• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem işte :( anne değil ne de olsa

Siz dustugunuz için sürekli aynı şekilde devam ediyor diye düşünüyorum. Bir kaç defa cevap verin haddini bilsin. Bugüne kadar sizin evinizi o mu idare etmiş canım? Ordan oturup konuşmak kolay tabii. Hem iş hem ev gayet iyi idare etmişsiniz bundan sonra da aynen devam edin. Allah yardımciniz olsun

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim çok saolun kızlar
içimi ferahlattınız.
evet haklısınız bende yeri geldiğinde cevap vermeliyim güzelce

7 yıllık evliyim,çocuklarım var çalışan bir anneyim.
Eşimin ailesi hiçbir zaman istemedi beni. bunu herşeylerinden belli ettiler yıllarca..
hep ailem gibi görmeye sıcak davranmaya çalıştım ama ne zaman onlara yakın olmaya kalksam kayınvalidem hep bir laf soktular bana, hiç yakınlaşamadım hiçbir zaman anne gibi olmadı bana.
açıkçası kesinlikle sevmiyorum onları ama asla saygısızlık etmedim etmemde
bu durumumu düşüncemi eşimde çok iyi biliyor saolsun hep bana hak verir asla ezdirmez.
neyse kısacası hayat hikayem bu

eşim dün gece rahatsızlandı bugünde evde dinleniyor.
gece sabaha kadar uyumadım eşimde çocuklarda hasta hep.
çocuğu okula bırakıp işe geldim, kayınvalidem aradı az önce oğlum hastaymış dedi
bende anlattım çok önemli bişey olmadığını.
bana ne biçim kadınsın insan kocasına bakmaz mı dedi.şok oldum işyerinde bişey diyemedim

ben 7 yıl boyunca ne hastalıklar geçirdim,
hamileliklerim doğumlarım hep sorunluydu, tehlikeliydi, ölüm riskim bile vardı.
annemi kaybettim yabancı gibi başsağlığı diledi eşimin ailesi ,
küçücük çocuklarımla rezil oldum cenezede hiç yardım etmediler. bir gün gelipte çocuklarıma bakmadılar
Ben hem iş hem ev bir de evde kocam çocuklar hasta sabaha kadar uyumadım
yıllardır yorgunluk nedir bilmedim, koştur koştur bir hayatım var
Her namazımdan sonra Allahtan sağlık dilerim ki ben hasta olursam çocuklarıma evime kim bakar diye

küçücük yavrum hasta onu sormuyorlar tutmuş bana oğlum hastaymış diye kendini paraladı bana bir sürü şey söyledi . içim içime sığmıyor çok sinirliyim şuan yaa paylaşacak kimsem yok diye burda sizlerle paylaşmak istedim.
azıcık içimi yumuşatıyorum sıcak davranmaya çalışıyorum ama böyle bişey oluyor işte birden beni kırıyor bu kadın sinir oluyorum konuşmak yüzünü görmek bile istemiyorum sonrada kötü olan ben oluyorum yaa

( bu arada ben eski üyelerdenim ama uzun süredir girmedim hiç, mailimde değişince yeni sayfa açtım )
Slm,yazdıklarınız yuregime o kadar dokunduki anlatamam.Sİz çok guclü bir kadınsınız bu ınsancıklarada ıhtıyacınız yok.Karsılık dahı verıp sınırlerınızı bozmayın,Allah yar ve yardımcınız olsun

Slm,yazdıklarınız yuregime o kadar dokunduki anlatamam.Sİz çok guclü bir kadınsınız bu ınsancıklarada ıhtıyacınız yok.Karsılık dahı verıp sınırlerınızı bozmayın,Allah yar ve yardımcınız olsun

Saol canım benim,
anne olunca mecburuz güçlü olmaya .çok şükür allaha.

