• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem işte :( anne değil ne de olsa

Bi zahmet baksın o zman oğluna hangi birine yetişeceksiniz işinizemi bakacaksınız eşinize mi çocuklarınıza mı bunun daha ev temizliği yemeği herşyi var çok ayıp etmiş

Hem iş, hem çocuklar, hem ev birde kendimle uğraşmak zorunda olunca anca bu kadarını yapabiliyorum. Bir yardım eden olsaydı bu kadar zorlanmazdım diyebilseydin keşke.

Eşin iyiymiş Allah' tan. Onun hatırına bazı şeyleri görmezden geleceksin işte. Bu işler böyle.

vallahi eşimin hep beni koruması kimseye söz ettirmemesi beni anlayıp hak vermesi ve birde yapım gereği öyle her lafına cevap vermedim bugüne kadar ..
cevap versem bunun sonu gelmez diye düşündüm.
birde eğer ki birgün böyle bir laf kavgasına düşersem siler atarım bir daha yüzünü görmem hiç görüşmem asıl bundan korkuyorum.eşimin ailesi sonuçta atamaz satamaz onuda düşünüyorum mecbur idare ediyor eşim arada kalıyor yazık.
bazen bunalıyorum artık bende cevap vereyim şunlara diyorum ama o an gelince dilim tutuluyor diyemiyorum boşveriyorum hep.
eşim saolsun her durumda herşeyi benim üstüme at der. annemler bişey dediği zaman oğlun öyle istiyor de gitsin der.
işte öyle böyle geçti zamanlar

ama annem gibi olmasını çok isterdim annem ölünce daha çok ihtiyaç duydum bir anne sıcaklığına yavrularım küçüktü annemi kaybettiğimde istedim ki sıcacık sarılayım kızı gibi olayım ama her yaklaşmaya çalıştığımda buna benzer şeyler duyunca delirip geri uzaklaşıyorum

Neden gelip sen bak o zaman oğluna demedin? Herkes hasta olabilir. Koca adamı kundaklara mı sarmalayacaksın sorsaydın? Sen susarsan o daha çok kırar seni, lütfen kendini ezdirme, cevaıbı ver, saygı çerçevesinde tabii, zaten senin bunca zaman sabrettiğine göre saygısızlık yapacağını sanmıyorum. Gene iyi sabretmişsin, ben olsa dayanamaz verirdim cevabını. Benim arkadaşımın eşi de zırt pırt grip oluyordu, aynı senin kv gibi onunki de laf sokmuş, o da sende ne biçim bakmışsın çocuğuna zamanında iyi baksaydın böyle zırt pırt hasta olmazdı yapısı güçlü olurdu demiş. Sende öyle de :)
evet doğru diyo.ben atanırsam oğlu napcakmış.baksın başının çaresine ya da sen gelir yaparsın yemeğini ütüsünü dedim.bakakaldı yüzüme.ne cahil insan ya.ben atansam hayatım kurtulcak.bi nefes aldığımızı anlıcaz.hala aman oğlumun yemeği aman oğlumun ütüsü bilmem ne.bi keresinde de ben kıyamam oğluma dedi.ben de dedim beni de ana doğurdu.herkesin cocuğu kendine kıymetli.sadece senin mi oğlun var dedim.işine gelmiyosa kapı orda dedim.bi de daha evleneli kaç ay oldu akıl veriyo oğluna salak salak aramızı bozuyo.bizimki de gazla çalıştığı için ordan alıp bna uygulamaya çalışıyo.
düğün sabahı annesi demiş altınlar bizde kalcak.sabah kalktık bana altınları annemlere ver dedi.bende senin ailen ben miyim onlar mı.kimsenin lafıyla iş yapamam dedim.aldm yanımda götürdüm evimizi.ev şehir dışında.sonra bi iki ay sonra geri verdim.biz giderken ağlıcaktı nerdeyse.ayyy.nefret ediyorum ya.başka acıklaması yok.

napican, her zaman soyledigim seydir, kayinvalide kayinvalidedir, gelin de gelin dir.

zerre kadar acimazlar bence geline.
gelin olsun isterse, kendi evlatlari deyil ya.

