evli ve çocuklu hanımlar bi yardım

kayınvalidenin bunu kabul etmesi için ya çok düşkün olması ya da oğluna bayılıyo olması lazım. İki çocuğunla kalk gel evime, burası bundan sonra benim evim de i bir de kızıma cart curt yap yok kalmasın bilmem ne peyy.... neler duyuyorum.... yaş sıralamasına göre miras dağalmıyor, kız evlada erkek evlada görede dağalmıyor... bu durumda size miras / (kardeş sayısı + hayattaki eş) düşüyor. sağ olan insanın malı üzerinde bu hesaplar ayrıyeten ilginç...
ya sorunu neden mala bağlıyosun onların evi olsuun 5 kuruşlarınıda vermesinler çok şükür para diil ki sorun o zaman ben gidiyim istediğim muhitten istediğim evi alıyım kendime sıkıntı yook ki ama onlarda bize yakın oturcaksınızı dayatıyolar bana napıyım şimdi paramı heba edip onlara yakın olcaz diye istemediğim biyerden ev mi alıyım niye kaynanamla oturamıyorum çünkü görümcem haftanın üçgünü o da kaynanamda kalmak istiyo diye mantıklı mı

bizede verdiği evi vaar arkadaşlar neden anlamak istemiyosunz sadece kayınpeder tekrar rahatsızlanır bişley olur diye onlara yakın oturmak zorundayııız

e size ev verilmiş madem başka, neden bu evi sahipleniyorsunuz onu anlamadım, bence insanlar üzerinize geldi diye kendinizi haklı çıkarmak için bişeyler uyduruyorsunuz ama bağlantı yok

ya sorunu neden mala bağlıyosun onların evi olsuun 5 kuruşlarınıda vermesinler çok şükür para diil ki sorun o zaman ben gidiyim istediğim muhitten istediğim evi alıyım kendime sıkıntı yook ki ama onlarda bize yakın oturcaksınızı dayatıyolar bana napıyım şimdi paramı heba edip onlara yakın olcaz diye istemediğim biyerden ev mi alıyım niye kaynanamla oturamıyorum çünkü görümcem haftanın üçgünü o da kaynanamda kalmak istiyo diye mantıklı mı

birde görümceniz de yakınmış zaten haftanın üç günü geldiğine göre, ozaman onlarda acil durumda müdahale edebilirler yani, başka yerden ev almak diyorsunuz alırsınız başka yerden de

tamam hadi abisi annesinin evinde kalıyo diyelim zor mu yani görümcemin annesini görmeye geldikten sonra kalmayıpta kendi evime dönmesi yapılamıycak bişeymiş gibi lans ettirdiniz olayıı buyudude buyudu
tabii ki büyür. ben de anneme yakınım. bazen öyle bir şey olur ki gider kalırım onunla uyumak isterim. bu hakkımı elimden alacak olan birine de karşı çıkarım yani. bırak karşı çıkmayı hatta böyle düşünen birine inadına yanlışını görsün diye giderim. 5 dakikalık mesafe falan fark etmez görümceniz o eve istediği zaman gelir ve kalır. ayrıca o ev eşinizin diye bilinme olayı yok hanımefendi. o evde Türkiye Cumhuriyeti hukuk anlayışına göre eşinizin ve kardeşlerinin ortak payı var.

birde haftanın üç günü görümceniz geliyorsa demekki annesiyle arası gayet güzel ki geliyor, yoksa annesi istememezlik yapsaydı daha seyrek gelirdi, bence siz olayları istediğiniz gibi kafanızda yönlendiriyorsunuz

Kocan bu duruma ne diyor?
taşınma fikrinde hemfikir mi sizinle..
siz demediniz mi her zaman tahammül edemem diye.
mesela işten gittin akrabalar var yine tahammül gösterebilecek misin?
hem fikir tabiki 1400+150 aidat lira yook yere kira veriyoruz neden yakın oturcaz diye ee ben o muhitte zaten oturmak istemiyorum ki paramı heba edip istemediğim yerden ev alıyım çok kafam kaldırmıycak misafiri pek olmaz zaten çook gelen gideni yook olursada ayda 1-2 idare edicez tabii