aynen öyle salla gitsin eşim 9 ay istanbulda yaşadı bekar evinde bi kere de gelip oğlum sen ne durumdasın demediler hasta oldu morali bozuk oldu umrunda değildi. evlendik balayından döndük 2 ay sonra çöktüler evimize yok benim oğlum suyunu bile kendi almazdı, yok benim yakışıklı çocuğum, oğlumu yordun bak şimdi vs vs vs.. evlenince kuduruyolar ne halleri varsa görsünler moral bozmaya bile değmez
arkadaşın konusunu da bloke etmek istemiyorum ama aynı kvdeden bende de var. iyice cozuttu ilk zamanlar daha sıkıyodu kendini masum durmak için heralde şimdi şimdi iyice saldı. ne yaptın ki ne bekliyosun diyesim geliyo. ben anneme bugüne kadar sarma sarmış değilim benden misafirine sarma sarmamı bekledi. kilo verdiğimi söylediğimde benim oğlumun neyi var sanki diyo sanki ben güzelim oğlun çirkin dedim! eşim de ailesine çok düşkün değil ama bakıyorum yanlarında çok mutlu. yani onun mutlu olduğunu görünce keşke daha iyi anlaşabilsem diyorum ama kafalarımız arasında uçurum var. araya mesafe koymak istemiyorum ama elimde değil yanlarında boğuluyorum sanki. öyle patavatsızlar ki ve bunları sanki saflarmış gibi yapıyolar "annem bilmediğinden demiştir öyle" diyodu eşim ilk zamanlar artık ona hiç anlatmıyorum bile. ama keşke arayı kurabilecek bişey olsa. ölümlü dünya sonuçta yarın bigün bişey olsa vicdan azabı çekicem keşke aram daha iyi olsaydı da eşim daha çok zaman geçirebilseydi diye:KK14:

bu kayınvalide olayına gıcığım ben.toplum nasıl bir anlam yüklüyosa artık. !
ben evlilik olayına da gıcığım.mutsuz olduğum için bu böyle zaten.
ben kayınvalideme asla yüz vermem.aradığında açmam.oğlu beni mutlu ediyo mu ki ben onun hizmetine koşcam.bana halı yıkamaya gel der yok gelemem işim var derim.kendi evimde annemin evinde halı yıkamıyorum ben orda ne yıkıcakmışım.
canım isterse ararım iki dk konuşurum.bir şey söylese terslerim. dersaneye gidiyorum ders niye akşammış.? dersler benim keyfime göre belirlenmiyo anne hadi bişey diyon mu otobüse biniyorum der kapatırım.
hiç gelemem kaynanalık olayına.
geçen tatilde gittim annemde kaldım.aradı aradı çirkeflik yaptı ben onda kalmıyorum diye.annemle beni uykularımızdan etti.annem hiçbişey demedi her zamanki gibi.sonra aradı özrü diledi annemden hata bende sen büyüksün affet diye.bu arada çok hastaydım bronşit olmuştum.onların evinde kalamazdım çünkü ev sobalı.sağ olsun kocam olacak gerizekalı da gazla çalışıyo ya annesi ne derse onu yapar.
o yüzden kimse benden hizmet beklemesin.gelinlik beklemesin.ne oğlu ne anası ne danası.
gerek yok.

arkadaşın konusunu da bloke etmek istemiyorum ama aynı kvdeden bende de var. iyice cozuttu ilk zamanlar daha sıkıyodu kendini masum durmak için heralde şimdi şimdi iyice saldı. ne yaptın ki ne bekliyosun diyesim geliyo. ben anneme bugüne kadar sarma sarmış değilim benden misafirine sarma sarmamı bekledi. kilo verdiğimi söylediğimde benim oğlumun neyi var sanki diyo sanki ben güzelim oğlun çirkin dedim! eşim de ailesine çok düşkün değil ama bakıyorum yanlarında çok mutlu. yani onun mutlu olduğunu görünce keşke daha iyi anlaşabilsem diyorum ama kafalarımız arasında uçurum var. araya mesafe koymak istemiyorum ama elimde değil yanlarında boğuluyorum sanki. öyle patavatsızlar ki ve bunları sanki saflarmış gibi yapıyolar "annem bilmediğinden demiştir öyle" diyodu eşim ilk zamanlar artık ona hiç anlatmıyorum bile. ama keşke arayı kurabilecek bişey olsa. ölümlü dünya sonuçta yarın bigün bişey olsa vicdan azabı çekicem keşke aram daha iyi olsaydı da eşim daha çok zaman geçirebilseydi diye:KK14:
acaba bende niye bu vicdan olayı yok. yukarıda yazdım.bize bi faydası yok ki bizim evimize ayda bi kere et girmiyo.o hastayken gittiğimde dolapta bi rafta sucuk bi rafta et bi rafta kıyma bi rafta balık vardı.yalan söylüyosam allah da beni bildiği gibi yapsın.zaten ondan sonra da iyice tiksinir oldum.benim hiç ortam yok.seviyosam seviyorum sevmiyosam hayatımdan cıkarana kadar uğraşırım.bizi evlendirirken benim çeyizime kadar alıyolardı GÜYA.şimdi biz ödüyoruz eşya tasidini.açlıktan ölüyoruz.gaz alamıyoruz.soğukta dura dura bin kere hasta oldum bu kış.bi kere de sormazlar ne yiyosunuz diye.
şimdi gelip ben onları mı düşüncem.onlara mı hizmet etcem.vicdan mı yapcam. allah aşkına !

