Evli arkadaşlardan yardım diliyorum!!!

sen gitme. karışma gelip kalmasına ama gitme yanlarına. ben senin ailenle yüz göz oluyorum, ama sen benim ailemle muhatap bile değilsin de bence.sevgilin özlerse seni bak nasıl sepetler onları. bırak o seni yanında göremeyip o annesinden teyzesinden sıkılsın. heryere gidersen onlarla tabi ki sevgilinin işine gelir. hayatı zorlaştır. bırak o seni görebilmek için koşullarını düzeltsin.

bunları uygun cümlelerle kavga etmeden ama kararlı bir şekilde anlatıp yap tabi ki. yani arıza çıkamak istiyormuşsun gibi değil ama kesin olarak net tavrın olduğunu görsün. en önemlisi sadece söyleme aynen dediğin gibi yap. koşullarını şimdi dayatmazsan evlenince mağlup başlarsın.

ya hayatım siz daha sevgilisiniz ortada bi resmiyet yok,nedir bu kadını aramayınca kadının küsmeleri falan..çok saçma buldum ben..ama şimdiden böyleyse durumlar ilerde evlenince daha da samimi olup mesafeyi daraltmak isteyeceklerdir.sen adımlarını temkinli at şimdiden sakın her dediğini yapma..sen daha annene babana aitsin...istediğini yapmakta da özgürsün..sana önerebileceğim tek şey mesafeni arttırmandır,ilerde ancak o şekilde rahat edebilirsin...kolaylıklar dilerim canım...

ay tarifcim çok teşekkürler yardımların ıcın
işte dediğim gibi annemle cafede tanıştılar, sonra o annemi aramadı ama hiç
ama ben aylardır şu veya bu meseleden aramak durumunda kaldım ki hiç istemiyorum
bunu dile getirdim annem seni seviyor senle konuşmak istiyor, seni tanımak ıstıyor felan dedi
senin annen mesafeyı korumak istiyor belli bende söz takılınca tabıkı bende arayacagım dedi, bende annen bana baskı yapıyor ama dedim, sureklı aramıyorsun diye dedim, o işte sseni seviyor, sever annem öyle konuşmayı dedi, ee bende diyemedım ben sevmıyorum annenı, konusmayı da sevmıyorum diye, keşke en basında tanısmayı kabul etmeseydım

aylardır bıkac kez görüştük artık nasıl muhattap olmak ıstemıyorum dıyecegım:S

benim sınırlendıgım bırde ogluna pırlanta benı aramıyor dıye şikayet etmesi
ya sevgılımın eskı sevgılısı sevgılıme yaranmak ıcın sureklı sevgılımın annesını ararmıs , eskı sevgılısının annesı teyzesı ablası da sevgılımı ararmıs
yanı bana gore çok bayağı bır durum bu , bu kadar yerını bılmemek
ee tabı sımdı oyle beklıyorlar ben oyle olamam
ne ben ne aılem onların pesıne dusemeyız

geç kaldığını sanma sakın. benden bu kadar deyip net davran. asıl bu koşullarla evlenir nişanlanırsan geç kalmış olacaksın. ailem de kızar zaten resmiyet yokken bu kadar samimiyete diyip çık işin içinden. sakın şimdi çok geç nasıl mesafe koyarım diye düşünme. eğer şimdi yapmazsan çok geç olacak. en fazla kırılır küser, sonra barışır eğer seviyorsa. eşitlik istemek en sağlam silahtır emin ol. seninkiler öyle benimkiler böyle falan yapmasın. izin verme. ne yapılacaksa karşılıklı, bu konuda net ol. kafanı karıştırmasına izin verme.

canım pekı ben bunca zaman arayıp edıp sımdı nasıl tak dıye kesecegım
eşitlik sözünü tuttum gerçekten
bu ılıskımde oyle dersler aldım kı sonra bı ılıskım olursa cok cıddı dersler aldım
esıtlık sozunu kullanacagım
sımdı o benım anneme benım aracılıgımla selam gonderıyor edıyor , bende o hale dondurmek ıstıyorum , keşke hıc tanısmasaydım
tanısma sebebımızde annesı tanısmak ıstıyormuş, bana bı şal gondermıs bende tesekkur et annene benım adıma dedım, o da sen et istersen annem tanısmak ıstıyor senınle dedı, bende kırılmasın dıye gıtmıstım
ama sımdı ben kırılıyorum

canım özelden cevap yazamıyorum sanırım. 50 mesaj sınırı gibi bişey var. ben daha doldurmamışım.

