• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli ve özel sektörde çalışan bir kadın olmak...

Pardon da sorumluluktan kaçtığım için mi devlete geçmek istiyorum sanıyorsunuz. siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Bu kadar mesai can sıkıyor ve ne evime ne işime zaman ayıramıyorum her gün 10da 11de evde olunca.
Evet öyle düşünüyorum. Ev ve eşinizle ilgili daha cok sorumluluk, işinizle ilgili daha az sorumluluk alabileceğiniz bir iş istiyorsunuz.Extra mesai extra sorumluluktur. Herkes taşıyamaz doğru ama bazı işlerde ve bazı sektörlerde işin öncelikli olması çalışanın tercihi değildir, o işin/ kurumun doğal yapısı gereği elzemdir.

O yüzden devlet bu konuda sizde daha az sorumluluk yaratacağından tavsiye ettim

Ben de dikkatimi çeken bir konuda yorum yapayım, sürekli 'evliyim'e vurgu yapmışsınız, çalışma saatlerinin evli-bekar genç-yaşlı devlet-özel herkes için adil olup olmamasını eleştirseydiniz keşke. Buna vurgu yapınca sanki çalıştığınız yerde bir bekara sorumluluğu atıp gidecekmişsiniz izlemini veriyor. Bekarların da gecesi gündüzü haftasonu, geçindirmek zorunda olduğu evi, ailesi ve arkadaşları yani bir hayatı vardır. Hatta bizim sorumluluk paylaşımı yapacağımız kimse de olmuyor, her işe kendimiz koşuyoruz. Belki bunu kastetmediniz ama biraz öyle anlaşılıyor, adil bir çalışma hayatı herkesin hakkı.

Al benden de ayni dert cok sukur ben evli degilim. Ama mesaiyi bırak bazen ctesileri de gidiyorum. Ekmek parasi derdi babam kucukken anlamazdim

Merhaba arkadaşlar,

25 yaşındayım 9 aylık evliyim. Özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Eşim devlet memuru. Bu devirde tek maaşla geçinmek zor malum hele de büyük bir şehirde yaşıyorsanız. o yüzden çalışmak zorundayım. Ancak iş yerinde hiç mutlu değilim 2 haftadır her akşam mesaiye kalıyoruz zorunlu olarak (üstelik mesai ücreti yok) gece 10da 11de evde oluyorum. Okadar yoruluyorum ki eşime evime hiç vakit ayıramıyorum. Önce 8 5 çalışırken böyle değildi ama bu özel sektörün derdi bitmiyor cidden. Muhakkak bir eksisi oluyor.

Haftaya salı bir devlet kurumunun mülakatına giricem onun için bile izin alamadım henüz daha doğrusu daha söyleyemedim. Dua edin bana ya kpss'yi kazanayım yada bir devlet kurumuna atanayım çok mutsuzum.

Her şey neden bu kadar zor hele de çalışan ve evli bir kadınsan...

Allah yardimcınız olsun cidden atanmanizi cani gonulden diledim

Hakkaten ozel sektor kadinlariçin cok zor kamuda kadinlar icin cok avantajli insallah nasip olur

Son cumlenizin "hele" den sonraki kismi olmamis. Sartlar herkes icin ayni. Bekar da ailesine veya sevgilisine vakit ayirmak isteyebilir en nihayetinde.

Ben de dikkatimi çeken bir konuda yorum yapayım, sürekli 'evliyim'e vurgu yapmışsınız, çalışma saatlerinin evli-bekar genç-yaşlı devlet-özel herkes için adil olup olmamasını eleştirseydiniz keşke. Buna vurgu yapınca sanki çalıştığınız yerde bir bekara sorumluluğu atıp gidecekmişsiniz izlemini veriyor. Bekarların da gecesi gündüzü haftasonu, geçindirmek zorunda olduğu evi, ailesi ve arkadaşları yani bir hayatı vardır. Hatta bizim sorumluluk paylaşımı yapacağımız kimse de olmuyor, her işe kendimiz koşuyoruz. Belki bunu kastetmediniz ama biraz öyle anlaşılıyor, adil bir çalışma hayatı herkesin hakkı.
Hatta en çok zorluğu çeken bekar ve aileden uzak yaşayan kesim ona bakarsak..

Eşine yeri gelir yemeği hazır et dersin; çamaşırları kurutucuya at dersin. Arabanın bakımı gelmiş dersin. Annen babandan da duruma göre benzer taleplerin olabilir de yalnız yaşayanlar ne yapsın?

Evliyim vurgusundan ben de haz etmedim.

Allah yardımcın olsun canım inşallah emeğin karşılığını alırsın ve kazanırsın

Evliyim vurgusundan rahatsız olanlardan biri de benim. Çalışma şartları zorsa bekarlara da zor. Evli bekar fark etmez, kim dedi ki size evlenin diye? Siz kendiniz evlendiniz sonuçta değil mi? Olayı sürekli evli olmanın üstüne atar gibi yazmışsınız. Size göre evliye zor bekara kolaysa, evlenmeseydiniz o zaman derler adama.

İyi de herkes bizim meslekte aynı şekilde.

Ben sermaye ortağıyım şirketimize:) , ama her zaman yapacak çok iş oluyor 7den 8den önce eve gitmiyoruz ekip olarak. IT böyle kimse 5te evine gitmiyor zaten. Ote yandan ben sikayetci degilim, yaptigim isten zevk aliyorum cunku iskence br konu degil; zevkli, yaratici, sonuclarini benim de merak ettigim bir calisma. Onceki isim buyuk bir sirketteydi ben calisiyordum baskasi kazaniyordu ama yine de uzun saatlar calisiyordum , yaptigim isten keyif aliyordum yine.

Öte yandan 10.00 -11.00e kadar çalışmak hem yanlış hem çok sağlıksız her gün her gün 2 haftada merç olur tükenirsiniz. 7ye kadar çalışıp çıkın laf eden olursa hakkınızı savunun ama savunurken evliyim demeyin lütfen. Evliyim vurgusundan ben de rahatsız oldum bekarlara 11e kadar çalışmak kolay mı sanki?

Son düzenleme:
Benim oglum insaat muhendisi.özel bir sirkette calisiyor.Allah sizi inandirsin sabah 8 de gidiyor.aksam 8 bucuk 9 gibi geliyor.haftada veya onbes gunde beton dökerlerse gece 12 den asagi gelmiyor.bekar ve hafta sonu tatili yok.
Evli olsa esi hic mi ilgi beklemeyecek? Hicmi alisveris yapilmayacak?vs.vs
Ve hic mesai ucreti almiyor.
Özel kasikla veriyor kepceyle gözünü cikariyar.
Ha daha 2 aydir maaslari aksatiliyor.Evli arkadaslari ,evsahipleri kira istiyor,elekrik,su parasi odenecek diyorlarmiş.
Allah insaf merhamet versin.

15 gündür aralıksız oluyor cumartesi pazar dahil günde 14 15 saat çalışıyoruz ve ne zaman biteceği muamma.
Dünyanın en üstün yapay zekasını mı geliştiriyorsunuz ne yapıyorsunuz cumartesi pazar 14-15 saatler ne ya ! ben yanmışım daha mesleğe girmeden gözüm korktu :(

Cnm b süre isten ayrılsan dişini sıkıp atansan daha iyi tabi maddi skntıya gidleyeceksenz .

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar tabiki evli bekar herkese zor , sadece evlendikten sonra daha çok zorlandığımı belirtmek ,için vurguladım onu.

Back