evler birbirlerinin kopyası gibi..

4,5 yıllık evliyim. evlenirken bende misafir odasını gereksiz görüp almamıştım. ama şu an 2,5 yaşında kızım var ve çalışıyorum. ister istemez oturma odası oyuncak v.b. durumlarda dağınık oluyor. misafirimde gelir. hafta içi sonu farketmez. ve ben o zaman çok panik olup düzenleme haline giriyorum ki bu durum beni çok yoruyor. kafa olarak strese giriyorum. o sebeple şimdi inş salon yapıcam. çocuğuma oda yapacaktım evim 2+1 ama anladım ki çocuğum kendi odasını kullanmayacak. çünkü oyuncaklarıyla hep bizim yanımızda oynamak istiyor. bende şimdilik onu rafa kaldırıp inş salon yapıcam.
salonum büyük olsa vitrin konsol filan hepsini alırıdım. ilk evlendiğimden farklı olarak şu an çok hoşuma gidiyor. özellikle beyaz lake eski model takımlarda alırdım. ama şimdi sadece koltuk alıcam. masam zaten var. belki gümüşlük alırım.
yani insanların fikri değişebilir bence o sebeple sizde açık kapı bırakın.

Son düzenleme:
az önceden beri okuyorum evet haklısınız vitrin olayı bence de gereksiz ancak oturma odasının olması gereklki bazen çok misafirim geliyor böyle olunca diğer odaya geçebiliyoruz ve rahat oluyor ama eşim odalardan birini çalışma odası yapmak istiyo masa kütüphane gibi kendine ait bir oda olsun istiyo ev 4 odalı karar veremiyom bi türlü onu da kırmak istemiyorum

yasam alani bence de evlerde tek olmali, gosteristen uzak, mumkun oldugunca ihtiyaclara cevap veren ve komfora yonelik olmali.
ortu,vitrin vs olaylarina deginmek bile gereksiz.. sanirim yalnizca turklere ozgu bir durum , ortuler , danteller, bardak canak sergilemek.
vitrin yerine cd'lerimi ve kitaplarimi koyacabilecegim bir duvar unitesini tercih ederim .
:KK31:

benim gibi düşünenleri görmek güzelmiş :)))

nişanlımla aynı fikirdeyiz ve eşyalarımızı hep ona göre aldık şuana kadar...

vitrin gümüşlük felan bunlar o kadar anlamsz geliyor ki bizede... gereksiz kalabalık ... sade sakin huzur bulduğumuz ferah bi yuvamız olsun istiyoruz ikimizde.. çok şükür kimsede karışmıyor ailelerden :)

Ayrı oturma odasına karşı olan arkadaşları çocukları olunca teker teker ziyaret etmek istiyorum:) Tamam kabul ediyorum, misafir odası olarak ayrı bir oda yapıp tamamen kapatmak çok saçma. Ama insan iki farklı oturma grubuna ihtiyac duyuyor bazen. Şöyle ki, bazılarının söylediği gibi 1. kir, çöp oyuncak, kusmuk, kırıntılar oturma odasında kalmış oluyor, 2. Çocuğumuz akşam çizgi film seyretmek istediğinde biz salona geçip büyük ekranda filmimizi izliyoruz, o da oturma odasında kendi çizgifilmini izliyor, çünkü çocuk odalarında daha doğrusu yatılan yerlerde tv'ye karşıyım ben, 3. Kalabalık misafir olduğunda gençler küçük odaya doğru kayabiliyor, ya da erkekler salonda okey tavla filan oynuyorsa ya da maç seyrediyorsa bayanlar küçük odaya geçebiliyor, ya da tam tersi, 4. Namaz kılmak isteyenler biz salonda otururken oturma odasına geçip rahatça ibadetlerini yapıyorlar, ben yatak odasına seccade serilip namaz kılınmasından da hoşlanmıyorum.5. Çok soğuk havalarda işten gelince bazen salonu ısıtmak daha zor olabiliyor, küçük oturma odasında L koltukta kocişinle battaniye altında sıcacık uzanıp mayışmak da paha biçilmez...

