Merhabalar,1 yıllık evliyim eşim ve ben görevimiz icabı evlenip doğuya geldik,eşimin aileside bize 2 saat uzakta bi yerde oturuyolar.evlenmeden önce ailenin evlilikteki önemini bildiğim halde eşimin ailesini tanıma fırsatım pek olmamıştı.eşim liseden beri ailesinden ayrı yaşıyordu.bana kalırsa ailesiyle de çok sıkı bir bağı yoktu.Daha düğün gecesi takılarımızı alıp hiçbir açıklama yapmadan gittiler.sabahına da kaldığımız otele getirip hiç açmadan getirdik deyip bize verdiler.Balayında bile sürekli aradılar,balayı dönüşünde 1 hafta birlikte kalmak istediler,ne yeni evli olmamıza saygı duydular ne de bizi rahatsız etmemeye özen gösterdiler.Akrabalarına takıcakları bileziği bile bana sormadan eşimden istediler,bizim adımıza bize sorulmadan emrivaki bir şekilde kurbana girdiler,evliliğin ilk aylarında çalışıp çalışmadığımı umursamayıp yatıya geldiler,bana sormadan misafir getirdiler...bu liste böyle uzar gider...
ilk zamanlarda pek fazla takılmasamda artık tahammül edemez duruma geldim.hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum,zaten kültür farkı var aramızda,ister istemez uyum sağlayamıyorum. eşimle aramızda sorun olmasa da ailesiyle yaşadığım sorunlar aramızı baya bi bozdu.eşim de ailesine inanılmaz düştü. hergün telefonda babasıyla ayrı annesiyle ayrı konuşuyor.onlar da sürekli gelip kalmamızı istıyolar,eşimle aynı gün izin bile yapamıyorum zaten aracımız yok,gidip gelmek zor.yıllık izinlerim hiçbirşeye yetmiyor.onlar ordan bastırdıkça eşim bana baskı yapıyo.Gittiğimiz zamanlarda eşim babasının her dediğini emir gibi gidip yapıyo.Yani onların isteklerini yerine getiricem diye beni unutuyo.Nefes alamıyorum.Yapayalnız kalıyorum.Şuan 10 gündür falan konuşmuyoruz.tatile gittik biraz iyi gelir diye ordan yine herşeye yettiler.eşim de bana kardeşinin yanına gideceğini söyleyip bekar arkadaşlarıyla kalmış.kızıcam diye yalan söylemiş.ona da kızdım,facedeki mesajlarında arkadaşından 1500 lira borç istemiş,bana bi açıklama yapmadı ben bunu tesadüfen öğrendim.tabi gizli öğrendiğim için de soramadım....hala bilmiyorum.zaten eşim savruk biri olduğu için evdeki bütün maddi kısmı ben kontrol ediyorum.herşey üst üste geldi bunaldım iyice.
Okadar yalnız hissediyorum ki kendimi,eşimle evde 2 yabancı gibiyiz bana gel oturup konuşalım demiyo,sorunları çözmeye çalışmıyo.yani halinden memnun olmasa dayanamaz gelir.zaten doğuda olmak zor,ailem yanımda yok.ondan başka kimsem yok ki burda...İşten gelince de televizyon açıksa onun için yeterli sürekli ben gidip sarılıyorum,öpüyorum.demekki o hiç özlemiyo.ben kendimi çekince bakıyorum gelicek mi diye yok.Yanlış insanla evlendiğimi düşünmeye başladım.Kafam çok karışık...çok yalnızım....