evli ve çocuklu hanımlar bi yardım

bizede verdiği evi vaar arkadaşlar neden anlamak istemiyosunz sadece kayınpeder tekrar rahatsızlanır bişley olur diye onlara yakın oturmak zorundayııız

bence siz kv nizi kullanma derdindesiniz.kp umurunuzda değil ki böyle hesaplar genelde tutmaz size söyleyim

Şu anda farkında değil ama bir süre sonra belki farkına varır umuduyla eşiyle arasının bozulmasını istemedim .
Burada yapılan yorumları tarafsız şekilde değerlendirirse yanlışlarını görebilir ve umarım ben merkezci halinden biran evvel sıyrılıp ve olaylara biraz daha mantıklı ve empatili sekilde yaklaşır ne diyeyim .
eşimden pek bişey gizlemem durumu naklen bu şekilde biliyo oda kız kardeşini üzmeden bu soruna nasıl çare bulurz derdinde

bizede verdiği evi vaar arkadaşlar neden anlamak istemiyosunz sadece kayınpeder tekrar rahatsızlanır bişley olur diye onlara yakın oturmak zorundayııız
Ev verildiğine dair mesajınızı görmedim .
Bu durumda yine siz haksızsınız iki evi birden sahipleniyorsunuz ?

Konunuza yanlış demek için görümce olmaya gerek yok , insan olmak yeterli.
yanlış desen eyvallahta demiyosun kii görümceye gelme ne haddinine diyosun vallahi görümceme anlatsaaam 2 gun üzülür sonra 3 gun hak verir ben de onu çook sevdiğim için 3 gun bile küs kalmıyalım diye çare bulma yolundayım siiiz ooooo insanlıktan çıkardınız beniii valla peees

Ev verildiğine dair mesajınızı görmedim .
Bu durumda yine siz haksızınız iki evi birden sahipleniyorsunuz ?
iki evi birden sahiplenmek istemiyorum işte madem yakın oturmak zorundayız diğer tarafı satmak gibi bi lüksümüzde yook o onların olsun ama bende burayı kendi evim biliyim dekor ettiriyim kaynanamda yanımda olsun istiyorum ama herkez öyle bi tepki veriyo kii yanii noluurr görümcem gelsin annasini ziyaret ettsin akşamıda evine gitsin yatsın çook uzak diilki 5 dk lık yoldan geliyo

yanlış desen eyvallahta demiyosun kii görümceye gelme ne haddinine diyosun vallahi görümceme anlatsaaam 2 gun üzülür sonra 3 gun hak verir ben de onu çook sevdiğim için 3 gun bile küs kalmıyalım diye çare bulma yolundayım siiiz ooooo insanlıktan çıkardınız beniii valla peees

Konunuz ve yapmayı planladığınız eve yerleşip kayınvalide , kayınpederi yok sayma planınız yanlış. Görümcemi seviyorum demeyin lütfen , iğreti duruyor ağzınızda.

başkasının düzeninin üzerine giden biri kendi düzenini o insanlara dayatamaz. madem çocuk vs. için kayınvalide yanına gitmeyi düşünüyorsun o zaman o eve gelecek tüm insanlara da açık olacaksın. bir de bir şey fark et. buradaki tüm insanlar kv görümce olaylarında aksi durum sergilerken senin durumunda tam zıttı oldu. nedenlerini biraz düşün derim. sen macera aramıyor macerayı yazmışsın bile. görümceyi evden uzaklaştırma, evi sahiplenme, çocuklara da bakıcı olaylarını halletmişsin hikayende. yazık o insanlara da. onlarla uyumlu bir şekilde yaşamayı gözün almıyorsa kimsenin huzurunu bozma. o görümce yerinde sen de olabilirdin. nitekim öyle insanlar gün boyu yazıyorlar dertlerini buraya.