Sonuç olarak oturma odası daha doğrusu ev müsaitse iki farklı oturma grubu hayat kurtarıyor çoğu zaman. ama kesinlikle salonların kapatılıp, sadece misafir geldiğinde açılmasına ben de karşıyım. O yüzden biz her yerde yaşıyoruz bizim evde.

aynen cnm yazdıklarına ben de katılıyorum. bizz de bu şekilde kullanıyoruz küçük odamızı. bizim küçük oda da karşılıklı iki kanepe ve tv var. yedek odamız orası. zaten çok küçük. biz salonda oturmaya alışmışız ferah ferah oturuyoruz. eşim zaten istemiyor dar yeri. vitrin olayına gelince. bence de içini bardakla falan doldurmak hele de örtüleri üçgen üçgen sermek( ki mutfak dolaplarında da buna karşıyım ben)hiç bana göre değil. benim vitrinim var. ama içi kitap dolu. benim vitrinim boydan boya cam kapılı.sizde kitaplık yapabilirsiniz. salonumda duruyor .

ne vıtrınım var ne ıvır zıvır suslerım spor bı ewım var 1 spor odam var.yatak odam ve otrma odam mutfak amerıkan muftak zaten acık senle aynı fıkırdeyım sıkıcı ewler goruyorm. benm masam bıle yok barım var orda yıorz.

ewımın bı benzerını daha gormedım cunku perde abajur mınder kumaslarını falan secıp dıktrdım
ayrıca otrma odamdakı storda dew gbı bır baskı var o baskıda bızım zewkımız kımsede oldgunu sanmıorm tulum hıc yok. stor ve kalın perdeler
gorenler ask ewı dıyolar bu ewe esyam yok fazla ama sıcacık bır ew

allah herkese nasıp etsın

evinizde mutlulukla yaşayın ama keşke burada paylaşsanız da bizde görsek merak ettim şimdi..

aynen cnm yazdıklarına ben de katılıyorum. bizz de bu şekilde kullanıyoruz küçük odamızı. bizim küçük oda da karşılıklı iki kanepe ve tv var. yedek odamız orası. zaten çok küçük. biz salonda oturmaya alışmışız ferah ferah oturuyoruz. eşim zaten istemiyor dar yeri. vitrin olayına gelince. bence de içini bardakla falan doldurmak hele de örtüleri üçgen üçgen sermek( ki mutfak dolaplarında da buna karşıyım ben)hiç bana göre değil. benim vitrinim var. ama içi kitap dolu. benim vitrinim boydan boya cam kapılı.sizde kitaplık yapabilirsiniz. salonumda duruyor .

şimdi vitrinlerde öyle bardak filan kalmadı zaten biblolar güzel büyük süs eşyaları vazolar çok şık duruyor eski vitrinleri göz önüne getirmeyin. valla bende gereksiz buluyordum ama artık seviyorum

Bende seninle aynı fikirdeyim.Nefret ediyorum tabak çanak mutfakta durur ne işi var salonun ortasında vitrinde banada saçma geliyor.Evime ömür boyu asla ve asla almayacağım birşey.Birde yatak odasındaki makyaj masalarını çok gereksiz buluyorum ben asla oturarak makyaj yapamam ve o masadaki ayna çok gereksiz di çıkarıp attım:KK47:Ama masası işe yarıyor.

Tabi herkesin zevkleri farklıdır tartışılmaz.Ben bunları kendi evimde görmekten rahatsızlık duyarım yoksa herkes evini kendi zevkine göre döşemekte özgür:KK42:Benim hoşuma gitmeyen daha bir sürü şey var ama ilk olarak aklıma gelenler bunlar.

