• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olup iş sebebiyle ayrı yaşayanlar var mı?

Benim tanidigim baskasina davullu zurnali dügün yapti Türkiyede hala evli oldugu halde. Ilk esini ve cocugunu daha önce israrla kaldigi yere götürmek istemedi. Yok sartlar zor, rahat edemezsin gibi bahanelerle.
İnşaatlarda, banklarda yatmaya mı gidiyorlar sanki ne zor şartları var acaba o şehirlerin, çoğu kişinin kullandığı bahaneler. Kabul etmemek lazım demek ki böyle bir planla gelindiği zaman.

İnşaatlarda, banklarda yatmaya mı gidiyorlar sanki ne zor şartları var acaba o şehirlerin, çoğu kişinin kullandığı bahaneler. Kabul etmemek lazım demek ki böyle bir planla gelindiği zaman.

Yani. Esi de hazir calismiyor. Tutsun bir kücük yer. Konu sahibi de ordan is bakar. Simdiden alti ayin ayri kalma planini yapiyor. Kadin calisip isini hemen birakamamasa farkli olurdu. Birde kadini Kendi ailesine de birakmasi süpheli bence

Yani yanlış anlamayın ama, eşiniz şu an asgari ücret alıyorsa 5500 lira alıyor. Manisa'ya gidince 10bin alacakmış. Aradaki 4500 lira fark için şehir değiştirip, yeniden düzen kurup, kira ödeyip, üstüne üstlük bir de ayrı yaşamaya gerek var mı bilemedim. Miktarı küçümsediğim için değil ama risk almaya değmiyor sanki.
Siz şimdi ilçede mi oturuyorsunuz? Eşiniz nerede çalışıyor? Ev iş arası mesafe ne kadar?

Çok özür dilerim öncelikle klavye düzeltme yapmış dikkatli yazmama rağmen eşim Manisa 1 ay çalışırsa eğer onbin lira alacakmış üstelik mesaide yapsa daha fazla para alacakmış bende dedim

Tabiki geleyim ilk başta ama kalacak yer yok yani o bir akrabasının evdine kira olarak kalacak kaç lira vereceğini bilmiyoruz henüz para biriktirip 6 ay kadar sonra tabi beni alacak yanına ama dediğim gibi ben gitmesi taraftarı değilim mecbur olamadık sürece

Aynı zamanda kayınvalidemde kalma sebebimde hem kayınvalideme yardım etmek hemde can şenliği olmak oda yanlız yaşıyor bir tek kızı var kızıda okula gidiyor tek kalmasın evde diye kötü bir niyetim yok

10 bin lira maas alacak kisi neden 6 ay para biriktiriyor? Iki ay para biriktirse ev tutar. Illa bastan sona dayali doseli bir ev olmak zorunda mi? Bir koltuk, bir yatak koyarsiniz, zamanla herseyi alirsiniz. Tencere, catal bicagi, giysileri kolileyip manisaya giden bir otobuse ucreti mukabilinde bagaj olarak vereceksiniz(3ay once bir koli 200tl tasiyorlardi). Su an oturdugunuz evdeki esyalari bir uctan diger uca nakliyeyle goturemezsiniz dunya para tutar. Onlari satin manisada butcenize gore yeni esya alirsiniz. Hatta izmirde üniversite cevresinde bircok spotcu var, oradan temiz esya alip manisaya tasitabilirsiniz bile.

Biz dün bir konu hakkında konuştuk Erzincan da iş imkanları bir hayli zor ve tek kişi ile geçinmek kirada dahada zor eşimde bana dediki başka şehire mi geldelim neyse konuştuk yüzerine sonra da senkal ben gideyim iş bulup seni alayım yanıma ben istemiyorum ama dedim senden ayrı kalmak oda yapacak bir şey yok biraz dişimizi sıkacağız dedi böyle ben sürdüremiyorum işim çok ağır ya hasta olacam ya kriz geçirecem yada ölecem dedi peki ben nerde kalacam dedim tek başına nasıl geçinecem futuraları nasıl ödeyecem ben bunların hepsini yapamam ve anlamda dedim burda oturduğumuz evin kirası uygun 900 lira ödüyoruz Allah bilir diğer şehirlerde ne kadar bu konu hakkında konuştuk yüzerine sonra bana dedki sen annene gidersin ben sana para gönderirim kazanıp yarım yıl kadar orda kalıp iş bulup bende dedimki evlendiğim eve geri dönmek benim zoruma gidiyor sonuçta ben ordan gelin çıktım senin annende kalsam olmaz mı yok dedi şaun için düşünme aşamasındayız bana kalırsa çok zor olur bu ayrılık çünkü daha 2 senelik evliyiz ama onada hak veriyorum ilden gelip bazen direk yatıyor 1 saat falan sonra akşam yemeği yiyor çok yıprandı ne yapacağımı bilmiyorum ne olur bana bilgi verin evli olupta ayrı yaşınlar var mı ????
Bu arada eşim erganda çalışıyor bense çalışmıyorum yani bulamadım bana uygun iş burda zor iş bulmak lütfen cevap verin

Ben yaşadım ikimiz de ayrı şehirlerde çalışıyorduk. Kolay olmuyor. 15 günde bir görüşüyorduk ama şimdi sizin o da olmaz uzağa gidecekse.
Ayrıca 1 sene askere gitti 1 senede sadece 3 kere görüştük.

