merhaba erenayefe.nişan hazırlıklarından dolayı pek girme fırsatım olmadı.2 gün önce çok güzel ve kalabalık bi törenle nişanlandım: )
öyle güzel geçtiki...
annemle bayramda ufaktan konuşmaya başladık,buzlar eridi.hatta nişanda iyi bile sayılabilirdi.fakat hala kırgınım...
babamla o konuştukları hiç gitmiyor aklımdan.unutamıyorum...
unutamadıklarım saplandı yüreğime...
anneme karşı gayet içten e sygılı davranıyorum,istediklerini hemen yapmaya çalşıyorum şuanda.7 ayım kaldı,elimden geldiğince aramız güzel olsun istiyorum.
fakat o yaşanılanları unuttun mu desen...yok...hayır..
unutamıyorum.aramız ne kadar iyide olsa,içim buruk.garip bi durgunluk var.
bana güç veren nişanlıma olan büyük sevgim
bu arada kızlar dün nişanlımla düğün salonumuzu tuttuk.
Allah nasip ederse 3 HAZİRANda yeniden doğacağım :123:
canımm çok mutlu oldummm
hadi gözün aydınn ,allah tamamına erdirsin mutlulukla inşallah
ailenle buzların erimesinede çook sevindimmm
dil yarası unutulmaz derler ama yok sayarsınn olur biter
nişan resimlerini eklede göreyimmm
merak ettiimm
allah mutlu etsin canımmmm
ayy desene seni burda göremeyizz artık
düğün hazırlıkları başlıyor demek oooohh
hadi bakalım evlen de sonrada bebek hazırlıklarını konuşuruzzzz
gözün aydın canımmbenim
evet düğün hazırlıklarımız ufaktan başladı
7 ay bile kalmadı :18:
beyaz eşyalarımız alındı.çatal bıçak setlerini nişanlım bana sürpriz olarak almış 89 parça.
bi 89 parçada annem almıştı bana eskiden,çeyizim için.
tv,pc gibi şeyleri zaten yeni nişanlımın.çeyizlerde tamam.
nişanda takılan paraları,bayramda verilen harçlıklarımı anneme verdim tabak,tencere takımları alsın diye.
geriye sadece oturma grubumuz kalıyor onuda nişanlım bi ara geldiğinde beğeneceğiz artık.
hayırlısıyla geçer inşallah şu 6,5 ay.
içim öyle huzurlu ve kıpır kıpır oluyorki düşündükçe...
nişanlımla yuvamızın hayalini kuruyoruz şimdi....Rabbim o günleri görmeyi nasip etsin.
çok güzel anlatmışsın canım.eksiksiz aynı şeyleri yaşıyorum.
beni bi kalıba sokmaya çalıştıkça inadına tersini yapasım geliyor.
bende son 1 aydır çareyi uzaklaşmakta buldum.bu seferde babamla arkamdan daha önceki sayfalarda yazdığım konuşmaları yaptılar...
inan psikolojim bozuldu.babamın 'bu kız çok gösterişli değil,okumuş olmasa isteyeni olmazdı',annemin 'keşke okutmsaydık,bu evlenince çok çektirir kocasına,kesin boşanır'...bu sözler beni öyle incitti ki...
iyice uzaklaştım onlardan.
bana bunlar söyleyen annem ve babam hiç ama hiç anlaşamazlar.bunuda belirtmek isterim.babam kaç kez annemi dövmeye yürümüştür.bir ayda mutlaka 1 haftası küs geçer.
yani beni bu şekilde yargılayan anne babamın evliliğide güllük gülistanlık değil.
ben çok güzel bi evliliğim olsun,onlar gibi olmayayım diye uğraşacağım.
evliliklerinde annemin babama karşı hatalarını gözlemledim ben hep.sırf ilerde eşime bunu yapmayayım diye...
annem her tartışmalarında ta nişanlılık döneminde yaşanılanları,10 sene öncesini,babannemden(kayınvalidesinden) ne kadar nefret ettiğini,babamın işlerinin kötü gittiği dönemde babamı suçlaması,hep kabahatı başkasında araması,kendisinin adeta melek olduğunu sanması...
ben bunları göre göre büyüdüm ve aklımda yer ettim,eşime bunları yapmayacağım ben.
şimdiye kadar nişanlımla hiç bi tartışmamda geçmşi deşmedim,kayınvalidem iyidir hamdolsun ama aklıma onunla ilgili bişey takılsa dahi nişanlımla yerercesine konuşmadım,nişanlımdan maddi olarak çok beklenti içine girmedim,tartışmalarımızda sesimi yükseltmedim ve o haksız diye başının etini yemedim,haksız olsa bile tek bi özürüyle kusursuzlandı gözümde ve o tartışmayı unuttum gitti ve ona sadece sevgimi verdim.
işte bu yüzden nişanlımdan Allah razı olsunki bana değer veriyor.
Rabbim izin verirse güzel,hayırlı bi yuva kurmak istiyorum.