ah canımmm benim unuttuğum ne güzel bir konuya değinmişsin sen öyle bur da da gördüm ev resimlerini paylaşanlarda yatak odası fotoğraflarında 764654 çeşit ruj var krem parfüm mühendis işi gibi milim milim dizilmiş tuvalet aynasının önüne. tozu nasıl alınır öyle onun yerine o makyaj malzemelerini ikea da satılan çk güzl böyle kutular var dekoratif hem de birçok malzemeyi bir araya düzenli bir çekilde topluyor ne iyi olur :) baktıkca fenalık geldi o resimlere :) bende svemıyorm tuvalet aynası yok tuvalet masası bir kere ben şahsım adına konuşayım oturrarak ve yatak odasında makyaj yapmam allığı var ruju var rimeli var mazallah dökülür düşer halının üzerine diye ben makyajımı hep banyoda yaparım Allah avr şmdi yani parfm ve el kremi hariç hiçbrişy sokmam odama evlendiğimde de böyle olucak bu huy edinmişim bunu kendime bende yatak odama tuvalet masası aynası yerıne yüksekce kullanışlı bir şifonyer düşünüyorum :) yatak odasında ayna banyoda ayna yemek doasında büfenin aynası koridorda portmantonun aynası yıne yatak odası dolabı üzerinde dev bir ayna :) boğdu bu aynalar incikli boncuklu şıkı şıkır süs eşyaları fln artık :)

4,5 yıllık evliyim. evlenirken bende misafir odasını gereksiz görüp almamıştım. ama şu an 2,5 yaşında kızım var ve çalışıyorum. ister istemez oturma odası oyuncak v.b. durumlarda dağınık oluyor. misafirimde gelir. hafta içi sonu farketmez. ve ben o zaman çok panik olup düzenleme haline giriyorum ki bu durum beni çok yoruyor. kafa olarak strese giriyorum. o sebeple şimdi inş salon yapıcam. çocuğuma oda yapacaktım evim 2+1 ama anladım ki çocuğum kendi odasını kullanmayacak. çünkü oyuncaklarıyla hep bizim yanımızda oynamak istiyor. bende şimdilik onu rafa kaldırıp inş salon yapıcam.
salonum büyük olsa vitrin konsol filan hepsini alırıdım. ilk evlendiğimden farklı olarak şu an çok hoşuma gidiyor. özellikle beyaz lake eski model takımlarda alırdım. ama şimdi sadece koltuk alıcam. masam zaten var. belki gümüşlük alırım.
yani insanların fikri değişebilir bence o sebeple sizde açık kapı bırakın.

küçük çocuklar bebekilikten nasıl alışırlarsa bu yöle gider helebir tane dha kardeşi olduğu zmn içeri salona oyunck ıvır zıvır vs getirmeyecektir emin oalbilrisiniz sanırım çocuğunuz henüz odası yok bunu odası olmadan anlayamazsınız yanı belki odası olsa çk sevecek hep odasında oynayacak bunu şimdiden bilemeybilirsiniz :) şimdi odası olmadığı için sizin yanınızda oturmk vakt geçrmek oynamak istiyordur :) çocuk odası ck gerekli bnce :) odası olmaynca çocuk napsın oyunckları evin orasından orasına sürüklüyor ama odası olsa belki gidicek odasınn ortasına yığıcak çocukcağız bilemeyiz ki çocuğa bunu aşılamktan da geçiyor. ee peki çocuğunuzun ileride odası olmayacak mı okula başladğnda ders çalışacağı bir çalşma masası ktplarını yerleştirebileceği bir kitaplığı kendine ait şifonyeri vs vs :) bence çocuk odası salondan dha gerekli. ilerde bunun frkına varıcaksınızdr bunu iyi düşünün derim :)

küçük çocuklar bebekilikten nasıl alışırlarsa bu yöle gider helebir tane dha kardeşi olduğu zmn içeri salona oyunck ıvır zıvır vs getirmeyecektir emin oalbilrisiniz sanırım çocuğunuz henüz odası yok bunu odası olmadan anlayamazsınız yanı belki odası olsa çk sevecek hep odasında oynayacak bunu şimdiden bilemeybilirsiniz :) şimdi odası olmadığı için sizin yanınızda oturmk vakt geçrmek oynamak istiyordur :) çocuk odası ck gerekli bnce :) odası olmaynca çocuk napsın oyunckları evin orasından orasına sürüklüyor ama odası olsa belki gidicek odasınn ortasına yığıcak çocukcağız bilemeyiz ki çocuğa bunu aşılamktan da geçiyor. ee peki çocuğunuzun ileride odası olmayacak mı okula başladğnda ders çalışacağı bir çalşma masası ktplarını yerleştirebileceği bir kitaplığı kendine ait şifonyeri vs vs :) bence çocuk odası salondan dha gerekli. ilerde bunun frkına varıcaksınızdr bunu iyi düşünün derim :)

