- 1 Ocak 2022
- 3.571
- 12.626
-
- Konu Sahibi perili_kosk
Kötü kapalı nedir tam olarak? İyi insan, kötü insan kavramlarını anlıyorum. İyi anne, iyi baba, iyi eş, iyi arkadaş, iyi çalışan... Ama kötü kapalı doğru bir ifade mi? Ben dinsiz, imansız bir insanım. Ama inançlıyken de özellikle kadınların dini bir simge, şablon haline getirilmesine tamamen karşıydım. Hoş, ahlak, namus ve din dendi mi bunun örneği mutlaka kadın olmalıdır bizim gibi toplumlarda. Kendim çok sade basic giyinen bir kadınım. Ama açık ya da kapalı, şıkır şıkır giyinen tüm kadınlara bayılırım. Çok da takdir ederim kendileriyle ilgilenmelerini. Herkesin inancı kendine, giyimi kendine. Hesap verecekse de Allaha verecek. Bizlerin yargılamaya, etiketlemeye ne hakkı var?Adam 6 yıl önce "kapan" demiş örtünmüşsünüz.
Şimdi de "şöyle kapan" diyor.
Tabii ki bunu da yapacağınızı düşünüyor.
Daha ilerisi de olur. İlle kılık kıyafet değil de, herhangi bir konuda herhangi bir kısıtlama...
Çünkü yapacağınızı bilir.
Siz vermişsiniz eline o kozu.
Bir erkek eşinin örtülü olmasını isteyebilir. Ve tam tersini de isteyebilir.
O zaman ona göre birini seçmeli.
Haydi aşık olsun, seçemesin. O zaman teklif edebilir ama karşıdaki insanın her türlü cevabına razı olmalıdır.
Ayrıca sizden bunları isteyen insanın 5 vakit namazlı olmasını, her türlü ibadetini yapıyor olmasını beklerim.Evet herkes nefsini yenebildiği ölçüde yaşıyor dinini, fakat birşeyler beklemek de abes olmaz.
Kendisi de yaşıyor mu inandığı gibi?
Hepsi boş aslında.
İnanç sadece Allahı razı etmek amaçlı. Elin oğlunu değil.
6 yılı düşünmek yerine yaşanmamış sayısız yılı düşünün.
Tesettürlü biri olarak yazıyorum.
"Kötü kapalılardan" da değilim, feraceli full tesettürlü bir kadınım. Kendi isteğimdir.
Baslıga geldım konuya kısa bı goz attım, evlenme, yasında kucuk zaten kısıtlama kendını bu herifeHanımlar 24 yaşındayım. 2018de biriyle tanıştım. Bi avm’de yarışma sunucusuydum. Tanıştığımızda açıktım. 2019 da erkek arkadaşımın tesettür için kapan kapalı seviyorum kapalı güzelsin baskılarına dayanamadım kapandım. Sonradan tesettürü sevdim ama o kadar çok değil Allah rızası için dişimi sıkıyorum çünkü ben küçükken ailemin zorlamasıylada kapanmıştım liseye geçince açılmıştım. Neyse 6 yıl geldi geçti. Şuan sosyal medyada içerik üreticisiyim. Kapalıyım, makyaj yapıyorum pantolon giyiyorum ama üzerine diz kapağımın biraz üzerinde tunik giyiyorum. Neyse kısa kesiyim erkek arkadaşım evlenmek istiyor ama önüme şartlar koydu. Evlendikten sonra
1. Hiçbir şekilde pantolon giymeyeceksin.
2. Makyaj yapmayacaksın far sürmeyeceksin rimel biraz dedi
3. Babet gibi açık ayakkabılar giymeyeceksin
4. Tak tuk ses çıkaran ayakkabı giymiceksin
Yoksa herkes yoluna baksın dedi. Ben baştan söylüyorum dedi. Bende yalvardım. Ailenin akrabalarının yanında etek giysem ama akşam seninle başbaşa kafeye gittiğimizde falan pantolon giysem olur mu dedim onada yok diyor. Hayır ailesi akrabaları çok fazla dindarlar ama ben onların evlatları değilim ki onların yanında onların istediği gibi giyinirim ama tamamen hayatım boyuncada başkasının istediği gibi giyinmek istemiyorum.
