• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli Bayanlarn grlerine ihtyacm var

avaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
28
0
86
45
Diğer
Merhaba kızlar,
yazacaklarım uzun olacak biraz ama affınıza sığınıyorum.

3 yıllık evliyim eşimle anlaşarak evkendik birbirimizi çok seviyoruz, evlendiğimizde eşimin birikmiş parası ve kredi çekerek ev aldık o ara düğünden gelen altınları bozdurduk ve eşimin hesabına yatırdık o ödüyordu çünkü. sonra eşime ait bir yer vardı onu sattı borcu kapandı kalan para yine kendi hesabında, ailesi düğünde bana 3 bilezikten başka bir şey takmadı. benim ailem(annem özellikle) ailesinden kalan zümrüt pırlanta ne varsa taktı. maddi durumlarımızda aynı seviyede. evimizin içi yapılacaktı mutfağı eşim yaptırdı, banyoyu tuvaleti ben yaptırdım, buzdolabı hariç tüm beyaz eşyayı ben aldım, hatta koltuk almaya gittik eşimin kredi kartı yetmedi koltukları benim hesabımdan çektik onuda ben ödedim. eve pimapen yapıldı onuda ben ödedim. küçük detayları söylemiyorum bile. bunların konusu açıldığında eşim bende evi aldım balayına gittik ben ödedim kiradamı oturmak hoşunamı giderdi felan diyor ailesinin taktığına laf bile söyletmiyor benim ailem görünce şok oldular saygısızlık olmasın diye laf bile demediler demezlerde ben anlıyabilirim ancak onları. eşime bazen hakveriyorum bu devirde ev almak kolay değil ama ev onun üstüne ne olsa benden çıkıyor hep.

------------
eşim benden daha muhafazakar bir yapıya sahip eşimden önce sıfır kollu ve yakası açık bluzler giyerken şimdi bisitlet yaka bile giyinirken kontrol ediyor beyaz asla giyemiyorum içimde atlet olsa bile, düğünde olsa asla abiye giydirmiyo, ailem ve arkadaşlarım seni tanıyamıyoruz diyorlar bana :( annem niye bu kadar baskı yazpmasına izin veriyorsun diyor ama huzursuzluk çıkmasın diye kabulleniyorum tatilde bikini giymeme izin veriyor ama tatil yerinde yemeğe giderken akşam şort giyiyorum kızıyor bune çelişki anlamıyorum
kardeşi var oda açık, annesi eşarplı babası çok rahat bir insan asla kısıtlamaları olmadı zaten karışmadılarda ama eşim yüzünden gelinliğimi bile istediğim gibi giyemedim.
---------------
kayın validemler ve benim ailemde bize nadir gelirler ben çalışıyorum akşamları yorgun oluyorum diye gelmezler ama kızkardeşi bazen çok dengesiz oluyor sürekli eşimi çaldırıyor kapatıyor bense sinir olduğum şeylerin başında geliyor, çok ikaz ettim eşimi şu telinin sesini kıs diye dinletemiyorum görümcem 35 yaşında bekar istemeye gelenleri beğenmiyor, bu sene tatile gittik kayınvalidem sürekli tatilde bizi arayıp durdu eşime kızkardeşin burnumda getiriyor beni niye götürmediler felan diye baskı yapıyor bıktım artık "bende gelinin işyeri götürdü dedim" diye sürekli arayıp durdu nasıl kötü oldum nasıl burnumdan geldi tatil anlatamam yalana ne gerek var üstelik ben eşimle tatile başbaşa çıktım bune saygısızlık eşim şu an çalışmıyor mali durumumuz 3 kşiyi götürecek götürecek kadar buna müsait değil otele giden bilir tek kişi kalan kişiden 1,5 kişi parası alıyorlar nerdeyse 2,500 tl ye çıkıyor ama kayınvalidem bunu kızına anlatması işine gelmiyor bir söyleyip susuyorlar. en son onlara gittiğimizde seneye sizinle gelsin dedi bende benim götürecek param yok biriktirsin söyleyin dedim ama %100 eminim benim eşim yine dayanamaz biz ödeyelim der. üstelik bu seneki tatili ben ödeyeceğim diye eşimi zorla götürdüm evin bütün faturalarını ben ödüyoırum bunların anlaşmasını yaparak giderim dedi bana güya ev nasıl geçindirilirmiş görecekmişim kendi çalışmadığı için tatil zamanı değilmiş ama ben ödeyecek durumdayım dediğim ve çok ihtiyacım olduğunu belirttiğim için zorlayarak geldi eşim. bankada birikmiş paramız var çocuğumuz yok çocuk için tedavi oldum onuda ben ödedim ama kısmet değilmiş. özel sigorta yaptırdım onuda ben ödüyorum. kayınvalidemlere gideriz her seferinde dolu dolu doğum günü olur alırız dünyanın şeyini çok afedersiniz mangal yakarız onu bile bize aldırırlar üstelik aldığımızın yarınıda çıkarmazlar ortaya. ama eşim bunların hiçbirne takılmıyor..
arabamız yok benimde ayrı birikmişim var onla araba alayım diyorum kayınvalidem ne alaka alında arabayı h.içi bizim siteye bırakırsınız gelip alırsınız diyor evi bize uzak zaten ne alaka ben işe arabayla gidicem belki ne karışıyor anlamıyorum eşime dedim sakın böyle düşüncen olmasın ben arabayı oraya bırakmam diye ama zaten araba almamızda problem eşim onu bile kabul etmiyor...

