evler birbirlerinin kopyası gibi..

aynen öyle canım direk söyleyemedi kendininkini aklınca bu yontemı kullandı işte salla daha fazla pirim vermek yeter benim gibi birinin onunla ilgili düşüncelerini paylaşması tartışması bu kadarı bile fazla ona yeter:KK1::KK1::KK1::KK1:
neyse arkadaşım topiğim kapanması daha fazla uzamaz inş konu:KK51:
cvp verme en ıyı cvp susmaktır

bnde bu avrupa amerıka ozentısnı anlamıs deılım orda okuyup yada yasayınca ne oluyor farklı bı boyutamı gecılıorm acaba
:KK51:
bu dusunceler 80 90 larda kaldı sanıodm ben

siz nerden konunun icine monte oldunuz anlamadim..

hanimefendi cok bilmisliginin karsiligini aldi tarafimdan .. amerikanin ozentiligini hissedemicek kadar uzun suredir yasiyorum burada, burda yasayan birine hala amerikan ozentisi demekte nedir acaba?

ayrica kendi 2. sinif dunyanizla karistiriyor olabilirsiniz. dikkat edin.. etrafinizdaki herkes ve sizde dahil ozeniyorsunuz ki akliniza ilk gelen sey bunun bir ozenti oldugu olmus..

burda dunyanin en onemli okullarindan birinin adini verdim ama kisitli hayat tarzinizla orda okuyunca ne oluyor demenizden, kaliteniz ortaya cikiveriyor , iste olanin tastamami bu !:KK9::KK9:

saclari her hafta ayi bir sariya boyatmaniz, sizi gelistirmez , biraz arastirma yapin, kitap okuyun tavsiye ederim. kucuk hanim :KK53::KK60::KK60:

birde özellikle ne mezunu oldgumu sormuş..ona göre herhangi bi konuda mezun olmak için diploma şart...:KK1:
diplomasız kişiler herhangi bi konuda asla uzman yada fikir sahibi olamaz çunku o bir içmimar:KK1:
paralı okullardan mezun olmak geçrketen çok kolay bu zamanda benım geçtiğim zahmetlerden geçebilseydi keşke devlet okullarında vs...tabi avrupada okuyunca tükiyedeki okumam ona düşük boyutta gelebildi yazık ki ne yazık...kapak olsun der gibi yazmış bide newyorktayım hala demiş:KK1:bende istanbuldayım ne olcak:KK1:
geçen yıl londradaydım:KK1:belirtmiş özellikle bak hala newyorktayım..ne olmuş yani farklı basamaktamı sanıyor yada bizlerden üstün oldgnu newyorkta olmasınamı borçlu yoksa paralı okullarda mezun olmasınamı borçlu..ve en acısıda bu sebeplerden dolayı kendisini uzamn sanması...ahh ahhh böyle insanlarla muhattap olmak çok gülünç:KK1:

ne mezunusunuz diye hala dusunuyorum .. ic mimarligin yakinindan gecmediginiz asikar ama ne oldugunuz muamma :KK9:

fikir sahibi elbette olabilirsiniz ancak sahip oldugunuz her fikir dogru olmayabilir, insanlar bu sebeple uzamanlik yaparlar, kanin damarlarda yurudugunu biliyorsunuz diye kalkip ameliyat yapamicaginiz gibi ... bu konuda da ahkam kesemezsiniz !!:KK9:

ha keserseniz de en sonunda konunuz bir kilit yer , kalakalirsiniz birazdan olacagi gibi..

burasi evinizde duzenlediginiz gunlere benzemez, oturup konunun komsunun evinin dedikodusunu yapar gibi bir hal var uzerinizde de..

ayrica duygu somurusne ajitasyona gecip , kendini bizden ustun goruyor tavriniz bir ise yaramaz, ben 2 yili geckin zamandir bu forumdayim, kimseyle bir surtusmem , tartismam olmadi simdiye kadar.. ta ki ukalaliginizi kaldiramayacagimi anladigim ana kadar..

o sebeple kiskirtma politikasindan vazgecin, ustunluk mustunluk yok burada..

muhattap olmak gulunc oldugundan olsa gerek sayfalarca yazmis ama doymamissiniz..