tüh üzüldüm ya sana orada bir ayrıntı vermiştim bugunle ilgili
evet 50 msj sınırı var da
bır kac konuya 16 yorum yaparsan ıletişebiliris sanırım

Birkere sen kendi içinde rahat etmiyorsun.
Hala giderlerken en azından gider bir el sallarım diye, kendi içinde cebelleşiyorsun.
Herkes aynı olacak diye birşey yok ,senin tercihin tabi,
Şikayet ediyorsun diye örnek vereceğim.
Ben eşimin ailesi bize görmeye geldikten sonra da, nişanlandıktan sonra da,
ayrı şehirlerdeydik bu arada, öyle devamlı görüşme şansımız yoktu,
öncesinde de görüşmemiştik.
Ailece tanıştıktan sonra, istemeye gelmeden önce ve hatta sonra nişanlıyken, bana işten izin alsın görüşelim, filan gibi muhabbetler ettiler.
Ben de izin alamam dedim gitmedim, kimsede hesap soramadı.
Sizin daha aranızda en ufak resmi birşey bile yok.
Sen kendini zorunlu hissediyorsun.
Önce sen kendi sınırlarını koruman lazım.
Madem istemiyorsun, kimse sana baskı yapamaz bu konuda.
Düğün meselesi ayrı bir konu, bence önce size bir sorulsaydı.
Kayınvalidenin ne istediği çok önemli değil.
Bir gençkız düğünü olsun istiyorsa, durumları çok kötü değilse, yapacaklar kusura bakmasın.
Hiç olmadı, içinizde kalmaması adına siz kendiniz eşinle beraber yapablirsiniz.
Kayınvalidenin düğün isteyip, istememesi önemli değil bence.
Biraz benim kayınvalideme benziyor tavırları.
Biz de düğün istemedik, nikah yaptık, eşimde bende sadece nikah istedik.
Ama kayınvalidem düğün istiyormuş.
1 senelik evliyim, hala düğün yapamadık diye ahlanıp vahlanır.
1 sene geçmiş hala düğün yapamadık der durur, benimde canım sıkılır hala bazen.
Sizin fikirleriniz önemli sonuçta.
Ama şunu söyleyeyim, bu tarz insanların her zaman sizin hayatınızla ilgili fikirleri olacaktır.
Mesela benimkinin, benim çalışıp çalışmamla ilgili,
hangi şehirde oturup oturmayacağımızla ilgili,
herşeyler ilgili bir fikri ve yorumu vardır.
Biz onun dediğini yapıyor muyuz, yapmıyoruz.
Ama insanın sinirlerini bozuyor sonuçta.
Böyle bir karakteri kabullenmek zor ama mecbursun.
Bunları göze almak lazım.
Ama ben diyorum ki yine de, ilk başta gereken sınırları ve tercihlerini, kararlarını,
karşı tarafa hissettirmezsen, hep onların dediği olsun dersen,
sonra da kabul ettiremezsin.
Senin nasıl biri olduğunu, kararlarını, tercihlerini,
biliyor ve saygı duyuyor olmaları lazım.

Pırlantacım, gerçi sen en başta arada bi resmiyet yokken, çok fazla yüz göz olmakla hatayı yapmışsın.
Zaten bunu sende kabul ediyorsun, farkındasın da.
Güzelim annesinin oğlunda veya kızında kalmasına karışamazsın. Çünkü biri kızı, biri de oğlu, kadın istediği yerde kalır.
Ama suç sende değil, sevgilinde. Sürekli seni ortada fol yok, yumurta yokken seni sürekli ailesiyle yüz göz etmesi çok yanlış bence.
Siz daha sevgilisiniz. Tamam ailesiyle de vakit geçirecek, sevgilisiyle de
Örneğin haftasonları 1 gününü annesine, 1 gününüde sana ayırabilir. Ne bu her buluşmada annesini de takıyor peşine. E hal böyle oluncada kadın kendinde her hakkı görüyor.
Sen sevgilinden çok annesini tanımışsın ki. Açıkça konuş sevgilinde , annendir saygım sonsuzdur ama çok fazla, hele ki şu aşamadayken ailenle çok fazla yüzgöz olmam yanlış de. Bak annen de karşı ki sevgilinle fazla yüzgöz olmuyor işte.Ki bence en güzelini yapıyor.