tabiki zamanı gelince olacak o zaman belki 3 odalı bir eve geçerim ama şimdi yaş olarak oda için küçük. şu ana o boş oda dediğimde beşiği dolabi oyuncakları aynı oda gibi ama hiç durmıyor. tek kimle oynucak geliyor yanımıza. yiğenlerimin odaları şaşalı şu an 7-8 yaşında 4 yiğenim var. hiçbirini görmedim tek odasında otursun da oynasın. hep annlerinin yanında. bunları görünce vazgeçtim. zamanı gelince oda yapıcam zaten ama bi aklı başına gelsin. şu ana kendi odası denilen yerde oyuncak. oturma odasıda. ama tek oturma odası olunca orası oyuncak olucak salon temiz düzenli kalacak

burdakı arkadasların cogu vtrin olayına karsı bende dahıl ama ben dantel örtüleri seviyorum evımdede modernize ederek kullanıyorum üniteminde bir kısmı camlı bölme içine kadehlerimi yerleştirdim bazı arkadaslar onların orda görünmesini anlamsız bulsada benım hoşuma gidiyo özel seri takım almısım tabıkı sergılıcem

neyse evlerınızı cok merak ettım ben bakalım nasıl döşenmıs belkı örnek alanlar olur sizi klişe döşenmiş evler modern döşenmiş olur ben paylaşmıstım yorumlarımla ters düşmüyor birde sizinkileri görelim ..

çok doğru yazmışsın canım sonuna kadar katılıyorum sana...
ben de temmuzda evleneceğim şuan oturacağımız evin içi yenileniyor mimar ile çalışıyoruz mobilyalarımızında çizimi oldu koltuklar hariç herşeyi marangoz yapacak..ev yaklaşık 180m2 ve biz de oturma odası diye birşey yapmıyoruz.salonda oturacağız çocuk odası olmasını planladığımız oda şimdilik boş kalacak normalde oturma odası falan yapılacak olan odayı da misafir yatak odası yapacağız. salonda da sadece konsol ve yemek masası olacak.salonda sadece fon perde olacak bir tek yatak odalarında tül+fon perde olacak.temziliği zor stor perde vs alıp da pislik içinde oturmak istemiyorum çünkü kullanımı zor şeyler oldukça benim üşengeçlik seviyem artıyor:)

kısmen söylediklerinizde haklısınız bende eğer dini bir yaantım olmasa ve çevremdeki insanlar kadın erkek ayrı oturMAK İSTEMESE BENDE TEK ODA VE EN BÜYÜK ODAYI DÖŞERDİM AMA BAYAN ERKEK AYRI OTURMAK İSTEYİNCE BAYANLARA HADİ ÜTÜ ODASINA GİDELİM ORDA OTURALIM DEMEK OLMAZ GALİBA.VİTRİN OLAYIDA GERÇEKTEN BENDE HİÇ SEVMİYORUM.TABAK ÇANAK DEDİĞİN MUTFAKTA OLUR SALONDA NE İŞİ VAR :s OLDUM OLASI ANLAMAMIŞIMDIR.SADECE TV ÜNİTESİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM BEN.BİDE YEMEK MASASI TAMAMDIR.EVİMİN EN KÜÇÜK ODASINIDA ÇOK SADE BİR ŞEKİLDE OTURMA ODAM OLARAK DÜŞÜNÜYORUM Kİ EŞİMLE BENM MEKANIM OLCAK ORASI :) NİŞANLIM BENDEN ÇOK İSTİYO O ODAYI :):KK54:

9 yıllık evliyim ve eşyalarımın hiç birini severek isteyerek ne aldım ne kullandım koyu koyu renkler insana kasvet veren yatak odası yani beni yansıtmayan tamamen zıt şeyler o zamanlar modern tarzda döşemek istiyordum evimi ama istediğim eşyalar çok pahalıydı bu yüzden klasik kahverengi eskitme tarzı eşyalar almak zorunda kaldım herkes özellikle de büyükler eşyalara bayıldı ben hariç:) neyseki yakında kendi evime taşınıyorum ve bu eşyalarımdan kurtuluyorum hiç bir şekilde koyu renk istemediğim için evimi beyaz döşedim vitrin denilen gereksiz şeyi bende almadım birde içini doldur üstelik ıncık cıncık şeylerin tozunu almak için vakit kaybet onun yerine güzel bir tv ünitesi ve modern bir konsol yaptırdım koltuklarım beyaz berjerler mor perdelerim katlamalı halım ise beyaz gümüş gri karışımı bir şey yatak odamı da beyaz yaptırdım bazı eşyalarımız geldi diğerleri gelince fotolarını çekip paylaşacağım beyaz siyah ve kırmızı üçlüsünden bende sıkıldım nereye gitsem bu üçlüyü görüyorum mavi pudra rengi ya da mor renkleri beyazla daha uyumlu buluyorum.

Kesinlikle hepinize katılıyorum. Evim evim güzel evim bölümündeki bütün evleri tek tek inceledim ama bi tanesindede vitrin o örtüler olmasın arkadaş ya. Bide çeyiz serilen yeni gelin evi var ki kasvet bastı resmen bana. Bütün havlular koltuklara tek tek serilmiş başörtüleri yok bardaklar yok masa örtüleri. Bu nasıl iştir arkadaş ya ne gösterişi seven bir milletiz biz ya. Ama evlensinler iki ay sonra görürüm ben onları. o kumaş örtüleri her gün ütüleyip sericekmi yoksa gidip pazardan naylon örtümü alıcak :) biz kadınlar kendimize iş çıkarmaya bayılıyoruz sonrada ev işi çok diye yakınıyoruz. Benim evimde bir toplu iğne bile yoktur fazladan. Eşya yada giysi hiç farketmez. Son 6 ay kullanılmadığını tespit ettiğim an kapının önünde bulur kendini. Evime gelen insanlar mutfak tezgahında ne güzel hiç bişey yok temizliği ne kolay derler. Misafire kullanıp kendime kullanmadığım çatal bıçak haricinde bi tek eşyam yok. Onları da zamanında çok para vererek aldığım için dursun diyorum. Misafir odası vitrin takımı , özel bardak takımı yok viski seti (sanki bardak bardak viski içiliyor :) erkek için sabahlık yok 55 takım terlik misafire özel o bu şu hayatta sokmam eve. para kazanmak için 12 saat hergün çalışıyorum aldığım parayla evime çok özenerek eşya alıyorum onuda misafire hiç kullanamam kimse kusura bakmasın tepe tepe kendim kullanır eskitirim :) tabi eşya az olunca temizlik de aşırı derece kolay oluyor

bu konuyu acan kisiye sonuna kadar hak veriyorum. insan kendi evine kendi istedigi esyalari almali, ve kendi istedigi gibi odalar yapmali. niye herkezi ayni kaliba sokmaya ugrasiyo cevremizdeki insanlar anlamiyorum, ya onlara ne ki? bir de baslayinca konusmaya iste onun evinde su esya yok, soyle oda yok, fln fln deli oluyorum.

Bende aynı senin gibi düşündüm ayrıca oturma odası yapmadım ama herseyim hediye. Geldi sehpam tv ünitem kose takimim kendiliğinden bir odam oluştu tek güzel tarafı iki kisi bize çok rahat yetiyor çalışan biriyim her zaman temizlik yapmak yada evi tertipler tutmak mümkün olmuyor o zaman ayrı bir oda kurtarıcı oluyor. Şimdilik böyle kullanıyorum ileride hobi odası olacak :)
Ama o milletin o lazım bu lazım lafına kimse bakmasın. Valla insan neye ihtiyacı olacağını kendisi biliyor. Size tavsiye evlenmeden önce gidin esinizde nisanlinizla herseyinizi siz beğenin alın. Kimseye laf söyletmeyin. Biz havlumuzu bile ikimiz beğendik. Elledik dokunduk aldık. :))))

kızlar bir de şu çeyiz olayına da çok takılıyorum ben.annem ben beşikteyken başlamış ve sandığı ağzına kadar doldurmuş.sağolsun varolsun ama çoğo kullanılmıyor .atsan el emeği anneciğimin kıyamam.saklasan öyle fazladan bir odam da yok .salonun baş köşesinde sandığım duruyor hala:KK37:

X