Tüp Bebek Merkezleri evli olmadığı için tüp bebek tedavisi olamayan varmı?

Teşekkür ederim canım....mutlu insanlar...arkadaşlarının mutluluklarıyla da mutlu olurlar(sözün aslı iyi insanlar ama ben öyle demek istemiyorum....arkadaşlarda mutlaka iyi insanlardır ama mutlu değiller...)...tarlaya buğday ekildiğinde arpa biçmiyoruz...sevgisizlik ekildiğinde de sevgi biçemeyiz ki....Sevgili arkadaşım ben evrene....çocuk istediğimi haykırdım....vakti geldiğinde gelip beni bulacaktır...buna ne devlet ne de parazitler engel olamazki.... aşkıma Allahımın bana hediyesi diyorum...bu sözün bittiği yerdir...ama hala bana aşkmış meşkmiş kızın olursa ona da evlenme aşk yaşamı diyecekmişim gibi saçma sapan saldırılarda bulunuluyor....Aşkı sadece cinselliğe indirgeyenlerin beni anlamasını zaten beklemiyorum...ama sınırları aşanlara da haddini bildirmekten geri kalmam...Aşk paylaşmaktır...iyiyide kötüyüde...derdide... mutluluğuda...gözlerine baktığında ne demek istediğini anlamasıdır....birlikte nefes almaktır....ayrıyken eksik olmaktır...güldüğünde aslında içlendiğini hissedip elini omuzuna koymaktır (ben burdayım dercesine).....onun canı acıdığında seninde canın acıdığını hissetmendir....sen gözyaşını daha akıtmak üzereyken onun gözlerininde dolmasıdır.....hastayken hiç uyumadan başında bekleyip pansuman yapması....saçının her telini koklayıp öpmesidir.....böyle bir aşkı Allahım bana nasip etti herkeze ve çocuklarımada nasip etsin...inşallah...Benim mutluluğumdan mutluluk duyan herkezinde mutluluğu daim olsun.sevgilerimle canım.....

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşım,bu polimiğe girmeyi hiç istemezdim,cevap yazıp uzamasına sebep olduğumunda farkındayım lakin hakaret ve belden aşağı vurmalara tahammülüm yok.Eleştiri adı altında yargılamalarına müsade etmem...siz üzülmeyin ben hepsiyle başa çıkarım.:)) desteğiniz ve dileğiniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Merhaba canım desteğin için teşekkür ederim.Şuan araştırma yapmaya çalışıyorum,umarım sizde bir an önce bebeğinize kavuşursunuz.sakın vazgeçmeyin ve pozitif olun.Olacak deyin ki olsun.olmuyor,olmayacak,yine olmadı diyerek negatif enerjiyle kendinizi yüklemeyin, böyle hissettiğinizde meditasyon yapmanızı tavsiye ediyorum.Daha önünüzde çok güzel zaman var.soruna odaklanma " neye direnç gösterirsek onu beslermişiz" bu yüzden korkunu besleme, bebeğini kucağında hisset o gelecektir canım.sevgilerle..

Son düzenleme:

Teşekkür ederim...desteğin ve dileklerin için.Canım benim ben hem gönülden nikahlıyım hemde Allah katında resmiyede biraz zaman var o kadar.Umarım bir an önce bebeğini kucağına alırsın.sevgilerimle..

Son düzenleme:

Tek kelimeyle süpersin ağzına dılıne parmaklarına saglık canım....

Bence burda şarlatanlık yapıp zaman keybetme başla veledı zınalarınla ortalıgı dolurmaya...ığğğ kusuyorum mıdemı bulandırıyorsun....

Son düzenleme:
Bence burda şarlatanlık yapıp zaman keybetme başla veledı zınalarınla ortalıgı dolurmaya...ığğğ kusuyorum mıdemı bulandırıyorsun....

arkadaşım bu konuyu okuyunca sizin gibi cahil insanların olduğunu görmek bbeni ne kadar şaşırrttııı...sen kendinin çok namuslu çok iğrenilmicekmi olduğunu düşünüyorsunn...buna hiçkimse karar veremez...haddini billl....bende senden iğğğğ iğreniyorumm