Diğer arkadaşlar da söylemiş bende yineliyorum. Evlenince sadece koca adayınla evlenmiyorsun, ailelerle de evleniyorsun.
Çok iyi ölç, tart. Çünkü evlilik nişanlılık, sevgililik gibi olmaz. Ha deyince ayrılık olmaz
Ne diyeyim ki başka başarılar...

tiryandafila cım oncelıkle benım ıçın yorulmuşsun çok teşekkür ederim
yorumun için çok sağol
evet ben hala kendimi ezdiriyorum değil mi
sanırım en güzeli bugün görüşmemek
nasıl olsa ciddi olunca görüşeceğiz
şimdiki hedefim bu mesafe konusunda nasıl bir yol izleyeceğim
bu kadının oğlunu doldurmasını engelleyecek şekilde

Teşekkür ederim canım
evet sevgılım yüzgöz olmuyor annemle
ve doğrusunu yapıyor
benimde bu konu ile ilgili hak adalet isteyen bir konuşma yapmam gerekiyor
bende selamı kutlamayı sevgılım aracılıgıyla gondermek ıstedıgımı , bunun kotu bırsey olmadıgını , sadece ılerısı adına daha mutlu olmak adına boyle bırseyı benımsedıgımı onunda benı anlayacagını dusundugumu soyleyecegım , bakalım nasıl tepkı verecek
evet dedıgım gıbı cok pısmanım tanıstıgıma keske ıstemeye geldıgı gun görseydik birbirimizi

Daha adını koymadan çok yüz göz olmuşsunuz canım ya
Birde sen düğün istiyorsan düğün yap
Kimsenin fikrini sorma
Birde ne kendi ailenden nede onun ailesinden yardım bekleme
Herşeyi ikiniz yapın ki
İlerde kimse başınıza kalkmasın ya da parayı biz veriyoruz zaten
Bizim dediğimiz olsun filan deme hakkı bulurlar kendilerinde
Birde sevgilinin annene karşı tutumu hiç hoş değil
Senden herşeyi beklerken annene o şekilde davranması eksi
Bu arada ben evli değilim ama yorum yaptım :))

canım burdan cevap veriyorum mecburen şimdilik. bence gitme bir yere. bir bahane bul ve gitme. daha ortada fol yok yumurta yok. sevgilin sonradan surat asarsa, nişanlanıp evleneceğiz zaten illa ki tanışılır ne bu acele dersin. ben biraz rahatsızım zaten bu samimiyetten, bazen boğuluyorum, yoruyor sürekli talepler, sen de dengeyi koruyamaz oldun. herkesin benden beklentileri oluşmaya başladı bunlar normal değil, nişanlıyken bile şimdikinden daha fazla mesafe gerekir. bunlara biraz dikkat et dersin.

O zaman diyeceksin ki sevgiline
Canım senin ailene saygım sonsuz, ben ailenden önce seni tanımak istiyorum, seninle vakit geçirmek istiyorum. Lütfen bana kızma, mesafe her zaman iyidir de. Kızarsa kızsın. Hatta lafta söylerse söylesin dert etme. Çünkü ileride bu durum psikolojini bozar senin
Dobra ol bence , en güzeli bu yarın öbür gün pişman olmazsın

yani sanma ki bir süredir mesafe koyamadın diye artık hiç koyamazsın. ben seninle ciddi düşünüyorum bu nedenle de artık herşeyi doğru şekilde yapalım başımız ağrımasın sonradan, üzülmeyelim. eşit olmamız çok önemli diye diye sürekli bir net tavır içinde ol.

canım evet evlı değilsinde senin ilişkiler adına yaptığın yorumları beğeniyorum zaten ben

evet maalesef keşke tanışmasaydım gerçekten
evet bende tatlı tatlı konuşurken araya bunu sokmayı da planlıyorum hatta ki bunu dediğimde işte senın annen mesafenın korunmasını ısteyen bır ınsan bu yuzden aramadım, ama annen aramamı ısteseydı arardım dedi
birde ben onlara gıttıgımde mecbur bırseylere yardım etmek zorunda kalıyorum evın hızmetcısı gıbı daha şimdiden
sanırım ben sevgilime çok yüz verdim
bütün konularda
bu yüzden de şimdiden bu sorunlar çıkıyor
en iyisi her konuda bütün kaynakları kesmek başka çaresi yok gibi anladığım kadarı ile

biliyorum şimdi ailesi ile görüşmeyi kestiğim için kinlenecek eminim ki
ama başka çare yok gibi
ya gelip gitmeyi kesip sadece bayram seyranda arasam diyeceğim
ama kadın normal zamanda da aranmak istiyor ki çok yanlış bence derdi gelin adayı peşimden koşsun kesinlikle

en iyisi sanırım sevgilim aracılığı ile selam sabah göndermek
bunun acısını iyi çıkaracak sevgilim

canım boyle dıyeyım
bunlara da tepkı gosterırse artık sımarıklıktandır gercekten
degıl mı sonradan keske zamanında boyle yapsaydım dememek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…