Bak kalbinin icini kimse bilemez ama yazdiklarindan anlasilan super bencil bi insansin ve kvnin iyi niyetini somuruyosun, kv nin evine de goz koymus gibisin, durmadan kendi evim olsun dekore ediim diyip duruyosun, demekki kvyi cocuklar buyuyene kadar kullanican sonra postaliycan koye, eve de konmus olucan o arada, herkes o evi esimin evi bilsin dedigine gore

hanımlar evliliğim süresince eşim tarafıyla hiç bi skıntım olmadı çook şükür biz kirada oturuyoruz kayınvaldem kendi evi dolayısıyla eşimin evi oluyo evleri. şimdi ben çalışışan bi anneyim 4 yaşında oğlum var ikinci bebişte yolda hayırlısıyla inşallah eve bağlı biri değilim gezmeyi tozmayı para harcamayı severim hamileliğimi öğrendiğimden beri kayınvaldemin yanına taşınma gibi bi düşüncem var hem birbirimize yardımcı oluruz hemde benim için daha rahat olur gibimegeliyo ........................................................................................................şöyle bi sorun var ki iki çocuklu bi görümcem var onuda çook seviyorum fakat kayınvaldemde sık sık kalmaya geliyo kayınvaldem bi dönem çook ısrarcı oldu orda yaşamamız için kendiside yazları 4 ay filan köye gidiyo ben diyorum ki şimdi konuşsam desemki anne ben sizinle yaşamaya karar verdim ama burasını herkez annemin evi diil bundan sonra abimin evi diye bilicek ve görümcemin burda kalma olayı bundan sonra olmıycak (gerçi oda hiiç istemiyo zaten gelsin onda kalsın) kayınpeder deseniz varlığı belli diil evde sizce mantıklı mı yoksa hiiç macera aramıyım mı ............................................dip not olarak belirtiyim kayınvaldem kızından çook gelinlerini el ustunde tutar kırmamak için çaba sarfeder
kayın valdem evlenirkende evliykende burası sizin eviniz dedi ısrarcı oldu ben tanımadığım bilmediğim için halyle kötü olmaktansa kira daha mantıklı geldi bu şekilde kabul ettim

ve haladaha kendisi her fırsatta kızım burası sizin eviniz gelin çıkın kiradan zaten biz köyde daha fazla kalırız kışın 3-5 ayda biraz sende biraz öburunde idare ederiz diyoda ben diyorum ki olmaz anne daha köy yaşın gelmedii diye ben ona ısrarcıyım

hatta kendi bize 1+1 bi ev alalım yakınınızda yeter modunda bunuda dikkate alırsanız yorumlarınızda sevinirim

herkeze aynı şeyleri yazdığında sürekli düzenlemk zornda kalıyorum kusura bakmayı
görümceninde kaynında kp den aldıkları evleri var bizede verdikleri ev var ama biz evlenirken kp der rahatsızlık geçirdiği için yakınlarında olalım diye kaynanaya yakın yerde kiracıyız arkadaşlar bende istediğim değişiklikleri kiracı olunca yapamamktan sıkıldım e ikinci çocukta geliyoo oda yapcam osu busu istiyorum kendi evim olsun

eşinle karı koca ilişkin kalmadıysa ve öylesine evliliğim var çocuklar için yaşıyorum diyorsan gidebilirsin bence ama öbür türlü hiç bulaşma eşinle yalnız kalamıcaksın ne kadar iyi olsa da batacak herşeyi. ne gerek var uzak olun iyi olun