Ama sizin iş saçma ben gideyim iş bulayım diyor. Önce iş bulunur öyle ev dağıtılıp gidilir. Hem orada kalacak yer veren iş bulması lazım ki para biriksin. Yoksa başka eve para verecekse ne anlamı oluyor

Biz dün bir konu hakkında konuştuk Erzincan da iş imkanları bir hayli zor ve tek kişi ile geçinmek kirada dahada zor eşimde bana dediki başka şehire mi geldelim neyse konuştuk yüzerine sonra da senkal ben gideyim iş bulup seni alayım yanıma ben istemiyorum ama dedim senden ayrı kalmak oda yapacak bir şey yok biraz dişimizi sıkacağız dedi böyle ben sürdüremiyorum işim çok ağır ya hasta olacam ya kriz geçirecem yada ölecem dedi peki ben nerde kalacam dedim tek başına nasıl geçinecem futuraları nasıl ödeyecem ben bunların hepsini yapamam ve anlamda dedim burda oturduğumuz evin kirası uygun 900 lira ödüyoruz Allah bilir diğer şehirlerde ne kadar bu konu hakkında konuştuk yüzerine sonra bana dedki sen annene gidersin ben sana para gönderirim kazanıp yarım yıl kadar orda kalıp iş bulup bende dedimki evlendiğim eve geri dönmek benim zoruma gidiyor sonuçta ben ordan gelin çıktım senin annende kalsam olmaz mı yok dedi şaun için düşünme aşamasındayız bana kalırsa çok zor olur bu ayrılık çünkü daha 2 senelik evliyiz ama onada hak veriyorum ilden gelip bazen direk yatıyor 1 saat falan sonra akşam yemeği yiyor çok yıprandı ne yapacağımı bilmiyorum ne olur bana bilgi verin evli olupta ayrı yaşınlar var mı ????
Bu arada eşim erganda çalışıyor bense çalışmıyorum yani bulamadım bana uygun iş burda zor iş bulmak lütfen cevap verin
Adam en mantıklı seçeneği sunmuş bence. Hayat şartları artık çok zor2. Bence siz kendi ailenizin yanına gidin , sizde iş bulun çalışın. Bu ekonomi hep böyle gitmeyecek ama kolay da düzelecek bir şey değil maalesef. En az 5 yılı var. Eşiniz belli ki ağır şartlarda ve sevmedigi5bir ortamda çalışıyor. Allah kolaylık versin

Yani yanlış anlamayın ama, eşiniz şu an asgari ücret alıyorsa 5500 lira alıyor. Manisa'ya gidince 10bin alacakmış. Aradaki 4500 lira fark için şehir değiştirip, yeniden düzen kurup, kira ödeyip, üstüne üstlük bir de ayrı yaşamaya gerek var mı bilemedim. Miktarı küçümsediğim için değil ama risk almaya değmiyor sanki.
Siz şimdi ilçede mi oturuyorsunuz? Eşiniz nerede çalışıyor? Ev iş arası mesafe ne kadar?
İşte bende istemiyorum gitmesini ama bilmiyorum ben Erzincan merkez de otuyorum evle iş arası 15 dakikalık mesafe yürümelik

Burda sorun ayrı yaşananız değil annenizin evinde yaşama fikri bence.

10 bin lira maas alacak kisi neden 6 ay para biriktiriyor? Iki ay para biriktirse ev tutar. Illa bastan sona dayali doseli bir ev olmak zorunda mi? Bir koltuk, bir yatak koyarsiniz, zamanla herseyi alirsiniz. Tencere, catal bicagi, giysileri kolileyip manisaya giden bir otobuse ucreti mukabilinde bagaj olarak vereceksiniz(3ay once bir koli 200tl tasiyorlardi). Su an oturdugunuz evdeki esyalari bir uctan diger uca nakliyeyle goturemezsiniz dunya para tutar. Onlari satin manisada butcenize gore yeni esya alirsiniz. Hatta izmirde üniversite cevresinde bircok spotcu var, oradan temiz esya alip manisaya tasitabilirsiniz bile.
Taşıma işini bende bilmiyorum nasıl olacak ama tırla taşırız demişti

Gönlünüze göre iş bulursunuz biraz daha araştırın. Gerekirse firmalara elden cv bırakın.

Siz de asgari ücret alsanız zaten gideceği yerin ücretini karşılıyor ekstra yeni düzen kurma ceremesini, uzak kalmayı vs yaşamıyor olursunuz.(Böyle bir devirde yurt dışına mı çalışmaya gidiyor da para biriktirip alabilecek hem sizi🙄)

Bu arada eğer giderse kv de kalma fikri anne de kalma fikrinden daha kötü.. Aranız iyi iken kötü olursunuz girmeyin o riske..