KP herkese ev vermiş sen bir de baba evi bizim evimiz bilinsin diyosun biz nereyi yanlış anladık acaba

Başta kiradayız diyince herkesin evi var sizin yok sandı millet
iki evi birden sahiplenmek istemiyorum işte madem yakın oturmak zorundayız diğer tarafı satmak gibi bi lüksümüzde yook o onların olsun ama bende burayı kendi evim biliyim dekor ettiriyim kaynanamda yanımda olsun istiyorum ama herkez öyle bi tepki veriyo kii yanii noluurr görümcem gelsin annasini ziyaret ettsin akşamıda evine gitsin yatsın çook uzak diilki 5 dk lık yoldan geliyo

düşünce tarzını hiç beğenmediğimi üzülerek belirtmek istiyorum:KK43: siz k.validenin evine gideceksiniz, neden görümcen abisinin evi diye görsün? görmediği takdirde de yanlış anlamadıysam, herkes yerini bilsin şeklinde konuşmayı düşünüyorsun? ayıp bir şey. kız istediği gibi annesinin evine gidip gelirken, gelin hanım artık burası annenin evi değil abinin evi şeklinde nasıl olur da ambargo koyar? annesine ister günü birlik gelir, ister kalır. bir arada otormak gibi bir mecburiyetin yok ki, sana göre hayatlarını düzenlesinler?

diğer bir konu, oturun kirada kendine macera arama. ayrı olduğun için iyisindir. yılın belli aylarında köyde de kalsalar ev ev üstüne olmaz canım. :KK43:

kayınvalidenin bunu kabul etmesi için ya çok düşkün olması ya da oğluna bayılıyo olması lazım. İki çocuğunla kalk gel evime, burası bundan sonra benim evim de i bir de kızıma cart curt yap yok kalmasın bilmem ne peyy.... neler duyuyorum.... yaş sıralamasına göre miras dağalmıyor, kız evlada erkek evlada görede dağalmıyor... bu durumda size miras / (kardeş sayısı + hayattaki eş) düşüyor. sağ olan insanın malı üzerinde bu hesaplar ayrıyeten ilginç...

Yazdıklarınızdan kayınvaldenizin yanına taşınıp gezip tozmayı , rahat etmeyi düşündüğünüzü çıkardım...
Gezip tozmayı, para harcamayı seviyorsunuz ee çocuklara da arada kayınvaldeniz bakar sizde rahat edersiniz...
Ama ben olsam asla böyle birşey yapmam ev üstüne ev olmaz, herkes kayınvaldesinden kurtulmaya çalışırken siz aynı eve gideceksiniz enteresan...

başkasının düzeninin üzerine giden biri kendi düzenini o insanlara dayatamaz. madem çocuk vs. için kayınvalide yanına gitmeyi düşünüyorsun o zaman o eve gelecek tüm insanlara da açık olacaksın. bir de bir şey fark et. buradaki tüm insanlar kv görümce olaylarında aksi durum sergilerken senin durumunda tam zıttı oldu. nedenlerini biraz düşün derim. sen macera aramıyor macerayı yazmışsın bile. görümceyi evden uzaklaştırma, evi sahiplenme, çocuklara da bakıcı olaylarını halletmişsin hikayende. yazık o insanlara da. onlarla uyumlu bir şekilde yaşamayı gözün almıyorsa kimsenin huzurunu bozma. o görümce yerinde sen de olabilirdin. nitekim öyle insanlar gün boyu yazıyorlar dertlerini buraya.
tamam hadi abisi annesinin evinde kalıyo diyelim zor mu yani görümcemin annesini görmeye geldikten sonra kalmayıpta kendi evime dönmesi yapılamıycak bişeymiş gibi lans ettirdiniz olayıı buyudude buyudu

eşimden pek bişey gizlemem durumu naklen bu şekilde biliyo oda kız kardeşini üzmeden bu soruna nasıl çare bulurz derdinde
Üzüldüm .

Sonuç olarak konuda haklı olduğunuz bir durum yok ama madem eşinizle fikir birliği etmişsiniz yakında kızkardeşin anne-babasının evinde gece kalmasını engelleyecek çözümü bulursunuz siz .

bizden habersiz misafir gelmiycek gibi bişey demedim ki tabiki gelicek zaten 6 senelik evleyim görümcemden başka yatıya gelen yook amacım onu kırmadan bu duruma nasıl bi çözüm bulurum ama sizde çözün diil laf sokmaya adam arar gibi yorum peşindesiniz

Kocan bu duruma ne diyor?
taşınma fikrinde hemfikir mi sizinle..
siz demediniz mi her zaman tahammül edemem diye.
mesela işten gittin akrabalar var yine tahammül gösterebilecek misin?

X