarak buna çare aranmalıdır.
bizim mesleği seçerken bu yönünden haberin yok muydu?

bu arada devlete girmek istiyorsan umarım istediğin sonucu alırsın ama orada da seni körelttikleri bir gerçek.

senin yerinde olsam bu şirkette deneyim kazanıp kendi şartlarıma uyan başka bir şirkete geçiş yapmaya çalışırım.
ama yeni mezun isen muhakkak mesai yapman gerekecektir ekibe ayak uydurmak için.

hamile halinle de mesai mi yaptırıyorlar yazık ama ben de hamileyim Allahtan bu kurala uyuyorlar bizim şirkette.

Bir insanın ailesi, sevdikleri varken neden ÖNCELİĞİN işin olsun? Böyle düşünenler beni şaşırtıyor açıkçası..
Ben iyi bir kolejde öğretmenim ve bazen hafta içi veya hafta sonu ekstra okulda kalmamız gerekiyor, hatta bazen bir gün önceden haber veriliyor ki yararlı seminerlerden vs bahsetmiyorum. Tamamen salon doldurma, görev vs. Mesai süremde gerekirse hiç boş oturmayayım ki özelde öyle boş derslerin zaten pek olmuyor ama bana kalacaksınız denmesin.
İş hayatımda en sevmediğim şey. Çünkü benim bir hayatım var. Onu işimle doldurursam mutsuz olacağım, yarına daha enerjik başlayamayacağım.

hamile halinle de mesai mi yaptırıyorlar yazık ama ben de hamileyim Allahtan bu kurala uyuyorlar bizim şirkette.

yok canım o kısmı ben tam doğru anlatamadım.
hamileyim ama mesai benim kendi tercihim.
çünkü tasarımını yaptığım bir kısmın geliştirmesini yapıyorum.
her şeye ben hakimim, bir başkasına devretmem bile bir ayımı alack, ben de onun yerine mesai yapıp bu bir ayda bitirmeyi hamileliğimde çalışacağım son 2 ayda daha rahat olmayı planlıyorum.

Bir insanın ailesi, sevdikleri varken neden ÖNCELİĞİN işin olsun? Böyle düşünenler beni şaşırtıyor açıkçası..
Ben iyi bir kolejde öğretmenim ve basen hafta içi veya cumartesi günleri ekstra okulda kalmamız gerekiyor, hatta bazen bir gün önceden haber veriliyor ki yararlı seminerlerden vs bahsetmiyorum. Tamamen salon doldurma, görev vs. Mesai süremde gerekirse hiç boş oturmayayım ki özelde öyle boş derslerin zaten pek olmuyor ama bana kalacaksınız denmesin.
İş hayatımda en sevmediğim şey. Çünkü benim bir hayatım var. Onu işimle doldurursam mutsuz olacağım, yarına daha enerjik başlayamayacağım.
Tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum. Evliyim sorumluluklarım var. Önceliğim neden işim olsun ? Ancak bazı insanlardan sen yanlış meslek seçmişsin gibi tepkiler alıyorum.

Anladığınız için teşekkür ederim.

yok canım o kısmı ben tam doğru anlatamadım.
hamileyim ama mesai benim kendi tercihim.
çünkü tasarımını yaptığım bir kısmın geliştirmesini yapıyorum.
her şeye ben hakimim, bir başkasına devretmem bile bir ayımı alack, ben de onun yerine mesai yapıp bu bir ayda bitirmeyi hamileliğimde çalışacağım son 2 ayda daha rahat olmayı planlıyorum.

bebeğinizden ve ailenizden önemli gördüğünüz bir işe sahipsiniz demek ki tebrikler cidden ben sizin kadar idealist değilimdir belki de.

2,5 ay özel bir merkezde staj yaptım. Tabii ki heryerde uyumsuz iş arkadaşları olacaktır ama özelde çok daha şımarık ve saçma insanlar var. Telefona bakmak bile yasak deyip kendileri akşama kadar kıyafet seçerler, oturmak yasak derler kendileri yerinden zor kalkarlardı. Bizi yalandan 40 dk geç bırakıyorlardı. Ama kendileri 1 sn bile geçirmiyorlardı. Özel gerçekten zor. Uzaktan kolay görünüyor millete. Bir de zaten iş yükü devlete oranla daha fazla.

maalesef özelle devlet arasındaki uçurum o kadar fazla ki, herkes devlette bir şekilde çalışmak istiyor devlet kadroları şişiyor ve devlette çalışanların da doğru düzgün bir şey yaptıkları yok genelde. tüm gün kafaları rahat, özelde de akşama kadar her türlü sıkıntı stres çekiyosun bu fark çok gözle görülür..

bebeğinizden ve ailenizden önemli gördüğünüz bir işe sahipsiniz demek ki tebrikler cidden ben sizin kadar idealist değilimdir belki de.

belki de inatla beni yanlış anlamaya programlamışsınızdır kendinizi.

bakın ben size siz de benim gibi yapın mı diyorum.
ya da size bu iş yeri çok iyi süper burada çalışın mı diyorum.

