yalnız çok acaip bir konu oldu benim için,
ben de BDVde konu aşsam mı diye düşünüyordum, tükendim diye.
ama buradaki arkadaşların çok anlamayacağını düşünmüştüm.
ki bu konuya gelen yorumlardan da gördüğüm kadarıyla doğru düşünmüşüm.
aslında konu sahibinin konuyu anlatış şekli bana en başından çok garip geldi, yorumları okuyunca daha bir garipsedim.
Mesleğimi çok seviyorum, hamilelik nedeniyle hiç verimli çalışamıyorum, o yüzden çok fazla işim birikti. Hafta sonları mesai yapıp tamamlamaya çalışıyorum, sonunda da hem fiziksel hem de manevi olarak çok yoruluyorum, tükenmiş vaziyetteyim artık.
ama bu mesleğe sadece iş olarak bakarsanız zaten çalışamazsınız, ürettiğiniz bir şey var, sizin tasarımınızın, sizin ekibiniz ve sizin iş planınız çerçevesinde verilen sözler var.
bu hem kendine saygı hem de üretilen işe sevgiyi içeriyor. bunlar olmadan zaten olmaz. örneğin
Bir-Dost senin keçe hobin var, bazen gece uyumayıp o işlerinle ilgileniyorsun, çünkü yorulsan da bir şeyler ürettiğin için mutlusun. mühendislik de böyle bir meslek.
ekibimde bu şekilde düşünen kişiler olsa hiç hoşlanmazdım açıkçası, çünkü ekip olmak zamanı geldiğinde sabahlara kadar dirsek dirseğe çalışmayı gerektirir. bunun adı patrona yalakalık değildir, bu bir şey üretmenin gururudur.
elbette çok yıpratıcı olabilir süreklilik arz ettiğinde, elbette özel şirkette "patron" figürü olduğu için insan kimin cebini doldurmak için bu kadar emek veriyorum diye düşünebilir kimi zaman. işte buraya geldiyse iş, yaptığın ürettiğin işe saygın kalmadıysa en iyisi iş/şirket değiştirmektir.
Yine de önce biraz şans vermeli diyorum ben, 2 hafta mesai çok fazla değil ki bizim meslekte.