Çok zor durumdayım. Dünden beri ağlıyorum. Çünkü bu durumu benim annemde çok yaşadı. İstediği gibi giyinmesine izin vermiyordu babam hep elalem nasıl isterse annemi öyle giydirmek istiyordu. Bunun dışında bir çok kavgalarıda oldu ama annemin çektiklerini çekicekmişim gibi geliyor. 6 senemi verdim. Emeklerim var. Gençliğim gitti. Benim özel alanıma girmesi bana çok saygısızlık gibi geldi. Ben onunla iki hayatı birleştiriyorum kendimi ona satmıyorum sonuçta. Onun annesinin karnındada doğmadım onun annesinin kendisinin istediği gibide giyinemem. Ya valla kötü kapalılardanım desem valla değilim bol ama şık giyiniyorum sadece. Herşey bir yana bana bunları kabul etmiyorsan sen bilirsin o zaman nasibim değilmişsin sen dedi. Ben daha napiyim yaa herşeyi yaptım en azından bırak bi giyimim kalsın. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında kusura bakmayın ama canım yanmasa yazmazdım
Katılıyorum, bende zorla kapanmıstım aradan kac yıl gectı sevmek yerıne sogudum dahadaÇarşaflı biri olarak evlenmeyin diyorum. Allah rizası için yapmadıktan sonra hiçbir anlamı kalmayacak üstelik mutsuz olacaksınız. Geçmiş 6 sene için tüm ömrünüzü mahvetmeyeceksiniz değil mi? Anladığım kadarıyla sırf elalem ne der diye sizin kapanmanızı istemiş. Kendisi de dindar olsaydı size en fazla tesettürü sevdirmeyi çalışırdı, asla zorlamazdı. Sizi ve ahiretinizi değil, kendi çevresini düşünüyor sadece.
Üzüldüm adınıza, hala kapalı mısınız? Ben de tam tersine kapanabilmek için mücadele etmek zorunda kaldım, sizi bir nebze anlayabiliyorum.Katılıyorum, bende zorla kapanmıstım aradan kac yıl gectı sevmek yerıne sogudum dahada
Neden yok?Adam şekile girmiş,sohbetli düğün isteyebilir.Bunu isteyip kabul eden kadınlar yok mu hiç?Evlenmeden önce açık oynamış,evlendikten sonra sürpriz yapmamış ki.Bu istekleri doğrudur yada yanlıştır,herkesin tercihiHelal olsun diyecek pek birsey yok. Ailenin önüne getirmeden önce gereken sekile sokmasi lazim. Sohbetli dügünü felan mecbur kabul edecek . Bunun önceleri bunlar
Neden yok?Adam şekile girmiş,sohbetli düğün isteyebilir.Bunu isteyip kabul eden kadınlar yok mu hiç?Evlenmeden önce açık oynamış,evlendikten sonra sürpriz yapmamış ki.Bu istekleri doğrudur yada yanlıştır,herkesin tercihi
Ne kadar sacma ve toxic bir iliskiniz varmis. Iliskide en cok seven ve kaybetmekten korkan kaybediyor mantigi. Adam sizi terbiye ediyormus, neden boyle biriyle beraber olmak istersinki hic anlmam? Eger kendin olamayacaksan mutlulukmu olur? Adam her istedigini yapsin sizde köle gibi onun buyurdugunu yapin oohh ne ala memleket. Bence bu beyi hemen engellemelisin.Hanımlar 24 yaşındayım. 2018de biriyle tanıştım. Bi avm’de yarışma sunucusuydum. Tanıştığımızda açıktım. 2019 da erkek arkadaşımın tesettür için kapan kapalı seviyorum kapalı güzelsin baskılarına dayanamadım kapandım. Sonradan tesettürü sevdim ama o kadar çok değil Allah rızası için dişimi sıkıyorum çünkü ben küçükken ailemin zorlamasıylada kapanmıştım liseye geçince açılmıştım. Neyse 6 yıl geldi geçti. Şuan sosyal medyada içerik üreticisiyim. Kapalıyım, makyaj yapıyorum pantolon giyiyorum ama üzerine diz kapağımın biraz üzerinde tunik giyiyorum. Neyse kısa kesiyim erkek arkadaşım evlenmek istiyor ama önüme şartlar koydu. Evlendikten sonra
Yoksa herkes yoluna baksın dedi. Ben baştan söylüyorum dedi. Bende yalvardım. Ailenin akrabalarının yanında etek giysem ama akşam seninle başbaşa kafeye gittiğimizde falan pantolon giysem olur mu dedim onada yok diyor. Hayır ailesi akrabaları çok fazla dindarlar ama ben onların evlatları değilim ki onların yanında onların istediği gibi giyinirim ama tamamen hayatım boyuncada başkasının istediği gibi giyinmek istemiyorum.
