• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem işte :( anne değil ne de olsa

Oyle iyi anliyorum ki diyecek bisey bulamiyorum. Seni rahatlatir mi bilmem ama sadece seni anlayan birinin oldugunu gercekten bil.
esinle de konussan degismez esine konusturtsan hic degismez bir de suclu olursun. Ben yapamiyorum ama Buraya yazdiklarini ona da soyleyip biraz susturabilirsin ya da benim gibi Allaha havale edebilirsin

aynen öyle salla gitsin eşim 9 ay istanbulda yaşadı bekar evinde bi kere de gelip oğlum sen ne durumdasın demediler hasta oldu morali bozuk oldu umrunda değildi. evlendik balayından döndük 2 ay sonra çöktüler evimize yok benim oğlum suyunu bile kendi almazdı, yok benim yakışıklı çocuğum, oğlumu yordun bak şimdi vs vs vs.. evlenince kuduruyolar ne halleri varsa görsünler moral bozmaya bile değmez

doğru söylüyorsun aslında bu nasıl bir dengesizliktir yaa,

canım hadi bugün buna cevap verdim yarın , başka bişey derken başka bişey..
ben böyle yaşayamam ki sürekli bir kavga halinde.. birazda yapım gereği böyleyim aslında .
birgün eğerki ona bir laf söylersem aramdaki ilişkiyi tamamen keserim ,kesinlikle görüşmem bunu biliyorum o yüzden birazda tepkisiz kalıyorum aslında.. Allahtan eşim biliyor anlıyor beni de hep yanımda oluyor
İşte sen böyle tepkisiz kaldıkça seni ezebileceğini düşünmüş. Sen belki saygından sustun cevap vermedin ama karşındaki densiz anlamaz. Bazılarına haddini bildirmek gerek.

Oyle iyi anliyorum ki diyecek bisey bulamiyorum. Seni rahatlatir mi bilmem ama sadece seni anlayan birinin oldugunu gercekten bil.
esinle de konussan degismez esine konusturtsan hic degismez bir de suclu olursun. Ben yapamiyorum ama Buraya yazdiklarini ona da soyleyip biraz susturabilirsin ya da benim gibi Allaha havale edebilirsin

aslında burda beni anlayanların olması ve içimi dökmek beni rahatlatıyor.
ben çok laf yarışına giremem onlarla çünkü çok iyi biliyorum ki bişey değişmeyecek.
eğerki sonucun değişeceğine eminsem o konuda savaşırım ama bu insanları değiştiremem ki
o yüzden cevap vermiyorum ,yapım gereği de veremiyorum
dediğin gibi allaha havele ediyorum hep

7 yıllık evliyim,çocuklarım var çalışan bir anneyim.
Eşimin ailesi hiçbir zaman istemedi beni. bunu herşeylerinden belli ettiler yıllarca..
hep ailem gibi görmeye sıcak davranmaya çalıştım ama ne zaman onlara yakın olmaya kalksam kayınvalidem hep bir laf soktular bana, hiç yakınlaşamadım hiçbir zaman anne gibi olmadı bana.
açıkçası kesinlikle sevmiyorum onları ama asla saygısızlık etmedim etmemde
bu durumumu düşüncemi eşimde çok iyi biliyor saolsun hep bana hak verir asla ezdirmez.
neyse kısacası hayat hikayem bu

eşim dün gece rahatsızlandı bugünde evde dinleniyor.
gece sabaha kadar uyumadım eşimde çocuklarda hasta hep.
çocuğu okula bırakıp işe geldim, kayınvalidem aradı az önce oğlum hastaymış dedi
bende anlattım çok önemli bişey olmadığını.
bana ne biçim kadınsın insan kocasına bakmaz mı dedi.şok oldum işyerinde bişey diyemedim

ben 7 yıl boyunca ne hastalıklar geçirdim,
hamileliklerim doğumlarım hep sorunluydu, tehlikeliydi, ölüm riskim bile vardı.
annemi kaybettim yabancı gibi başsağlığı diledi eşimin ailesi ,
küçücük çocuklarımla rezil oldum cenezede hiç yardım etmediler. bir gün gelipte çocuklarıma bakmadılar
Ben hem iş hem ev bir de evde kocam çocuklar hasta sabaha kadar uyumadım
yıllardır yorgunluk nedir bilmedim, koştur koştur bir hayatım var
Her namazımdan sonra Allahtan sağlık dilerim ki ben hasta olursam çocuklarıma evime kim bakar diye

küçücük yavrum hasta onu sormuyorlar tutmuş bana oğlum hastaymış diye kendini paraladı bana bir sürü şey söyledi . içim içime sığmıyor çok sinirliyim şuan yaa paylaşacak kimsem yok diye burda sizlerle paylaşmak istedim.
azıcık içimi yumuşatıyorum sıcak davranmaya çalışıyorum ama böyle bişey oluyor işte birden beni kırıyor bu kadın sinir oluyorum konuşmak yüzünü görmek bile istemiyorum sonrada kötü olan ben oluyorum yaa

