arkadaşlar merak ettiğim bi soru var,özelliklede evli bayanlar cevaplarsa çok sevinirim.
aranızda bekarken kendi ailesiyle geçinemeyip fakat evlendiğinde eşiyle arası çok iyi olanlarınız var mı?
yani kendi ailesiyle anlaşamayan,kendi kurduğu yuvada da geçimsiz olur diye birşey var mıdır?
benim ailemle yıldızm pek barışmıyor(iyilerdir sağolsunlar ama pek anlaşamıyoruz...)
yapı olarak sinirli biriyimdir.evlenince bu geçer mi?ya da azalır mı?
nolur bunun mümkün olduğunun örneklerini verin bana...inanın içim içimi yiyor...
nişanlanmak üzereyim ama şu düşünceden kendimi alamıyorum:
'ailenle anlaşamıyorsun,eşinle çocuuklarınla nasıl anlaşacaksın..?'
dediğim gibi sinirli bi yapıya sahibim(çok değil ama ani parlamalarım oluyor bazen).
nişanlım çok iyidir ve ona haksızlık diyormuşum gibi geliyor...
lütfen bana eşimle,çocuklarımla mutlu yaşayabileceğime dair ümit veren yaşantınızı,deneyimlerinizi anlatın: (
inanın buna çok ama çok ihtiyacım var....inanın...
not:nişanlımla aram Allah bozmasın çok iyi.tek sorun ailemle anlaşamamam
ve birşey daha...normal hayatta çok sevilen,cana yakın bi yapım vardır.bu sinir,hırs sadece aieme karşı böyle...bunu nasıl geçirebilirim ben?
canım hala annemle 1 saatten fazla iyi kalamam hemen sürtüşürüz.ama 6.yılımı doldurduğum mükemmel bir evliliğim var ,dedem sen milletin soyunu tüketirsin derdi ama eşimin ailesiylede çok iyi geçiniyoruz daha çıt çıkmamıştır evimde,ev sahibim bile söyler kumrular gbisiniz diyee
ayrıca bende çoook dengesiz ve huysuz bir hatunum ani parlamalar,misilleme yapmalar falan......
ve ben 18 yaşında bir çocuktum evlendiğimde düşün cahillik boyutunu
birşeyler olmaz insan sevdiğinin yanında durulur , hanımhanımcık olursun sen bile şaşarsın kendine
öyle mi diyorsun...inan yazdıkların umut oldu bana,Allah senden razı olsun erenayefe:' (((
bugün annemle tartıştık,odama kapandım ve her zamnki gibi beni babama abime şikayet etti...odamdan duydum,içim acıdı resmen...
ama en çokta babamın dediği beni mahvetti:' (
sanki benden ümidini kesmiş gibi:''o bu karakteri benimsemiş,artık yapacak bişey yok'' dedi...inan kendimden nefret ettim...şuan öyle kötüyümki...
Evli değilim,sanırım benim durumum da sizinki gibi ama hiç endişelenmiyorum.Çünkü ailenizi siz seçmiyorsunuz ve sonuçta onlarla yaşamayı bi zorunluluk gibi görüyosunuz,hatta sevginiz bile aileniz olmalarından kaynaklanan zorunlu bi sevgi gibi.Ama eş öyle değil ki,kötü yönlerini bile seversin,bi başkası yapsa sana batacak belki ama eşindir,hoş görürsün.Ben evliliğinde böyle bir sorun olmayacağını düşünüyorum ve diliyorum
öyle mi diyorsun...inan yazdıkların umut oldu bana,Allah senden razı olsun erenayefe:' (((
bugün annemle tartıştık,odama kapandım ve her zamnki gibi beni babama abime şikayet etti...odamdan duydum,içim acıdı resmen...
ama en çokta babamın dediği beni mahvetti:' (
sanki benden ümidini kesmiş gibi:''o bu karakteri benimsemiş,artık yapacak bişey yok'' dedi...inan kendimden nefret ettim...şuan öyle kötüyümki...