şimdi anladım derdini canımsen bir kere benim kaç yaşımda olduğumu ne biliyorsun bu BİRRRRR.İKİNCİSİ konunun senin güya güzelliğinle ne alakası var niye her zaman güzelliğini ön plana atma gereği duyuyorsun buda İKİ..senin derdin canım 41 yaşında olmak ve hala evlenememiş olmak galiba ben evet evliyim ama kocamla aşkımı her istediğim şekilde göğsümüğde gere gere yaşıyorum bir tek aşkı senmi yaşıyorsun onu anlayamadım pardon...aşk aşk aşk görende sanki sadece sana gelmiş zannedecek burdaki bayanlar hiçmi aşk yaşamıyorlar ama hiç biri senin gibi ispat yoluna gitmiyorlar ÇÜNKÜ gerek yok bu benim en ama en özelim...dolu dolu bir tek aşkı yaşayan hanım bu arada kuranda zina hakkında benim bilmediğim senin bildiğin ne var onu anlatırmısın bende ona göre ahkam keseyim..olaya bak ya evlenmeden çocuk yapma dedik diye hepimizin içini kötü yaptı..doğru bu kadar insanın içi kötü senin için iyi ne istersen onu yap ama Allahtan isteme sakın...sen Allahın koyduğu yasayı inkar edeceksin sonrada ondan çocuk isteyeceksin rabbim sana o çocuğu verse bile imtihan içinde verebilir bunu unutma

Son düzenleme:
Büyük konuşmayın bence.. Hani '' böyle bir zihniyet'' falan... Büyük konuşan başına gelmeden ölmezmiş hatırlatmak isterim...

eğer Allah beni onun yasalarını insanlara hatırlattım diye cezalandıracaksa önce peygamber efendimizin başına gelmeyen kalmazdı canım ..ayrıca burada konu bir kadının bebek özlemi falanda değil..biz burada bebek özlemi çekenler kendi aramızda birbirimeze ne kadar destek oluyoruz yeri geliyor beraber umutlanıyoruz beraber üzülüyoruz.kimse bu konu hakkında bebek özlemi demesin bu apayrı bir konu..ben kadına senin anne olma hakkın yok demiyorum bu HAKKI ALLAH VERİR BEN DEĞİL.ama rabbim bu şekilde vermiyor konu bu

sizi aşağılamadan sadece düşüncelerimi yazdım. ki sizi değerli görüp açtığınız konuya cevap verme gafletinde bulundum.

neden sizin gibi düşünmeyen her kadını kocasından ilgi görmemekle, sevilmemekle veya saygı görülmemekle suçluyorsunuz anlamadım. bu nasıl bir çirkinliktir? nereden biliyorsunuz ki bunu bu dünyada erkeği tarafından sevilen aşık olunan tek kadın olduğunuzu mu sanıyorsunuz da sizi kıskandığımızı zannediyorsunuz,hayır nedir yani? nedir bu aşağılama ? sizin çevrenizde hep aşağılanan,sevilmeyen kadınlar mı var ki herkesi öyle zannedip, kendinizi tek,biricik zannediyorsunuz.çocukluğunuz ve sanrılarınız...komiksiniz

benim gibi düşünen kadınlar cüzdana sizin zannettiğiniz gibi körü körüne bir anlam yüklemiyoruz, bilakis aksine ! tamamlayıcı bir unsur olarak görüyoruz.bunu anlamanız sahiden güç mü???

idrak sorunundan falan bahsetmişsiniz hakikaten yazık ! 41 yaşındasınız ama bir konuda tartışma nasıl yapılır anlamamakla birlikte, yaşınızın hakkını vermediğinizi düşünüyorum, hiç kusura bakmayın.

ayrıca size yaptığım yorumda asla kötü bir sey yoktu. bir de sizin bana yazdığınıza bakın lütfen.aradaki seviye farkını çok daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

hem umuma açık bir konu açıyorsunuz,size olumlu ya da olumsuz yorum yapanlara bu şekilde bir seviyesizlikle yaklaşıyorsunuz.

KARŞIT DÜŞÜNCELERE SAYGI BEKLEYEN BİR HANIM SİZİN YAZDIKLARINIZI YAZAMAZ. BENCE BU FİKRİ UYGULAMAYA ÖNCE KENDİNİZDEN BAŞLAMALISINIZ...

