evler birbirlerinin kopyası gibi..

spor odası fikri harika
inş sığar kütüphanen salona

zevk meselesini anlarım ama mecburen almak tuhaf geliyor..özellikle bazı erkek aileleri neden baskı yaparlarkı bu konuda buyukler vs...bizde yok ama çevremde bazı arkadaşlarda göruyorum cidden müdahale eden çok

evin çok sıcak ve güzele benziyor anllatıklarına göre
önemli olan huzur aslında tabi olayın boş masraf yonunu daha çok ele alıyorum..
sadeleik,az masraf,geniş alan,ferarh ve daha orjınal evler görmek ıstıyorum artık,maddiyat tonunden daha uyguna gelıyor misafr odadı elendiği için

aynen huzur saglık olsun
temzlıgı kolay hem kıracıyım nıe dosıyım delı gbı ewım olunca kafama gore ıster doldrurum ıster bosaltrrım:9
bı foto buldum ama benm fotom arkamda ew haff gorunuyo koyım ıstersen

Merhabalar
Bende yeni evliyim evimi döşerken çok eşya yerine az yer kaplayan kullanışlı olanları tercih ettik. Malum günümüzde yapılan evler küçük kaba eşyalar alarak evi küçültmenin anlamı yok diye düşünüyorum.
Erkek aileleri konusuna katılmıyorum iki ailedede yapan olabiliyor.Kişiye bağlı olduğunu düşünüyorum yakın zamanda evlenecek bir arkadaşım var yaşı 28 mobilyalarını beğenmiş ve mobilyacıyla anlaşmış. Bana misafirliğe geldiğinde fikri değişti. Mobilyacıyı arayıp ürünleri değiştireceğim dedi.
Salonumda koltuk takımı yerine bir tane beyaz 3 lü koltuk, 2 tane kırmızı dönen berjerlerden var perdem japon perde tv duvara asılı
çalışma odamda bir tane koltuk ve koacaman bir kitaplığım var gömme kitaplık perdesi kırmızı otobüs olan kumaştan şu big bag yazanlar
yatak odamda ise tuvalet masasını klasik yerine duvara astım. 3 tane dikdörtgen kutu düşünün çapraz şekilde asıldı aynasıda aynı şekilde

e zaten 1+1 eve vitrin takımı olmaz ,sığmaz yani.onun için almayacağım demene gerek yok.eğer ömür boyu çocuk düşünmeyeceksen dediğin çok mantıklı geniş salonda kendin oturursun ve ona göre dizayn edersin.ama çocuk olursa görürsün çocuk orayı ne kadar güzel dizayn ediyor.bu sefer çocuğun bir güzel hallettiği o odaya (duvarları karalanmış,koltukların üstüne kusulmuş,her tarafta bir oyuncak,yerde kırıntılar)misafir almak pek hoş olmayacaktır değil mi?

bu kadar insan gerizekalı olamaz herhalde.böyle döşüyorlarsa insanlar evlerini bu kullanışlı olması içindir.daha pahalı eşyaların zarar görmeden bir odada kalması içindir.alaturkalık değil yani sonra gelirsin insanların dediğine.

sonuna kadar katılıyorum arkadaşım sana. sen ne yaptın diye sorarsan ben de yaptım oturma odası oturuyomuyum hayır :) salonumda oturuyorum aslında oturma odasına koyduğum köşe takımını çok beğendiğim için aldım oturma odamı da çok seviyorum ama oturmuyorum. dediğin gibi ayrı odaya karşıyım aslında.hep salonıumzda oturuyoruz biz vitrin falan da almadım dedim bir de onları temizlemekle uğraşamam zevk meselesi tabi ama tavsiyem kimse almasın

bende oturma odasi yapmadm... salonumda hem oturuyorum hemde misafir agirliyorum... cocuklarimi dusunup onlara ayri ayri odalar verdim...bence kendi cocuklarmiz ayda bir gelen belkide senede biir gelen ozel misafirlerden daha onemli olmali, onlara ayri odalar temn edebilmek daha oneml olmali imkan varsa. salonuma fazla sus biblo koymadimki gelende rahat etsin bzde gunluk kullanimda rahat edelim.
http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/497917-salonum.html

