• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli 2 çocuk ile baba evine dönmek zorunda kaldım..

Bakın ara ara konuyu okudum çoğuna vakifim. Biraz empati yapsak diyorum. Eşinin yüzünden bu durumda. Babasından yardım isteği de tamamen çok zor durumda kaldığı içindir. Insanin kendi evi gibi olmuyor o rahatı bulmak zor.. tamam babası evine almış okey sokağa atacak hali yoktu. Damadina kızgın da olabilir belki fazlasını yapacak ama sırf kizdigindan da yapmıyor olabilir. Ama ortada yapılan hatalar ve masum çocuklar var. Geçen burada bir kız için yardım desteği sunulmuştu. Üstelik bu kadar zor durumdamiydi hatırlayamadım.

Ben bu kadar yuklenmenize çok üzüldüm. Çaresiz bi kadın var üstelik yarın birgün doğum yapacak Gelecek kaygıları var bir bebek kolay buyumuyor. Şimdi yapmasaydi dersiniz belki ama olmuş yani yapacak birsey yok. Yaraları sarsak mesela yadirgamadan on yargıli olmadan. Kimin ne yaşadığını bilemeyiz ki.. bence siz de kızgınlık ile böyle konustunuz ben ona inanıyorum nedense. .

Konu sahibine hak vermeyen tek ben değilim, bir sürü insan var, son 5 6 sayfada varlar. Onlar nedeniyle de ağlamış. Genel olarak ah canım öyle mi baban öyle mi yaptı vah vah denilmediği müddetçe sinirleniyor sanırım

Konu sahibine hak vermeyen tek ben değilim, bir sürü insan var, son 5 6 sayfada varlar. Onlar nedeniyle de ağlamış. Genel olarak ah canım öyle mi baban öyle mi yaptı vah vah denilmediği müddetçe sinirleniyor sanırım
Hanfendi buraya insanlar bazen fikir almak icin bazen dertleşmek icin konu acarlar...yuhlanmak veya acimasizca eleştirilmek ego tatmin edilmesi icin deyil...tabiki finrinizi söyleyebilirsiniz ama sizin uslubunuz hiç hoş deyil...bunuda söyleyen bikac kişi olmuş size sadece ben deyil...:KK66:

Ilk sayfalarda ah canım vah canım da denilmis. . Sizinle aynı fikire sahip olan insanlarda vardır mutlaka ama yorumlarını okuyamadim varsada. . Ortada başına istemediği şeyler gelmiş bir kadın var bir çocuk ve doğacak bir bebek. Bence kilit nokta burası. Karınları da aç değil şükür. . Hani insanın bazen içine sigamadigi dertleri olur ya birileriyle paylaşmak ister.. iyi yada kötü haklı yada haksız.. işte öyle zamanlarda inanin tepki değil anlasilmak ister insan. .

Allah kolaylık versin. .
Baban içinde bulunduğun durumu zaten görüyor ve yardım etmiyor ,etmeli .. gururu kenara bırak , yardım iste .

Esinin ailesi neden destek olmuyor hiç ?

Hanfendi buraya insanlar bazen fikir almak icin bazen dertleşmek icin konu acarlar...yuhlanmak veya acimasizca eleştirilmek ego tatmin edilmesi icin deyil...tabiki finrinizi söyleyebilirsiniz ama sizin uslubunuz hiç hoş deyil...bunuda söyleyen bikac kişi olmuş size sadece ben deyil...:KK66:

Deyil değil "değil", bu da günün dilbilgisi :KK66:

Kimse kusura bakmasın da konuyu bu raddeye getiren konu sahibidir. Herkes açıkça kırmadan fikirlerini yazdı ve kendisi Allah seni bildiği gibi yapsın, hamileyim, yaşamadan ölme bilmem ne dedi durdu. Bu laflarından dolayı ben de hakkımı helal etmiyorum. Konu açıyor, güzelce yorum yapıyoruz ki gerçekler görünsün diye yapıyoruz, elimizden geldikçe kırmamaya da çalışıyoruz ama zoruna gitti diye hemen beddua, oldu canım biz de ay Allah razı olsun iyiki beddua ettin diye susacak mıydık? . Ben de hamileyim ben de hakkımı helal etmiyorum bana ettiği bedduadan dolayı o zaman, hadi bakalım? Ben de mi ona beddua edeyim?
Birisi suç kocanda diyince direk bedduaya başlıyor, bunu aşması lazım.

Ay neyse arkadaşlar ben yatıyorum, size doyum olmaz. Baba konu sahibi ile kocasına evi verse, 10 çocuk yapar 100 kredi çekerler bu sefer de diğer evine göz dikerler adamın. Öyle bir nankörlük, öyle bir kafasızlık. Adam evine almış elinden geldiğince bakıyor, iki kuruş hediyenin lafını yapan konu sahibinden her türlü pislik beklenir bence. Genel olarak mantık mevhumuna sahip olmadıklarını düşünüyorum çift olarak. Bu tiplerin ağızlarından da Allah'ın düşmemesi ayrı bir ilginçlik. İyi geceler :)

Ha evet ben de bedduaları iade ediyorum, inşallah ettiği beddualar tez zamanda kendisinden çıkar. Amin.