----------

arkadaşlarımla buluşmak istesem isteksiz gönderiyor zaten h.içi mümkün değil
ama kendi izin almaz zaten almasında ben çıksın dolaşsın isterim. kimseyide sıkmam bu konuda

tartıştığımızda çok şiddetli oluyor bana bazen küfür bile ediyor sonra ben uyarınca da üste çıkmaya çalışıyor kavgadan sonra ben konuşmak istemiyorum ama gelip özrü diliyor (haklı ben olsamda olmasamda) bir kaç kez tartaklaması oldu ama dayak gibi değil yani elimi felan sıktı bende ona karşılık verdim. atıyorum bir konuda fikir beyan etsem bazen ona mantıklı gelmiyorsa asla haksız olduğunu kabul etmiyor tartışma çıktığındada ne diye uzatıyorsun nediye hemen bana cevap veriyorsun bahane buluyorsun diyor halbuki konuyu ben bile açmıyorum bişey olsa açıklamamı bile dinlemek istemiyor.

bunların dışında çok iyi olduğumuz zamanlarda var tabi aynı şeylerden zevk alıyoruz (yemek, sinema, gezmek) çok seviyoruz birbirimizi dürüstüz hiç yalan söylemedik birbirimize ama benim kafam çok karışık bi ara bebek için tedavi gördüm ama olmadı şimdi korunmuyorum ama kafam karışık bebek istemiyorum gibi tatilde de kavga ettik çünkü bebeğimiz olsa kendine göre yetiştirmek isteyecek annesi ben bakmam kızkardeşide bakmam diyor kayınvalidem kızkardeşi para ile bakar diyor. daha ortada çocuk yok hesap yapıyorlar. eşime söylüyorum istemiyorum diye cevap vermiyor bana
ben büyük ve bilindik biryerde üst düzey yönetici olarak çalışıyorum giyimim eskiden ona göre çok dikkat ederdim. çalıştığım yerde maalesef ne kadar hoş giyinirsen o kadar prim alıyorsun toplantılarda bile ayrı bir dinleme kitlen oluyor ama aşim yüzünden maalesef eski durumum kalmadı tabi caizse paspal bile sayılabilirim :)

anneme ben daha fazla dayanamıyacağım dedim annem sen bilirsin kızım evlenmek istedin ses çıkarmadık başımın üstünde yerin var diyor (babam öldü buarada)
ama eşimide çok seviyorum ne yapmam gerek bilmiyorum

çok uzun oldu kusura bakmayın artık

Canım herkesin bu tarz problemleri var maalesef.Ben insanların değişimine çok inanmadığım için zmaanla geçer düzelir herşey diyemiyorum.Ama eşini çok sevdiğini söylüyorsun biraz daha sabretmeye değer belkide.Mantığınla karar ver artıları eksileri iyice değerlendirerek karar ver lütfen.

