evli olmadığım için belki yanlış düşünüyorum ama, şimdi erkek arkadaşınız zaten yıllardır ailesiyle yaşıyor olsaydı nolucaktı? ailen var istemiyorum seni mi diyecektiniz? yani bence sorun annesinin sürekli gelmesi değil, sevgilinizin aradaki sınırı çizememesi. annesi otursun evde çok istiyosa. siz çıkın gezin. hem belki de anlar böylece istenmediğini.
ayrıca açıkça söyleyin yani bence, senin ailen el sürmüyosa masraflara, benim ailem neden yapsın ki bunu diye? ama bence kardeşi burs alıyo babası ek iş yapıyo demeniz pek hoş olmamış. sonucta kardeşi okuyosa masrafı çoktur, alsın bursunu, babasıda emekli olmuş hala çalışıyosa demekki ihtiyaç var, her insan istemez mi emekli olayım iş güç derdi olmasın rahatıma bakayım diye? kimse yılların yorgunlugu üzerine ek iş yapmaz gibi geliyo bana. veya belki lükse düşkün, gezmeye düşkün bu yüzden kendinden fedakarlık edip isteklerine ulaşmak icin yine de çalışıyo. burda neler okuyoruz, oğlundan kızından sürekli para isteyenler anne babalar. sizde öyle bi durum yok anladığım kadarıyla, adam uğraşmayıp telefon edip oğlum bana para gönder de diyebilirdi. ama tabiki onun ailesi yapmıyosa resti çekin benim ailem de yapamaz diyin.
bide bence düğün yapılıp yapılmayacağına kaynananız deil sevgilinizle siz karar vermelisiniz. karışması büyük saçmalık, tabi ona bu kadar rahatlığı %90 sevgiliniz vermiştir. yetişkin, meslek sahibi iki insansınız, artık size karışmamalılar bence. siz bence sevgilinizle konuşun ben düğün istiyorum diyin. planlanandan 3 ay sonra evlenelim kendimiz ayarlayalım parayı ama yine de düğünümüz olsun olmazsa içimde kalır ömrüm boyunca diyin.
yanlış anlamayın kötü bi amaçla yazmadım bunları, sadece düşüncelerim bunlar, dikkate alırsınız almazsınız tabiki o sizin bileceginiz iş