Ay neyse arkadaşlar ben yatıyorum, size doyum olmaz. Baba konu sahibi ile kocasına evi verse, 10 çocuk yapar 100 kredi çekerler bu sefer de diğer evine göz dikerler adamın. Öyle bir nankörlük, öyle bir kafasızlık. Adam evine almış elinden geldiğince bakıyor, iki kuruş hediyenin lafını yapan konu sahibinden her türlü pislik beklenir bence. Genel olarak mantık mevhumuna sahip olmadıklarını düşünüyorum çift olarak. Bu tiplerin ağızlarından da Allah'ın düşmemesi ayrı bir ilginçlik. İyi geceler :)
B*kunu çıkarttın ama haaa oha yani çüşşşş

B*kunu çıkarttın ama haaa oha yani çüşşşş

Bacım ben gerçekten Allah a havale ettim burada bulunan 3 4 kişiyi sende boşver. Güya eşim bunlara göre beni ev için babamın evine göndermiş boşver. Kimse kimseye durup dururken beddua etmez bu kadına da yaşadığımı yaşamasını temenni ettim o kadar

Hata yapmışsınız. Kredi üzerine kredi çekmişsiniz. Durumunuz çok iyi değilken araba değiştirmişsiniz. Bütün bunlarla başa çıkmadan ikinci bebeği yapmışsınız. Hayatınızı hiç planlamadan yaşıyorsunuz sanırım. Hastalık olur, kaza olur, durum iyiyken işsiz kalmak olur bunlar apayrı şeyler, elbet aile kucak açar. Ama sorumsuz bir eşiniz var ve de kucağınızdaki ve karnınızdaki bebeğinizle size kapısını açan bir babanız var. Ve siz hala eşinizin sorumluluğunu görmeyip babanızın arkasından konuşuyorsunuz. Yok evi var, satarsa iki tane alır birinde de ben otururum az da kira veririm. Babam bana harçlık vermedi vs vs. Babanız bunları yapmakla yükümlü değil ki? Eşiniz ne yapıyor sizin için? Eşiniz kendi kendine yaşıyorken, çocuğuna da bakılıyor eşine de bakılıyor, ne ala memleket. Babanız da doğal olarak damadının sorumsuzluğunu çekmiyor zaten neden çeksin ki? Arkadaşların da dediği gibi herhalde eşiniz diğer evi size vermesini bekliyor büyük ihtimal babanızın. Bu arada çok beddua ettiniz, dönüp dolaşıp kimi bulacağı belli de olmaz. Madem hamileyim hamileyim demeyi biliyorsunuz çoluğumdan çocuğumdan çıkar diye korkun da kötü söz söylemeyin. Allah sizi ıslah etsin, sizin arkadaşlara dediğiniz gibi...

Adam evine alacakti tabi napacakti yani. Kusura bakmasin benim hatam olmadığı halde bana kol kanat germeyecekse babam bi zahmet peçete kullansaydi. Ne evmis yahu.

Hata yapmışsınız. Kredi üzerine kredi çekmişsiniz. Durumunuz çok iyi değilken araba değiştirmişsiniz. Bütün bunlarla başa çıkmadan ikinci bebeği yapmışsınız. Hayatınızı hiç planlamadan yaşıyorsunuz sanırım. Hastalık olur, kaza olur, durum iyiyken işsiz kalmak olur bunlar apayrı şeyler, elbet aile kucak açar. Ama sorumsuz bir eşiniz var ve de kucağınızdaki ve karnınızdaki bebeğinizle size kapısını açan bir babanız var. Ve siz hala eşinizin sorumluluğunu görmeyip babanızın arkasından konuşuyorsunuz. Yok evi var, satarsa iki tane alır birinde de ben otururum az da kira veririm. Babam bana harçlık vermedi vs vs. Babanız bunları yapmakla yükümlü değil ki? Eşiniz ne yapıyor sizin için? Eşiniz kendi kendine yaşıyorken, çocuğuna da bakılıyor eşine de bakılıyor, ne ala memleket. Babanız da doğal olarak damadının sorumsuzluğunu çekmiyor zaten neden çeksin ki? Arkadaşların da dediği gibi herhalde eşiniz diğer evi size vermesini bekliyor büyük ihtimal babanızın. Bu arada çok beddua ettiniz, dönüp dolaşıp kimi bulacağı belli de olmaz. Madem hamileyim hamileyim demeyi biliyorsunuz çoluğumdan çocuğumdan çıkar diye korkun da kötü söz söylemeyin. Allah sizi ıslah etsin, sizin arkadaşlara dediğiniz gibi...

Çok beddua etmedim bir kişiye yaşadığımı yasa dedim o kadar 25 sayfayı oku öyle yaz bi iki yorum okuyup yazmak ile olmuyor

Çok beddua etmedim bir kişiye yaşadığımı yasa dedim o kadar 25 sayfayı oku öyle yaz bi iki yorum okuyup yazmak ile olmuyor
Hepsini okudum. Cevaplarını beğenmediğiniz insanlara neler dediğinizi gördüm, öyle yazdım. Size beddua etmeyenleri dahi alıntılayıp, şikayet etmeye çalıştığınız mesajları da gördüm. 2-3 mesaja bakıp yorum yapmam.

Ben birşey beklemedim ama aşağılık bir durummuş.
Adamın biri fakir birisini görmüş. İçinden demiş ki:
Allah’ım bizler çok iyi durumdayız çok şükür, ama neden bunlara yardım etmiyorsun?
Ses gelmiş yukardan:
Sizleri gönderdim ya !!

Bu hikaye tabi.
Aslı değişik bir şekilde olabilir aklımda olan bu. Abartıya kaçmadan yardım beklemeniz normal. Ama eşiniz bekliyorsa orada duracak, o hiç hoş değil.

Ama tek çocuğum olacak evi kapatacak durumda kalacak. Ben zaten rahat yatamam ki ona vermezsem ne yapıcam o evi mezara mı götürücem.

Back
X