dediklerine tamamen katılıyorum canım. fazla odam olursa spor odası yapıcam. eğer kütüphane salonuma sığarsa salonumda sığmazsa spor odası fikri iptal. bi de ne o öyle standart koltuk takımları ya hiç sevmiyorum bi köşe takımı neyime yatmiyo. bi de vitrin olayını hiç anlamıyorum zaten :)
Ayrıca odalarımı farklı tarzlarda döşemeyi düşünüyorum. salon takımının aynısı yatak odası falan sıkıcı geliyo bana.
bende senin gibi dusunuyorum
suan yurtdisindayim bizde kredyle ev aldik 1 yili gecti 3 yil kaldi
Allah nasip ederse bende o sekil doseyecegim zaten buraya gelmeden oncede misafir odam
yoktu. calisma odasinda kaliyordu gelenler.
Ama tabiki herkesin zevk ve tercihi
bazilari sirf herkesin gonlu olsun tatsizlik cikmasin diye evlilik asamasinda sevmedigi esyalari alabiliyor.
yada tercihi salon +misafir odasi seklinde olanlar olabbiliyor onlarada saygi duymak lazim tabi.
ıkı kırmızı koltuk var beyaz sehpa plazma bıde ınsan boyundan uzun bı saat war:),,halımda beyaz agrlıklı sıyah desenlı
yatakodamda dolap yatak ucu ve bası beyaz tuvalt masası beyazx klasık bole nostaljık bı oda ebebyn banyom tuvaletımde acık renkler.
ahım sahım deıl ama cok sıck
aynen huzur saglık olsunevin çok sıcak ve güzele benziyor anllatıklarına göre
önemli olan huzur aslında tabi olayın boş masraf yonunu daha çok ele alıyorum..
sadeleik,az masraf,geniş alan,ferarh ve daha orjınal evler görmek ıstıyorum artık,maddiyat tonunden daha uyguna gelıyor misafr odadı elendiği için
bende oturma odasi yapmadm... salonumda hem oturuyorum hemde misafir agirliyorum... cocuklarimi dusunup onlara ayri ayri odalar verdim...bence kendi cocuklarmiz ayda bir gelen belkide senede biir gelen ozel misafirlerden daha onemli olmali, onlara ayri odalar temn edebilmek daha oneml olmali imkan varsa. salonuma fazla sus biblo koymadimki gelende rahat etsin bzde gunluk kullanimda rahat edelim.bu formu uzun zamandır takip ediyorum evleri inceliyorum bende hazırlık aşamasında yeni ev diziyorum..
yemek takımı denilen vitrin olay mesela almıyorum evime ve çevrem niye almıyorsun yeni gelinsin almadan olurmu vs tepkilerde bulunuyorlar...
alışılmış basma kaılp eşyaları dizaynı göremeyen insanlar farklılığa gelemiyorlar...
herkesin evi birbirnin koyası gibi...
misafir odası +salon..
aynı kaılıplarda hep..
misafir odasında illa yemek takımı vitrin ve içindeki anlamsız süs bardak tabaklar....
ben zaten anlam veremıyorum 2 oturma grubu olayına..
misafirler için özel oda dizayn edilme olayına..
koltuk takımı,vitrin,masa...
renkler modeller farklı olsada sonuç hep aynı...
farklılığa dair bikaç ev gördüm burda ve gerçekten çok beğendim bazı arkadaşların evlerini...
ben ilk basta amerikan tarzı 1+1 dairedemde oturacağım..
yeni dairmizde aldık 3+1
orayı kiraya vericez ve taksitleri bitince oraya yerleşicez inş..
ve salonum olcak sadece yine...
misafir odasına ayrılan geniş ferah odam salonum olcak..
diğer odayı çalışma odası tarzında dizayn etmeyı düşünüyorum yada güzel bir dinlenme odası tarzı farklı şeyler var kafamda..
sıradanlıktan çıkmayı çevremede aşılıyorum...
şu vitrin olayı tarihe gömulmeli artık..
yok misafir tabağı,yok misafir bardağı...
ne kadar masraf yapıyoruz misafirlere değilmi..
ama misafir gelincede çevremde göruyorum off poff stresler yapıyoruz..
hı bide şu duvar stkckleri..
bir başladı kaç evde aynı model duvar stikleri..
aynı model aynalar..
vs..vs..
kızlar ayağım kırıldı ve 40 gun bıyunca yatağa mahkum kaldım..allah beternden saklasın tabi ama yarın okullar açlıyo öğretmenlik yapıyorum ama başlayamıcam..
belkide sıkıntıdan oturup bunları düşünüp sizlerle paylaştım..
sağlığınızın değerini iyi bilin
fikirlerimi paylaştım sizlerle..
e zaten 1+1 eve vitrin takımı olmaz ,sığmaz yani.onun için almayacağım demene gerek yok.eğer ömür boyu çocuk düşünmeyeceksen dediğin çok mantıklı geniş salonda kendin oturursun ve ona göre dizayn edersin.ama çocuk olursa görürsün çocuk orayı ne kadar güzel dizayn ediyor.bu sefer çocuğun bir güzel hallettiği o odaya (duvarları karalanmış,koltukların üstüne kusulmuş,her tarafta bir oyuncak,yerde kırıntılar)misafir almak pek hoş olmayacaktır değil mi?