tabii ki büyür. ben de anneme yakınım. bazen öyle bir şey olur ki gider kalırım onunla uyumak isterim. bu hakkımı elimden alacak olan birine de karşı çıkarım yani. bırak karşı çıkmayı hatta böyle düşünen birine inadına yanlışını görsün diye giderim. 5 dakikalık mesafe falan fark etmez görümceniz o eve istediği zaman gelir ve kalır. ayrıca o ev eşinizin diye bilinme olayı yok hanımefendi. o evde Türkiye Cumhuriyeti hukuk anlayışına göre eşinizin ve kardeşlerinin ortak payı var.
tamam canım kendini benim yerime koyy o zaman ben görümceme diyim söyle kocana annene yakın biyere kiraya gelsin ben kendime ev alıp burdan taşınıcam desem kabul eder mi yada gitsin kaynanamlarla otursun o ev onun olsun skıntı yook hadi cvp ver

Kadın sağ iken neden herkes kocanın evi diye bilecek?
Ayrıca görümcen öz annesine geliyor bu seni niye rahatsız ediyor?

Belli gezmeyi tozmayı çok sevdiğiniz.! Görümce gezerken batıyor.Kendiniz çocuklara baktıracak hazır kadın istiyorsunuz.
oh ne ala memleket!!!
Kendine guvenen yapsa su ikinciyi ne iyi olurdu.. Cikarciliktan baska bisey yok bu konuda birde tutmus gorumce gelmeyecek dio kadini hem bakici yapacak hem kizini istemeyecek vay bee

Konu sahibi sen kendini yanlismi anlattin acaba
Kpeder hastaysa ve birinin onlara yakin oturmasi gerekiyorsa ki bu siz ve esiniz sanirim
Ya size verilen ev satilacak birbirine yakin evlerde oturulacak
Buna yanasmayip illa gel bizle otur diyorlarsa herkes birbirinin nazini cekecek
3 5 ay gelinle oturamadi dedirtmem diyorsunuz ama bu bu kadar buyutulecek bisey degil
Herkesin kapisi ayri olsun ama zor durumda yanibaslarinda olun
Kimseyle kotu olmaya degecek
Karsilikli konforunuzu bozacak bi zorunluluk yok
Herkese yetecek kadar ev var sonucta

iki evi birden sahiplenmek istemiyorum işte madem yakın oturmak zorundayız diğer tarafı satmak gibi bi lüksümüzde yook o onların olsun ama bende burayı kendi evim biliyim dekor ettiriyim kaynanamda yanımda olsun istiyorum ama herkez öyle bi tepki veriyo kii yanii noluurr görümcem gelsin annasini ziyaret ettsin akşamıda evine gitsin yatsın çook uzak diilki 5 dk lık yoldan geliyo
O zaman tüm kardeşlere bilgi verin ve tapuları değiştirin . Böylelikle evi istediğiniz gibi dekore ettirebilirsiniz .
Aksi durumda gorumcenizin degil 5 dk lik mesafede , bitişik dairede bile otursa , gece kalıp kalmayacağı kendi bileceği bir şey . Sizin böyle bir şart koşma hakkınız yok .
Asıl problem burda , önce bunu anlamaya çalışmalısınız .

düşünce tarzını hiç beğenmediğimi üzülerek belirtmek istiyorum:KK43: siz k.validenin evine gideceksiniz, neden görümcen abisinin evi diye görsün? görmediği takdirde de yanlış anlamadıysam, herkes yerini bilsin şeklinde konuşmayı düşünüyorsun? ayıp bir şey. kız istediği gibi annesinin evine gidip gelirken, gelin hanım artık burası annenin evi değil abinin evi şeklinde nasıl olur da ambargo koyar? annesine ister günü birlik gelir, ister kalır. bir arada otormak gibi bir mecburiyetin yok ki, sana göre hayatlarını düzenlesinler?

diğer bir konu, oturun kirada kendine macera arama. ayrı olduğun için iyisindir. yılın belli aylarında köyde de kalsalar ev ev üstüne olmaz canım. :KK43:

insanlar anne babalarının evine de gidemeyecek sanki anne babaları 100 yaşına kadar yaşıyacak

ama öyle bir demişin ki herkez ev meselesi sanmış.... bırak yahu git ayrı yaşa ev ev üstüne olur mu.... sen zararlı çıkarsın sen kocanı ikna et istediğin muhitten ev aldır herkez alışır zamanla... ileri adım at geri adım atma.... görümce illa ki gelir anası babası yani... geçinemeseler de gelir... niye bu strese giresin.... çocukların bile kısıtlanır herkezin kendi düzeni. bir süre sonra dur sus otur diye diye çocukları bile sindirirsiniz...

