• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olup iş sebebiyle ayrı yaşayanlar var mı?

Ablacim herkes de eşini bekliyordu iş vermek için.
Ayrıca iş öyle gafillemeye gidilip bulunmaz.
Araştırır,başvurur,mualaka çağırılır,cagirilinca buradan istifa edip orada başlar.
Bir gideyim,oradan bakinayim şeklinde bir durum yok anlayacağınız.
Yani sizinkisi çok belirsiz.
Ayrıca çalışmak isteseydiniz siz de 2 sene içerisinde illaki bir yere girerdiniz.
900 TL kirayi da zor bulursunuz gibime geliyor.
Üstelik burandan çıkarsa ve iş bulamazsa ; muhtemelen buradakiler de kendisini tekrardan ise almaz.
Ben olsam işimi bulmadan gitmezdim,düzenimi bozmazdim.

Siz gitmesini istemiyorsunuz ama Erzincan’da da çalışmıyorsunuz. Eve katkınız yok. Tüm yük eşinizin üzerinde.
Farklı şehirlerde yaşayan eşler var. Evlilikleri ne kadar sağlam tartışılır ama geçim zor. İnsanlarda bir şekilde şartlara uyum sağlamak zorunda. Ben lise mezunuyum bana göre iş yok diyorsunuz. Her çalışan üniversite mezunu mu? Hayat müşterek. Sizde elinizi taşın altına koymadıkça seçme şansınız olmaz.
Haklısınız ama ben pes etmiş değilim bana göre burda akşam 5 Sabah 8 saatlerinde olsa gene hayır demem ama yok gecede kalamam sonuçta evde yemek iş kalır

Çok saçma sanki Almanya'ya gidiyor iş için. Hayır kendi tanıdığınızın evini kiralayıp oturacaksa sizde o evde oturursunuz işte ne alaka sen annende kal ben seni yanıma aldırayım.

Eğer alacağı maaş 10bin € değilse otursun oturduğu yerde 900 e kiralık ev falan bulamaz. Küçük ilçede oturuyorum burda bile eski evler minumum 2.500₺

Kayınvalideye can şenliği olmak mı?
Ne iyi gelinler var. Ailenizin evi daha iyi olmaz mı yıllarca orada yaşadınız sonuçta. Eşinize gelince umarım uzun süre ayrı kalmazsınız.
Evet çünkü oda yanlız ve hem yardımcı hem can şenliği olmak istiyorum. Eşimde inşallah gitmez tarafındayım

Evet okudu ama bir öğretmen yüzden mezun olamadı yani öyle diyor yoksa elinden her iş gelir erganda çalışıyor ama sadece erganın her işine koşuyor normalde manav bölümünün şefi ama her işi yapar
Sallıyor bence,Ösym geçmişine bakın (mezun olmasa bile kazandigi okullar cikar.)Yalan söyledigi şeyler var gibi

Ülke şartlarında eşinizin planı çok mantıksız. Eşya taşıma başlı başına milyarlar tutacak var mı o birikimi? Zannediyprum ki yok bu durumda sizin gelebilmeniz için para birikyirmesi lazım ki ne zamana birikir Allah bilir. Bugun yarın diye diye bir bakmışsınız başkasıyla yaşıyor zaten orda. Kısacası kirqsı uygun bşr şehitdesiniz orada biraz dişini sıkıp okulunu bitirsin işini değiştirmeye çalışsın kolaya kaçmasın. Siz de kendinize uygun bir iş arayın. Bu devirde tek maaşla geçinmek imlansız. ( bir de yüzerine kelimesi çok ilgimi çekti ne anlamda kullanıyorsunuz o kelimeyi?)
Yüzlerine mi yeni duydum sizden öyle bir şey yazdığımı bakayım bir de dönerim size inşallah

Manisadan kiralik ev fiyatlarina bakin bi .ayri kalmayin . iskura internetten basvurdunuzmu hic. is ariyorim aktif edip cv doldurup genelde iskur online hizmet veriyor kariyer net gibi dönüş oluyor ama iskurdan
İş kur hesabım yok ama açmaya çalıştım geçen sene olmadı

Manisada kiralar nasıl bilmiyorum ama İstanbulda 7-8 binden aşağıya kiralık ev yok. Siz orada 900 tl kiraya verince 4000 üzeri para elinizde kalıyor. Manisada 10bin alsa bile 5bin kira verse eline 5 bin kalacak. Değecek mi aile düzenini bozduğuna?

Israrla kendi ailenizin evinde kalmanızı istemenizin sebebini de anlayamadım, ben şüpheyle yaklaşırdım böyle bir durumda. Evinizdeki eşyalarınız ne olacak siz annenize geçince, satacak mısınız?

Eşiniz bir iş çeviriyor olabilir. Madem gideceği yerde iş hazır maaşta iyi ne diye sizde gitmeyesiniz? Gidersiniz yerleşirsiniz. Sen bekle ben seni aldırıyımların sonu çokta iyi olmuyor. Üstelik orada sizde gayet rahat iş bulursunuz. Kabul etmeyin kesinlikle ya benimle ya da olmaz deyin.