bizde insanlara gerizekalı demedik herhalde arkadaşım da :) tek düze döşyüyorlar başkalarının etkisinde kalarak diyoruz.
söylediklerinde kendince haklı olabilirsin ama şöyle de birşey var bayanların artık çoğunluğu çalışıyor, haliyle salonları az dağılıyor. çocuk olana kadar bir sorun olucağını sanmıyorm ama çocuk olduktan sonra büyüyene kadar da her anne gibi eşyalardan da fedakarlık yaparız :) sorun bebek kusması ya da mama lekesiyse koltukların üzerine odanın dekorunu bozmıycak örtüler sereriz . zaten odaya vitrin camlı büfe falan almazsak da çocukların parmaklayıp iz yapabileceği ortam bulunmayacaktır. zaten artık tv ler üniteler ya da ünite rafları hep duvara monteli köşe takımları berjerler ayaklı temizliği kolay :)

sırf çocuk bebek dağıtır mahfeder diye de boşu boşuna bir oda da ne gereği var bir de yeni evleneneler yapmıyor mu 3+1 evin bütn odalarını sıkış tepiş eşyalar ne gereği kardeşim 2 kişi insan ihtiyac olmadıktan snra bütn odaları döşemeye ne gerek var bir odası giynme odası+ spor odası olur biri çalşma+kitaplık fıstık gibi ev .. yaşayan ev olur en azından ..

benim kuzenım 16 yıl önce evlendi eşyalarını taa inegölden aldılar geldiler. çocukalra kızardı bağırırdı salonun kapısını kilitlerdi bir allahın kulunun da gidipo oturduğunu görmedik o odada... şmdi kullanmaya başladı salon takımını deve kdr bir vitrin hem de siyah yaklaşık 4 metrekare büyüklüğünde bir büfe aynası koltukalr desen modası geçmiş..ama inanın taşş gbi yumuşaık ama modası geçmiş naparsın öyle pişman ki eskitmeye çalışıyor kıyamıyor da atmaya satmaya anlayacağınız bin pişman. 16 senedir bardaklar endamını sergiliyor vitrin içersinde :) kendide diyor baktıkca gülesim geliyor bunları nasıl almışım diye :) kendi evim olsun bir köşe koltuk bir tv ünitesi bir de masa tövebeler olsun başka birşey almam diyor.

bende evlenirken odamınn büyüklüğüne bağlı olarak ya köşe koltuk +puf ya da 3 lü ve 2 li şeklnde alıcam bir yemek masası birde sığarsa yalnzca konsol önü camlı aynalı fln olmayan oda yemek takımım sığmazsa mutfk dolaplarım küçk olrsa diye düşünüyormm sığarsao da yk :) duvara şık bir saat yine sıradan olmayan bir tv ünitesi tamamdır :) evim 3+1 de olsa başlangçta iki kişi olacağmz için yalnzca yatak odası ve oturma odası şeklde dizayn etmeyı düşünyrum artık nüfus artışına ya da ihtiyaca bağlı olarktn öbür odalara da bir güzellik düşünürüz artıkk

merhaba ne guzel anlatmissiniz,ben de cogu resimlere bakinca goze hitap eden ama kullanissiz cok ev goruyorum,bir d aman allahim siyah renk gormeye dayanamiyorum icime kasvet cokuyor resmen,siyahin negatifligini kaldiramiyorum ruhum daraliyor resmen,sanki nefes alamiyorum,ben yurdsisinda yasiyorum,ve burda oyle misafir odasi kavrami falan yok,benim icin de misafir odasi diye birsey cok sacma,ev dedigin insanin ruhunu kisiligini yansitmali,herkeste var diye ,moda diye,elalem ne der diye dosenmememli hic bir ev,soyle iceri girince kendini evinde hisseder gibi sicacik olmali,diken ustunde oturmamali,bir tarafa bisey olacak diye...

