• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olup iş sebebiyle ayrı yaşayanlar var mı?

Şimdiii... İçinize kurt düşürmek istemem ama bana tuhaf geldi. Şöyle ki, Manisa'da siz de iş bulabilirsiniz. Turizm meslek okumuşsunuz anladığım kadarıyla. Küçük oteller sizi alır mesela, deneyim kazandıkça daha büyük yerlerde çalışma şansınız var, zamanla olacak şeyler. Deseydi ki "ben gideyim, evi falan ayarlayayım sen de o arada internetten iş bak hemen gel yanıma" bir nebze olabilirdi. Bu şekilde garip. Neden ısrarla annenizin yanına yollamak istiyor ? Normalde erkek milleti direkt kendi annesinin yanında kalınmasını ister, kadınlar bu durumdan şikayet eder. Bilmiyorum, hakkınızda hayırlısı olsun.

manisada hazır bir işe gidecekmiş sanırım

ama

bu işten ne kazanacak bir aylık bin lira demiş (eksik yazmış herhalde)

sizin herhalde dünyadan haberiniz yok
seneye orası 1000 olsun ister 1500 olsun
şu anda yeni tutacağınız bir evi 2-3 bin liradan aşağı tutabileceğiniz yer kaldı mı sizce? üstelik de semtinizi seviyormuşsunuz. e annenize k.validenize gitmek zorunda değilsinzki. oturun evinizde...

benim kıçı kırı ilçemde kıçı kırık tokiler 1700 liradan başlıyor. daha bir de erzincandasınız oradan batıya eşya götürmek demek en kötü 30 bin lira demek. eşyalı bir yer tutsanız zaten en kötü 4 bin derler....

eşiniz diyelim gitti gidince süreli bir iş için mi gidiyor? yoksa kalıcı mı? o iş biterse ya da sevmezse gelince orada tekrar işine dönebilecek mi? orada bi lojman, personel evi filan mı var? gidip nerede kalacak? zira normalde 1 ay bir yerde kalma parası verecekse 1 aylık ev de bulunmaz astarı yüzünden pahalıya gelir.

o kadar az şeyle açmışsınız ki konuyu biz ne bilep ne yazalım buna.

belki "kocası anasının evine bırakıp gitmiş" derler diye olabilir. küçük yerlerde böyle dertler var.
Çok özür dilerim öncelikle klavye düzeltme yapmış dikkatli yazmama rağmen eşim Manisa 1 ay çalışırsa eğer onbin lira alacakmış üstelik mesaide yapsa daha fazla para alacakmış bende dedim

Tabiki geleyim ilk başta ama kalacak yer yok yani o bir akrabasının evdine kira olarak kalacak kaç lira vereceğini bilmiyoruz henüz para biriktirip 6 ay kadar sonra tabi beni alacak yanına ama dediğim gibi ben gitmesi taraftarı değilim mecbur olamadık sürece

Aynı zamanda kayınvalidemde kalma sebebimde hem kayınvalideme yardım etmek hemde can şenliği olmak oda yanlız yaşıyor bir tek kızı var kızıda okula gidiyor tek kalmasın evde diye kötü bir niyetim yok

Siz gitmesini istemiyorsunuz ama Erzincan’da da çalışmıyorsunuz. Eve katkınız yok. Tüm yük eşinizin üzerinde.
Farklı şehirlerde yaşayan eşler var. Evlilikleri ne kadar sağlam tartışılır ama geçim zor. İnsanlarda bir şekilde şartlara uyum sağlamak zorunda. Ben lise mezunuyum bana göre iş yok diyorsunuz. Her çalışan üniversite mezunu mu? Hayat müşterek. Sizde elinizi taşın altına koymadıkça seçme şansınız olmaz.

Çok özür dilerim öncelikle klavye düzeltme yapmış dikkatli yazmama rağmen eşim Manisa 1 ay çalışırsa eğer onbin lira alacakmış üstelik mesaide yapsa daha fazla para alacakmış bende dedim

Tabiki geleyim ilk başta ama kalacak yer yok yani o bir akrabasının evdine kira olarak kalacak kaç lira vereceğini bilmiyoruz henüz para biriktirip 6 ay kadar sonra tabi beni alacak yanına ama dediğim gibi ben gitmesi taraftarı değilim mecbur olamadık sürece

Aynı zamanda kayınvalidemde kalma sebebimde hem kayınvalideme yardım etmek hemde can şenliği olmak oda yanlız yaşıyor bir tek kızı var kızıda okula gidiyor tek kalmasın evde diye kötü bir niyetim yok
Kayınvalideye can şenliği olmak mı?
Ne iyi gelinler var. Ailenizin evi daha iyi olmaz mı yıllarca orada yaşadınız sonuçta. Eşinize gelince umarım uzun süre ayrı kalmazsınız.

Diğer sorunlarınız için bir yorumum yok ama, eğer bu dediklerinizi yapacak olursanız, ne işiniz var kaynana yanında, gidin kendi anneniz ile kalın. Kötü biriyse bile kendi kötünüz.

