Evlenmeye hazırlanıyorum ama kendimi çok yetersiz hissediyorum.

Herkes hayatının parlak kısmını yansıtır ki bu kısım insan ömründe gerçekten bir noktadan ibaret. Kendinizi gerçekleştirmek için başkalarını yeterliliklerine ihtiyacınız yok ki. Sahip olduğunuz mesleğe, ailenize ve yeni kuracağınız yuvaya odaklanmak için önce kendinize odaklanmalısınız. Bırakın herkes kendi küçük dünyasında yaşasın. Siz, muhtemelen siz olduğunuz için evleneceğiniz adama yeterli gelmişsiniz ki böyle bir adım atmışsınız ancak bu yetersizlik kaygısını bir kez hissettirirseniz partnerinize o zaman geçmiş olsun. Dibine kadar yaşatırlar bu duyguyu.

Dışarıdan çok özgüvenli göründüğümü söylüyorlar bu yönümü saklıyorum kendimi korumak için insanlar sosyal ilişkilerde özellikle bu konularda çok acimasizlar maalesef

Benim ablam evlenmeden önce eline toz bezi bile almadı şimdi de kendi evinde döktürüyor vallahi merak etme

Yemeği falam dert etmeyin yeri gelir beraber yapar öğrenirsiziniz. Nişanlınız da sizi seviyorsa dünyanın en güzel kadını sizsiniz onun için. O yüzden merak ermeyin ve bunları kendinize dert etmeyin.

Güzel olmanız veya olmamaniz ne fark edecek ki evlenme kararı alındığına göre nişanlın seni beğenmiş sevmiş demek ki
Yemek meselesini hiç takma bir sürü video tarif var
Huzurlu olduktan sonra hiçbirinin önemi yok için ferah olsun

Kendinizi kimseyle kıyaslamayın.siz farklı bir bireysiniz.kardesler bile birbirine huy olarak benzemiyor.guzel günlere odaklanın.

Geçmişte yaşadığınız şeyler sizdeki özgüveni, öz sevgiyi alıp götürmüş. Babanız yüzünden, geçmişteki yaşantınız yüzünden kendinizi yetersiz hissediyorsunuz. Ama siz yetersiz değilsiniz. Sadece hayat size doğuştan iyi koşullar ve iyi bir baba sunmamış o kadar. Babanız memnuniyetsiz, şükürsüz biriymiş ama nişanlınız veya başkaları öyle değil. Siz yeterli olmasaydınız o şartlarda okuyup öğretmen olamazdınız mesela veya nişanlınız evlenmek gibi büyük bir karar için sizi seçmezdi. Bir şeyler başarabilmişsiniz, birileri sizi beğenmiş, sevmiş demek ki. İnsanın doktoru yine kendisidir. Beyninden o kötü düşünceler geçtiği zaman hemen başardığınız şeyler gelsin aklınıza, silkelenip kendinize gelin.
Ayrıca güzel olmasanız nişanlın seni sevmez, evlenmezdi. Demek ki onun için yeterince güzelsin. Yemek yapmak, temizlik yapmak, hamarat olmak... Bunların ne önemi var? Hayat müşterek. Erkek çalışıyorsa sizde çalışıyorsunuz. Dolayısıyla dışarıda nasıl ikinizde çalışıyorsanız evde de ikiniz çalışacaksınız, beraber yapacaksınız. Siz yemek yapıyorsanız o temizlik yapacak, yardım edecek. Yemeği beğenmedi mi? Kalkacak kendisi yapacak o zaman bu kadar basit. İnan kimse hamaratlık misyonu üzerine birden yüklenip evlenmiyor. Yahu bizim iş yerinde bir arkadaş var evde yemek yapmıyor Kocası yaparsa yiyorlar yapmıyorsa ya dışarıdan söylüyorlarmış ya da kahvaltı yapıp geçiyorlarmış :) Ama hala birbirlerini seviyorlar, birbirlerini idare ediyorlar, birbirlerini yeterli görüyorlar. Düşüncelerinizi değiştirirseniz kendi potansiyelinizi de görürsünüz.

11 senedir evliyim 11 çeşit yemek bilmem :)
hamarat olman gerekmiyor. herkese göre güzel olman da gerekmiyor eş adayın beğenmiş işte.

hamaratlıktan kastınız yemek yapmak ev temizlemekse evlendiğimde ikisinden de zerre anlamıyordum. annem çok titiz bir kadın, bu yüzden yerleri silsem bile arkamdan bir daha silerdi, mutfağa girmeme de çok müsaade etmezdi. evleneli 4 yıl oldu. evlendikten sonra her şeyi tarif sayfalarından öğrendim, he hala çok mükemmel bir şekilde düzenli yemek yapıyor muyum.. hayır. eğer nişanlınız hödük biri değilse birlikte öğrenebilirsiniz, yaptıklarınızı da afiyetle yer merak etmeyin. iş karşıdaki insanda bitiyor biraz. bazı aileler insanı özgüvensizleştiriyor ama kendi evinize çıkmanız, kendi işinizi görmeniz bile özgüveninize katkıda bulunacaktır eminim.

