evlensem düğünüme gelicek hiç arkadaşım yok ne yapayım ben ?

22 yaşındayım kendımı bıldım bıleli sosyalfobı ve depresyonla mucadele ettim. Ailem destek olmadığı için hala atlatamadım bu durumları insan ilişkilerimi sürdürmekte sıkıntılar yaşadım şimdi inanın ne yapıcam bılmıyorum
Peki su an evlenecek misiniz? Yoksa evlenecek olsam kimse yok mu diyorsunuz? Eger 2. Secenekse cevabiniz bence dugune gelecek arkadas yok diye dertlenmek yerine benim neden hic arkadasim yok diye dertlenin 🤷🏼‍♀️

Canım bence hiç takılacak bir mevzu değil. Ben evlendim sadece 2 arkadaşım geldi diğerleri pandemiyi bahane ettiler. Kesin gelir dediğim en yakın 2 tane çocukluk arkadaşım bir yaz gezip gezip benim düğün vakti pandemi var deyip gelmedi. Bence çokta önemli değil şimdiki aklım olsa farklı bir organizasyon yapardım düğünüm için birkaç akraba, aile dostu bitti gitti.

Şu an evlenecek misiniz?

Açıkçası sosyalfobiniz varsa yada insanlarla iletişim ile güçlük çekiyorsanız bu evliliğinize de yansır.

Devlet hastanelerinde, belediyelerin sosyal destek alanlarından terapi alabilirsiniz. Böylelikle arkadaş, aile, eş iletişimi ile ilgili bir takım sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Aynı şekilde online psikoloji atölyeleri oluyor oralara da katılabilirsiniz.

Düğüne arkadaş gelir iki saat eğlence bitti
Pandemi var artık o eğlence de yok
Ama düğün öncesi ve sonrası koca bir hayat var iki saatlik düğün arkadaşlığı yerine neden benim arkadaşım yok demiyorsunuz
Arkadaş düğünde değil hayatin içinde gerekli bir duygu

Bizim var da ne oldu pandemiden dolayı sınırlı sayıda oldu
O an tek düşündüğüm sevdiğim insanla hayatımı birleştirdiğimdi valla, kim geldi kaç kişi geldi saymadım bakmadım bile tamamen o anın keyfini yaşadım. Bence bu tür şeyler en son dert olacak şeyler. Üstelik henüz böyle durumlar yokken bunu düşünüp dert edinen biriysen evlilik yolunda birçok şeyi takıp kendini ziyan edersin :)

Ben de senin yaşında benzer kaygılar yaşıyordum fakat ben çok sosyaldim buna rağmen kafa dengi arkadaş edinemiyordum.
Sonra iş hayatına atıldım çok samimi arkadaşlar edindim, sosyal hayatımda da tanıştığım insanlar oldu. Ben arkadaş değil dost biriktirdim. Suan düğünüm olsa 5 dostum da gelir, ötesi olmasa da olur :)

Anladığım kadarıyla olay düğün olması değil; olsa bile gelecek kimsem yok okadar yalnızım mı demek istediniz?
Eğer öyleyse bence bir uzmandan destek alın. Madem aile destek olmuyor, bir yabancı destek olsun.

Bir de şu zamanda gerçek arkadaş edinmek zor, herkes birbirinin ardından konuşuyor. Dostum dediğim 3 arkadaşım var, gerisi duruma göre arkadaş duruma göre de kayıp.

Peki su an evlenecek misiniz? Yoksa evlenecek olsam kimse yok mu diyorsunuz? Eger 2. Secenekse cevabiniz bence dugune gelecek arkadas yok diye dertlenmek yerine benim neden hic arkadasim yok diye dertlenin 🤷🏼‍♀️
Niye arkadaşı olmadığını yazmış zaten.ortada psikoljik bir sorun var.
Okuduğunuzu da mi anlamıyorsunuz bodoslama akıl verirken ???

X