• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olup iş sebebiyle ayrı yaşayanlar var mı?

Esma2424

Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
299
390
23
25
Biz dün bir konu hakkında konuştuk Erzincan da iş imkanları bir hayli zor ve tek kişi ile geçinmek kirada dahada zor eşimde bana dediki başka şehire mi geldelim neyse konuştuk yüzerine sonra da senkal ben gideyim iş bulup seni alayım yanıma ben istemiyorum ama dedim senden ayrı kalmak oda yapacak bir şey yok biraz dişimizi sıkacağız dedi böyle ben sürdüremiyorum işim çok ağır ya hasta olacam ya kriz geçirecem yada ölecem dedi peki ben nerde kalacam dedim tek başına nasıl geçinecem futuraları nasıl ödeyecem ben bunların hepsini yapamam ve anlamda dedim burda oturduğumuz evin kirası uygun 900 lira ödüyoruz Allah bilir diğer şehirlerde ne kadar bu konu hakkında konuştuk yüzerine sonra bana dedki sen annene gidersin ben sana para gönderirim kazanıp yarım yıl kadar orda kalıp iş bulup bende dedimki evlendiğim eve geri dönmek benim zoruma gidiyor sonuçta ben ordan gelin çıktım senin annende kalsam olmaz mı yok dedi şaun için düşünme aşamasındayız bana kalırsa çok zor olur bu ayrılık çünkü daha 2 senelik evliyiz ama onada hak veriyorum ilden gelip bazen direk yatıyor 1 saat falan sonra akşam yemeği yiyor çok yıprandı ne yapacağımı bilmiyorum ne olur bana bilgi verin evli olupta ayrı yaşınlar var mı ????
Bu arada eşim erganda çalışıyor bense çalışmıyorum yani bulamadım bana uygun iş burda zor iş bulmak lütfen cevap verin

Biz dün bir konu hakkında konuştuk Erzincan da iş imkanları bir hayli zor ve tek kişi ile geçinmek kirada dahada zor eşimde bana dediki başka şehire mi geldelim neyse konuştuk yüzerine sonra da senkal ben gideyim iş bulup seni alayım yanıma ben istemiyorum ama dedim senden ayrı kalmak oda yapacak bir şey yok biraz dişimizi sıkacağız dedi böyle ben sürdüremiyorum işim çok ağır ya hasta olacam ya kriz geçirecem yada ölecem dedi peki ben nerde kalacam dedim tek başına nasıl geçinecem futuraları nasıl ödeyecem ben bunların hepsini yapamam ve anlamda dedim burda oturduğumuz evin kirası uygun 900 lira ödüyoruz Allah bilir diğer şehirlerde ne kadar bu konu hakkında konuştuk yüzerine sonra bana dedki sen annene gidersin ben sana para gönderirim kazanıp yarım yıl kadar orda kalıp iş bulup bende dedimki evlendiğim eve geri dönmek benim zoruma gidiyor sonuçta ben ordan gelin çıktım senin annende kalsam olmaz mı yok dedi şaun için düşünme aşamasındayız bana kalırsa çok zor olur bu ayrılık çünkü daha 2 senelik evliyiz ama onada hak veriyorum ilden gelip bazen direk yatıyor 1 saat falan sonra akşam yemeği yiyor çok yıprandı ne yapacağımı bilmiyorum ne olur bana bilgi verin evli olupta ayrı yaşınlar var mı ????
Bu arada eşim erganda çalışıyor bense çalışmıyorum yani bulamadım bana uygun iş burda zor iş bulmak lütfen cevap verin
Gerçekten geçinebilmek bu zamanda çok zor Allah yardımcınız olsun. Bence içiniz nasıl rahat edecekse öyle davranın eğer çocuk vs. bi engeliniz yoksa sizde çalışın birlik olun bizde Ergani de oturduk çok pahalı değil günümüz şartlarına göre Allah yardımcınız olsun tekrardan

2 senedir bir şekilde iş bulurdunuz Erzincanda o kadar insan nasıl iş bulup çalışıyor? Başka ilde nasıl geçinip ne iş yapacaksınız? 900 lira kirayı başka nerede bulacaksınız?