:KK33:

siz nerden konunun icine monte oldunuz anlamadim..

Hanimefendi cok bilmisliginin karsiligini aldi tarafimdan .. Amerikanin ozentiligini hissedemicek kadar uzun suredir yasiyorum burada, burda yasayan birine hala amerikan ozentisi demekte nedir acaba?

Ayrica kendi 2. Sinif dunyanizla karistiriyor olabilirsiniz. Dikkat edin.. Etrafinizdaki herkes ve sizde dahil ozeniyorsunuz ki akliniza ilk gelen sey bunun bir ozenti oldugu olmus..

Burda dunyanin en onemli okullarindan birinin adini verdim ama kisitli hayat tarzinizla orda okuyunca ne oluyor demenizden, kaliteniz ortaya cikiveriyor , iste olanin tastamami bu !:KK9::KK9:

Saclari her hafta ayi bir sariya boyatmaniz, sizi gelistirmez , biraz arastirma yapin, kitap okuyun tavsiye ederim. Kucuk hanim :KK53::KK60::KK60:

saclarımı sarıya boyatmam cokmu garıp sacını boyatnların kıtap okumaya vaktı olmuyormu.
Ben ınsanları sınıflandrmam ayrıca. Sıze gore ıkıncı sınıfsam sız yuz kacıncı sınıfta kalıyorsunuz
uzun zamandr amerıkada yasamanın nesıne ozenebılırm
hıcte istemem yabancı bır ulkede mısafır olamaktan
ısteseydım bende bır yabancı bulur ewlenırdım oralarda yasardım kı tatıl ıcın bıle tercıh etmıyorum.
Sıze sorulmadan hemencık okulunuzu yazmıssnız ne gerek var buna bu nasıl bır komplekstır yada ozentı.
Ayrıca kahkaha smılle ları yapınca benı dahada mı bastrmıs oldunuz
kendı kendınıze guluyor gıbısınız
ıstersenız bnde buraya yuzlerce gulme smılle lerı ekleyebılırım.bu bır marıfettdegıl
gercekten cok hossunuz cevap vermeyecektım ama sacmalamıssnız tek bı cevap anlayana yetr dıye dusundum
ıyı geceler

benim evimde de fazladan hiç bi eşya yok. hiç sevmem kalabalığı. doğru düzgün süs eşyası bile yok. aile resimlerimizin olduğu çerçeveler bir iki vazo-çiçek o kadar. insanlar neden herkesin aynı olması gerektiğini düşünüyolar hiç anlamıyorum. niye şunu almıyosun niye bunu almıyosun diye soran oluyo, sevmiyorum almıyorum kardeşim. ben sana soruyoı muyum evine niye bunu aldın şunu aldın diye.

misafir odası konusunda da ben sizin gibi düşünmüyorum. bu biraz benim ve eşimin rahatlığından kaynaklanıyo sanırım. tabiri caizse ''yaşam alanımızı'' o kadar çok dağıtıyoruz ki, misafir gelince iki ayağım bi pabuca giriyo, biri arasa sana geliyoruz diye haldır huldur ev toplamaya başlıyorum. ikimizin laptopları, kabloları, çocuğun oyuncakları hatta yastık- battaniye... çocuk olmadan önce onun odası oturma odasıydı. orda yatar kalkardık ne yaparsak yapardık, salon mum gibi düzenli dururdu misafir gelince de hiç telaş etmezdim.

onu diyorum bende..
şu misafirler için ne kadar masrafa giriyoruz ki misafir odası denilen olayda o odaya allah rızası için kaçnız kaç kere otoryosunuz yani sayılıdır..
müze gibi:KK1:
evin en geniş,en ferah alanı arada sırada misafre bikaç saatliğne muze gibi açılıp kapatılıyor,arada tabak çanağın tozu alınıyor:KK1::KK1:
ayh çok güldüm şimdi:KK1:
ben bir odamıda mesleğimden ötürü resim odası yapıcam mesela:21::21:
burda paylaştığımız günleride görürüz inş:21:

Ben evlenirken hiç bir eşyamı beğenme şansım olmadı aldı koydular öyle,oturma odası ve misafir odası olarak ayrılmıştı ama ben dedim evin engüzel en büyük odasında oturcam öylede yaptım salonda oturduk sadece çok soğuk havalarda geçtik oturma odasına sıcak oluo diye...

aslında antalya izmir bilmem de benim gibi iç anadoluda oturan varsa anlar burda kışlar acayip soğuk oluyo ve herkes mutlaka oturma odası yapıyor çünkü salon büyük oluyo ve çok zor ısınıyo doğal gaz faturasını görünce de tabi herkes daha küçük olan oturma odasına geçiyo yaza geri salona tabi...
yani öyle misafir otursun temiz dursundan da ziyade sıcak olsun küçük yer diye oturuluyo o odalarda..

Birbirimize kirmadan, laf dokundurmadan, konunun cercevesini asmadan tartismaya dikkat ederseniz sevinirim kizlar... :KK34:

Son düzenleme:
her sezonun moda renkleri oluyor ve herkes az ya da çok bu akımdan nasibini alıyor malesef

Bizim evimiz (kira olsa da) kesinlikle kopya değil :KK76:

Bir odamız duvardan duvara raflarla ve raflar da tıka basa kitaplarla dolu, çok güzel bir kütüphanemiz var. Ayriyeten bu kütüphanemizde iki adet karşılıklı ofis masası, masanın ortasında da iki kaplumbağamız dolanıp duruyorlar.

Salonda 3 büyük koltuk, açıları bir duvara göre ayarlanmış, koltukların baktığı duvar da sinema köşesi, dvd ler, audio cd ler, ses sistemi, büyük ekranlı bilgisayar, Tv miz yok, televizyona karşıyız, ikimiz de izlemeyi sevmeyiz. Salon da bu kadar aaa dergilik var bir de köşede, bir de koltukların arasında genişcene koltuk seviyesinde masa, sandalyeler yok, koltukları sandalye olarak kullanıyoruz, tam oturunca koltuklara masaya denk oluyor.

yatak odasında bir yatak bir şifonyer iki adet elbise dolabı

mutfak tuvalet banyo...

misafir odasında bir yatak, bir elbise dolabı bir çalışma masası. Biz misafiri valiziyle yatısıyla ağırlarız efenim. gelecek kıyafetlerini dolabına asacak, çalışma masasına parfümünü takılarını koyacak :KK9::KK9::KK9:

katılıyorum..benim de en sinir olduğum şu moda bu moda diye alınan eşyalar bazı şeylere bakın mesela bundan 10 yıl önce de vardı şimdi de var ama o dönem için moda denilen alınan şeyler hani şimdi nerdeler...bizim millet ceplerinden çok modayı düşünür zaten o zaman her 2 yılda bir mobilya değiştirilmeli...çu köşe koltukların modası da yakın zamanda geçer kesin milleti ip gibi dizip oturtmak çok da kullanışlı değil bence bi arkadaşın evinde var misafirliğe gidince birimiz bi koltuğa öbürümüz öbürüne oturursak ne ala da yok ikimiz de aynı tarafa denk geldiysek boynum kırılıyo kızla konuşurken yüzüne bakcam diye:KK1::KK1:

canım ben evleneli 5 yıl oldu köşe koltuk aldım halada kullanıyorum bence çok kullanışlı. yer konusundada tasarruf sağlıyor.

bende köşe koltuklardan nefret edenlerdenim...nedense çok itici geliyor gözüme.... kaldıki tam köşeye kimse oturmuyor ki...boş kalıyor hep...yer zaafiyatı bence....onun yerine 2 tane üçlü almak daha mantıklı....L şeklinde koyup kullanmak daha güzel...benim odam öyle ve çok rahat kullanışlı....tam takım 2 tane üçlü 2 tane teklide fazla aslında oturma odaları için.... ama bir üçlü bir ikili bir tekli olabilir....köşeyi sevemedim bi türlü aslada almam...zevk işi tabi...

