O kadar haklısınız ki. Ama bi ara öyle demişti yani senin görevin diye ev işleri falan. Ben de çalışıyorum senin gibi eşitiz demiştim. Ama çözümsüz bi tartışma oldu öyle söylendik birbirimize konuşmadık bi süre ama sorun çözülmedi yaniEşinizin kendi evinin sorumluluğu dahilinde yaptığı şeyleri ‘yardım’ olarak nitelendirdiğiniz müddetçe yıpranan siz olursunuz.
Siz ayın 15i geldiğinde, evin ve çocukların giderlerine gönlünüzden geldiğince ‘yardım’mı ediyorsunuz, tüm masraflara katılıyor musunuz?
O saatte dışarı çıkmam mümkün değil keşke öyle bişey yapabilseydim ama yapamam. Evlilik öncesi ile sonrası çok farklı oluyor maalesef. Bi gün iyiysek ertesi gün kötüyüzdür net.Eşiniz spordan dönünce siz çıkın akşam sporuna. Alırsınız kitabı defteri gidip bir kitap kafede falan çalışırsınız bu sürede.
Çocukları tek başınıza yapmamışsınızdır. Eşiniz kendine zaman ayırsın siz sürünün diye de anlaşmamışsınızdır.
Akşam olduğu için sporu yemekten sonra çıkıyor. Kendince çok yardım ettiğini düşünüyor amaSiz hiçbir şeye yetişemiyorken eşiniz yardım ediyor olsaydı sporuna vakit bulamazdı.Demek ki yeterince etmiyor.Madem yardımcı olayına sıcak bakmıyor o zaman size daha fazla yardım etmesi gerekir.
Linclemeyin ama evde bebek varsa insanin ozel alani kalmiyor ki yani hergun disari cikmak bana abes geldi. Biz yatagin yolunu zor bulurduk, insanin perti cikiyor. Haftanin belli bir zamanini esiniz kendine belli bir zamanini siz kendinize ayirmalisiniz. Geri kalan zamanda cocuk bakimini ortak yapin. Ayrica ikinizde calisiyor, yukun cogunu siz aliyorsaniz eve yardimci tutmaniza karisamaz.Teklif etmiyor temizlikçi olayını pek sevmiyor yapamadığımı da görüyor dip temizlik için ayda bir ya da 2 ayda bir tutuyorum ama yeterli değil tabi ki.Eşim gelenekçi bi adam ona sormam gerekiyor öyle biri yani
Evet kendine vakit ayırabiliyor bunu söylediğimde de çok mu bişey bu diyor en azından kötü şeyler yapmıyorum kötü bi alışkanlığım yok diyorEs hicbirseyini aksatmiyor, kadin kendini parcaliyor herseye yetismeye calisiyor, ama es yardimciya sicak bakmiyor. Oldu, baska? Baslarim sporunada. O evde cocuklar dahil hersey onunda sorumlulugu. Kendisi yardim etmiyorsa pasam, o zaman yardimci alacak. Esim bana da bir ara yardimci tutmak istiyordu, ama ben evde yabanci birini istemedim. Ev haliyle bir ara cok dagildi, ama olsun o zamanlar da geciyor. Kendinizi yipratmaya degmez.
Düzenli yaptığı bişey yok ama görüyor ben bişey yapıyorum o da diğer başka şeyleri yapıyor ama evde olunca evde olmayınca yine bi çok şey bana kalıyorEşiniz yardımcıya sıcak bakmıyorsa bir zahmet sporundan feragat edip elini taşın altına koysun ve ya toparlama ya da çocuk bakımı görevini üstlensin.
Bu sene bitirmem gerekiyor açıköğretimi. Onu bırakamam son senem zaten bir daha bu tantanaya giremem. Meslek değiştireceğim bu sayede o yüzden önemli benim için. Evet çok stres yapıyorum bazen uyumuyorum bu sebepten ötürü. Kendimi eksik görüyorum hepEs 'yardim' ediyor ama çok önemli işleri var, spora gitmek gibi..bir işe yaramadigi gibi yardımcı kadın tutmaya da karşıhayat mı bu bacım? Bir cinnet her şeyi çözer demişler, adamın saltanatını indirmelisin bence.
Konuya gelirsek, bu diploma size + maaş falan mı saglayacak? Ya da göreviniz mi değişecek? Size net bir katkı sağlayacak mi? Eğer dolaylı yoldan katkı sağlayacaksa birkaç dersi eleyin,kalanlara güzelce çalışırsınız. Kalanı da seneye verir bitirirsiniz. Yani zaten son seneniz, iki seneye yayın,bu sene değil seneye mezun olu ,ne olacak ki?
Bir küçük bebeğin bir minik çocuğun var. Kimse senden dağları delmeni beklemiyordur,eminim. Bu kadar strese gireceğine biraz sal,seneye bitir derim ben.
