- 18 Ocak 2021
- 8
- 5
- 30
-
- Konu Sahibi Asi ve Mavi
Kimse dünya güzeli değil kimse yemek yapmasını bilerek evlenmiyor merak etmeMerhabalar sevgili hanımlar uzun zamandır takip ediyorum kadınlar kulübünü ilk defa konu açıyorum.
Evlenmeye hazırlanıyorum Haziran ayında nikahımız olacak inşallah nişanlımı da çok seviyorum ikimiz de öğretmeniz.
Buraya kadar bir sorun yok ama ben kendimi çok yetersiz hissediyorum.
Bu his hep vardı hiç cevremdekiler gibi olamadım herseyim farklı herseyim ya da bana öyle geliyordu bilmiyorum.
Şimdi ise evlilikte yetersiz olurum diye korkuyorum cevremdekiler gibi hamarat değilim çok güzel de değilim.
Korkuyorum işte bilmiyorum.
Ne yapabilirim nasıl asabilirim bu sıkıntılarımı?
Güzel öneri ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
ben kendimi çok yetersiz hissediyorum.
Bu his hep vardı hiç cevremdekiler gibi olamadım herseyim farklı herseyim ya da bana öyle geliyordu
Bunları biraz açabilirmisiniz?Farklılık derken neyi kastediyorsunuz?Ben evlenirken yemek yapmayı bilmiyordum.Hala da pek bilmem.Bu beni yetersiz mi yapıyor?Hiç düşünmedim.Bazı şeyler zamanla öğrenilir.Şimdi ise evlilikte yetersiz olurum diye korkuyorum
Kendinize değer verin.Bu nasıl yapılır bilmiyorum ama kendinize verdiğiniz değer kadar,değer görüyorsunuz insanlardan.Annemlerin çevremize göre durumları pek iyi değildi güç bela okul okudum.
Haliyle üstüm başım çok iyi değildi hep muhtaç gibi görüyordu herkes bizi.
Yapışıp kaldı üstüme sanirim bu his
Başlığı görünce önce pembiş gelin sendromu sandım ama bu yazdığınız farklı bir duruma işaret ediyor. Terapi alabilir sorunu kökünden çözebilirseniz iyi olur. Çünkü bu ruh hali ile bugün evliliğe yönelik yetersizlik yaşarsınız, yarın anneliği, bekar kalsanız evlenmeye değer görülmüyorüm demek ki yetersizim diye düşünürsünüz vs. vs.Annemlerin çevremize göre durumları pek iyi değildi güç bela okul okudum.
Haliyle üstüm başım çok iyi değildi hep muhtaç gibi görüyordu herkes bizi.
Yapışıp kaldı üstüme sanirim bu his
Haklısınız ben de düşünüyorum terapiyi ama atandıktan sonra pandemi vs araya girdi fırsat bulamadim.Başlığı görünce önce pembiş gelin sendromu sandım ama bu yazdığınız farklı bir duruma işaret ediyor. Terapi alabilir sorunu kökünden çözebilirseniz iyi olur. Çünkü bu ruh hali ile bugün evliliğe yönelik yetersizlik yaşarsınız, yarın anneliği, bekar kalsanız evlenmeye değer görülmüyorüm demek ki yetersizim diye düşünürsünüz vs. vs.
İşte eşim bana eline sağlık demesse bir daha yapmayacağımı bilir.Babanız öküzmüş.Her insan öyle değil.Bazen eşim yumurta yapar,tavayı yakar.Şikayet etsem,kızsam bir daha yapmaz.O yüzden hevesini kırmam.Güzel olmuş derim.Annem çalıştığı için kardeşlerimle ilgilenmek,yemek yapmak zorunda kaldım işte lise çağında yapılabilecek seyleri.
Babam hicbir seyi beğenmiyordu.
Sürekli laf ediyordu.
Korka korka önüne koyuyordum yaptığım şeyleri bir kere bile eline sağlık demedi bana.Nefret ettim mutfaktan o yüzden.
Siz yazdıkça bunlar geldi aklıma hep
Evlilik hamaratlıktan ibaret değil ki. Bir söz vardı yapan da kadın yaptıran da diye. Dört dönüp pervane olanları da gördük çevremizde. Her biri şimdi bin pişman. Güzellik algısı da kişiden kişiye değişir. Herkes aynaya baktığında kendindeki kusurları detayları daha net görür. Kendi zaaflarımızı biliriz ve bu da kendimiz üzerindeki algımız üzerinde ciddi deformasyonlar yaratabilir. Korkunuza sebep olacak bir laf mı işittiniz? Müstakbel eşiniz ya da ailesi tarafından bir imada mı bulunuldu ki siz kendinizde hissettiğiniz yetersizlik hissini evliliğe endekslediniz?Merhabalar sevgili hanımlar uzun zamandır takip ediyorum kadınlar kulübünü ilk defa konu açıyorum.
Evlenmeye hazırlanıyorum Haziran ayında nikahımız olacak inşallah nişanlımı da çok seviyorum ikimiz de öğretmeniz.
Buraya kadar bir sorun yok ama ben kendimi çok yetersiz hissediyorum.
Bu his hep vardı hiç cevremdekiler gibi olamadım herseyim farklı herseyim ya da bana öyle geliyordu bilmiyorum.
Şimdi ise evlilikte yetersiz olurum diye korkuyorum cevremdekiler gibi hamarat değilim çok güzel de değilim.
Korkuyorum işte bilmiyorum.
Ne yapabilirim nasıl asabilirim bu sıkıntılarımı?
Güzel öneri ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.