Çok zor durumdayım. Dünden beri ağlıyorum. Çünkü bu durumu benim annemde çok yaşadı. İstediği gibi giyinmesine izin vermiyordu babam hep elalem nasıl isterse annemi öyle giydirmek istiyordu. Bunun dışında bir çok kavgalarıda oldu ama annemin çektiklerini çekicekmişim gibi geliyor. 6 senemi verdim. Emeklerim var. Gençliğim gitti. Benim özel alanıma girmesi bana çok saygısızlık gibi geldi. Ben onunla iki hayatı birleştiriyorum kendimi ona satmıyorum sonuçta. Onun annesinin karnındada doğmadım onun annesinin kendisinin istediği gibide giyinemem. Ya valla kötü kapalılardanım desem valla değilim bol ama şık giyiniyorum sadece. Herşey bir yana bana bunları kabul etmiyorsan sen bilirsin o zaman nasibim değilmişsin sen dedi. Ben daha napiyim yaa herşeyi yaptım en azından bırak bi giyimim kalsın. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında kusura bakmayın ama canım yanmasa yazmazdım
Konu sahibi yazmış o sıfatı, ben değilki.Kötü kapalı nedir tam olarak? İyi insan, kötü insan kavramlarını anlıyorum. İyi anne, iyi baba, iyi eş, iyi arkadaş, iyi çalışan... Ama kötü kapalı doğru bir ifade mi? Ben dinsiz, imansız bir insanım. Ama inançlıyken de özellikle kadınların dini bir simge, şablon haline getirilmesine tamamen karşıydım. Hoş, ahlak, namus ve din dendi mi bunun örneği mutlaka kadın olmalıdır bizim gibi toplumlarda. Kendim çok sade basic giyinen bir kadınım. Ama açık ya da kapalı, şıkır şıkır giyinen tüm kadınlara bayılırım. Çok da takdir ederim kendileriyle ilgilenmelerini. Herkesin inancı kendine, giyimi kendine. Hesap verecekse de Allaha verecek. Bizlerin yargılamaya, etiketlemeye ne hakkı var?
Kızım deli misin kaç kurtul.Hanımlar 24 yaşındayım. 2018de biriyle tanıştım. Bi avm’de yarışma sunucusuydum. Tanıştığımızda açıktım. 2019 da erkek arkadaşımın tesettür için kapan kapalı seviyorum kapalı güzelsin baskılarına dayanamadım kapandım. Sonradan tesettürü sevdim ama o kadar çok değil Allah rızası için dişimi sıkıyorum çünkü ben küçükken ailemin zorlamasıylada kapanmıştım liseye geçince açılmıştım. Neyse 6 yıl geldi geçti. Şuan sosyal medyada içerik üreticisiyim. Kapalıyım, makyaj yapıyorum pantolon giyiyorum ama üzerine diz kapağımın biraz üzerinde tunik giyiyorum. Neyse kısa kesiyim erkek arkadaşım evlenmek istiyor ama önüme şartlar koydu. Evlendikten sonra
Ne derse yapmış işte adamı kaçırmamak için, gak dese su guk dese et. Emek bu.Amma ölmüşsünüz illa bu adam diye.
Karsinizdaki nasip degilmis diyip kestirip atabiliyor da siz niye emeklerim diyip duruyorsunuz. Şu emeklerim olayini da anlamadim gitti bizim de sevgilimiz oldu ne emegi veriliyor bu kadar benim bilmedigim anlamadim yani? Merak ediyorum ne.
Sanki 10 cocukla ortada kalmis gibi yalvariyors
Ne derse yapmış işte adamı kaçırmamak için, gak dese su guk dese et. Emek bu.
Bi tane dini grup vardı Facebookta yıllar önce, kadınların pardesüsündeki kuşağa kadar laf edince koptum, sen bi yerlerini pestile çeviren kotları giyerken iyi, git giy şalvarını cübbeni sonra dil uzat demiştim de, hölölölö gibi bi şeyler dediydiAy ayrılın gitsin sapik yaa. Rimel birazcik demis bir de gerizekalı. O da cübbe giysin dolassin madem sarık taksin siz de onu şart koşun deli mi ne. Kendi bedeniniz uzerinde kendinizden baska kimsenin soz hakkı yoktur. Sahsi fikrim.kacarak uzaklaşın. Kapali ayakkabi nedir ses cikarmayan bu nasıl sapiklik yoldan geçen boule ayakkabi giyene kendisi bakiyor ve hatta farkli şeyler düsunüyor demekki. Bu size perde açtırmaz carşafa da girdirir