( bu arada ben eski üyelerdenim ama uzun süredir girmedim hiç, mailimde değişince yeni sayfa açtım )

O biçim kadınım ki kocam benden memnun. Sen ne biçim kadınsın oğlum hastaymış diye gelip bir ilgilenmedin, torunum hastaymış diye gelip bir çorba yapmadın. Deseydin keşke:KK62:

Boşver arkadaşım bu günler elbet geçecek çocukların büyüyecek. Düşmez kalkmaz bir Allah. Sinirini bozma, boşver kötü olan sen ol. Onların demesiyle mi kötü olacaksın. Amann tee... Boşverr:KK73:

Canım senin eşin sana hak veriyor seni ezdirmiyorsa kayın validene af edersin ... Düşer boş ver eşin seninle olduktan sonra hiç birşeyi kafana takıp kendini üzme en azından eşin sana destek sen çok şanslısın bazılarına bakıyorum haklı olsalarda eşini savunamayan bir sürü adam var çevremde eşim benim yanımda olduktan sonra diğerleri vız gelir tırıs gider...

Kv ne kafaya takıyorsun he,he de geç tınlama
bende taklmıyorum onlar can sıkıntısını gelinden çıkarmayı seviyorlar

keşke bende biraz laf yapsam söylesem mi karşısında çatır çatır
ama yapamıyorum yaa :KK43:
Canım sende aslında bu kadar sessiz kalmazsın nasıl olsa eşin senin yanında seni savunuyor diye rahatsın bak bakalım eşin tam tersi olsaydı nasıl kendini savunmak zorunda hissederdin kendini

Kv ne kafaya takıyorsun he,he de geç tınlama
bende taklmıyorum onlar can sıkıntısını gelinden çıkarmayı seviyorlar

Eşimin ailesi hiçbir zaman istemedi beni. bunu herşeylerinden belli ettiler yıllarca..
hep ailem gibi görmeye sıcak davranmaya çalıştım ama ne zaman onlara yakın olmaya kalksam kayınvalidem hep bir laf soktular bana, hiç yakınlaşamadım hiçbir zaman anne gibi olmadı bana.
bu durumumu düşüncemi eşimde çok iyi biliyor saolsun hep bana hak verir asla ezdirmez.

çocuğu okula bırakıp işe geldim, kayınvalidem aradı az önce oğlum hastaymış dedi
bana ne biçim kadınsın insan kocasına bakmaz mı dedi.şok oldum işyerinde bişey diyemedim

küçücük çocuklarımla rezil oldum cenezede hiç yardım etmediler. bir gün gelipte çocuklarıma bakmadılar
Her namazımdan sonra Allahtan sağlık dilerim ki ben hasta olursam çocuklarıma evime kim bakar diye

küçücük yavrum hasta onu sormuyorlar tutmuş bana oğlum hastaymış diye kendini paraladı bana bir sürü şey söyledi . içim içime sığmıyor çok sinirliyim şuan yaa paylaşacak kimsem yok diye burda sizlerle paylaşmak istedim.
azıcık içimi yumuşatıyorum sıcak davranmaya çalışıyorum ama böyle bişey oluyor işte birden beni kırıyor bu kadın sinir oluyorum konuşmak yüzünü görmek bile istemiyorum sonrada kötü olan ben oluyorum yaa

( bu arada ben eski üyelerdenim ama uzun süredir girmedim hiç, mailimde değişince yeni sayfa açtım )
Annesi olmayan insanlar daha alıngan daha hassas oluyor.
Saygıyla tavizi birbirine karıştırırsan ezilirsin.İnsan gerektiği yerde karşısındakine dur demesini bilmeli.

Sana bu kadar yabancı olan,sıkıntı yaşatan insanların da ne düşündüklerini ne yaptıklarını ne dediklerini dikkate almamalısın.Kimseye kendini sevdirme zorunluluğunda yok.Eşinle iyiysen gerisini boşver.

O biçim kadınım ki kocam benden memnun. Sen ne biçim kadınsın oğlum hastaymış diye gelip bir ilgilenmedin, torunum hastaymış diye gelip bir çorba yapmadın. Deseydin keşke:KK62:

Boşver arkadaşım bu günler elbet geçecek çocukların büyüyecek. Düşmez kalkmaz bir Allah. Sinirini bozma, boşver kötü olan sen ol. Onların demesiyle mi kötü olacaksın. Amann tee... Boşverr:KK73:

doğru söylüyorsun arkadaşım .saol canım yaa

aynen öyle salla gitsin eşim 9 ay istanbulda yaşadı bekar evinde bi kere de gelip oğlum sen ne durumdasın demediler hasta oldu morali bozuk oldu umrunda değildi. evlendik balayından döndük 2 ay sonra çöktüler evimize yok benim oğlum suyunu bile kendi almazdı, yok benim yakışıklı çocuğum, oğlumu yordun bak şimdi vs vs vs.. evlenince kuduruyolar ne halleri varsa görsünler moral bozmaya bile değmez
Kesinlikle katılıyorum, evlenince erkek çocıkları kıymete biniyor. ha ha ha çok güldüm ve kendimi gördüm. bizde de aynı. eşimin 6 yıllık üniversite hayatı, ve 1.5 yıllık askerliği süresinde, senede bir kaç defa yüzyüze, telefonla bile nadiren görüşen sevgili kaynanam, evlendiğimizden beri her haftasonu oğlunu görmek istiyor. Bonusu olarakta abisiyle bizi monte etmeye çalışıyor. Ben de artık sineye çekiyorum. :) ne yapayım, eşimin hatırı var. Ama bir tavsiye saygılı olun, kendinize olan saygınız. Ama asla ve asla samimi olmayın. :)

evet aslında böyle söyleseydim keşke, öyle konuşmakla olmuyor bir günde gel bir yardımın olsun desem keşke
işten çıkıyorum çocuğu okuldan alıp eve koşuyorum yemek ti çocuklardı gece yarısına kadar oturmuyorum iki dakika
bir kere sormadı bu kadın nasıl yetişiyor herşeye hiç mi hasta olmuyor yorulmuyor diye.
bir kere oğlu hasta evde dinleniyor diye bana dediklerine bak yaa
sizi sinir etmek için yapıyor
az önce bir arkadaş da söylemiş
verin bundan sonra cevabınızı üslubunuzu bozmadan
bazen terslemek gerekiyor..

bu zamana kadar harika bir şekilde idare etmişsin gerçekten tebrikler..bundan sonrada öyle yap..onun amacı seni sinir etmek sende olma...hatta işteyken telefonunu açma..

tüm mesajları okuyamadım, yazıldıysa kusura bakmayın
bence de bu zamana kadar harika idare etmişsiniz
bence de amacı sizi sinir etmek
ve bence de olmayın Hoppa

bunlara ek olarak
bence, kayınvalidenizin bu şekilde, eşinizin gözü önünde olmadan, direkt size yönelik yaptığı bu çirkinlikleri çok mecbur kalmadıkça eşinize anlatmayın
çünkü zaten biliyorsunuz ki eşiniz sizi ezdirtmiyor, daha fazla eşinizi üzmenizin bir anlamı olmaz

huylu huyundan vazgeçmez, eşiniz ne yapsa ne etse, kadın biraz durulur sonra yine aynı şekilde laf sokar size
o yüzden siz hiiiiç önemsemeyin, üzerinde durmayın, sizin için önemsiz değersiz birinin, sizin için ne söylediği kimin umurunda???

haaa, çok istiyorsa kv şikayet etsin sizi eşinize, siz de o zaman anlatırsınız.

eşinize de bravo, ne güzel üzmüyor sizi, siz de onun elinde olmayan şeyler için kafasını karıştırmayın, boşverin Hoppa

edit: bence de hakaret etmeden sert bir dille cevabınızı verin kayınvalidenize!

canım hadi bugün buna cevap verdim yarın , başka bişey derken başka bişey..
ben böyle yaşayamam ki sürekli bir kavga halinde.. birazda yapım gereği böyleyim aslında .
birgün eğerki ona bir laf söylersem aramdaki ilişkiyi tamamen keserim ,kesinlikle görüşmem bunu biliyorum o yüzden birazda tepkisiz kalıyorum aslında.. Allahtan eşim biliyor anlıyor beni de hep yanımda oluyor
bazı insanlara cevap vermek gerekir. en azından kendiniz için. rahatlarsınız. kv nizde sizinle bu şekilde konuşulamayacğını anlar.tabiki huyu değişmez.ama sınırlarını bilir. siz bu dengeyi kuramamışsınız. susmak çözüm deil. eşinizin sizi anlamasıda çözüm değil.

bazı insanlara cevap vermek gerekir. en azından kendiniz için. rahatlarsınız. kv nizde sizinle bu şekilde konuşulamayacğını anlar.tabiki huyu değişmez.ama sınırlarını bilir. siz bu dengeyi kuramamışsınız. susmak çözüm deil. eşinizin sizi anlamasıda çözüm değil.

EVET BAZEN CEVABINI VERMEK GEREKLİ ASLINDA
BEN DE HEP TEPKİSİZ KALDIM BUGÜNE KADAR
EŞİM BENİ ANLIYOR GEREKTİĞİNDE O CEVABINI VERİP SUSTURUYOR DİYE HİÇ BİŞEY YAPMADIM ASLINDA BUGÜNE KADAR :(

Huzuru, kavgayı sevmediğiniz belli, ama yeri gelince işi hakarete vardırmadan içinizdekini söylemelisiniz.

Anne ben ölüm tehlikeleri atlattım da siz bana gelip baktınız mı, cenaze de torunlarınız sefil oldu, bu çocuklar ne yer ne içer dediniz mi? Şimdi asıl hasta olan yine sizin küçük torununuz, onun nasıl olduğunu bile sormadan, benim kadınlığımı mı sorguluyorsunuz... diyebilirdiniz.

Back
X