vicdan azaplık bi durum yok bence insan olsun sevdirsin kendini siz de daha çok görüşürsünüz benim eşim gördü allahtan da boşver sen kaynanalık yapmaya çalışıyo o aldırma diyo

Ben artik yasadigim bazi olaylardan sonra konusma taraftariyim.sustukca karsi tarafla daha kotu oluyor.
Ben konusarak kayinvalidemle cok sikinti hallettim.ne kayinbabama gitti ne esime.birbirimizi daha iyi anlayinca dahacok sevdik.bu bi ornek.
Tum bu bize yazdiklarinizi gidip sakince anlatin.gerisi onun vicdanina kalmis.takma etme desek olmuyor insanin zoruna gidiyor.tavir takinsan yine olmuyor
Konusmak bize verilmis guzel bi nimet.
Konusun...

acaba bende niye bu vicdan olayı yok. yukarıda yazdım.bize bi faydası yok ki bizim evimize ayda bi kere et girmiyo.o hastayken gittiğimde dolapta bi rafta sucuk bi rafta et bi rafta kıyma bi rafta balık vardı.yalan söylüyosam allah da beni bildiği gibi yapsın.zaten ondan sonra da iyice tiksinir oldum.benim hiç ortam yok.seviyosam seviyorum sevmiyosam hayatımdan cıkarana kadar uğraşırım.bizi evlendirirken benim çeyizime kadar alıyolardı GÜYA.şimdi biz ödüyoruz eşya tasidini.açlıktan ölüyoruz.gaz alamıyoruz.soğukta dura dura bin kere hasta oldum bu kış.bi kere de sormazlar ne yiyosunuz diye.
şimdi gelip ben onları mı düşüncem.onlara mı hizmet etcem.vicdan mı yapcam. allah aşkına !
seninkiler de pek vicdansızmış yaa :KK57: bizim madden onlara hiç ihtiyacımız yok çok şükür evliliğin ilk döneminde oldu ama onlar o zaman kör sağır ayağına yattı. safız ayağına kar ettiler akıllarınca. yeni evliyken daha ay dolmadan gelip yerleşti bulgur ve kuru fasulye getirmiş gelirken de. pazara çıktık gezdireyim diye leğen alayım sana diye nası ısrar ediyo tanesi 1 lira duyunca, evime bişey almadan döndü olmasın diye heralde. bi tane aldı bikaç tane daha alayım diyo leğeni napıcam anne bi tanesi yeter ucuz diye hepsini eve mi doldurayım dedim. pfff olmuyo işte anne gibi

.yapanlar nasıl yapıyo acaba? ben de açık sözlüyüm diye düşünüyorum kendimi ama yeterince olamıyorum demekki. kendi annem gibi düşünmeye çalışıyorum ama "benim oğlum" deyince bitiyo. eee hani ben de senin kızındım? benim sizden nasıl bi beklentim yoksa sizin de olmasın o zaman. kalkıp da benden misafirini ağırlamamı bekleme. biz evimizi tek başımıza nasıl kurduysak siz de evinizi tek başınıza idare ettirin.. sanırım anne gibi değil de arkadaş gibi düşünüp laf sokma amaçlı değilde ne hissettiğini bilsinler diye bişeyler söylenebilir. işte gerilmesek yaparız da belki ben gerilince hiçbişey söyleyemiyorum.

hiç üzülme gül geç sabretmişsin bunca zmn. bundan sonrada sabret. Allahtan eşin anlayışlı bi insanmış. Allah bilir işini.