Bak kalbinin icini kimse bilemez ama yazdiklarindan anlasilan super bencil bi insansin ve kvnin iyi niyetini somuruyosun, kv nin evine de goz koymus gibisin, durmadan kendi evim olsun dekore ediim diyip duruyosun, demekki kvyi cocuklar buyuyene kadar kullanican sonra postaliycan koye, eve de konmus olucan o arada, herkes o evi esimin evi bilsin dedigine gore
:))) niye konuyu bilmeden asar kesersinniz kiii kayın valdemin evi görümcemin olsun gelsin kaynanamla yaşasın yada kendi evini kiraya verip ona yakın otursun ben kendime başka mühittende istediğim gibi ev alıp otırıyım diyoruum :)) bu mesajları okumuyosuun

Bu gorumcenizin bileceği birşey , sizin karar verebileceğiniz bir şey degil .
Asıl problem bu .

O zaman tüm kardeşlere bilgi verin ve tapuları değiştirin . Böylelikle evi istediğiniz gibi dekore ettirebilirsiniz .
Aksi durumda gorumcenizin degil 5 dk lik mesafede , bitişik dairede bile otursa , gece kalıp kalmayacağı kendi bileceği bir şey . Sizin böyle bir şart koşma hakkınız yok .
Asıl problem burda , önce bunu anlamaya çalışmalısınız .

görümcenin gece kalması dışında gelip gitmesi de sorun olacak bu kafada insanlara bir süre sonra bundan emin olun

eşinle karı koca ilişkin kalmadıysa ve öylesine evliliğim var çocuklar için yaşıyorum diyorsan gidebilirsin bence ama öbür türlü hiç bulaşma eşinle yalnız kalamıcaksın ne kadar iyi olsa da batacak herşeyi. ne gerek var uzak olun iyi olun

Şu anda kayınvalide kayınpeder yaz aylarında 4 ay memleketlerine gidiyorlarmış . Yanlarına yerleşirse konu sahibesi ; kayınvalide ve kayınpeder mümkünse hiç gelmesin konulu çalışmalarına başlayacak. O yüzden ev ev üstüne bal gibi de olur diyor anlaşılan.

Ya yanlış anlattiniz ya da dusunceleriniz yanlış. Kv ve kpniz sağ iken o ev esinizin evi diye bilinemez. Gorumceniz de istediği zaman gelir ve hatta kalir. Duzeniniz ne ise ona devam edin derim

tamam canım kendini benim yerime koyy o zaman ben görümceme diyim söyle kocana annene yakın biyere kiraya gelsin ben kendime ev alıp burdan taşınıcam desem kabul eder mi yada gitsin kaynanamlarla otursun o ev onun olsun skıntı yook hadi cvp ver
böyle bir durumda olsaydım ben eşimi kardeşinin evine gelmeme konusunda ikna etmeye değil de evimi istediğim muhitten alma konusunda ikna etmeye çalışırdım. lakin sizin bu düşünceleriniz üç aileyi de sıkıntıya sokacak düşünceler. sizden bunu istiyorlar diye belli ki dayatma oluşturmaya çalışıyorsunuz. ama bunun farklı yöntemleri de vardır. eşinizi istediğiniz muhitten ev almaya ikna edebilirsiniz. sizin durumunuzda olsaydım ben öyle yapardım. evimi istediğim muhitten alamaya eşimi ikna eder kv, kp gereken vazifemi yapardım. kimsenin evine de karışmazdım.

X