Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayrı oturma odasına karşı olan arkadaşları çocukları olunca teker teker ziyaret etmek istiyorum:) Tamam kabul ediyorum, misafir odası olarak ayrı bir oda yapıp tamamen kapatmak çok saçma. Ama insan iki farklı oturma grubuna ihtiyac duyuyor bazen. Şöyle ki, bazılarının söylediği gibi 1. kir, çöp oyuncak, kusmuk, kırıntılar oturma odasında kalmış oluyor, 2. Çocuğumuz akşam çizgi film seyretmek istediğinde biz salona geçip büyük ekranda filmimizi izliyoruz, o da oturma odasında kendi çizgifilmini izliyor, çünkü çocuk odalarında daha doğrusu yatılan yerlerde tv'ye karşıyım ben, 3. Kalabalık misafir olduğunda gençler küçük odaya doğru kayabiliyor, ya da erkekler salonda okey tavla filan oynuyorsa ya da maç seyrediyorsa bayanlar küçük odaya geçebiliyor, ya da tam tersi, 4. Namaz kılmak isteyenler biz salonda otururken oturma odasına geçip rahatça ibadetlerini yapıyorlar, ben yatak odasına seccade serilip namaz kılınmasından da hoşlanmıyorum.5. Çok soğuk havalarda işten gelince bazen salonu ısıtmak daha zor olabiliyor, küçük oturma odasında L koltukta kocişinle battaniye altında sıcacık uzanıp mayışmak da paha biçilmez...
Sonuç olarak oturma odası daha doğrusu ev müsaitse iki farklı oturma grubu hayat kurtarıyor çoğu zaman. ama kesinlikle salonların kapatılıp, sadece misafir geldiğinde açılmasına ben de karşıyım. O yüzden biz her yerde yaşıyoruz bizim evde.
ne vıtrınım var ne ıvır zıvır suslerım spor bı ewım var 1 spor odam var.yatak odam ve otrma odam mutfak amerıkan muftak zaten acık senle aynı fıkırdeyım sıkıcı ewler goruyorm. benm masam bıle yok barım var orda yıorz.
ewımın bı benzerını daha gormedım cunku perde abajur mınder kumaslarını falan secıp dıktrdım
ayrıca otrma odamdakı storda dew gbı bır baskı var o baskıda bızım zewkımız kımsede oldgunu sanmıorm tulum hıc yok. stor ve kalın perdeler
gorenler ask ewı dıyolar bu ewe esyam yok fazla ama sıcacık bır ew
allah herkese nasıp etsın
aynen cnm yazdıklarına ben de katılıyorum. bizz de bu şekilde kullanıyoruz küçük odamızı. bizim küçük oda da karşılıklı iki kanepe ve tv var. yedek odamız orası. zaten çok küçük. biz salonda oturmaya alışmışız ferah ferah oturuyoruz. eşim zaten istemiyor dar yeri. vitrin olayına gelince. bence de içini bardakla falan doldurmak hele de örtüleri üçgen üçgen sermek( ki mutfak dolaplarında da buna karşıyım ben)hiç bana göre değil. benim vitrinim var. ama içi kitap dolu. benim vitrinim boydan boya cam kapılı.sizde kitaplık yapabilirsiniz. salonumda duruyor .
Bende seninle aynı fikirdeyim.Nefret ediyorum tabak çanak mutfakta durur ne işi var salonun ortasında vitrinde banada saçma geliyor.Evime ömür boyu asla ve asla almayacağım birşey.Birde yatak odasındaki makyaj masalarını çok gereksiz buluyorum ben asla oturarak makyaj yapamam ve o masadaki ayna çok gereksiz di çıkarıp attımAma masası işe yarıyor.
Tabi herkesin zevkleri farklıdır tartışılmaz.Ben bunları kendi evimde görmekten rahatsızlık duyarım yoksa herkes evini kendi zevkine göre döşemekte özgürBenim hoşuma gitmeyen daha bir sürü şey var ama ilk olarak aklıma gelenler bunlar.
4,5 yıllık evliyim. evlenirken bende misafir odasını gereksiz görüp almamıştım. ama şu an 2,5 yaşında kızım var ve çalışıyorum. ister istemez oturma odası oyuncak v.b. durumlarda dağınık oluyor. misafirimde gelir. hafta içi sonu farketmez. ve ben o zaman çok panik olup düzenleme haline giriyorum ki bu durum beni çok yoruyor. kafa olarak strese giriyorum. o sebeple şimdi inş salon yapıcam. çocuğuma oda yapacaktım evim 2+1 ama anladım ki çocuğum kendi odasını kullanmayacak. çünkü oyuncaklarıyla hep bizim yanımızda oynamak istiyor. bende şimdilik onu rafa kaldırıp inş salon yapıcam.
salonum büyük olsa vitrin konsol filan hepsini alırıdım. ilk evlendiğimden farklı olarak şu an çok hoşuma gidiyor. özellikle beyaz lake eski model takımlarda alırdım. ama şimdi sadece koltuk alıcam. masam zaten var. belki gümüşlük alırım.
yani insanların fikri değişebilir bence o sebeple sizde açık kapı bırakın.
küçük çocuklar bebekilikten nasıl alışırlarsa bu yöle gider helebir tane dha kardeşi olduğu zmn içeri salona oyunck ıvır zıvır vs getirmeyecektir emin oalbilrisiniz sanırım çocuğunuz henüz odası yok bunu odası olmadan anlayamazsınız yanı belki odası olsa çk sevecek hep odasında oynayacak bunu şimdiden bilemeybilirsiniz :) şimdi odası olmadığı için sizin yanınızda oturmk vakt geçrmek oynamak istiyordur :) çocuk odası ck gerekli bnce :) odası olmaynca çocuk napsın oyunckları evin orasından orasına sürüklüyor ama odası olsa belki gidicek odasınn ortasına yığıcak çocukcağız bilemeyiz ki çocuğa bunu aşılamktan da geçiyor. ee peki çocuğunuzun ileride odası olmayacak mı okula başladğnda ders çalışacağı bir çalşma masası ktplarını yerleştirebileceği bir kitaplığı kendine ait şifonyeri vs vs :) bence çocuk odası salondan dha gerekli. ilerde bunun frkına varıcaksınızdr bunu iyi düşünün derim :)