EVLENMEYİ KABUL EDEYİM Mİ ETMİYEYİM Mİ ?

Hanımlar 24 yaşındayım. 2018de biriyle tanıştım. Bi avm’de yarışma sunucusuydum. Tanıştığımızda açıktım. 2019 da erkek arkadaşımın tesettür için kapan kapalı seviyorum kapalı güzelsin baskılarına dayanamadım kapandım. Sonradan tesettürü sevdim ama o kadar çok değil Allah rızası için dişimi sıkıyorum çünkü ben küçükken ailemin zorlamasıylada kapanmıştım liseye geçince açılmıştım. Neyse 6 yıl geldi geçti. Şuan sosyal medyada içerik üreticisiyim. Kapalıyım, makyaj yapıyorum pantolon giyiyorum ama üzerine diz kapağımın biraz üzerinde tunik giyiyorum. Neyse kısa kesiyim erkek arkadaşım evlenmek istiyor ama önüme şartlar koydu. Evlendikten sonra
1. Hiçbir şekilde pantolon giymeyeceksin.
2. Makyaj yapmayacaksın far sürmeyeceksin rimel biraz dedi
3. Babet gibi açık ayakkabılar giymeyeceksin
4. Tak tuk ses çıkaran ayakkabı giymiceksin
Yoksa herkes yoluna baksın dedi. Ben baştan söylüyorum dedi. Bende yalvardım. Ailenin akrabalarının yanında etek giysem ama akşam seninle başbaşa kafeye gittiğimizde falan pantolon giysem olur mu dedim onada yok diyor. Hayır ailesi akrabaları çok fazla dindarlar ama ben onların evlatları değilim ki onların yanında onların istediği gibi giyinirim ama tamamen hayatım boyuncada başkasının istediği gibi giyinmek istemiyorum.
Çok zor durumdayım. Dünden beri ağlıyorum. Çünkü bu durumu benim annemde çok yaşadı. İstediği gibi giyinmesine izin vermiyordu babam hep elalem nasıl isterse annemi öyle giydirmek istiyordu. Bunun dışında bir çok kavgalarıda oldu ama annemin çektiklerini çekicekmişim gibi geliyor. 6 senemi verdim. Emeklerim var. Gençliğim gitti. Benim özel alanıma girmesi bana çok saygısızlık gibi geldi. Ben onunla iki hayatı birleştiriyorum kendimi ona satmıyorum sonuçta. Onun annesinin karnındada doğmadım onun annesinin kendisinin istediği gibide giyinemem. Ya valla kötü kapalılardanım desem valla değilim bol ama şık giyiniyorum sadece. Herşey bir yana bana bunları kabul etmiyorsan sen bilirsin o zaman nasibim değilmişsin sen dedi. Ben daha napiyim yaa herşeyi yaptım en azından bırak bi giyimim kalsın. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında kusura bakmayın ama canım yanmasa yazmazdım
Asla evlenme...

Bence de nasip değilmiş bu adam.O yüzden siz de önünüze bakıp sizi yok saymak yerine olduğu gibi tanıyıp kararlarınıza saygı duyacak biriyle birlikte olabilirsiniz.

Benzer taleplerle karşılaşmış ve tıpkı senin gibi emeklerime yazık diyerek zorla devam ettirmiş ve daha sonra da boşanmış bir kadın olarak diyorum ki KAÇ. Çarşafa da girsen asla ona yetmeyecek ne yaparsan batacak başından erkek sinek geçse sana hayırdır diyecek seni manyak paranoyak edecek. Şimdi belki emeğini çöpe atacaksın ama yarın baba evine çocugunla döneceksin. Hangisi daha iyi? Geriye senden hiçbirşey kalmayana dek talepler devam edecek ruhun benliğin un ufak olacak. 20li yaşlarımın başlarını gördüm sende. Yapma kendine bunu. Seni küstah bir şekilde nasip değilmiş-olursa olur olmazsa kısmet diyerek manipüle ediyor+ bu cümleler ile kalbini kırıp yetmiyormuş gibi seni değersizleştiriyor ve azımsıyor. Bu cümleleri bende duydum ve nasıl acıttığını çok iyi bilirim.