sadece dediğim bizim meslekte 8-5 çalışmak diye bir şey yoktur, bu özelde de böyledir, devlette de böyledir.
ama bazı özel şirketler bunun suyunu çıkarır, insanı kullanır, böyle ise işi değiştirin.

ama yok dönemsel bir durumsa bu yaşadığınız sabredin, çünkü gideceğiniz hiç bir şirket size sıfır mesai sözü veremez.

ayrıca;
hem ne hakla bunları söyleyebiliyorsunuz. bebeğimden ailemden fazla işimi düşündüğümü sanıyor olabilirsiniz elbette ama saygısızlık ediyorsunuz. mesela ben de sizin evliyim , erkeklerden daha az çalışmalıyım düşüncesinde olduğunuzu sanıyorum ilk mesajınızdan beri ama dile getirmiyordum. hatta bundan önceki mesajınız hiç hoşuma gitmese de tartışma olmaması adına size cevap vermedim. bu konuya faydam olmayacak belli ki diyerek konunuzdan çekildim, arkadaş benden alıntı yapınca ona cevap olarak yazdım.

öncelikle şunu belirteyim özel sektörde proje bürolarında işçiler mesai ücreti alır, mühendisler almaz. 10 yıldır gördüğüm tüm bürolarda bu böyle.

mesai çok can sıkıcı bir şey. ben de hiç sevmem, hele haber verilmeden, bir anda "akşama mesaiye kalıyoruz" denmesi çok sinir bozucu ancak bazı dönemlerde özel sektörde mesai yapılması gerekebiliyor. ne bileyim proje revizyonu oluyor, teslimi oluyor, acil bir durum çıkıyor... bu gibi durumlarda da planlı ve verimli yapılan mesailer normal yani keşke olmasa ama sorumluluğumuzda olan iş için bazen fedakarlıklar yapmalıyız. hiçbir zaman 1 dakika sonra çıkmadım mesaimden. şimdi yöneticiyim, yine herkesin çıkmasını beklerim. aslında keşke çalışma ahlakımız tam otursa da herkes kendi işini, sorumluluğunuz bilse. yeri geldiğinde 1 saat geç başlasa, yeri geldiğinde bir hafta mesaiye kalsa ama bizde bunu kullananlar çok oluyor. işçiler mesai ücreti almak için boş boş mesaiye kalıyor, mesaiye kalması gerekenler bazen umarsız oluyor filan.

bir de yanlış anlaşılmasın hiçbir münasebetim yok kendisi ile ama Alys Alys çok yanlış şeyler söylememiş ki, bebeğinden öne niye koysun işini? orda bir yanlışlık olmuş sanırım.

maalesef özelle devlet arasındaki uçurum o kadar fazla ki, herkes devlette bir şekilde çalışmak istiyor devlet kadroları şişiyor ve devlette çalışanların da doğru düzgün bir şey yaptıkları yok genelde. tüm gün kafaları rahat, özelde de akşama kadar her türlü sıkıntı stres çekiyosun bu fark çok gözle görülür..
Keşke hakeden girebilse sadece o kadrolara. O zaman daha verimli olurdu. Amca dayı bulan giriyor kadrolara sonra bir işe bilmem kaç eleman düşüyor. Biri yapsa öteki yatıyor. Özelde de tam tersi bir kişiye çok fazla iş düşüyor. sonra gerçekten yorulup devlete girmek isteyenlere devlet herkesi almak zorunda mı deniyor. kendilerine hakta bize değil sanki. herkesin hakkı ama babalarının malıymıs gibi sağdan soldan doldurdular kurumları.

keşke devlete girebilseniz. çalıştığım kurumda yan masamda oturan kadın mühendis arkadaş tüm gün yatışta, torpille girmiş hiç kimse de bulaşamıyor. sinir oluyorum hakedenlerin girememesine. kpssden umduğunuzu alırsınız umarım.

Konu sahibi Gohanın yorumlarını yanlış değerlendirdin sanki biraz. Sizin mesleğin rengi gercekten bu. Bir deadline ve proje süreci üzerinden calışılır. Hamile hali ile mesai yapması bebeğinin işinden daha önemsiz olmasından kaynaklanmaz.

Örnek vericem ; öyle bir proje üstlenmiştir ki hizmet sektöründe o proje Zamanında yetişmezse 1000lerce insanın mağduriyeti/ ciddi kaynak ya da emek israfi gibi durumlar söz konusudur.

Projenin belki yaratıcısıdır; belki eğitimini almıştır. Devredilmiyordur.

Sen devlete gec az sorumluluk seni Mutlu eder

Konu sahibi Gohanın yorumlarını yanlış değerlendirdin sanki biraz. Sizin mesleğin rengi gercekten bu. Bir deadline ve proje süreci üzerinden calışılır. Hamile hali ile mesai yapması bebeğinin işinden daha önemsiz olmasından kaynaklanmaz.

Örnek vericem ; öyle bir proje üstlenmiştir ki hizmet sektöründe o proje Zamanında yetişmezse 1000lerce insanın mağduriyeti/ ciddi kaynak ya da emek israfi gibi durumlar söz konusudur.