Ben yaşadım ikimiz de ayrı şehirlerde çalışıyorduk. Kolay olmuyor. 15 günde bir görüşüyorduk ama şimdi sizin o da olmaz uzağa gidecekse.
Ayrıca 1 sene askere gitti 1 senede sadece 3 kere görüştük.

Ama sizin iş saçma ben gideyim iş bulayım diyor. Önce iş bulunur öyle ev dağıtılıp gidilir. Hem orada kalacak yer veren iş bulması lazım ki para biriksin. Yoksa başka eve para verecekse ne anlamı oluyor
Ya ben anlayamadım yada siz anlamadınız eşim 9 senedir erganda çalışıyor ve her işe koşuyor depoya olsun müşterilere olsun patronun dediği her şeyi yapıyor yani şöyle ki yeri geliyor arabada yıkıyor ve iki tane yerleri var bir tane değil yani biri küçük alışveriş merkezi sadece diğeri ise büyük AVM her şey var mobilyadan tut giysiye kadar ve sürekli ağır taşıdığı için arık bel fıtığı çıkmış önceden de varmış 7 tane biri patlaşmıtı en sonki durumunda kasa yüklüyor boşatıyor sürekli yıprandı artık ondan dedim

Adamın çalışmaktan canı çıktı kadının derdi ben evden gelin çıktı nasıl oraya döneyim, evli ayrı yaşarsam olmaz şu bu ne der öyle yapan var mı… yazık adamcağıza

Asgari ücretle 900 lira kira vererek yaşamakla 10 bin liraya 3 bin kira vererek yaşamak standartlarınızı değiştirmeyecek.
Yanlış anlamayın ama çok dar düşünüyorsunuz, büyük yerde yıpranırsınız. Yaşadığınız yerde iki kişi çalışarak hayatınızı sürdürmeniz mantıklı olan.
Can şenliği olmak falan… Değişik ve gerçekten uzak bir bakış açınız var.
Eşinizin sizi anne evine gönderip gidip bir daha dönmemek gibi bir fikri varsa bu ısrarını açıklayabilir. Ama diğer türlü çok anlamsız. Düzen bozmaya değmez.

Adamın çalışmaktan canı çıktı kadının derdi ben evden gelin çıktı nasıl oraya döneyim, evli ayrı yaşarsam olmaz şu bu ne der öyle yapan var mı… yazık adamcağıza
Evet haklısınız mecbur kalırsam zaten yapacak bir şeyim yok bir şekilde kalacam kendi ailemle

Evet haklısınız mecbur kalırsam zaten yapacak bir şeyim yok bir şekilde kalacam kendi ailemle
Bu arada İstanbul’a gelmeyin ablacım. Biz iki kardeş toplam 15 bin civarı kazanıyoruz kız kardeşim asgari alıyor. Geçinemiyoruz. Birimizin maaşı olduğu gibi kiraya gidiyor zaten kalandan da bi hayır gelmiyor hayat aşırı pahalı. Siz de bir iş bulun, ben yeterince aradığınızı düşünmüyorum öyle hissettim yani. 900 e kira bu devirde yok yani

Ya ben anlayamadım yada siz anlamadınız eşim 9 senedir erganda çalışıyor ve her işe koşuyor depoya olsun müşterilere olsun patronun dediği her şeyi yapıyor yani şöyle ki yeri geliyor arabada yıkıyor ve iki tane yerleri var bir tane değil yani biri küçük alışveriş merkezi sadece diğeri ise büyük AVM her şey var mobilyadan tut giysiye kadar ve sürekli ağır taşıdığı için arık bel fıtığı çıkmış önceden de varmış 7 tane biri patlaşmıtı en sonki durumunda kasa yüklüyor boşatıyor sürekli yıprandı artık ondan dedim

Onu anlıyorum işi zor ok tamam
Manisa'ya gelecekmiş manisada keskinoğlu var, Vestel var vs vs nerdeyse herkes buralarda çalışıyor zaten. Eşinizin iş anlamında Özel bir alanı yok yani teklif üzerine gelmiyor diye anladım. İşçi olarak gelecek. Benzer işler yapmayacak mı?
Para birikince de siz evi taşıyıp geleceksiniz öyle mi?

Manisa da çok ucuz bi yer değil. Oradan taşınmaya ve bu kadar süre ayrı kalmaya değecek mi?
10 bin alsa yemese içmese size de az para gönderse ayda 5000 kenara koysa 5-6 aylık birikim anca yeni ev tut, depozito, emlakçı ve nakliyata gider. Onun yerine bulunduğunuz yerde iş değiştirseniz, siz de işe girseniz

Evet çünkü oda yanlız ve hem yardımcı hem can şenliği olmak istiyorum. Eşimde inşallah gitmez tarafındayım
Madem kayinvalide ile anlaşıyorsunuz,kiradan çıkıp kayinvalideye yerleşin. Siz de iş bulup çalışın (mesela eşinizin çalıştığı manavdan??)çocuk olursa da kv bakar böylece eşiniz gitmez ekonomik olarak da rahat edersiniz

Back