evli ve çocuklu hanımlar bi yardım

onu konuyu açarken en başında yazmıştım canım görümcemde bunu biliyo yanii annesi az fırça atar gelir bana der napıyım kıs evde skılıyorum kimse yook geliyorum geldiğimede pişman oluyorum diye
Bu mesajinizdan sonra, aslinda ben gorumceme iyilik yapicam boyle soylemekle derseniz hic sasirmicam :))

Allah Allah nerden ev annesinin evi degil de abisinin evi olacakmis? Sen hem kiradan kurtulayim hem de bedava bakicim olsun diye insanlarin evine yerles, bi de evin sahibi olup kadinin kizinin gezmeye bile gelmesine izin verme. Oldu canim oldu
llütfen konuyu anlamadan yorum yapmayın cevap vermek zorunda kalıyorum :))

İki taraf da razi olduktan sonra kayinvaliden ile yasamanda bir sakinca yok da kullandigin cumleler cok ilginc. Sen tasindin diye neden gorumce kendi ailesinin evinde kalmasin? Bir de sen ailenin mirasinda bir hakkin olmadigini mi dusunuyorsun? Gorumcenin evi olmadigina gore, sana gore her sey erkek evladin? Kisacasi bu zihniyetle zor be.
konuyu tekrar okuu

kendisi onada razı ama olmaz one oyle anasına babasına bakamadı koca ev beraber dursalardı 3-5 ay dedirtmem kimseye gelenine gidenine bişey demiyorum zatenn gelen gelsin yesin içsin otursunn ama kalksın evine gitsin istiyorum sadece :))
İşte buna da karışamazsın.
Hiç mi akrabası falan yok bunların sadece görümcenle bitmiyor ki iş.

onu konuyu açarken en başında yazmıştım canım görümcemde bunu biliyo yanii annesi az fırça atar gelir bana der napıyım kıs evde skılıyorum kimse yook geliyorum geldiğimede pişman oluyorum diye

Zavalli gorumce, anne degil kaynana mubarek. Bir degisik durum.

kendisi onada razı ama olmaz one oyle anasına babasına bakamadı koca ev beraber dursalardı 3-5 ay dedirtmem kimseye gelenine gidenine bişey demiyorum zatenn gelen gelsin yesin içsin otursunn ama kalksın evine gitsin istiyorum sadece :))[/QUOTE].

Madem istediğiniz bu , o zaman evinizi dağıtıp siz de kayınvalidenize yerleşmeyi düşünmemelisiniz. Kendi ağzınızla söylediğiniz gibi ziyaretinizi yapar , kalkar kendi evinize gidersiniz.

kayın valdem evlenirkende evliykende burası sizin eviniz dedi ısrarcı oldu ben tanımadığım bilmediğim için halyle kötü olmaktansa kira daha mantıklı geldi bu şekilde kabul ettim

ve haladaha kendisi her fırsatta kızım burası sizin eviniz gelin çıkın kiradan zaten biz köyde daha fazla kalırız kışın 3-5 ayda biraz sende biraz öburunde idare ederiz diyoda ben diyorum ki olmaz anne daha köy yaşın gelmedii diye ben ona ısrarcıyım
kayınpedere gelince babamdan geride diil benim için akşam gelir uyur guzndüz evde durmaz öyle kendi halinde kimseyle işi olmıyan biri anlamında dedim sizde şimdi nerden çıkardınız zaten yook saydığımı filan
Bu kadar iyi niyetli insanlara , beraber yaşama şartlarınız reva mi o zaman ? Madem siz hariç bütün çocuklarına ev aldı , size de alsalardı ya , öyle bu ev sizin demekle olmaz . Tüm çocukları hak sahibi o evde . Siz daha insanlar ölmeden evi tek başınıza sahiplenmissiniz .
Kayınpederinizle ilgili yine aynı şeyi söylüyorum yukarida yazdıklarınız da perçinledi bu düşüncemi ?

Bu fikirlerinizi burda yazdığınız şekliyle eşinizle paylaştınız mi ? Henüz konuşmadıysanız ne olur bu şekilde konuşmayın naçizane tavsiyem .

Bu kadar iyi niyetli insanlara , beraber yaşama şartlarınız reva mi o zaman ? Madem siz hariç bütün çocuklarına ev aldı , size de alsalardı ya , öyle bu ev sizin demekle olmaz . Tüm çocukları hak sahibi o evde . Siz daha insanlar ölmeden evi sahiplenmissiniz .
Kayınpederinizle ilgili yine aynı şeyi söylüyorum yukarida yazdıklarınız da perçinledi bu düşüncemi ?

Bu fikirlerinizi burda yazdığınız şekliyle eşinizle paylaştınız mi ? Henüz konuşmadıysanız ne olur bu şekilde konuşmayın naçizane tavsiyem .

Bence birebir bu şekilde paylaşsın. Adamın da hakkı , eşinin gerçek düşüncesini öğrenmek.