2 senedir bir şekilde iş bulurdunuz Erzincanda o kadar insan nasıl iş bulup çalışıyor? Başka ilde nasıl geçinip ne iş yapacaksınız? 900 lira kirayı başka nerede bulacaksınız?
Bende bilmiyorum ki ama seneyede burası 1000 olacak hep böyle kalmaz ki

Seneye 1000 olacaksa yine iyi Eşiniz nerede iş bulmayi planlıyor mesleği nedir ha deyince iş bulabilecek mi.

Yani gerçekçi olmak gerek eğer eşiniz asgari ücret alacaksa hiç gitmesin derim farklı ile.

Mersinde yaşıyorum ben de oturduğum sitede ev kirası şuan en düşük 5 binden başlıyor 5-7 bin arası .

İstanbul düşünüyorsa orasida çok pahalı kira yönünden.

Memlekette farklı bir iş yapamaz mı eşiniz siz de iş bulup çalışsanız çok güzel olur.

Birde anlamadığım eşiniz kendi anneniz de kalmanızı istiyor siz niye kayınvalide ile kalmak istiyorsunuz.

Seneye 1000 olacaksa yine iyi Eşiniz nerede iş bulmayi planlıyor mesleği nedir ha deyince iş bulabilecek mi.

Yani gerçekçi olmak gerek eğer eşiniz asgari ücret alacaksa hiç gitmesin derim farklı ile.

Mersinde yaşıyorum ben de oturduğum sitede ev kirası şuan en düşük 5 binden başlıyor 5-7 bin arası .

İstanbul düşünüyorsa orasida çok pahalı kira yönünden.

Memlekette farklı bir iş yapamaz mı eşiniz siz de iş bulup çalışsanız çok güzel olur.

Birde anlamadığım eşiniz kendi anneniz de kalmanızı istiyor siz niye kayınvalide ile kalmak istiyorsunuz.
Eşim normalde üniversitesiyi okumuş ama menuz olamamış elektrik elektronik mühendisliği işi ama erganda manav bölümünün şefi olarak çalışıyor ve 9 yıldırda ordaymış aldığı Parada alanlarla aynı 5 bin

Ve Manisa'ya gitmeyi düşünüyor bende hiç bilmiyorum oraları o yüzden beni anneme götürmek istiyor bende hem semtimi seviyorum hemde mahallemi o yüzden kayınvalidemde kalayım dedim yok dedi o tek yaşıyor bir kızı var sadece hem tek kalmamış olur hemde yardım etmiş olurum ama işte izin vermedi

Çalışma konusuna gelirsekte denedim iş bulmayı ama olmadı ben lise mezunuyum turizm lisesi o yüzden yapabileceğim çok bir iş yok burada iş bulmak zor gerçekten üniversite mezunu olupta kasa sorumlusu olan çok kişi var yoksa bir araya çok istedim ama bulamadım bana uygun bir iş

Eşim normalde üniversitesiyi okumuş ama menuz olamamış elektrik elektronik mühendisliği işi ama erganda manav bölümünün şefi olarak çalışıyor ve 9 yıldırda ordaymış aldığı Parada alanlarla aynı 5 bin

Ve Manisa'ya gitmeyi düşünüyor bende hiç bilmiyorum oraları o yüzden beni anneme götürmek istiyor bende hem semtimi seviyorum hemde mahallemi o yüzden kayınvalidemde kalayım dedim yok dedi o tek yaşıyor bir kızı var sadece hem tek kalmamış olur hemde yardım etmiş olurum ama işte izin vermedi

Çalışma konusuna gelirsekte denedim iş bulmayı ama olmadı ben lise mezunuyum turizm lisesi o yüzden yapabileceğim çok bir iş yok burada iş bulmak zor gerçekten üniversite mezunu olupta kasa sorumlusu olan çok kişi var yoksa bir araya çok istedim ama bulamadım bana uygun bir iş
Manisayi bilmiyorum ama orada da asgari ücret alacaksa hiç düzen değişmeyin derim .