Projenin belki yaratıcısıdır; belki eğitimini almıştır. Devredilmiyordur.

Sen devlete gec az sorumluluk seni Mutlu eder

Pardon da sorumluluktan kaçtığım için mi devlete geçmek istiyorum sanıyorsunuz. siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Bu kadar mesai can sıkıyor ve ne evime ne işime zaman ayıramıyorum her gün 10da 11de evde olunca.

haklısın banka işi zor 9 yıldır bankacıyım,eskı subem sıkıntılıydı ama dogum izninden dondukten sonra güzel bir şubeye düştüm şansa,her bankanın farklı bir yapısı var,müdür ve sube cok onemlı..şuandakı subede 6 aydır calısıyorum 6 dedımmı basıp cıktım ve hiçbir haftaosnu gelmedım..
daha agresif çalışan bankalar var,
bide arkadas subecı degıl bılg.müh.sonucta g.m de çalışacak..dolayısıyla ekstra bir problem olmadıgı sürece çağırmıyorlar..3 yakınım var bılg muh.olup bankada calısan..hem maddı kısmı tatmin edici,hemde özel sektörde biraz daha nefes aldıran biryer
Aynen öyle şubeden şubeye değişiyo benim şubem lanet bi yerdeydi ve her gün lanet ede ede gidiyodum.dediğin gibi g.m daha rahat ama şimdi banka dedin mi tüylerim diken diken oluyo resmen...

8 sene bahsettiginiz sartlarda calistim
Tekstil muhendisiyim, 25 tane personelim vardi, 4 departmana birden bakiyordum, ne gecem vardi ne gunduzum. 3 vardiyada da calisan elemanim oldugundan her dakika her saniye telefonum calabilirdi. Hafta sonlari da aynen o sekilde, surekli aranabilir fabrikaya cagrilabilirdim. Ama hic rahatsiz olmadim bundan belki evli degildim ondandir. Ama simdi evliyim ve cocugum var, deseler ki sartlar yine boyle olacak gider calisirim seve seve. Sanirim sartlarla alakali degil bu durum isi sevmekle alakali. Beni öldürseler devlet memuru olamam mesela. Herkesin gonlune gore versin Allah. Insallah sizin de istediginiz olur da gonul rahatligiyla calisirsiniz

8 sene bahsettiginiz sartlarda calistim
Tekstil muhendisiyim, 25 tane personelim vardi, 4 departmana birden bakiyordum, ne gecem vardi ne gunduzum. 3 vardiyada da calisan elemanim oldugundan her dakika her saniye telefonum calabilirdi. Hafta sonlari da aynen o sekilde, surekli aranabilir fabrikaya cagrilabilirdim. Ama hic rahatsiz olmadim bundan belki evli degildim ondandir. Ama simdi evliyim ve cocugum var, deseler ki sartlar yine boyle olacak gider calisirim seve seve. Sanirim sartlarla alakali degil bu durum isi sevmekle alakali. Beni öldürseler devlet memuru olamam mesela. Herkesin gonlune gore versin Allah. Insallah sizin de istediginiz olur da gonul rahatligiyla calisirsiniz

Aslında işimi seviyorum ama işte bazı tatsız olaylar çalışma ortamı, şirketin çalışanına değer vermemesi artı bu mesailer ve yeni evli oluşumdan kaynaklı sanırım bu mesailer çok çok zor geliyor. Umarım hayırlısı olur teşekkür ederim..

Ülkemizde çalışma saatlerinden tutun da iş yüküne kadar adalet namına bişey yok. Çok ciddi bir dengesizlik söz konusu. Kamuda iş yükü az ve çalışma saatleri de az diyoruz ya hani, özelde de çalışma saatleri ve iş yükü çok diye... Bu çok ciddi bir problem. Buna bu ülkede el atılması lazım. En fazla gizli işsiz kamuda var. Kamuda 1 kişinin yapacağı işi 3, özelde 3 kişinin yapacağı işi 1 kişi yapmaya devam ettiği sürece biz ülkece asla kalkınamayız. Şimdi herkes kendini kamuya atma peşinde o yüzden atamalar bu kadar zor. Devlet onca insann hangi birini alsın? Hepsini alması imkansız zaten. Büyük bir kısmının özel sektörde kalması şart zira özel sektör bir ekonominin bel kemiği gibi bişeydir. Biz ülke olarak bir sürü ekonomik kriz yaşadık, bugüne kadar batmadıysak nedeni özel sektördür. Bizi özel sektör ayakta tuttu ve tutacak da. Ama şu adaletin sağlanması lazım. İnsanlar devlette neden köreliyorlar sebebi belli. Kamunun da kendi içinde adalet yok. Bazı memurlar oturduğu yerden para kazanırken bazıları onlara nispeten daha fazla çalışıp aynı parayı alıyor.

Bunun dışında, özel sektörde fazla mesai olunca ücret ödenmeli ve benim duyduğuma göre bu hep ödeniyor. Sizin çalıştığınız yerde bir sorun var bence.

Back