belli bi yaştan sonra aile ile yaşanmıyor. onların kuralları, karışmaları, hep saygılı olmak,yaşayış şartları ve kendileri gibi olmamımızı beklemeleri, büyüdüğümüzü kabul etmemeleri ile kendimizi tam birey olarak hissedememeye neden oluyor.ben evliyim 1,5 yıldır. evimde çok mutluyum eşimle ortak zevklerimiz var ailemi özlüyorum ama 1 haftadan sonra sıkıcı oluyor, evimi özlüyorum, kendi evimi temizlemeyi, ayaklarımı uzatıp yatmayı, açık saçık giyinmeyi, kocamla cilveleşmeyi,keyfimin istediği kadar gece yarılarına kadar oturmayı,istediğim yere gezmeyi, tırnaklarımı uzatıp ojelemeyi özlüyorum( babam bunlara karışır sinirlidir, bir şey diyemeyiz saygıdan o nedenle benim ailemin evi sıkıcı gelir bana, eşim karışmaz anlayışlıdır) ben eşimle ve evimle çok mutluyum , genç kızken istediğim hayat da buydu.
sanki ben yazıyorum gibi okudum tatlım... hiç üzülme valla bak benim annemde boyle bana ne ezıyetler eder.. hatta annem babam ve kardesım yemek yedıler ben toktum yemedım masayı oylece bırakmıslar.. neyse sonra mutfaga gırdım kendıme yemek hazırladım yedım odama gırdım (mutfagı toplamadım) bıseye bakayım toplayım dıye. geldı kapımı actı suna bak toplamamıs fln fılan konustu konustu hıs sesımı cıkarmadım toplarım dedım. 10 dk olmadan yıne geldı toplıcam dedım sana dedım artık sinir oldum.. napıcam ben senınle kopek gıbı bagırıyosunda bılmem nede..pff ben aştım 18 yasımdan berı boyle cunku... sende aş canım hiiiiç düşünme.. annemde sankı kız kardesıymısım gıbı benı babama sıkayet ederannem beni hep bi kalıba sokmaya çalıştı...küçüklüğümden beri onun kalbında büyüdüm ben.
bi ortamda ters bişey derim korkusu oldu içimde hep,çünkü öyle bişey olduğunda annem gözlerime ateş gibi bakar sinirle....
ben okuduğum için beni temizlik ve ev işlerine alıştırmadı hiç,haliyle hiç ilgim yok ve beni ergenlik döneminde hep babama şikayet etti bundan dolayı....
fakat insanlarada 'ben temizlik bile yaptırmadım kızıma,rahatça okusun diye' der sürekli ve eğitimimle övünür.
annemle tartıştığımızda bunu babama,abime kusar adeta,abartarak arkamdan beni kötüler...o duymuyorum sanır ama ben o gecelerde sabaha kadar sessizce ağlarım.....
evet haksız yönlerim var.herkese karşı değil ama özellikle anneme çok agrasifim neden bilmiyorum,belkide nazım geçtiği için,ya da geçmişte bilinçaltıma yerleşen tavırları yüzünden..bilmiyorum...
ama içim kanıyor...bazen babama beni ağlaya ağlaya şikayet ediyor sanki,ahlaksızlık yapmışım,hırsızlık yapmışım gibi...'ben bu kızla napacağım,korkuyorum artık bişey demeye,eşinede böyle yaparsa...'diye
sağolsun,en sonunda kendimi hasta hissetmeye başladım:' ((
5ten beri odamda sessizce ağlıyorum.oysa hiç bişey olmamış gibi babamla abimle mutlu mesut oturuyor içerde...bilse ne çok yaralandığımı....
canım ailenle anlaşamıyorsun diye kimseyle anlaşamayacaksın diye birşey yok hiç canını sıkma
ailen sinirini bozuyor ki sinirleniyorsun, eşin sinirini bozmazsa yani onunla anlaşırsan sinirlenmezsin
bi de canım çevremde sevilen sıcakkanlı biriyim ama aileme karşı sinirliyim diyorsun. Demek ki sen hemen değil ama biriktirerek sinirlenen birisin. Ailenin hareketleri çocukluktan beri sana batmış batmış bu noktaya gelmiş. Tek tavsiyem eşine kin tutma içine atma hoşgörülü ol, şöyleydi böyleydi diye biriktirme gül gibi geçinip gidersiniz
boşuna canını sıkma hiç
annem beni hep bi kalıba sokmaya çalıştı...küçüklüğümden beri onun kalbında büyüdüm ben.