çok abartılacak sorunlar değil ama yine de tabi can sıkıcı..özellikle kayınvaliden ve görümcenin herşeye karışması..eşin de biraz pasif kalıyor sanırım..zamanla düzelebilir diye düşünüyorum..ayrıca giyim konusunda zaman ilerledikçe taviz verebilir..yine de kapalı da şık olunabilir diye düşünüyorum..biraz sanırım maddi olarak da sömürüldüğünü hissediyorsun..bir bayan olarak tepki göstermen normal..ne demek görümcenin sizinle tatile gelmesi yaa..başbaşa kalmak için gidiliyo tatile..ne düşüncesiz insanlar yarabbimm

butun hikayeni okudum gozlerim dolu dolu okudum.
cogu seyleri taniyorum ozellikle kaynana ve gorumce kisimlarini
bu erkeklere nasl davranirsan davran anneleri bacilari hep ustun oluyorlar
senin ailen istedigi kadar iyilik yapsin onun ailesi zerre kadar bisey alsin bu saray olarak gosterirlir
bunlari ben 3 ayda ogrendim
anliyroum susuyorsun dayaniyorsun ama bir taraftanda nereye kadar diyorsun.
cok buyuk celiski icindesin demi
etrafta olanlara dayanamiyorsun ama esini cok seviyorsun
ikilm hani derlerya yukari tukursen biyik asagiyi sakal.
ayni o mevzu
sakin ol arkadasim birakma savasmaya devam et
er gec biz kazanacagiz

ah canım hakkaten kocan seni çok bunaltıyor
tatile çıkmak için bile şart koşmuş olacak şey mi
bence eşine maddi bakımdan çok taviz vermişsin daha fazla vermemeye calış
hele o görümceye diyecek söz bulamıyorum ne işi var sizinle tatilde yarabbim sabır
bide çocuk gibi kudurmuş evde
giyim kuşam konusundada eşini rahatsız etmeyecek fakat bakımınıda ihmal etmeyecek şekilde ol
fakat hakkaten bi tutarsızlık var bikiniye izin var sıfır kola izin yok enteresan
sakın arabada alma onun üzerinde bile planlar var bide özel şöför olur çıkarsın

walla başından sonuna kdr okudum.zor bir durum nedenir pek bilemiyorum.seni yanlş yönlendrmekte istemem.herşey eşinde bitio.kıskançlığı kıyafeti kenara it önce ailesini geride tutmalı bir dur demeli onlara.maddi konuya gelincede böle kafana kakması aynı evde 1.5 senedir senin bnm yapılması ii bişi değil.yapmaması gerek.bnde 1 aylk evliyim ama senin paran bnm param demioz aldğmızı ortaya koyup hesap yapıoz.kıskançlığınada gelince eşin ne iş yapıordu canım çalışmıo gibi bişi demişsin ama pek anlamadım belkide sn ondan üst düzey konumundaysan seni kıskanıo olablr ondan böyle davranıodr.erkekler bu konuda hassaslar çünkü.bnmkide bikinyle dolaştırır mini etek giydrmez yazlk yerde.yada bi düğünde açıksam diğer düğünde o açıklık olamaz.o bndede var.işyerinede dikkatli giyinirim giyindirir ama yinede şık olabliorum.bi konuşmayı dene.bnmkide eskidn çok sıkıydı şimdi biraz daha normale dönüo.bence konuş derim hatta baktn anlamıo pazarlk yap bn öle yaptm işe yaradı.

ah canım hakkaten kocan seni çok bunaltıyor
tatile çıkmak için bile şart koşmuş olacak şey mi
bence eşine maddi bakımdan çok taviz vermişsin daha fazla vermemeye calış
hele o görümceye diyecek söz bulamıyorum ne işi var sizinle tatilde yarabbim sabır
bide çocuk gibi kudurmuş evde
giyim kuşam konusundada eşini rahatsız etmeyecek fakat bakımınıda ihmal etmeyecek şekilde ol
fakat hakkaten bi tutarsızlık var bikiniye izin var sıfır kola izin yok enteresan
sakın arabada alma onun üzerinde bile planlar var bide özel şöför olur çıkarsın