Son düzenleme:
ahahah çok hoşuma gitti yazdıkların ben de hep dile getiriyorum bunu hatta benim şöyle bir iddiam var bi evim mobilyalarına bakarak o evin kaç yılında döşendiğini söylebileceğime eminim

hemen bi kaç madde sıralamak istiyorum son iki üç yıldır gözüme çarpanlarla ilgili:

* salon siyah-beyaz renkte. yemek odası beyaz lake arada siyah şeritleri var. koltuklar yine siyah gri beyaz renklerde ev sahibi kendince cesaret örneği göstermek istemişse mor da görebiliyoruz. fon perdeler gri ya da siyah üstüne simli keza halı yine beyaz üstü siyah desenli ve simli

* yatak odası yine modern(!) ama burda siyah beyaz değil kahve krem daha popüler.

* mutfak kırmızı hem de parlak kırmızı en cancanlısından. yani zevk meselesi demek düşüyor burda bana sadece yoksa bana kızanlar olabilir

* oturma odasında köşe koltuk ve yer varsa tv ünitesi yoksa duvara monte plazma

son dönemde ise avangarde modeller de baya popüler. uçuk pembeler, lilalar falan kullanıldığı zaman benim hoşuma giden bi tarz bu renkli berjerlerle süslüyorlar çocuklar duymasın'da gönül'ün evi gibi mesela fakat altın ya da gümüş rengi kullandıkları zaman kusacak gibi oluyorum

ayrıca bir de country modası başlamak üzere dikkat edin. benim her zaman hayalimdeki evdi ve kısmet olur da Allah nasip ederse evim bu şekilde olacak. country dekorasyonu özellikle bloggerların evlerinde sıkça görmek mümkün. bazıları orta gelir grubu bazıları ise üst gelir grubu dekorasyon örnekleriyle döşemiş evini tabii ki görsel olarak çok fark var.yalnız farkettim ki yeni yeni duran modernize edilmiş country bana sıcak gelmiyor. eski tarz, ahşap ve sade evler daha hoşuma gidiyor. bakalım umarım benim evim istediğim gibi olur da paylaşırım fotolarını :))

yalnız kimseye haksızlık etmek istemem bu işler biraz da ekonomiye bakıyor, herkes ister iç mimarla çalışsın istediği eşyaları alsın. benim kızdığım standartlarda hatta standart üstü para harcadığı halde kendi zevkini yansıtamayan birebir başkalarının evini taklit eden insanlar. bence her ev sahibine özel olmalı herkeste aynı mobilya olsa da eve kendi ruhunu katabilmeli. yine de ev sahibinin içine siniyorsa bize de güle güle kullan demek düşüyor

Son düzenleme:
:) arkadaşım bende tamamen sen gibi düşünsemde..
anlatım tarzında bir yanlışlık var işte..kendinde belirttiğin gibi burda birçok insan evini paylaşıyor...ve sende bu insanların fikirlerini burda haklı da olsan dahi eleştiriyorsun..

diyeceğim şudur ki bu senin görüşün. ben,, hatta birçok insan sen gibi düşünebiliriz..amma velakinn o gördüğün ve eleştirdiğin evlerin sahipleri de kendi isteklerine beğenilerine göre döşemişler evlerini..
bu şekil bir uslüpla değilde ben böyle bir ev istiyorum a dostlar ne dersiniz deseydin daha şirin olurmuş:)
şahsen ben fikrine katıldım ama ifade edişine katılmadım:)

Son düzenleme:

koy arkadaşım merak ettim

haklı olabilirsin

evine bakmıştım daha önce o kadar ferah ve sadeki..baktıgımdada çok beğenmiştim.
tıkış tıkış değil ınsasnın o odada oturdukça oturası gelir