Son düzenleme:
Taktuk ses çıkaran ayakkabıyı erotik mi buluyor da yasaklıyor acaba.

Bilinçaltını okuyabilenler için iğrenç düşüncelerde bir adam.

Etek pantolon açık giyinmek kısmlarını bu zihniyette bir adamın bakış açısından anlayabildim. Ama topuklu ayakkabı kısmı nedense midemi bulandırdı.

Bir kadının ayak sesinden de mi rahatsız oluyorlar? O kadar mı yok olsun yani bu kadın? Ya da öyle bir kadın geçtiğinde farklı bir gözle bakıp tahrik mi oluyor?

Siz evde kurallara uygun yaşarken milletşn böyle giyinen kadınlarını izleyeceğine eminim böyle tiplerin

Zaten başından beri karisiyormus. Neden 6 sene bekledin.
Bana böyle şart koşan biri ,net beni sevmiyordur.

Karışılmak en nefret ettiğim şey.

Sizinki kapalılık değil makyajla far, rujla kapalılık olmaz zıt fikirler siz süslüman olayım görünüşte kapalı olurum kafasındasınız
Yok böyle bir dünya
Ya kendi istediğiniz gibi açık giyinin ya tesettürü tam yapın.Zaten içinizden gelmiyor ondan zor geliyor.
İçinizden gelmeyen bir hayatı da yaşamayın

Sen evlenerek sadece kendini yakmayacaksın ki. İleride doğacak kızını da yakacaksın. Onu da bu muameleye mahkum edeceksin. Açık ya da onların gözünde iyi görünmeyen biriyle arkadaşlık kuramayacaksın. İstediğin insanlarla komşuluk yapamayacaksın. Akrabalarını, kuzenlerini istediğin gibi evinde ağırlayamayacaksın. Belki kendi kardeşlerini bile. İstediğin bir kitabı bile kapağı uygun değilse okuyamayacaksın. Dinlediğin şarkıya bile karışacak. Sen bundan sonra SEN olamayacaksın. Daima o yobazın istediği doğrultuda ve izin verdiği ölçüde hareket edebileceksin. Ne için peki? 6 yılın boşa gitmesin diye. Bak dikkatini çekiyorum ""ben bu adamla mutluyum" diye değil. Değmez güzel kardeşim. 24 yaş daha gençliğin başı. Önünde ne güzel bir bir geleceğin var. Bak kapanmayla başlamış, sonra ayakkabıyla devam etmiş, makyajını da kısıtlayacak. Bunlarla bitmeyecek ki. Senin üzerinde aklına gelen her yaptırımı deneyecek. Yapmadığında "sen çok değiştin, sana çok yüz verdim" olacak. Sen onun hamuru değilsin. İstediği şekle bürünemezsin. İstediği gibi senden parçalar koparmasına izin veremezsin. Sen aklı başında, kabiliyetleri olan pırıl pırıl genç bir kadınsın. Kendi aklınla, zevkinle, özgürce yaşamak senin hakkın değil mi? Sen kendine neleri reva görüyorsun? Yapma lütfen.

Sizinki kapalılık değil makyajla far, rujla kapalılık olmaz zıt fikirler siz süslüman olayım görünüşte kapalı olurum kafasındasınız
Yok böyle bir dünya
Ya kendi istediğiniz gibi açık giyinin ya tesettürü tam yapın.Zaten içinizden gelmiyor ondan zor geliyor.
İçinizden gelmeyen bir hayatı da yaşamayın
P perili_kosk Hah işte evlenirsen o aileden pek çok kadın da aynen bu şekilde konuşacak seninle. Kendisi de bitmeyecek yani. Sen izin verdiğin için diğer herkes de cesaret alıp aynen böyle karışacak. Gerçekten istiyor musun?