bu kadar insan gerizekalı olamaz herhalde.böyle döşüyorlarsa insanlar evlerini bu kullanışlı olması içindir.daha pahalı eşyaların zarar görmeden bir odada kalması içindir.alaturkalık değil yani sonra gelirsin insanların dediğine.
aynen huzur saglık olsun
temzlıgı kolay hem kıracıyım nıe dosıyım delı gbı ewım olunca kafama gore ıster doldrurum ıster bosaltrrım:9
bı foto buldum ama benm fotom arkamda ew haff gorunuyo koyım ıstersen
:) arkadaşım bende tamamen sen gibi düşünsemde..
anlatım tarzında bir yanlışlık var işte..kendinde belirttiğin gibi burda birçok insan evini paylaşıyor...ve sende bu insanların fikirlerini burda haklı da olsan dahi eleştiriyorsun..
diyeceğim şudur ki bu senin görüşün. ben,, hatta birçok insan sen gibi düşünebiliriz..amma velakinn o gördüğün ve eleştirdiğin evlerin sahipleri de kendi isteklerine beğenilerine göre döşemişler evlerini..
bu şekil bir uslüpla değilde ben böyle bir ev istiyorum a dostlar ne dersiniz deseydin daha şirin olurmuş:)
şahsen ben fikrine katıldım ama ifade edişine katılmadım:)
bende oturma odasi yapmadm... salonumda hem oturuyorum hemde misafir agirliyorum... cocuklarimi dusunup onlara ayri ayri odalar verdim...bence kendi cocuklarmiz ayda bir gelen belkide senede biir gelen ozel misafirlerden daha onemli olmali, onlara ayri odalar temn edebilmek daha oneml olmali imkan varsa. salonuma fazla sus biblo koymadimki gelende rahat etsin bzde gunluk kullanimda rahat edelim.
http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/497917-salonum.html
bizde insanlara gerizekalı demedik herhalde arkadaşım da :) tek düze döşyüyorlar başkalarının etkisinde kalarak diyoruz.
söylediklerinde kendince haklı olabilirsin ama şöyle de birşey var bayanların artık çoğunluğu çalışıyor, haliyle salonları az dağılıyor. çocuk olana kadar bir sorun olucağını sanmıyorm ama çocuk olduktan sonra büyüyene kadar da her anne gibi eşyalardan da fedakarlık yaparız :) sorun bebek kusması ya da mama lekesiyse koltukların üzerine odanın dekorunu bozmıycak örtüler sereriz . zaten odaya vitrin camlı büfe falan almazsak da çocukların parmaklayıp iz yapabileceği ortam bulunmayacaktır. zaten artık tv ler üniteler ya da ünite rafları hep duvara monteli köşe takımları berjerler ayaklı temizliği kolay :)
sırf çocuk bebek dağıtır mahfeder diye de boşu boşuna bir oda da ne gereği var bir de yeni evleneneler yapmıyor mu 3+1 evin bütn odalarını sıkış tepiş eşyalar ne gereği kardeşim 2 kişi insan ihtiyac olmadıktan snra bütn odaları döşemeye ne gerek var bir odası giynme odası+ spor odası olur biri çalşma+kitaplık fıstık gibi ev .. yaşayan ev olur en azından ..
benim kuzenım 16 yıl önce evlendi eşyalarını taa inegölden aldılar geldiler. çocukalra kızardı bağırırdı salonun kapısını kilitlerdi bir allahın kulunun da gidipo oturduğunu görmedik o odada... şmdi kullanmaya başladı salon takımını deve kdr bir vitrin hem de siyah yaklaşık 4 metrekare büyüklüğünde bir büfe aynası koltukalr desen modası geçmiş..ama inanın taşş gbi yumuşaık ama modası geçmiş naparsın öyle pişman ki eskitmeye çalışıyor kıyamıyor da atmaya satmaya anlayacağınız bin pişman. 16 senedir bardaklar endamını sergiliyor vitrin içersinde :) kendide diyor baktıkca gülesim geliyor bunları nasıl almışım diye :) kendi evim olsun bir köşe koltuk bir tv ünitesi bir de masa tövebeler olsun başka birşey almam diyor.
bende evlenirken odamınn büyüklüğüne bağlı olarak ya köşe koltuk +puf ya da 3 lü ve 2 li şeklnde alıcam bir yemek masası birde sığarsa yalnzca konsol önü camlı aynalı fln olmayan oda yemek takımım sığmazsa mutfk dolaplarım küçk olrsa diye düşünüyormm sığarsao da yk :) duvara şık bir saat yine sıradan olmayan bir tv ünitesi tamamdır :) evim 3+1 de olsa başlangçta iki kişi olacağmz için yalnzca yatak odası ve oturma odası şeklde dizayn etmeyı düşünyrum artık nüfus artışına ya da ihtiyaca bağlı olarktn öbür odalara da bir güzellik düşünürüz artıkk