Birlikte vakit geçiremiyoruz ki bunu söyleyince işte yemek yiyoruz ya birlikte diyorLinclemeyin ama evde bebek varsa insanin ozel alani kalmiyor ki yani hergun disari cikmak bana abes geldi. Biz yatagin yolunu zor bulurduk, insanin perti cikiyor. Haftanin belli bir zamanini esiniz kendine belli bir zamanini siz kendinize ayirmalisiniz. Geri kalan zamanda cocuk bakimini ortak yapin. Ayrica ikinizde calisiyor, yukun cogunu siz aliyorsaniz eve yardimci tutmaniza karisamaz.
Ne olursa olsun akşam çıkıyor bi işi çıkıyor yani çıkma desem tartışıyoruz tartışamıyoruz biz gerçi o bağırıyor sinirleniyor halden hale giriyor ben de konu komşuya rezil olmayalım diye daha fazla bağırmasın diye geçiyorum diğer odaya sussun diye yani iyi biri ama çok sinirli herşeyde böyle sadece bu konuda değil ama dışarı mevzusunu çözemedik
O kadar haklısınız ki. Ama bi ara öyle demişti yani senin görevin diye ev işleri falan. Ben de çalışıyorum senin gibi eşitiz demiştim. Ama çözümsüz bi tartışma oldu öyle söylendik birbirimize konuşmadık bi süre ama sorun çözülmedi yani
Yani eşiniz bana bir tuhaf geldi açıkçası bencillik de Master yapmış. Benim biri 5 yaşında biri daha 3 aylık 2 çocuğum var şu an ve çalışmıyorum. Ona rağmen işler zor yetişiyor hatta yetişmiyor. Yemek bile bebekle zor eşim gelince ya o hazırlıyor ya ben. Ama sürekli bir iş bölümü var. Şu hayatta insanı en çok yoran şey kesinlikle çocukla birlikte bir şeyleri halletmeye çalışmak. Ve siz bir sürü şeyi aynı anda tek idare ediyorsunuz. Eşim şu halimle her akşam beni çocuklarla baş başa bırakıp ben dışarı çıkıyorum dese çok değil en fazla 2-3 gün sonra kızılca kıyamet kopardı. Siz artık kopma noktasına gelmişsiniz iyice bu ağırlıktan ezilmişsiniz yeni çözüm arıyorsunuz. Sizin sorununuz çok öncelere dayanıyor bence.O saatte dışarı çıkmam mümkün değil keşke öyle bişey yapabilseydim ama yapamam. Evlilik öncesi ile sonrası çok farklı oluyor maalesef. Bi gün iyiysek ertesi gün kötüyüzdür net.
Is yaparken bebek tutmak en kolayi, yorucu degil ki :) esim evi supururken ben bebisi alir disari cikardim. Herseye yetismeye calismayin. Birakin camasirlar kirli kalsin, ev daginik olsun, cocuklar icin yemeginiz olsun yeter. Esiniz islerin aksadigini gorunce belki dogru duzgun bir isin ucundan tutar.Birlikte vakit geçiremiyoruz ki bunu söyleyince işte yemek yiyoruz ya birlikte diyorçocukları yatırıyor bazen ya da ben iş yaparken o tutuyor yani o tarz şeyler yapıyor evde olunca tabi evde olmayınca yani akşamların çoğunda e bana kalıyor işler o zor işte
Eşiniz dışarı çıkmıyor mu peki yani yalnız kalmıyor musunuz hep evde mi? Evet çok ağır geliyor artık her şey dediğiniz gibi yeni bi çözüm arıyorum en azından işler ortalama yürüsün diye çünkü çok sık tartışır olduk o yüzden tartışmak bile istemiyorum yoruluyorumYani eşiniz bana bir tuhaf geldi açıkçası bencillik de Master yapmış. Benim biri 5 yaşında biri daha 3 aylık 2 çocuğum var şu an ve çalışmıyorum. Ona rağmen işler zor yetişiyor hatta yetişmiyor. Yemek bile bebekle zor eşim gelince ya o hazırlıyor ya ben. Ama sürekli bir iş bölümü var. Şu hayatta insanı en çok yoran şey kesinlikle çocukla birlikte bir şeyleri halletmeye çalışmak. Ve siz bir sürü şeyi aynı anda tek idare ediyorsunuz. Eşim şu halimle her akşam beni çocuklarla baş başa bırakıp ben dışarı çıkıyorum dese çok değil en fazla 2-3 gün sonra kızılca kıyamet kopardı. Siz artık kopma noktasına gelmişsiniz iyice bu ağırlıktan ezilmişsiniz yeni çözüm arıyorsunuz. Sizin sorununuz çok öncelere dayanıyor bence.
İşer aksadığında bazen yardım ediyor bazense surat asıyor işte bugün erken geldin niye bişey yapmadın vs yani sürekli çalışmak zorundaymışım gibiIs yaparken bebek tutmak en kolayi, yorucu degil ki :) esim evi supururken ben bebisi alir disari cikardim. Herseye yetismeye calismayin. Birakin camasirlar kirli kalsin, ev daginik olsun, cocuklar icin yemeginiz olsun yeter. Esiniz islerin aksadigini gorunce belki dogru duzgun bir isin ucundan tutar.