bende köşe koltuklardan nefret edenlerdenim...nedense çok itici geliyor gözüme.... kaldıki tam köşeye kimse oturmuyor ki...boş kalıyor hep...yer zaafiyatı bence....onun yerine 2 tane üçlü almak daha mantıklı....L şeklinde koyup kullanmak daha güzel...benim odam öyle ve çok rahat kullanışlı....tam takım 2 tane üçlü 2 tane teklide fazla aslında oturma odaları için.... ama bir üçlü bir ikili bir tekli olabilir....köşeyi sevemedim bi türlü aslada almam...zevk işi tabi...

ben de salon ve oturma odasının ayrı olmasını pek anlamıyorum.salon misafir içinmiş misafirim değerli elbet ama benim oturduğum yerde de oturabilir dimi.ben evimi kurarken salonu tek yaptım tam salon yemek odası dahil.şark odam vardı minderli bakır tencereli antikalar ve misafir yatak odam vardı 2 kişilik yatak fiskosdan oluşan bir oda.bence oturma odasını ayrı yapacağına eğer yatıya misafir ağırlama ihtimali varsa küçükte olsa bir yatak odası iyi oluyor.
şimdi mobilyalar hep aynı onun için tekrar ev döşerken bilinen markalardan almayacağım.

ben de salon ve oturma odasının ayrı olmasını pek anlamıyorum.salon misafir içinmiş misafirim değerli elbet ama benim oturduğum yerde de oturabilir dimi.ben evimi kurarken salonu tek yaptım tam salon yemek odası dahil.şark odam vardı minderli bakır tencereli antikalar ve misafir yatak odam vardı 2 kişilik yatak fiskosdan oluşan bir oda.bence oturma odasını ayrı yapacağına eğer yatıya misafir ağırlama ihtimali varsa küçükte olsa bir yatak odası iyi oluyor.
şimdi mobilyalar hep aynı onun için tekrar ev döşerken bilinen markalardan almayacağım.

ben bu konuda size kesinlikle katılmıyorum....bir evde oturma odası mutlaka bulunmalı ve ayrıyeten salon mutlaka olmalı.... çünkü oturma odası haliyle günlük kullnıma uygun her türlü hareketin olduğu çoluk çocuğun yaşayıp rahatca davranılabileceği bi bölümdür...zaten oturma odaları gayet sade ve ferah döşenir ki yaşama alanına uyum sağlasın.... ama her gelen misafirde günlük yaşantımızın geçtiği oturma odasında ağırlanmamalı bence...salon denilen yer buna uygun.... şayet salon varsa oturma odasına ne hacet diyeceksiniz ama şu bir gerçekki salonlar haliyle gayet ihtişamlı ve özenli döşeniyor koltuklar halılar aksesuarlar olsun hep özenli ve titiz bi ortamdır...böyle özenli bir odada günlük aktivitelerimizide haliyle pek gerçekleştirmek mümkün değil....yeni evli olanlar veya çocuğu olmayanlar bana katılmayacaktır kesin, ama çocuğu olanlar aynen katılırlar diye dşünüyorum....çünkü düşünün ufak bi kaç yaşında çocuğunuz var, sürekli ordan oraya koşturacak, eline bi meyve alacak koltuklara sürtecek, bir bisküvi alacak eline halılara dökecek sağı solu batıracak...:) kaldı ki o güzelim halıları mahfedecek...çocuktur elbet yapacak...engel olunmaz ki... bu nedenledir ki oturma odalarına kesinlikle katılıyorum ve bende oturma odası bulunan bir bayan olarak çok memnunum bu durumdan....salonum genelde kapısı kapalı ve herzaman mis gibi tutmaya çalışırım ki aniden bi misafir gelse rahatca açar kapısını buyur ederim.. ufak çocuğum var ve ne kadar titizlensemde haliyle oturma odasında oyuncakları sürekli etrafta.... kendine oyun yapmak adına yastıklar kırlentlerle yuva yapar oynamak için :) mutfaktan kap kacak getirir oyun için :) haliyle onunda bişeyler öğrenmesi için bu tarz şeylere müsade etmemiz lazım....aksi halde komutan gibi bir anne oluruz dimi :) yani diyeceğim oturma odam iyiki var :))