Son düzenleme:

sadece sunu soyleyecegim.. evet seviyelerimiz arasinda bu dunyada da diger dunyada da emin olun cok fark olacak. Allah islah etsin. bi acitasyon bi acitasyon.. size yapilacak mantikli sey soylendiginde yok yok yok.. e o zaman pa gonlunuz bilir ne yapip ne yapmayacaginizi. kalkip ZINA yapip hem de YILLARCA size aferin masallah ne guzel evlenme de cocuk yap denmesini bekliyorsunuz sanirim. ne kadarcahilce.. bunlari diyene de HASTA ve hatta BEYINSIZ yakistirmasi yapiyorsunuz..

ben cok iyiyim hamdolsun, esim de , evladimi da insallah saglikla kucagima alirim.. Normal olan benim eger ortada hastalikli bir dusunce zihniyet varsa bunun kim oldugu ortada.

beni tanimazsiniz etmezsiniz mutlu olup olmadigim yargisina kendi buhranlariniz icinde cevap veremezsiniz. Allah'ima binlerce sukur gayet mutlu duzgun hir evliligim ve bana asik saygi duyan sevecen ilgi gosteren NIKAHLI HELALIM kocam var.

"bana kimse namus veya dinden imandan dem vurmasın arkadaşım.(bana bunu öğretmeye çalışanlara ben öğretirim.) " demişsiniz.

şimdi bana lütfen öğretin o halde: islamiyette zina ne demektir? islamiyetin zina konusundaki hükmü nedir? bu sorularımı cevaplamanızı bekliyorum. fakat cevaplarınızda lütfen YORUMLARINIZI DEĞİL, AYET VE HADİSLERİ " kullanınız. eğer cevabınız sadece şahsi fikirlerinize ve kanaatinize dayanırsa bu cevap sayılmaz. sadece savunma psikolojisiyle yazdığınız boş yazılar olur.

birbirinizi çok seviyor ve kopamıyorsunuz
15 yıldır birliktesiniz ve hala ilk günkü gibi size değer veriyor
o size Allahın bir hediyesi ve siz de ona
yani her şey mükemmel

diğer yandan..

evlenemezsiniz
maddi açıdan hem o hem siz gayet iyi durumdasınız.
ne o ne siz evli değilsiniz yani o açıdan da evlenmenize engel teşkil edecek bi durum yok
ama evlenemezsiniz

yorum yapan birçok arkadaş buna takılmış işte
çünkü nikah bir günlük bir iş.
buna engel olacak bir şey olmadığını söylüyorsunuz
yapmayacam da demiyor 1 yıl sonra yapacam diyorsunuz.

madem çocuk istiyorsunuz ve böyle bi şart var ve sizin evlenmenize engel bi durum yok
bir günlük bir işi neden 1 yıl sonrasına atıp nikahsız hamile kalmak istiyorsunuz

bu konuda net olmadıgınız için eleştiri yapılmış

deseniz ki evliliğe karşıyım ama çocuk istiyorum amenna
ya da deseniz ki o evli ama birlikteyiz çocuk istiyorum ona da amenna

ama hiç sebepsizken ertelemek neden?

diye düşündüm ama beni de ilgilendirmez
ister nikahlı yaşayıp çocuk yapın ister nikahsız yaşayıp çocuk yapın

Bir şey düşündüğümden değil de olumlu ya da olumsuz ben gerçekten çok merak ettim neden evlenmediğinizi sır gibi saklayınca açıkçası :44::44:

sanırım toplum olarak en büyük sorunumuz bu bizim.vurun abalıya misali belden aşağıya vurmaya bayılıyoruz.bize ne yaaa bize ne kişilerin özel hayatı burada arkadaşımız bir derdine derman aramış hep beraber yerden yere vurmuşuz.bu mudur bizleri namuslu kılan helede bir arkadaşımız utanmadan Allah o çocuğu sana anca ceza olarak verir demiş bu nasıl bir insanlıktır anlamıyorum ben aslında anlamakta istemiyorum.evet evlilik çok kutsal bir müessese bunu hiç birimiz inkar edemeyiz ama şunuda unutmayalım hayatta hiç bişey yazılıp çizildiği gibi yaşanmıyor bazen.ve unutmayalım ki insanoğlu kınadığını yaşamadan ölmezmiş.kadın bende oda bekarız diyor ve muhakkak ki geçerli bir nedeni vardır sizlerden bu adama nasıl nikahi bastırtırım diye yardım istemiyor böylede bir endişesi yok gibi görünüyor sadece tüp bebek konusunda yardım istemiş.ha bide bu arada bir gün onunla üç gün başkasıyla takılan bir kişide yok karşınızda 15 yıllık bir birliktelikten bahsediyor arkadaşımız ve sizler buna zina diyorsunuz öylemi eleştiren tüm arkadaşlarımı ayakta alkışlıyorum ben bravo bayanlar.arkadaşlar unutmayalım hepimizin evlatları var ve büyükte konuşmayalım kınadığımız yargıladığımız şeylerin imtihanını evlatlarımızla vermiyelim sonra.....