Bu adamla yapamazsın sen evlenince onu yapma bunu yapma baskı başlar bırak gitsin şartlamı evleniyor 6 yıldır bu sorunu bilmiyormuydun yeni söylememiştir adam sana adamın yapısı belli sonuçta

Hala daha ne yapsam diye düşünüyorsunuz ya pes, kendinize hiç saygınız yok mu? Ailenize yazık binbir emekle çocuk yetiştirmişler bir dağ ayısı ne derse kendi aklı yok gibi yapıyor. Yarın bir gün o adam size gelse aileni sil dese siz onları da silersiniz.

Hiç yalvarmayın ağlamayın. Adam baştan söylemiş işte, siz ısrarcı olmuşsunuz. Örtünmüşsünüz.
Şimdi adam tekrar söylüyor, olmazsa yollar ayrılsın diyor ve siz hala ısrarcısınız.
Eş adayınızın düşünceleri bir yana en azından ne istediğini söylemesini takdir ettim. Nikahtan sonra değişeceğine baştan söylüyor. Siz de ona göre adım atın.
Ha, istediği şeyleri Allah için istese, ana babasının egosu için değil de, size böyle yaklaşmak yerine doğru yaklaşsa ve saçmalamasa durum daha güzel olurdu tabii.
Hatta size saygısı ve sevgisi de olduğunu düşündürmüyor bu tavırları.
Varın gerisini siz düşünün.
Hayır babet niye giyemiyorsunuz onu da anlamadım da neyse. Kayda değer bir dini bilgisi yok besbelli.

tasmam hangi renk olsun diye sorsaydınız
şöyle adamlar bi bana denk gelse feleklerini şaşırtırım. iyi yine 6 sene dayanmışsınız. benimde 9 yılım gitti. ne var. gelip geçiyor her şey. önümdeki diğer yılları niye heba edeyim bu adam için diye düşünmen lazım. seni iyi manipüle etmiş. izin verme daha fazla çeksin gitsin yoluna

Adam 6 yıl önce "kapan" demiş örtünmüşsünüz.
Şimdi de "şöyle kapan" diyor.
Tabii ki bunu da yapacağınızı düşünüyor.
Daha ilerisi de olur. İlle kılık kıyafet değil de, herhangi bir konuda herhangi bir kısıtlama...
Çünkü yapacağınızı bilir.
Siz vermişsiniz eline o kozu.

Bir erkek eşinin örtülü olmasını isteyebilir. Ve tam tersini de isteyebilir.
O zaman ona göre birini seçmeli.
Haydi aşık olsun, seçemesin. O zaman teklif edebilir ama karşıdaki insanın her türlü cevabına razı olmalıdır.
Ayrıca sizden bunları isteyen insanın 5 vakit namazlı olmasını, her türlü ibadetini yapıyor olmasını beklerim.Evet herkes nefsini yenebildiği ölçüde yaşıyor dinini, fakat birşeyler beklemek de abes olmaz.
Kendisi de yaşıyor mu inandığı gibi?
Hepsi boş aslında.
İnanç sadece Allahı razı etmek amaçlı. Elin oğlunu değil.
6 yılı düşünmek yerine yaşanmamış sayısız yılı düşünün.
Tesettürlü biri olarak yazıyorum.
"Kötü kapalılardan" da değilim, feraceli full tesettürlü bir kadınım. Kendi isteğimdir.

Salak herif!
Madem tam tesettürlü seviyorsun toplumda her çeşit mevcut. Kendine en başından öyle giyineni bul.
Kendini sevdir, bağla sonra baskı kur istemezsen nasibim değilmişsin ayağı çek.
Böylesi tilkilerden korkulur, kaç diyeceğim ama korkarım ki dinlemeyeceksin. Pantolonu seçtin sen diyecek. Sen de pantolonsuz yaşarım sensiz yapamam deyip evleneceksin maalesef..