evet maalesef kayınvalidem arabayı alda gezelim diyor üstelik bana tutmuş birde ben oğluma bekarken araba alırsan ben öne otururum geline söyle ona göre derdim diye yol yapıyor bende o eskidenmiş ooo dedim. ama öyle bişey olsa emin olun o oturur dediğin gibi şuraya götür buraya götür derler.
h.sonu düğün var kuzeninin eşimin bize düğünde çeyrek taktılar kayınvalidem siz alında ben takarım hepinizn yerine biz alamayız zaten size bişey takmadılar dedi.
içimden ya bismillah çektim ama eşim hak verdi evet anne hepimizin adına sen tak dedi.

walla başından sonuna kdr okudum.zor bir durum nedenir pek bilemiyorum.seni yanlş yönlendrmekte istemem.herşey eşinde bitio.kıskançlığı kıyafeti kenara it önce ailesini geride tutmalı bir dur demeli onlara.maddi konuya gelincede böle kafana kakması aynı evde 1.5 senedir senin bnm yapılması ii bişi değil.yapmaması gerek.bnde 1 aylk evliyim ama senin paran bnm param demioz aldğmızı ortaya koyup hesap yapıoz.kıskançlığınada gelince eşin ne iş yapıordu canım çalışmıo gibi bişi demişsin ama pek anlamadım belkide sn ondan üst düzey konumundaysan seni kıskanıo olablr ondan böyle davranıodr.erkekler bu konuda hassaslar çünkü.bnmkide bikinyle dolaştırır mini etek giydrmez yazlk yerde.yada bi düğünde açıksam diğer düğünde o açıklık olamaz.o bndede var.işyerinede dikkatli giyinirim giyindirir ama yinede şık olabliorum.bi konuşmayı dene.bnmkide eskidn çok sıkıydı şimdi biraz daha normale dönüo.bence konuş derim hatta baktn anlamıo pazarlk yap bn öle yaptm işe yaradı.

eşim üzniverste mezunu hemde en iyi ünv. birinden mezun işide ayrılmadan önce çok iyiydi çok bilindik yerlerde çalıştı hep hiç öyle aramızda konusu olmaz tersine ben ne kadar ii olsam sevinir ama dediğim gibi çok bunaltıyor çoğu zaman para konususnda da mutfak alışverişini o yapar ama dediğim gibi bazen özellikle çok sömürüldüğümü hissediyorum..

valla boyle kocalara bi cozum bulan varsa lutfen bana ozelden ulasssin Allah rizasi icin

CANIM BENıM SENıN ADINA ÇOK ÜZÜLDÜM ıNAN...yazdıkalrının hepsini okudum.yaşadıklarının %99 u yanlış şeyler.böyle bir evlilik olmaz olamaz.bende evliyim bende çalışıyorum eşimde.eşim maaşıma hiç karışmaz üstüne harçlıkta verir.ama bana su faturası dahi ödetmez.herşeyi o karşılar.bilemiyorum yaşadıkların çok yanlış şeyler canım.bunları biran önce düzelt derim.çok taviz vermişsin.alıştırmışsın.sevgi boş inan buzamanda.evlilik aşkı öldürür unutma.ben mantık evliliği yaptım.çokta mennunum.ve şimdi seviyorum birde kızımız oldu .çok mutluyum çok şükür.dediğim gibi bazı kurallar koy onların dediğini yapma kendi bildiğini kendi doğrularını yap.sana karışmaya kimsenin hakkı yok.

cnm bende en bsta bu tür pronlemler yaşadım..benmde kayınwaldem ve kaynım herşeye

burnunu sokardı..daha evliliğimizin ilk günlerinde eşimle tartışmaya basladık..

ama eşinle aranı bozma..sen işini eşinle hallediceksin..baskalarının ne dediğini umursama..

ben kocama daha sıcak dhaa samimi davrandım hep ve bozulsamda laf yesemde sustum ailesine karşı..arkalarından konuşmadım..ve zamanla oda bişilerin farkına vardı...