Anne ve baba evliyken hamile kalıpta 3 gün sonra bebek daha doğmadan ayrılan binlerce çift var aşk bir bebeğin dünyaya gelmesi için en geçerli sebeptir bana göre gayrımeşru dediğiniz çocuklar aşksız sevgisiz sadece belediyenin onayıyla doğan çocuklardır kimse kusura bakmasın sırf üremek için hayata bir canlı getirip bunuda toplum kuralllarına uygun yaptık aaa ama baktık olmadı ayrıldık diyen binlerce çift var ben nikah olmadan da iki insanın sorumluluklarını bilerek ve aşk ile yaptığı herşeyi destekliyor ve uygun görüyorum kimseleri ilgilendirmez evet hayat çok kısa ve herşeyi erteliyoruz bir de bakıyoruz ki toplum ahlakıydı, aile standartlarıydı ,yok arkadaş çevresiydi, o üzülmesin bu kırılmasın aaa birde baktığımızıda hayatımız ertelenmişşşş geç kalmışız
tekrarsöylüyorum aşk ve sorumluluk varsa neden olmasın bol şans ve kolay gelsin kararlı ol ve yürü bence

Son düzenleme:
yukarıda yazılanları okudum bende şoktayım cahilll zar zor koca bulmuş onuda elinde tutup tutmadığı belli olmayan belliki kuyruk acısısı olan allahın tek müslüman ve hadisleri bilen kulu edasında aklınca ders veren kişi yarın senin ne olacağın belli mi ? ki istemem seninde üzülmeni biliyormusun ki yarın sana ne getirecek herkes için hayırlısı başkalarını eleştiriken kendinizede bir bakın yahu yazık günah birisi fikir danışıyor yapılan yorumlara bak pes allahım hepimizi böyle sıkışmış beyinlerden kafalardan korusun ve rabbim herkesin gönlüne göre versin

Son düzenleme:

çok ayıp bir bebek için nasıl velet diyebilirsin ve ayrıca sen benim midemi bulandırdın ayıp ya onaylamıyorsan fikrin yoksa neden cevap yazıyorsun ....yazma okuma her mideni bulandıraş şeyi kurcalamak zorundamısın....

yaa ne komi,kk bir yazı ya yukardakii kim bu çok merak ettimallah yardım etsin ondan doğan çocuklara nasıl bir provakatörsun senn vay ki vay resmi nikahla kendini, kul katında aklamışşş aferinn ama kalp kırma konusun da o okudugu hadislerde kuranı kerimimizde ne yazıyor pek anlıyamamış arkadaş yazık sana bu zihniyetinle yaşadığın onca seneye kimse nikahsız yaşamı desteklemiyor hepimizin kocası var hepimiz sizin gibi gerçek yobaz ve cahil düşünen insanlara karşıyız bir başkasının hayatına böyle dil uzatma cüretini nerden alıyorsunuz sanal ortam dan mı? nasıl yetiştiniz siz ya yada kaç yaşındasınız çok merak ettim kocan bakalım seinle daha kaç yıl nikahlı kalacak alalh utandırmasın dediklerinde de sana da sormasın o hesap günü geldiğinde iyi musluman dikkat et ibadet et zira başka da yapacak pek bir şeyin yok gibi )
kırıcı olduysa kusura bakma senin uslubuna yakın olmaya çalıştım yumuşatarak

Son düzenleme:
birbirini seven sayan ve uzun yıllar beraberliklerini yürüten ve bu ilişkiyi aileleriyle bir arada yaşayan kişilerin dünyaya getireceği evlada zina çocuğu diyen zihniyetle veletde der herşey der.şu beyninizin içindeki düşüncelerle bir evlatlarınızın yüzüne bakın eminimki bu yargılarınızdan ötürü utanacaksınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…