bi ortamda ters bişey derim korkusu oldu içimde hep,çünkü öyle bişey olduğunda annem gözlerime ateş gibi bakar sinirle....
ben okuduğum için beni temizlik ve ev işlerine alıştırmadı hiç,haliyle hiç ilgim yok ve beni ergenlik döneminde hep babama şikayet etti bundan dolayı....
fakat insanlarada 'ben temizlik bile yaptırmadım kızıma,rahatça okusun diye' der sürekli ve eğitimimle övünür.
annemle tartıştığımızda bunu babama,abime kusar adeta,abartarak arkamdan beni kötüler...o duymuyorum sanır ama ben o gecelerde sabaha kadar sessizce ağlarım.....
evet haksız yönlerim var.herkese karşı değil ama özellikle anneme çok agrasifim neden bilmiyorum,belkide nazım geçtiği için,ya da geçmişte bilinçaltıma yerleşen tavırları yüzünden..bilmiyorum...
ama içim kanıyor...bazen babama beni ağlaya ağlaya şikayet ediyor sanki,ahlaksızlık yapmışım,hırsızlık yapmışım gibi...'ben bu kızla napacağım,korkuyorum artık bişey demeye,eşinede böyle yaparsa...'diye
sağolsun,en sonunda kendimi hasta hissetmeye başladım:' ((
5ten beri odamda sessizce ağlıyorum.oysa hiç bişey olmamış gibi babamla abimle mutlu mesut oturuyor içerde...bilse ne çok yaralandığımı....
ayyy canım ya kaç yaşındasın?
takılma bööle şeylere ailende yanlış yapar hata yapar böyle düşün
inanki annem bana üvey evlatmışım gibi davranırdı,babam zaten resmi insan ,kendimi ispat edemiyordum sıkılıp kavga ediyordum
ama evlenince olaylar 90 derece değişti,ben eşimin ailesiyle öyle iyi geçinirimki aynı yatakta yatarım kayınvalidemle o kadar, eşimle hiç tartıştığımızıda görmediler,galiba hata yaptıklarını ve beni yanlış tanıdıklarını anladılar
çok şükür artık ailemlede samimi ilişkim var ama annemle hala atışırız(çok titizdir, beni zorlar)
sende üzülme artık kendi evin olunca olay değişiyor sıkılınca kalkar gelirsin evine orda kimse karışamaz hele sevdiğinde yanındaysaaa ooooo
bence fazla nişanlı kalma kabak tadı verebilir gerginlikler
sanki ben yazıyorum gibi okudum tatlım... hiç üzülme valla bak benim annemde boyle bana ne ezıyetler eder.. hatta annem babam ve kardesım yemek yedıler ben toktum yemedım masayı oylece bırakmıslar.. neyse sonra mutfaga gırdım kendıme yemek hazırladım yedım odama gırdım (mutfagı toplamadım) bıseye bakayım toplayım dıye. geldı kapımı actı suna bak toplamamıs fln fılan konustu konustu hıs sesımı cıkarmadım toplarım dedım. 10 dk olmadan yıne geldı toplıcam dedım sana dedım artık sinir oldum.. napıcam ben senınle kopek gıbı bagırıyosunda bılmem nede..pff ben aştım 18 yasımdan berı boyle cunku... sende aş canım hiiiiç düşünme.. annemde sankı kız kardesıymısım gıbı benı babama sıkayet eder
senn ailenle çok zıtlaşmışsın hayatım,
annenede sakın nefret benzeri duygulsr besleme olurmu?
annelerimz çook kıymetli inşallah aranız düzelir
sıkıntıların geçer mutlu evlilik hayatın olur hatırlarsın bu günleri gülerek
ben geçmişime gülüyorum artık çok mutluyum çünkü
sen nişanlınla mutlu olmaya bak zamanla ailenlede aran düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?