Son düzenleme:
ben bu konuda size kesinlikle katılmıyorum....bir evde oturma odası mutlaka bulunmalı ve ayrıyeten salon mutlaka olmalı.... çünkü oturma odası haliyle günlük kullnıma uygun her türlü hareketin olduğu çoluk çocuğun yaşayıp rahatca davranılabileceği bi bölümdür...zaten oturma odaları gayet sade ve ferah döşenir ki yaşama alanına uyum sağlasın.... ama her gelen misafirde günlük yaşantımızın geçtiği oturma odasında ağırlanmamalı bence...salon denilen yer buna uygun.... şayet salon varsa oturma odasına ne hacet diyeceksiniz ama şu bir gerçekki salonlar haliyle gayet ihtişamlı ve özenli döşeniyor koltuklar halılar aksesuarlar olsun hep özenli ve titiz bi ortamdır...böyle özenli bir odada günlük aktivitelerimizide haliyle pek gerçekleştirmek mümkün değil....yeni evli olanlar veya çocuğu olmayanlar bana katılmayacaktır kesin, ama çocuğu olanlar aynen katılırlar diye dşünüyorum....çünkü düşünün ufak bi kaç yaşında çocuğunuz var, sürekli ordan oraya koşturacak, eline bi meyve alacak koltuklara sürtecek, bir bisküvi alacak eline halılara dökecek sağı solu batıracak...:) kaldı ki o güzelim halıları mahfedecek...çocuktur elbet yapacak...engel olunmaz ki... bu nedenledir ki oturma odalarına kesinlikle katılıyorum ve bende oturma odası bulunan bir bayan olarak çok memnunum bu durumdan....salonum genelde kapısı kapalı ve herzaman mis gibi tutmaya çalışırım ki aniden bi misafir gelse rahatca açar kapısını buyur ederim.. ufak çocuğum var ve ne kadar titizlensemde haliyle oturma odasında oyuncakları sürekli etrafta.... kendine oyun yapmak adına yastıklar kırlentlerle yuva yapar oynamak için :) mutfaktan kap kacak getirir oyun için :) haliyle onunda bişeyler öğrenmesi için bu tarz şeylere müsade etmemiz lazım....aksi halde komutan gibi bir anne oluruz dimi :) yani diyeceğim oturma odam iyiki var :))

Katılıyorum sana canım ben evlenirken aldığım koltuklarım krem rengi halılarım el dokuma krem rengi nepal yün halılarvs böyle bir salon yapdım oturma odası yerinede şark odası yapdım arkadaşında anlattığı tarzda sonra çocuk olunca taşındım taşındığım evde aynı büyüklükdeydi ama yine oturma odası yapamadım çünkü o oda aydınlık havadar güzel bir odaydı çocuk odası yapdım üçüncü odada karanlık bir odaydı ne çocuk odası olurdu nede oturma odası ve küçükdüde ayrıca çalışma masamız kitaplıklarımız şu bu açıkda kalıyordu orayıda mecbur çalışma odası gibi yapdık ve biz salonumuzda oturmaya devam ettik bu arada kızım şimdi 3.5 yaşında koltuklarımın üzerinde örtü var ki en sevmediğim şeydir ayrıcada geçen sene salonda bir ara yanlız bırakdığımda kolanya şişesini koltukların derisine dökmüş deriler dalga dalga olmuş ve oyuncağını yıkamış kolanyayla boyaları akmış yün halıların heryerine yıkamaya gönderdim çıkmadı yani salonum mahvaldu:) yani diyeceğim şu ki eşya alırken birgün çocuğunuzun olacağını düşünün ve çocukların süs bebek olmadıklarını bilin:))) benim şimdiki aklım olsa birkere kesinlikle yün halı almazdım çocuk üstüne uzanıyor oynamak için halı insanın heryerine dağlıyor

