- 13 Ağustos 2009
- 3.609
- 15.027
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle çok haklısın ...ama bu konudaki çelişki su ; sen sana böyle bir tazminat davası açmış ve pazarlığa açık olmayan bir eş ile "henüz ilk kez yüz yüze gorustugun ,hicbirsey yasamadigin ,hiçbir anının olmadığı ama her nasılsa o an aşık olduğun " bir erkeği tanıştırır mıydın?“Her şeyi bir kenara bırakırsak adamın boşanmakta olduğu karısı tazminat talep ettiğine göre adam evliliğin bitmesine sebep bir kusur işlemiş?”
Bu minvaldeki yorumlara açıklama getirmek istiyorum. Tazminat herhangi bir nedenle istenebilir. Önemli olan hakimin tazminata hükmedip etmemesidir.
Eski eşim de benim sürekli (!) boşanma davası açıp huzurunu ve psikolojisini bozduğum gerekçesi ile bundan 8 sene önce 250 bin maddi, 250 bin manevi tazminat istemişti. Halbuki sadece 1 dava açıp sonra tekrar denemeye karar vermiştim. Olmayınca bu kez net olarak ikinciyi açtım. Hakim tabi ki tazminata gerek olmadığına hükmetti.
Bu tazminat denen şey her gerekçe ile istenebilir. İstenmiş olması bir tarafın kusurlu olduğunu ispat etmez.
Boşanma davasının açıldığı tarih nedir? Ben kişisel olarak kafasında evliliği bitirmiş, evini barkını ayırmış, hani tabiri caizse boşanmak “boşol” diyerek kadar kolay olsa aslında şu an boşanmış sayılabilecek kişilerin devletin adalet sistemindeki yavaşlık yüzünden hala evli sayılmalarına karşıyım. Bana göre dava açılmış ve evi ayrı ise o adam evli değildir. Yalnız şu var ki ayrılık tarihinden çok kısa zaman geçti ise sizin yara bandı olmanız ve yıpranmanız çok olası. Ha adam sizden önce de birileriyle görüşmüştür, psikolojik destek almıştır, atlatmıştır o ayrı. Buna da siz karar vereceksiniz.
İyi ölçüp biçin.
Kesinlikle çok haklısın ...ama bu konudaki çelişki su ; sen sana böyle bir tazminat davası açmış ve pazarlığa açık olmayan bir eş ile "henüz ilk kez yüz yüze gorustugun ,hicbirsey yasamadigin ,hiçbir anının olmadığı ama her nasılsa o an aşık olduğun " bir erkeği tanıştırır mıydın?