şimdi benim ne suçum var sadece sen ve ben olalım istedim..onların müdahale etmeye hakkı olmadıgı halde senin ailen oldugu için katlandım diyorum..susuyor..

oda gördüki karısı onu gerçekten seviyor ve çok şeye katlanıyor...

işte o zaman bilinçaltında bi yerlerde duran o adalet kavramı ortaya cıkıveriyor..sana hak veriyor..konuşmaya baslıyor..savunuyor...

bazen onurize edicek şeyler söylüyorum..kocamsın ne yapsan yanındayım diorum...

inana bana erkeleri çok etkiliyor...sonra bi bakıyorki ne olursa olsun karısı her gece ona sarılıp uyuyor...

onun zihninde mükemmel bir eş ol...
o zaten ne yapması gerektigini bilecektir..

dua et..şükret...hayatta neler ver... bu sıkıntılarındanda kurtulursun inşallah arkadaşım..

rabbim size birde güsel bebek nasip etsin inşallah...

işte kocan ailesine biraz geride durun karışmayın dese bu kadar yüz bulup tepenize
çıkmazlar ama nerde onu diyecek koca tam tersine evlenince bi kıymetli oluyo aileleri
sakın araba alma lafa bak ya teyzem hangi devirde yasıyomuş
çok hevesliyse kaportaya otursun en önde o gider
takınıda düğünde kendin yap kayınvaliden yapmazsada kendi sorunu
yanlız eşin evet anne tamam anne oldu anne diye diye hayatınıza müdahale etmelerine çok
izin veriyor

kızlar korunsam mı acaba çünkü bu kafa karışıklığında ne yapcağımı bilemez haldeyim. bir taraftanda bi ara eşimle ne kadar çok çocuk için uğraştığımızı hatırlıyorum hatta insanlara kızardım hep.. ama kayınvalidem ara ara bildiği halde çocuk olsa felan diye laf çakıyo halbuki tedavimizi olmadığını biliyor...
ama güya okumuş ve kültürlü insanlarr

kayınvaliden ne yapcakmış çocuğu üstüne mi alcakmış
o sizin ikinizin arasındaki mevzu

geçen gün çok bebek isteyen varsa otursun kendi doğusrsun dedim ağızlarını bile açamadılar

Valla iş eşinle aranda bitiyor. Ailesine karşı seni koruması lazım. Araba alıcam benim evimin önünde durcak ve önde ben oturucam de. Bunu da kabul ettir.

evet maalesef kayınvalidem arabayı alda gezelim diyor üstelik bana tutmuş birde ben oğluma bekarken araba alırsan ben öne otururum geline söyle ona göre derdim diye yol yapıyor bende o eskidenmiş ooo dedim. ama öyle bişey olsa emin olun o oturur dediğin gibi şuraya götür buraya götür derler.
h.sonu düğün var kuzeninin eşimin bize düğünde çeyrek taktılar kayınvalidem siz alında ben takarım hepinizn yerine biz alamayız zaten size bişey takmadılar dedi.
içimden ya bismillah çektim ama eşim hak verdi evet anne hepimizin adına sen tak dedi.

ya sabır ne kaynanaymış be...

ne akıllı maşallah daha ortada araba yok o nerde oturcanın planını yapıyo eh ne diimki....

bu sebepler zamanla aşılabilir ama eşini bira imana getirmen lazım....

b arada parasal anlamda eşine fazla taviz vermişsin bence bira düzene sokmalısın....

araba falanda alma o kaynanaya veya alsanda hakimiyeti sende olsun bunu eşine kabul ettirerek al....

onlar olmasalar eşimle zaten problemim yok
belki şu an çalışmadığı içinmi acaba bu kadar parasal konularda ben kullanılıyorum diyorum ama aklıma gelincede çok sinirleniyorum geçen kardeşi için hediye alınacaktı sen al dedi alama okadarda değil ne sansın sen beni dedim Allahtan kendi aldı. evin dışı yapılıyor aidat 100 tl her ay o verirdi tatile gittik diye 2 aydır ben verdim üstelik apartman masrafı 250 tl yide ben verdim kendi halbuki işsizlik maaşı alıyor bende mutfak masrafı karşılıyorum diyor.

işsizlik maaşı kaç liraki 500 falan diil mi mutfak masrafı artı kendi harçlığı biter para.

Back