Hanımlar 24 yaşındayım. 2018de biriyle tanıştım. Bi avm’de yarışma sunucusuydum. Tanıştığımızda açıktım. 2019 da erkek arkadaşımın tesettür için kapan kapalı seviyorum kapalı güzelsin baskılarına dayanamadım kapandım. Sonradan tesettürü sevdim ama o kadar çok değil Allah rızası için dişimi sıkıyorum çünkü ben küçükken ailemin zorlamasıylada kapanmıştım liseye geçince açılmıştım. Neyse 6 yıl geldi geçti. Şuan sosyal medyada içerik üreticisiyim. Kapalıyım, makyaj yapıyorum pantolon giyiyorum ama üzerine diz kapağımın biraz üzerinde tunik giyiyorum. Neyse kısa kesiyim erkek arkadaşım evlenmek istiyor ama önüme şartlar koydu. Evlendikten sonra
1. Hiçbir şekilde pantolon giymeyeceksin.
2. Makyaj yapmayacaksın far sürmeyeceksin rimel biraz dedi
3. Babet gibi açık ayakkabılar giymeyeceksin
4. Tak tuk ses çıkaran ayakkabı giymiceksin
Yoksa herkes yoluna baksın dedi. Ben baştan söylüyorum dedi. Bende yalvardım. Ailenin akrabalarının yanında etek giysem ama akşam seninle başbaşa kafeye gittiğimizde falan pantolon giysem olur mu dedim onada yok diyor. Hayır ailesi akrabaları çok fazla dindarlar ama ben onların evlatları değilim ki onların yanında onların istediği gibi giyinirim ama tamamen hayatım boyuncada başkasının istediği gibi giyinmek istemiyorum.
Çok zor durumdayım. Dünden beri ağlıyorum. Çünkü bu durumu benim annemde çok yaşadı. İstediği gibi giyinmesine izin vermiyordu babam hep elalem nasıl isterse annemi öyle giydirmek istiyordu. Bunun dışında bir çok kavgalarıda oldu ama annemin çektiklerini çekicekmişim gibi geliyor. 6 senemi verdim. Emeklerim var. Gençliğim gitti. Benim özel alanıma girmesi bana çok saygısızlık gibi geldi. Ben onunla iki hayatı birleştiriyorum kendimi ona satmıyorum sonuçta. Onun annesinin karnındada doğmadım onun annesinin kendisinin istediği gibide giyinemem. Ya valla kötü kapalılardanım desem valla değilim bol ama şık giyiniyorum sadece. Herşey bir yana bana bunları kabul etmiyorsan sen bilirsin o zaman nasibim değilmişsin sen dedi. Ben daha napiyim yaa herşeyi yaptım en azından bırak bi giyimim kalsın. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında kusura bakmayın ama canım yanmasa yazmazdım
Baştan kaybetmişsin kendini başka da söyleyecek sözüm yok

En ayar olduğum şey, bir insanı değiştirmeye çalışmaktır.
Bunu size kabul ettirebilirse, işler daha da ileri gider, istekler bitmez.
İlişkilerde saygı aşırı önemli ve eğer yoksa sevgiyi de yok sayabilirsiniz.
Sevgilinizin size saygısı yok direkt.

Aradaki duyguları falan es geçip, bitirin derim.

İlk başta kapan dediğinde ayrılmalıydınız. Bu soruyu çok geç sormuşsunuz.6 yılda tanıyamadınız mı nasıl kısıtlayıcı olduğunu.
Bana kalırsa bırakın.İçinizde de kapanmak yoksa açılın.Kimsenin zoruyla kapanılmaz.Siz bu kadar şeyi kabul edip 6 yıl geçirdiyseniz evlenirsiz.

X