Sen evlenerek sadece kendini yakmayacaksın ki. İleride doğacak kızını da yakacaksın. Onu da bu muameleye mahkum edeceksin. Açık ya da onların gözünde iyi görünmeyen biriyle arkadaşlık kuramayacaksın. İstediğin insanlarla komşuluk yapamayacaksın. Akrabalarını, kuzenlerini istediğin gibi evinde ağırlayamayacaksın. Belki kendi kardeşlerini bile. İstediğin bir kitabı bile kapağı uygun değilse okuyamayacaksın. Dinlediğin şarkıya bile karışacak. Sen bundan sonra SEN olamayacaksın. Daima o yobazın istediği doğrultuda ve izin verdiği ölçüde hareket edebileceksin. Ne için peki? 6 yılın boşa gitmesin diye. Bak dikkatini çekiyorum ""ben bu adamla mutluyum" diye değil. Değmez güzel kardeşim. 24 yaş daha gençliğin başı. Önünde ne güzel bir bir geleceğin var. Bak kapanmayla başlamış, sonra ayakkabıyla devam etmiş, makyajını da kısıtlayacak. Bunlarla bitmeyecek ki. Senin üzerinde aklına gelen her yaptırımı deneyecek. Yapmadığında "sen çok değiştin, sana çok yüz verdim" olacak. Sen onun hamuru değilsin. İstediği şekle bürünemezsin. İstediği gibi senden parçalar koparmasına izin veremezsin. Sen aklı başında, kabiliyetleri olan pırıl pırıl genç bir kadınsın. Kendi aklınla, zevkinle, özgürce yaşamak senin hakkın değil mi? Sen kendine neleri reva görüyorsun? Yapma lütfen.