Bu mesajinizdan sonra, aslinda ben gorumceme iyilik yapicam boyle soylemekle derseniz hic sasirmicam :))
başına gelmeyen çevresinde görmeyen bilemez işte hanımlaar yanii bana bile enteresan geliyosa size nasıl gelmesin sizede hak veriyorum ama durum bu boş yere neden yalan diyim konuda ayrıntıya kadar giriyim

sacmalamissiniz hatta dibine vurmuşsunuz olayin.

bir catlasanizda patlasanizda o ev iki kardesin sadece esinizin degil.

iki hicbir evlat gelinden öte degildir

uc orada yasasanizda siz o evin ustune gidiyorsunuz gelenine gidenine hele ki kızınin gelip gitmesine karisamazsiniz. evladinin gelmesini istemezse kapidan kovacak hali yok.

dort kadin sagken ve siz oradayken annenin degil ogulun evi olarak bilinmesi sacmaligi milleti kendinize guldurmekten baska birseye yaramaz.

bence azicik gezmenden ödün ver ve kendine macera arama

Kocişin ne diyor bu duruma bacım :KK53::KK53::KK53::KK53:
ona da dedin mi burası senin bilinecek
kardeşin yatılı gelmeyecek.

bizden habersiz misafir gelmeyecek eve diye.

Bu kadar iyi niyetli insanlara , beraber yaşama şartlarınız reva mi o zaman ? Madem siz hariç bütün çocuklarına ev aldı , size de alsalardı ya , öyle bu ev sizin demekle olmaz . Tüm çocukları hak sahibi o evde . Siz daha insanlar ölmeden evi tek başınıza sahiplenmissiniz .

bizede verdiği evi vaar arkadaşlar neden anlamak istemiyosunz sadece kayınpeder tekrar rahatsızlanır bişley olur diye onlara yakın oturmak zorundayııız

hanımlar evliliğim süresince eşim tarafıyla hiç bi skıntım olmadı çook şükür biz kirada oturuyoruz kayınvaldem kendi evi dolayısıyla eşimin evi oluyo evleri. şimdi ben çalışışan bi anneyim 4 yaşında oğlum var ikinci bebişte yolda hayırlısıyla inşallah eve bağlı biri değilim gezmeyi tozmayı para harcamayı severim hamileliğimi öğrendiğimden beri kayınvaldemin yanına taşınma gibi bi düşüncem var hem birbirimize yardımcı oluruz hemde benim için daha rahat olur gibimegeliyo ........................................................................................................şöyle bi sorun var ki iki çocuklu bi görümcem var onuda çook seviyorum fakat kayınvaldemde sık sık kalmaya geliyo kayınvaldem bi dönem çook ısrarcı oldu orda yaşamamız için kendiside yazları 4 ay filan köye gidiyo ben diyorum ki şimdi konuşsam desemki anne ben sizinle yaşamaya karar verdim ama burasını herkez annemin evi diil bundan sonra abimin evi diye bilicek ve görümcemin burda kalma olayı bundan sonra olmıycak (gerçi oda hiiç istemiyo zaten gelsin onda kalsın) kayınpeder deseniz varlığı belli diil evde sizce mantıklı mı yoksa hiiç macera aramıyım mı ............................................dip not olarak belirtiyim kayınvaldem kızından çook gelinlerini el ustunde tutar kırmamak için çaba sarfeder
kayın valdem evlenirkende evliykende burası sizin eviniz dedi ısrarcı oldu ben tanımadığım bilmediğim için halyle kötü olmaktansa kira daha mantıklı geldi bu şekilde kabul ettim

ve haladaha kendisi her fırsatta kızım burası sizin eviniz gelin çıkın kiradan zaten biz köyde daha fazla kalırız kışın 3-5 ayda biraz sende biraz öburunde idare ederiz diyoda ben diyorum ki olmaz anne daha köy yaşın gelmedii diye ben ona ısrarcıyım

hatta kendi bize 1+1 bi ev alalım yakınınızda yeter modunda bunuda dikkate alırsanız yorumlarınızda sevinirim

herkeze aynı şeyleri yazdığında sürekli düzenlemk zornda kalıyorum kusura bakmayı
görümceninde kaynında kp den aldıkları evleri var bizede verdikleri ev var ama biz evlenirken kp der rahatsızlık geçirdiği için yakınlarında olalım diye kaynanaya yakın yerde kiracıyız arkadaşlar bende istediğim değişiklikleri kiracı olunca yapamamktan sıkıldım e ikinci çocukta geliyoo oda yapcam osu busu istiyorum kendi evim olsun

görümceye gelme demek ne haddinize.size yuhh diyorum hem kadının annesinin evine yerleşin hem de bundan sonra gelip kalmayacaksın diyen ayıp yahuu

Kocişin ne diyor bu duruma bacım :KK53::KK53::KK53::KK53:
ona da dedin mi burası senin bilinecek
kardeşin yatılı gelmeyecek.

bizden habersiz misafir gelmeyecek eve diye.
bizden habersiz misafir gelmiycek gibi bişey demedim ki tabiki gelicek zaten 6 senelik evleyim görümcemden başka yatıya gelen yook amacım onu kırmadan bu duruma nasıl bi çözüm bulurum ama sizde çözün diil laf sokmaya adam arar gibi yorum peşindesiniz

Bence birebir bu şekilde paylaşsın. Adamın da hakkı , eşinin gerçek düşüncesini öğrenmek.

Şu anda farkında değil ama bir süre sonra belki farkına varır umuduyla eşiyle arasının bozulmasını istemedim .
Burada yapılan yorumları tarafsız şekilde değerlendirirse yanlışlarını görebilir ve umarım ben merkezci halinden biran evvel sıyrılıp ve olaylara biraz daha mantıklı ve empatili sekilde yaklaşır ne diyeyim .

X