7 yıllık evliyim,çocuklarım var çalışan bir anneyim.
Eşimin ailesi hiçbir zaman istemedi beni. bunu herşeylerinden belli ettiler yıllarca..
hep ailem gibi görmeye sıcak davranmaya çalıştım ama ne zaman onlara yakın olmaya kalksam kayınvalidem hep bir laf soktular bana, hiç yakınlaşamadım hiçbir zaman anne gibi olmadı bana.
açıkçası kesinlikle sevmiyorum onları ama asla saygısızlık etmedim etmemde
bu durumumu düşüncemi eşimde çok iyi biliyor saolsun hep bana hak verir asla ezdirmez.
neyse kısacası hayat hikayem bu

eşim dün gece rahatsızlandı bugünde evde dinleniyor.
gece sabaha kadar uyumadım eşimde çocuklarda hasta hep.
çocuğu okula bırakıp işe geldim, kayınvalidem aradı az önce oğlum hastaymış dedi
bende anlattım çok önemli bişey olmadığını.
bana ne biçim kadınsın insan kocasına bakmaz mı dedi.şok oldum işyerinde bişey diyemedim

ben 7 yıl boyunca ne hastalıklar geçirdim,
hamileliklerim doğumlarım hep sorunluydu, tehlikeliydi, ölüm riskim bile vardı.
annemi kaybettim yabancı gibi başsağlığı diledi eşimin ailesi ,
küçücük çocuklarımla rezil oldum cenezede hiç yardım etmediler. bir gün gelipte çocuklarıma bakmadılar
Ben hem iş hem ev bir de evde kocam çocuklar hasta sabaha kadar uyumadım
yıllardır yorgunluk nedir bilmedim, koştur koştur bir hayatım var
Her namazımdan sonra Allahtan sağlık dilerim ki ben hasta olursam çocuklarıma evime kim bakar diye

küçücük yavrum hasta onu sormuyorlar tutmuş bana oğlum hastaymış diye kendini paraladı bana bir sürü şey söyledi . içim içime sığmıyor çok sinirliyim şuan yaa paylaşacak kimsem yok diye burda sizlerle paylaşmak istedim.
azıcık içimi yumuşatıyorum sıcak davranmaya çalışıyorum ama böyle bişey oluyor işte birden beni kırıyor bu kadın sinir oluyorum konuşmak yüzünü görmek bile istemiyorum sonrada kötü olan ben oluyorum yaa

( bu arada ben eski üyelerdenim ama uzun süredir girmedim hiç, mailimde değişince yeni sayfa açtım )

sen ne biçim anasın kıymetli oğluna bak diyeydin.

Neden gelip sen bak o zaman oğluna demedin? Herkes hasta olabilir. Koca adamı kundaklara mı sarmalayacaksın sorsaydın? Sen susarsan o daha çok kırar seni, lütfen kendini ezdirme, cevaıbı ver, saygı çerçevesinde tabii, zaten senin bunca zaman sabrettiğine göre saygısızlık yapacağını sanmıyorum. Gene iyi sabretmişsin, ben olsa dayanamaz verirdim cevabını. Benim arkadaşımın eşi de zırt pırt grip oluyordu, aynı senin kv gibi onunki de laf sokmuş, o da sende ne biçim bakmışsın çocuğuna zamanında iyi baksaydın böyle zırt pırt hasta olmazdı yapısı güçlü olurdu demiş. Sende öyle de :)

Neden gelip sen bak o zaman oğluna demedin? Herkes hasta olabilir. Koca adamı kundaklara mı sarmalayacaksın sorsaydın? Sen susarsan o daha çok kırar seni, lütfen kendini ezdirme, cevaıbı ver, saygı çerçevesinde tabii, zaten senin bunca zaman sabrettiğine göre saygısızlık yapacağını sanmıyorum. Gene iyi sabretmişsin, ben olsa dayanamaz verirdim cevabını. Benim arkadaşımın eşi de zırt pırt grip oluyordu, aynı senin kv gibi onunki de laf sokmuş, o da sende ne biçim bakmışsın çocuğuna zamanında iyi baksaydın böyle zırt pırt hasta olmazdı yapısı güçlü olurdu demiş. Sende öyle de :)
iyimiş bu :KK45:

Back
X