Evet kendine vakit ayırabiliyor bunu söylediğimde de çok mu bişey bu diyor en azından kötü şeyler yapmıyorum kötü bi alışkanlığım yok diyorpsikolojik olarak yıpranıyorum kesinlikle
Anladım. Benim hayatımsa iş-ev-iş-ev yani çoğunlukla böyle bir yere de gitmiyorum sık gelen misafirlerim de yok arkadaşlarım falan çünkü vaktim olmuyor da açıkçası. Yani ben bir yere gidelim demesem eşim hiç demez söylediğim zaman da çıkarız zaten ama ben söylerim hep kendi teklif etmemiştir hep ben. Yan böyle biri. Dışarıya çıkacağı zaman da çıkma desem surat yapıyor kötü bi alışkanlığım mı var diyor başkaları gibi. Dışarım var diyor yürüyorum arkadaşlarla diyor. Bunun tartışmasını yapmak bile ona tuhaf geliyor öyle bir konuşuyor ki ben kendimi sorgulamaya başlıyorum bu seferTabi ki de çıkıyor haftada bir halı saha maçı koymuşlardı mesela arkadaşlarıyla. Ama hem haftada bir olması üst üste olmaması hemde gece 12 1 arası olması (o zaman tek çocuktu hamileydim) beni zora sokmuyordu. Ama ikinci çocuktan beri işe gitmek dışında beni yalnız bırakmadı. Akşamları aksine artık temiz hava almak rahatlamak için bebeği uyutur 15-20 dakika ben büyük oğlumla yürüyüşe çıkar oldum. Çünkü biri bebek 2 çocuk evde yorucu ve bunaltıcı oluyor.
O zaman sizin maasiniz evin giderlerine harcanmayacak. Beyefendi tek basina evi gecindirecek. Ev islerine ve cocuklara yetisemiyorum istifa edecegim diye bir blof yapin bakin nasil tutusacak. Isine geldiginde hayat musterek deyip karisinin maasini yiyen isine gelmediginde ev isi ve cocuk bakimini kadina sallayan ikiyuzlu zihniyetten nefret ediyorum. Sizin dinlenmeye, ayaginizi uzatıp kahve icmeye hakkiniz yok mu?İşer aksadığında bazen yardım ediyor bazense surat asıyor işte bugün erken geldin niye bişey yapmadın vs yani sürekli çalışmak zorundaymışım gibi
Çok tartıştık yine çıkıyor dışarı erken gelmeye çalışıyorum diyor eskisi gibi 12 de gelmiyor ama sonuçta çıkmış oluyor o geldiğinde çocukları uyutmuş oluyorum ben de ya da küçük bebeğim uyanık oluyor onu uyutuyorum emzirdiğim için ama bu gece uyumadı mesela o uyuttu. Haftada bir yardımcı tutacağım yani bunu net düşünüyorum ne derse de desinEh sizin günahiniz ve sucunuz ne? "En azindan kötü birsey yapmiyorum" diyen adama da saygi duymam acikcasi. Ortalikta sürtecekse evlenip cocuk yapmayacakti. Bu kadar basit. Bana bunu söylese heralde "ay kusura bakma, plastik madalyalarim hepsi bitti" derim. Tabi ki.yipranirsiniz bütün yük üstünüzdeyken. Bu düzeni böyle kabul etmeyin. Oda elini tasin altina koyacak..gerekiyorsa yardimci tutarak. Böyle sorumluluklarindan kacanlari pataklayasim var, erkek kadin fark etmez
Bi ara dedim zaten ücretsiz izne ayrılacağım diye ama o da böyle sen bilirsin dedi istemeyen bi tavırla çünkü borçlarımız vardı benim de içime sinmedi diye almadım. Aynen çocuk ev işi benim görevimmiş bunu birkaç defa söylediO zaman sizin maasiniz evin giderlerine harcanmayacak. Beyefendi tek basina evi gecindirecek. Ev islerine ve cocuklara yetisemiyorum istifa edecegim diye bir blof yapin bakin nasil tutusacak. Isine geldiginde hayat musterek deyip karisinin maasini yiyen isine gelmediginde ev isi ve cocuk bakimini kadina sallayan ikiyuzlu zihniyetten nefret ediyorum. Sizin dinlenmeye, ayaginizi uzatıp kahve icmeye hakkiniz yok mu?
Gerçekten kendime ayıracağım vaktim yok olsa ders çalışmaktan yana kullanırdım zaten. Ama bir ara geldi dedi ki yemek neden yok hani ne yaptın bunca saat gibisinden baktı ben de oturup çay mı içtim, balkonda keyif mi yaptım sanki demiştim yani makine gibi çalışmam gerekiyor herhalde nefes almadan yaniO zaman sizin maasiniz evin giderlerine harcanmayacak. Beyefendi tek basina evi gecindirecek. Ev islerine ve cocuklara yetisemiyorum istifa edecegim diye bir blof yapin bakin nasil tutusacak. Isine geldiginde hayat musterek deyip karisinin maasini yiyen isine gelmediginde ev isi ve cocuk bakimini kadina sallayan ikiyuzlu zihniyetten nefret ediyorum. Sizin dinlenmeye, ayaginizi uzatıp kahve icmeye hakkiniz yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?