Katılıyorum sana canım ben evlenirken aldığım koltuklarım krem rengi halılarım el dokuma krem rengi nepal yün halılarvs böyle bir salon yapdım oturma odası yerinede şark odası yapdım arkadaşında anlattığı tarzda sonra çocuk olunca taşındım taşındığım evde aynı büyüklükdeydi ama yine oturma odası yapamadım çünkü o oda aydınlık havadar güzel bir odaydı çocuk odası yapdım üçüncü odada karanlık bir odaydı ne çocuk odası olurdu nede oturma odası ve küçükdüde ayrıca çalışma masamız kitaplıklarımız şu bu açıkda kalıyordu orayıda mecbur çalışma odası gibi yapdık ve biz salonumuzda oturmaya devam ettik bu arada kızım şimdi 3.5 yaşında koltuklarımın üzerinde örtü var ki en sevmediğim şeydir ayrıcada geçen sene salonda bir ara yanlız bırakdığımda kolanya şişesini koltukların derisine dökmüş deriler dalga dalga olmuş ve oyuncağını yıkamış kolanyayla boyaları akmış yün halıların heryerine yıkamaya gönderdim çıkmadı yani salonum mahvaldu:) yani diyeceğim şu ki eşya alırken birgün çocuğunuzun olacağını düşünün ve çocukların süs bebek olmadıklarını bilin:))) benim şimdiki aklım olsa birkere kesinlikle yün halı almazdım çocuk üstüne uzanıyor oynamak için halı insanın heryerine dağlıyor

aynen canım..bende ondan diyorum zaten...çocuklar süs bebek değil..hele hele yaramazsa ne dur anlar ne sus.....döker saçar dağıtır...özellikle bu forumdaki ev resimlerine baktıkça acaba benmi dağınığım diyecem ama sanmıyorum...ne kadar düzenli olmaya çalışsakta çocuklu evde bu çok zor sağlanıyor....güzelim halıların koltukların özenle döşenmiş olmasından çocuk ne anlarki...o oyun derdinde...bencede yeni evlenecek arkadaşlara tavsiye olsun mutlaka ilerde çocuğunuzun olabileceği düşüncesiyle ev eşyası alın....bembeyaz koltuklar halılar alıp ilerde üzerlerine örtü örtmek zorunda kalacağınıza, daha kir götüren kullanışlı leke tutmayan cinsten alın.... buda bizlerden tecrübe konuşuyor fetvası olsun :))

Benimde evimizle ilgili bazı fikirlerim var
Daha dogrusu nişanlımla ortak fikirlerimiz

Mesela buyuk salonu yatak odası yapmayı dusunuyoruz bi taraf yatak diğer tarafada ufak bi kose takımı tv ve sehpa
Butun gunumuz odamızda gecsin istiyoruz

Odalardan biri oturma odası, diğeride yemek odası olacak..

Tamamen kendi keyfimize gore yani..
Tuhaf ama dusundukce hosumuza gidiyo umarım yapabilirizzzz :KK16::KK16::KK16:

Mesela buyuk salonu yatak odası yapmayı dusunuyoruz bi taraf yatak diğer tarafada ufak bi kose takımı tv ve sehpa

canım hoş bi fikir gibi görünsede tavsiye etmem açıkçası...uzmanlar hep derler ya öğrencilere ders çalışma masanız ders çalışma amaçlı olsun, sadece ders çalışın..örneğin yemeğinizi yemeye kalkışmayın o masada diye...verim düşüklüğü olduğundan...uzmanlardan duyarız hep...amaç neyse, uygulama o yönde olsun diye... bence yatak odası yatmak için olmalı...çok randumanlı olacağını sanmıyorum oturma amaçlı olursa....günlük aktiviteler için ufak bi oturma odası döşeyebilirsiniz....

Son düzenleme:

kesinlikle tavsiye etmem. çok çabuk sıkılırsın ve düzenlemeye çalışırsın. ben bekarken bir odam vardı hem yatağım hem de koltuğum vardı aynı senin gibi o kadar usanmıştım ki. insan ayrı bir yerde yatmak istiyor oturduğun odada uyumak seni çok sıkıyor. şu an belki değişik gelebilir ama emin ol sıkılacaksın.

X