şimdi annem ve babamla aram iyi.barıştık.
gel görki,benim hakkımda düşündükleri hiç aklımdan çıkmıyor.
düşündükçe gözlerim doluyor...
evet düğün hazırlıklarımız ufaktan başladı
7 ay bile kalmadı :18:
beyaz eşyalarımız alındı.çatal bıçak setlerini nişanlım bana sürpriz olarak almış 89 parça.
bi 89 parçada annem almıştı bana eskiden,çeyizim için.
tv,pc gibi şeyleri zaten yeni nişanlımın.çeyizlerde tamam.
nişanda takılan paraları,bayramda verilen harçlıklarımı anneme verdim tabak,tencere takımları alsın diye.
geriye sadece oturma grubumuz kalıyor onuda nişanlım bi ara geldiğinde beğeneceğiz artık.
hayırlısıyla geçer inşallah şu 6,5 ay.
içim öyle huzurlu ve kıpır kıpır oluyorki düşündükçe...
nişanlımla yuvamızın hayalini kuruyoruz şimdi....Rabbim o günleri görmeyi nasip etsin.
Canım konuyu açalı baya olmuş bütün sayfalarıda okumadım ama hiç böyle şeyi dert edenide görmediydim
Gençlerin çoğu hatta belkide hepsi ailesiyle sürtüşmeler yaşıyolardır özelliklede kızları daha çok koruma kollama derdinde aileler ben neler çektim bilsennn! Kuşak çatışmasıda var elbet bizler belki daha anlayışlı olacağız zaten bakıyorumda genç ailelerde işler iyi gidiyo ama bize denk gelmedi malesef.
Vee ben eşimi resmen kurtuluş olarak gördüm hiçbişeye karışmaz sağolsun. Aileme kıyıpta naparsanız yapın eyvallah diyebildim mi hayır çok yakınlarında oturuyorum nerdeyse hergün görüşüyorum hala sinir olmalarımda zaman zaman devam etmekte ama eski sorunlar kalmadı nereye gittin nerden geldin kimle konuştun hesap vermek bitti eşimde hiç karışmayınca özgürlüğüme kavuştum resmen gerçi ev kuşu oldum çıktım ama olsun eve biraz geç gelsem suçlayıcı bakışlar ne halt yiyosun tavırları yok ya!
Annen baban başka eşin başka ve inan bana evlenince önce kendi evim demeye başlıyosun ama anlayışlılığında artıyo eskisi kadar kızmıyosun karşı tarafta artık çocuk değil kocası karışır diye düşünmeye başlayıp dırdırı kesiyolar nihayetinde artık misafir gibi gidip gelceksin ters bişe olursa hadi eyvallah der evine gidersin olur biter hiç takma bunları asıl çok daha güzel günler bekliyo inşallah seni.
çok heyecanlı dimi bak sana böyle şeylerle ilgilenince moralinin düzeleceğini söylemiştimm
senin adına çok seviyorum,ayrıca annenle aktif olarak konuşmaya başlamana da çok sevindim
amin inşallah o günlerde de sevincine ortak olmak istiyorumm
ayyyy en heyecanlısı gelinlikkkkkkk
onu seçme zamanın geldiğinde hıhıhıh içim hopluyorrrr ben hala heyecanlanıyorummm gelinlik lafını duyuncaaa
bi karşılaşamadık burda özledim senle konuşmayıııı
kendine iyi bak inşallah en kısa zamanda karşılaşırızzz
İnsan tabiki üzülüyor elinde olan birşey değil üzülmemek sonuçta ailen ve onlardan beklentilerin var gerçekleştiremedikleri...Annem bana hep evlenince napcan durmadan beni ararsın heralde yemek nasıl yapılıyor nasıl ediliyor derdi...Dört aylık evliyim annemi bir kere aradım yemek için...Temizlik yapmazsın sen derdi evim pırıl pırıl eşim yeter artyık bırak diye bana kızıyor...Bunlar insanın içinde olan şeyler ben istemesem yapımda olmasa gene yapmazdım...Seninle artık iyi olurlar çünkü elalem derdine düşmüşlerdir...Aaaa kızımla kavga ettiğimi anlaşamadığımı görürse damadım,dünürüm komşular ne der mantığı... Umarım nişanlınla çok çok mutlu olursunuz.Hayırlı olsun gününüzü de almışınız....
Çatal bıçak takımının birini günlük kullanıma ayırırsın
benimki tam tersı bır olay bekarken ailemle cok ıyı anlasıyordum evlendınkten sonra ailemle aram cok sogudu hatta ılk yıllarımda annemle bıle kustum bana akıl verıyordu her zmaan ama dogru soyledıgını 2 yıl sonra anladım suan 3 yıllık evlıyım vee annemle aram maşallah bekarlıgımdan daha daha ıyı ama ailemle berbat...annemde olmasa kafayı yerım herhalde
evlenince ailenin sana senin ailene yaklasımın değişiyor cnm inan. daha iyi oluyor. ailenin yanında yasadığın sorunu kendi evinde yasamıyorsun korkma. kendinide ona şartlandırma sakın
ben sadece bu sorunu yasıyorum sanıyordum.meger ne cok varmıs.ömrüm annemin bir tek takdiri için uğraşmakla gecti.hala kararlarımda acaba ne der sorusu vardır
bende evlıyım ve evlılıgımde cok mutluyum şükür.çünkü eş ve anne bambaska insanlar.zaten sen senın gıbı dusunen ve anlayıslı bı es secmıssındır ve sorun yasıycanı hiç zannetmiyorum rahat ol.açıkçası kendı evımde kafam daha rahat:))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?