Okulunu bitirme şansı varsa okulunu bitirsin.

Manisayi bilmiyorum ama orada da asgari ücret alacaksa hiç düzen değişmeyin derim .

Okulunu bitirme şansı varsa okulunu bitirsin.
Yok orda asgari ücret değil 1 aylık iş için bin lira diyor ama benim niyetim yok ayrı yaşamaya keşke okuya bilse mühendis olacaktı sadece imza işlerine bakacaktı

Yok orda asgari ücret değil 1 aylık iş için bin lira diyor ama benim niyetim yok ayrı yaşamaya keşke okuya bilse mühendis olacaktı sadece imza işlerine bakacaktı
Af çıktı geçenlerde ama lisansüstüne mi sadece bilmiyorum. Bir araştırsanız ya

Ayrı yaşamak olmaz,annene git demesi de uygun değil,kendi annesinin yanina gitmenizi neden istemiyor ilginc,nedenini soyledi mi ? Esinizin baska planlari olabilir bence tetikte olun. 900 tl ev kirası müthiş uygun,bu fiyatı dahi ödeyemeyecekse bastan evlilik topuna hiç girmemeliydi. Bu durumda sizin de işe girmeniz gerekiyor.Lise mezunsunuz size göre bir sekreterlik,kasiyerlik neyse girebilirsiniz.Okulu konusunda emin mısınız üniv okumuş ama mezun olmamış vs. 😏 Bir seyler sakliyor sanki ..

1 aylık iş mi 1000 lira yoksa günlük tarzı mi pek anlamadım burayı

Esinizin planlari enteresan geldi bana. Altindan baska bir is cikmaz umarim.

Baska ilde bir is bulmus olur veya atanmis olur, gidip düzen kurar ve sizi de götürür anlarim.
Ama ortada bir is yok baska ile is aramaya gidecek. Bana mantikli gelmedi.
manisada hazır bir işe gidecekmiş sanırım

ama

bu işten ne kazanacak bir aylık bin lira demiş (eksik yazmış herhalde)

sizin herhalde dünyadan haberiniz yok
seneye orası 1000 olsun ister 1500 olsun
şu anda yeni tutacağınız bir evi 2-3 bin liradan aşağı tutabileceğiniz yer kaldı mı sizce? üstelik de semtinizi seviyormuşsunuz. e annenize k.validenize gitmek zorunda değilsinzki. oturun evinizde...

benim kıçı kırı ilçemde kıçı kırık tokiler 1700 liradan başlıyor. daha bir de erzincandasınız oradan batıya eşya götürmek demek en kötü 30 bin lira demek. eşyalı bir yer tutsanız zaten en kötü 4 bin derler....

eşiniz diyelim gitti gidince süreli bir iş için mi gidiyor? yoksa kalıcı mı? o iş biterse ya da sevmezse gelince orada tekrar işine dönebilecek mi? orada bi lojman, personel evi filan mı var? gidip nerede kalacak? zira normalde 1 ay bir yerde kalma parası verecekse 1 aylık ev de bulunmaz astarı yüzünden pahalıya gelir.

o kadar az şeyle açmışsınız ki konuyu biz ne bilep ne yazalım buna.

Neden kendi aileniz yerine kayınvalidenin yanına gitmek istiyorsunuz ki? Rahat edebilecek misiniz?
belki "kocası anasının evine bırakıp gitmiş" derler diye olabilir. küçük yerlerde böyle dertler var.

900 lira kirasi olan yerde is arayip bulmak yerine kiraya bir maaş kadar para verilecek yeni bir duzen kurmaya ve bu sirada evliligi temellerinden sarsmaya merakli bir eş.... Kendi ailesinin evinden gelinligiyle cikti kefenle girebilecegi kafasiyla , ben ordan gelin oldum ciktim geri gidemem kaynanamda kalayim diyen kafasi aşırı anormal calisan bir kadin..... burda bu ikiliye tavsiye vermek pek akil karı degil gibi ya

Back