Gayet güzel ve yeterlisiniz.
Evlilik için endiselenmeyin.Zaten içine girdiğinizde herşey zamanla oturuyor.
Siz eşinizle aranizdakinden emin olun.
Bu yerde izlemistim.
Adam diyor ki "akşama kadar temizlik yemek iş güç uğraşıp yoruluyorlar.eve geldiğimizde bize bitkin ve kızgın davranıyorlar.tatli dil güler yüz istiyoruz" diyordu.
Yemek temizlik hepsi olur.Siz muhabbetinizi kaybetmeyin yeter.

Evlilik guzel olmak ya da hamarat olmakla yurumuyor. Yetersiz oldugunuz bir durum yok bosuna kendinize stres yapmayin.

Ne yemek yaparım ne temizlik, ne de aileye düşjünümdür ama eşimle aşkımız evliliğimiz dillere destan… ne hamaratlar güzeller mutsuz evlilik yaşıyor. Bu evlilikte yeterli olmak ile ilgili değil, eşin iyi bir insansa, sen de cilveyi sevgiyi iyi yansıtırsan gerisi boş. Tabi çevreni eşini bilemiyorum, ben evlenirken söyledim açık açık. Böyle de kabul edildim mutluyum

Paranoyak yapıyorsunuz.

Güzel olanların hiç biri mutlu deil. Dünyayı çirkinler yönetiyor. Dünya çirkınlere güzel. Ayrıca allahın yarattıgı her şey öle güzel ki

Artık hamaratlık geçer akçe değil ki. Internette herşeyin tarifi, temizlik tüyoları var. Herşeyi makineler yapıyor zaten. Bulaşıkları, çamaşırları makineler yıkıyor, günlük robotlar süpürüyor, halı yıkamacılar geliyor yıkayıp kurutup getiriyor. Haftalık aylık yıllık temizliği de siz yapamazsanız yardımcı tutarsınız. Emin olun içine girince o kadar da zor değilmiş diyeceksiniz. Eşiniz de yardım ederse 10 numara 5 yıldız.

Hayırlı olsun Allah mesut etsin.

Öncelikle kendinize güvenin, kendinizi sevin lütfen. Hamaratlık nedir? Şuan internette yüzlerce yemek, temizlik ile ilgili bilgi var. Öğretmenmişsiniz yemek mi yapamayacaksınız kendinize haksızlık etmeyin

Bu yetersizlik hissi evlilikle ilgili değil de kendi düşüncelerinizle ilgili gibi belki psikologa gidip destek alabilirsiniz. Gidemiyorsanız da tavsiyem aynada kendinize bakın, kendinizi inceleyin ne kadar güzel olduğunuzu düşünün ve söyleyin hangimiz mükemmeliz, kusursuzuz?? Bu sosyal medya güzellik algılarımızı da bozdu. Eminim pırıl pırıl, güzel bir hanımsınız

Huzurlu mutlu devam eden evliliklerin temelinde güzellik ve hamaratlık yok, bundan emin olun. Endişeli, kaygılı olmanız normal. Ben evlendigim de 8 ay yemeklerim çok kötü oldu ; fazla yağlı, yağsız, tuzlu/tuzsuz. Acılı... Sonra düzeldi her şey zamanla. Ben bir çeşit yemek yaptım eşim yanına başka bir şey yaptı oturduk yedik.o zaman fiyatlar böyle değildi tabi yapmadigimiz zamanlarda sık sık da dışarda yemek yerdik.

Güzellik mevzusuna gelince herkes mevzuyu yanlış anlıyor. Etinin kemiğinin üzerinde nasıl durduğundan kime ne ama eş adayın seni zaten güzel bulmuş. Melesele sevmek. Sevdin mi güzelleşiyor zaten. Mesela benim eşim selvi boylu değil ama ben boyunu posunu severim. En çok gülüşünü severim.

Güzel çirkin hamarat beceriksiz ,kime göre neye göre. Kendinizi aşağılamayi bırakın derim.

Çok tatlısınız hepinize çok teşekkür ederim
Annem yetersiz hissettirmedi hiç bir arkadaşımız sormuş.
Şu an yalnız yaşıyorum zaten yemek yapıyorum temizlik yapıyorum bilmiyor değilim.Sadece yaptığım şeyler nasıl anlatsam bana güzel ve yeterli gelmiyor.
Tamamen benim kendime bakisimla ilgili siz yazdıkça daha da emin oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…