Bende ayrı yaşamak istemiyorum ama dediğim gibi mecbur olursa yapacak bir şey yok
Ayni sehirde uzak diye 3 günde bir eve gelmesiniz kabul ettim.Cok yoruluyormus vs diye.3 ay sonra beni aldatmaya başlamış.Bosandik ve 1 ay sonra beni aldattığı o..u.ile evlendi.Konularimi okuyun lütfen.
Benim annem söylemişti ben yok artik demiştim.Siz bilirsiniz tabiiki

Eşim denizci gittiğinde 6 7 ay gelmez. Zor bı durum. evlendikten sonra ki ilk gidişinde bende bı sure kayınvalidemle kaldım aramızda kavga tartışma olmadı ama ya sabır çeke çeke günleri bitirdim

Biz dün bir konu hakkında konuştuk Erzincan da iş imkanları bir hayli zor ve tek kişi ile geçinmek kirada dahada zor eşimde bana dediki başka şehire mi geldelim neyse konuştuk yüzerine sonra da senkal ben gideyim iş bulup seni alayım yanıma ben istemiyorum ama dedim senden ayrı kalmak oda yapacak bir şey yok biraz dişimizi sıkacağız dedi böyle ben sürdüremiyorum işim çok ağır ya hasta olacam ya kriz geçirecem yada ölecem dedi peki ben nerde kalacam dedim tek başına nasıl geçinecem futuraları nasıl ödeyecem ben bunların hepsini yapamam ve anlamda dedim burda oturduğumuz evin kirası uygun 900 lira ödüyoruz Allah bilir diğer şehirlerde ne kadar bu konu hakkında konuştuk yüzerine sonra bana dedki sen annene gidersin ben sana para gönderirim kazanıp yarım yıl kadar orda kalıp iş bulup bende dedimki evlendiğim eve geri dönmek benim zoruma gidiyor sonuçta ben ordan gelin çıktım senin annende kalsam olmaz mı yok dedi şaun için düşünme aşamasındayız bana kalırsa çok zor olur bu ayrılık çünkü daha 2 senelik evliyiz ama onada hak veriyorum ilden gelip bazen direk yatıyor 1 saat falan sonra akşam yemeği yiyor çok yıprandı ne yapacağımı bilmiyorum ne olur bana bilgi verin evli olupta ayrı yaşınlar var mı ????
Bu arada eşim erganda çalışıyor bense çalışmıyorum yani bulamadım bana uygun iş burda zor iş bulmak lütfen cevap verin
Teyzemin kızı da 3 yıllık evli öğretmen kendisi bu yıl atandı kocasından ayrı yasiyo şuan ev tuttu 3 saatlik mesafe var yaşadığı şehirler arasinda

Hiç kira fiyatlarını arastirdiniz mi eger yarısı kiraya gidecekse hiç gerek yok bence gitmesine.

Ülke şartlarında eşinizin planı çok mantıksız. Eşya taşıma başlı başına milyarlar tutacak var mı o birikimi? Zannediyprum ki yok bu durumda sizin gelebilmeniz için para birikyirmesi lazım ki ne zamana birikir Allah bilir. Bugun yarın diye diye bir bakmışsınız başkasıyla yaşıyor zaten orda. Kısacası kirqsı uygun bşr şehitdesiniz orada biraz dişini sıkıp okulunu bitirsin işini değiştirmeye çalışsın kolaya kaçmasın. Siz de kendinize uygun bir iş arayın. Bu devirde tek maaşla geçinmek imlansız. ( bir de yüzerine kelimesi çok ilgimi çekti ne anlamda kullanıyorsunuz o kelimeyi?)

Manisa pahalı bir şehir bildiğim kadarıyla ev kirası , eşya vs taşıma çok daha maliyetli olur .

Manisadan kiralik ev fiyatlarina bakin bi .ayri kalmayin . iskura internetten basvurdunuzmu hic. is ariyorim aktif edip cv doldurup genelde iskur online hizmet veriyor kariyer net gibi dönüş oluyor ama iskurdan

Ayrı yaşamak olmaz,annene git demesi de uygun değil,kendi annesinin yanina gitmenizi neden istemiyor ilginc,nedenini soyledi mi ? Esinizin baska planlari olabilir bence tetikte olun. 900 tl ev kirası müthiş uygun,bu fiyatı dahi ödeyemeyecekse bastan evlilik topuna hiç girmemeliydi. Bu durumda sizin de işe girmeniz gerekiyor.Lise mezunsunuz size göre bir sekreterlik,kasiyerlik neyse girebilirsiniz.Okulu konusunda emin mısınız üniv okumuş ama mezun olmamış vs. 😏 Bir seyler sakliyor sanki ..
Evet okudu ama bir öğretmen yüzden mezun olamadı yani öyle diyor yoksa elinden her iş gelir erganda çalışıyor ama sadece erganın her işine koşuyor normalde manav bölümünün şefi ama her işi yapar

Yok orda asgari ücret değil 1 aylık iş için bin lira diyor ama benim niyetim yok ayrı yaşamaya keşke okuya bilse mühendis olacaktı sadece imza işlerine bakacaktı
Mühendisler sadece imza işine mi bakıyormuş 🤔 🙄🙄

Lütfen noktalama işareti kullanın.

Anneyle yaşamak varken kv ile mi yaşamak istiyorsunuz gerçekten, bir tuhafsiniz.

Ergan dediğiniz ne?

Ayrıca 10 bin maaş şu an 900 e oturduğunuz bir evden çıkıp da 1000 km öteye yerleşmek için çok da üst düzey bir maaş değil. Siz bir şekilde iş bulun yaşadığınız yerde kalın. Yoksa manisaya gidince maaşından aldığı fazlalığı zaten kira farkına vereceksiniz.

Bir aylık işi onbin liraymış öyle diyor
Esiniz sartları su anki oldugu gibi görüyor. Manisa her anlamda pahalı bir şehirdir 10 bin lira alsanız da su anki düzeni bozmaya değmez bence. Kiralar en az 3-4 bin en makul olanları.

Back