Son düzenleme:
Israrla kendi ailenizin evinde kalmanızı istemenizin sebebini de anlayamadım, ben şüpheyle yaklaşırdım böyle bir durumda. Evinizdeki eşyalarınız ne olacak siz annenize geçince, satacak mısınız?
Hayır satmıyacağız kayınvalidemin bodrumuna koyacağız koliyip ama dediğim gibi ben istemiyorum gitmesini

Ve kayınvalidem kalma sebebimde hem yardımcı olmak hemde can şenliği oda yanlız kalıyor

Hayır satmıyacağız kayınvalidemin bodrumuna koyacağız koliyip ama dediğim gibi ben istemiyorum gitmesini

Ve kayınvalidem kalma sebebimde hem yardımcı olmak hemde can şenliği oda yanlız kalıyor
Normalde çoğu erkek kendi ailesinde kalınmasını ister sizde durum tam tersi, acaba kayınvalideniz yalnız kalmayı mı seviyor? Mesela ben evde kalabalıktansa yalnız kalmayı tercih ederim, yaşlanınca değişir miyim bilmiyorum ama pek sanmıyorum gelinle kalmak isteyeceğimi. Ama yine de karlı gelmiyor bana bu kadar düşük kira öderken başka şehre gitmek istemesi.

Normalde çoğu erkek kendi ailesinde kalınmasını ister sizde durum tam tersi, acaba kayınvalideniz yalnız kalmayı mı seviyor? Mesela ben evde kalabalıktansa yalnız kalmayı tercih ederim, yaşlanınca değişir miyim bilmiyorum ama pek sanmıyorum gelinle kalmak isteyeceğimi. Ama yine de karlı gelmiyor bana bu kadar düşük kira öderken başka şehre gitmek istemesi.
Bence niyeti farklı kendi annesine bıraksa evlilik devam etmek zorunda, baba evinde kal diye ısrar etmesi bile şaibeli.

Bence niyeti farklı kendi annesine bıraksa evlilik devam etmek zorunda, baba evinde kal diye ısrar etmesi bile şaibeli.
Ben de bundan şüpheleniyorum aslında. Hiçbir mantıklı yanı yok böyle bir değişikliğin, eşi kendi kendine bir planlar yapmış ama ne acaba. İşi ağır falan demişti bir de başta ben de zannettim ki inşaatta falan çalışıyor, oysaki manav reyonunda şefmiş sanırım. Ne var kriz geçirilip ölünecek bu işte bilmem.

Ben de bundan şüpheleniyorum aslında. Hiçbir mantıklı yanı yok böyle bir değişikliğin, eşi kendi kendine bir planlar yapmış ama ne acaba. İşi ağır falan demişti bir de başta ben de zannettim ki inşaatta falan çalışıyor, oysaki manav reyonunda şefmiş sanırım. Ne var kriz geçirilip ölünecek bu işte bilmem.
Birde neden özellikle Manisa değil mi? İş arayıp başka bir ilde bulsa neyse de Manisa ne alaka?

Birde neden özellikle Manisa değil mi? İş arayıp başka bir ilde bulsa neyse de Manisa ne alaka?
Evet benim de 40 yıl düşünsem aklıma gelmez Manisa. Küçük şehirdekiler genelde İstanbul,Ankara,İzmir gibi yerlere çalışmaya geliyorlar diye biliyorum. Manisada tanıdığı mı var ki hiç gitmeden iş de ayarlanmış 10 bin vereceklermiş falan. Manisa da yalan mı diye düşünmüyor değilim, eşlerine bulunduğu şehri yanlış söyleyenler bile varmış.

Eşiniz bir iş çeviriyor olabilir. Madem gideceği yerde iş hazır maaşta iyi ne diye sizde gitmeyesiniz? Gidersiniz yerleşirsiniz. Sen bekle ben seni aldırıyımların sonu çokta iyi olmuyor. Üstelik orada sizde gayet rahat iş bulursunuz. Kabul etmeyin kesinlikle ya benimle ya da olmaz deyin.

Bencede bu hic de öyle masum görünmüyor. Bende paronyak olabilirim artik, ama nelere sahit oluyoruz

Evet benim de 40 yıl düşünsem aklıma gelmez Manisa. Küçük şehirdekiler genelde İstanbul,Ankara,İzmir gibi yerlere çalışmaya geliyorlar diye biliyorum. Manisada tanıdığı mı var ki hiç gitmeden iş de ayarlanmış 10 bin vereceklermiş falan. Manisa da yalan mı diye düşünmüyor değilim, eşlerine bulunduğu şehri yanlış söyleyenler bile varmış.

Benim tanidigim baskasina davullu zurnali dügün yapti Türkiyede hala evli oldugu halde. Ilk esini ve cocugunu daha önce israrla kaldigi yere götürmek istemedi. Yok sartlar zor, rahat edemezsin gibi bahanelerle.

Back