Bugün eşim hastaydı
ben çarşıya gittim
yarında raporlu evde kızıma bakacak ve ben dışarıya çıkacağım
şuan hiç bir sorunumuz yok
bir kayınvalide evi ne kadar huzursuz etmeye yetiyor
siz de baş başa olsanız böyle bir sorun yaşamazsınız üzülmezsiniz
onun için ne kadar uzak o kadar rahat

Bence sorun edilecek bir durum yok. O nasıl davranırsa siz de öyle davranın. Gelip giderse eşinle aranız bozulur daha çok sinir olursunuz. Eşinizle aranız iyi olsun yeter.

Yine kayinvalidem geliyor mayis sonu gelicem dedi ve benim saclarim yine dokulmeye basladi.. ne yapacagimi bilmiyorum bana yardim edin biliyorum insanlar degismez ben nasil degisecegim peki bu dusunceleri kafamdan nasil atacagim .. dunyalar tatlisi evladimi kucagima aldigim en mutlu anim zehir oldu .. dugunumde misafir gibi gelip gittiler . Hic bir maddi manevi yardimlarini gormedik ama diger cocuklarina hala yardim ediyorlar.. herseye karisiriyor cocugumu emzirirken geve yarisi odama girip goguslerime bakmak istedi gizli gizli bakti sen emziremezsin goguslerin kucuk dedi daha bir suru sey soyledi bunalima girdim sutum gitti.cocugumu emziremedim .. sonra telefonda defalarca aradi taciz etti emiyo mu emiyomu diye bin kere aradi telefonu acmadim esimi aradi . Esimle aramiz bozuldu. Evladim 15 aylik simdi .. bekarken esim uzak oldugu icin tek basina yasadi sandalyelerde yatti onlar koyden yilda bi iki.kere geliyorlarmis esimin yanina simdi yilda 10 kere geliyo en az zirt pirt burda opmek istiyo beni herseye karisiyo elinj.opturuyo durp duruken opmezsen agliyo en zon giderken ben daha grlemem dedi bir ay once bende iyi olur dedim .. simdi yine geliyo kafamda sac kalmadi .. evime aldigim esyadan taktidom yuzuge kadar yatagimin.ortusunden banyodaki havluya kadar ve daha anlatamadigim bir.suru seye.kadar karisoyo

Ben ne yapacagim nasil kurtulacagim bu psikolojiden ve simdide tutturdu beni bakarmisin demeye bize yerlesmek.istiyo ben bakamam dedim diger gelinleri 20 yillik gelinleri onlarda bakamm diyo tutturdu bizde kalmak ostiyo herseyime ozeniyo durp durup emziremedin.diyo ben artik biktim esimden bosanmayi dsunuyorum ben evde olmadigim zamn mesela anneme gidince gelmiyor .. madem senin oglunun evi yone gel kal iste.yok kalirmi ben olmayinca grlmiyo agliyorum.surekli o gelince kel kalmak.uzereyim .. paraya sira gelince hep. Onlara yardim ediyolar habire onlara kredi cekip veriyolar biz kirada oturuyorz kwndi.dugumuzu bile biz yaptik ama bes kurus verdikleri yok yani versede degisen bisey olmaycak.ama neden bende kalmak istiyo istemiyorum diyorm oyle olmaz.bakacaksin beni diyo ne yapacagim ben

Esime dedim ben annenle yasiyamam zaten calismayi dusunuyorum bu yaz sonu ise gircem o hic bi is yapamaz cocukla da ilgilenemiyo hep oturuyo aksama kadar yiyevegi yemeyi disunuyo bide tv izliyo aksama.kadar baska hic bir seu yapamiyo bide bana oturda konusalim.diyo her seyi kendim yapiyorum bide oturup konusmuyorm onunla diye esime agliyo konusmuyorum.onunla diye esime diyorum ben ölurrum cok yasamam diyorum gercekten.olucegimi hisswdiyorum

Ha bide beni yika diyo arada koyde nasil yikaniyorsun diyorum kayinpederim de yikamiyomus iste zor oluyo diyo. Ben bi kere yikadim salak kafam heo istiyo simdi .. ama yikamiyorum istemiyorm yikamam diyorum 15 gun kaldi obur eltilerimde geldiy yikanmam lazim dedi gir yikan dedim kendi yikanamzmis iyi sen bilirsin dedim les gibi koktu .. koye gidince yikanirim dedi bana.. bana karsi bi mucadele icerisinde tek derdi benimle

Back
X