teşekkür ederim arkadaşım fikirlerime tercuman oldugun için
birde arkadaş zaten 1+1 de oturacaksın istesende alamazsın gibi birşey yazmış
salonuma yemek masası hariş vitrnleri alsam tahat sığar ama uzak olsun benden
masam mutfağımda olcak açılabilir 4 kişilik,açıldgnda 8 kişilk..
bitti gitti..
köşe takımı,tekli koltuk,puf ve tv ünitesi birde sehpa aldım..
duvarlarada zikzak kitaplıklar monte ediyorum şimdi..
terasa hasır masa sandalye vs...
mis gibi..
birde şu var ordada belrttğım gibi 3+1 evime bikaç yıl sonra çıktgmda ben yine almıyacagım bu yemek takımını ve misafire özel odada yapmnayacağımsandgım gibi odam olmadgından karşı değilim yani..
hem çalışan bir bayanım...arada sırada gelen özel misafrlerim olur buyursunlar salonumda otursunlar..
diğer arkadaşım çok güzel dile getirmiş ama ben yinede söyleyeceğim..
evin en geniş,en ferah odasını misafr odası yapıp çocuklar erşmesin diye kapsını kilityorsunuz,sonra diğer dar alanlara sığmaya çalışıyorsunuz ben buna karsıyım...çocuklara özel oda yapılması daha mantıklı,ayrıca ablamında bebeği var ve misafr odası olmadan gayet güzel götruo..örtu serio salonuna halısı dahı misafr geleceğnde kaldrıyor ortyu bu kadar basit,tertemiz grnuo heryeryani bu kadar basit çözumu varken kım ne derse dedin arada sırada bikaç saatğne gelecek olan misafrlerim için evimin en geniş yerine o tuhaf vitrnleri alıp kapısına kilit vurup mahrum etmem çocuklarımı..bizzat salonum olur orasıkimseyide kınamadım ben masraf açısındada çok tasarruflu hem..sadece düşüncelerimi dile getirdim

canim cok gecmis olsun ya ayagini kirmissin,kisa zamanda iyilesirsin INSALLAH,ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN(AMIN)

konuna gelirsek eski evlerde vitrin vs.coktuda simdi kimse vitrin bile almiyor yani benim evimde yok koltuk ve tv bide yemek masasi

süper yaaa... ne güzell olmuş bu konu:)))

şimdi nişanlım bizdeydi onunla eşyalara bakıyoduk.. uzun zamandır anlatmak istediğim bu.. ama kimse beni anlamıyoo.. yeni evlisin millet laf eder diyolar.. nişanlım da sessiz tamam bakarız diyo ama dönüşü yok:)))

ya sevmiom ben okdar eşya dolu ev.. kırılana kadar yıllarca aynı yerinde kalan koca koca eşyalar.. iç boğucu renkler..

eeee biz o evde nasıl rahatça oturcaz ..nasıl evim evim dicez..

rahat ve renkli koltuklarım.. tv ünitem bi iki tane uyumlu ve göze batmayan süs eşyası ve yatak odam... evim kaç odalı olursa olsun böyle olcak.. büyük bi evim olursa kendim köylerdeki gibi köşebentler yaptırcam ve yine kendi dizaynım kitaplığım.. ya bu bnim evimmm onlara neee

onceden de yorum yapmistim... ama sunu belirtmek istedm cocuklu olup misafir odasni kullanmaktan cekneneler icin.. benim uc cocugum var ben ki cocuk odasi yaptim .. cocuk odasi yapinca zaten cocuklar kendi odalarinda vakit harciyorlar .. ufak cocugumda var hemde bayagi yaramaz :) , dediginz gibi elbette kirletiyor ufaklik salonu bunun icinde oyle guzel ortuler varki koltugun kendi kumasindan guzeller kaymiyorda 20 ytl bir koltuk icin istedigin zaman at makineye yika , ben bunlardan aldim koltuklarin ustunde rahatlikla oturuyoruz kalkyoruz :)
ben 10 sene yurtdsinda yasadim .. arkadaslarin dedigi gibi hic misafir odasi olan yer gormedim... kanadada millet rahatina bakiyor.. isten gelen esler rahatlikla koltuklarinda oturup dnlenyor ve ferah odada oturarak streslerini atyolar... japonlar deseniz dunyanin en sade salonlarini dosuyolar ... yerde orta buyuk sephalari battaniye gecirilmis bu sephaya onlara ait bisey hatta isitmasda var bu sephanin oturyolar etrafnda salonda caylarni iciyolar .. ve yer minderleri .. samimi rahat bir ortam yani.. cocuklarna bagirmyolar kimseyi diken ustunde oturmuyolar.. beyaz hali alan arkadaslar var, bunlardan birde benim kardesim... bana diyoki salonda halimi ikiye katladim kapisi kapali tozlanmasin diye... doya doya kullanamadiktan sonra ne gerek var boyle hali aliyor anlamadim... hali orda katli duruyor tek misafir gelince aciyor... bana garip geliyor ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…