- 16 Ocak 2016
- 94
- 16
- 88
- Konu Sahibi wigglewiggle
-
Merhaba canlar. Çevremde bu konuyu anlatacak kimsem olmadığı için size yazmak istedim..
Ben 27 yaşında bir avukatım. Sevgilim de 34 yaşında bir hakim. Bizimkisi ilk görüşte aşk değildi. Başta delicesine platonik aşık olduğum biri vardı çalıştığım kurumda. Sonra onun benim için uygun olmayan biri olduğunu fark edince vazgeçtim. Birden sevgilimi fark ettim. Üst kıdemim olması ve benden hoşlanması çok hoşuma gitmişti. O boşlukta aşırı bir heyecanla ona aşık olduğumu hissettim. İnsanlar görüntü olarak uyumsuz olduğumuzu benim yanında yaşlı kaldığını söylese de pek dinlemedim.
İlişkimiz 2 yıldır devam ediyor. Çok stabil. Sevgilim oldukça olgun, güvenilir, karakterli biri. Şimdiye kadar güven konusunda hiçbir yanlışını görmedim. Ama iş evliliğe gelince.. Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.
Velhasıl kelam ben bunları çok kafama takıyorum. Bunların düşününce onun bana uygun olmadığına karar verdim. Sosyal medyada insanların sevgilisinin fotoğrafını koyup altına döşedikleri yazılar falan.. bunları kıskanmaya başladım. Buluşmalarımızda içimizde heyecan kalmadığını fark ettim. Evlilik olursa sıkıntı olacak gibi geliyor.
Ama ayrılmayı istesem de yapamıyorum. Bakıyorum buraya aşkımdan ölüyorum yazan insanlar aldatılıyor. Benim bu kadar güvenilir, karakterli bir sevgilim varken sizce bu sebeplerden bırakmak mantıklı mı?
Onunla mantık evliliği mi yapmalıyım, yoksa aşık olmanın peşinden mi gitmeliyim?
Aşkım bu kadar çok hangi erko düşünebilecek?Şuan küçük sorunlar gibi duruyor ama ilerde mutsuzluğuna neden olacak şeyler bence. İnsan düşünülmek istiyor, küçük de olsa jest bekliyor. Sevgi görmek istiyor. Ben evlenmemeniz taraftarıyım.
Beyin fonksiyonlarını kullanabilecek erkekler. Ve o yüzden bekarım.Aşkım bu kadar çok hangi erko düşünebilecek?
Falakaya yatırılsın diyesim geldi. Adama regl sancısıni ilk yanan samimiyette sevgilisi bu belki ne dese bilememiştir.Bu adamla evlenirseniz, bunun adı da mantık evliliği olmayacak ki. Mantık bu ilişkinin neresinde ? Adam da muhtemelen aynı nedenlerle sizinle bir ilişkiye başlamış. Sizi kendisine, konumuna uygun görmüş. Sevgi nerede ? Adama "Adetim ağrıdan ölüyorum" yazmışsınız; adam "Geçer, sabret" demiş. Regl döneminde ağrı çeken de var, çekmeyen de. Adam sizin gerçekten acı çektiginizi de düşünmemiş bence, "kız naz yapıyor kendince vb" demiş gibi duruyor.
Bu adamla evlenmenin mantıklı yanını bize de anlatır mısınız ?
Falakaya yatırılsın diyesim geldi. Adama regl sancısıni ilk yanan samimiyette sevgilisi bu belki ne dese bilememiştir.
Ya ben de o tür müyüm bilmiyorum ama kiminin de yersiz naz yaptığı seziliyor beaa. Adam bana düz geldi. Bu kadar düz olunmaz ilişki başında tabi o kesin.Anlattığı profile bakarak, adamın "sanki yeryüzünde bir tek sen adet oluyorsun vb" diyen bir kafa yapısında olduğunu düşünüyorum.
Forumda bile yer yer "bir tek sen mi hamilesin, sen mi doğuruyorsun, sen mi regl oluyorsun vb" yorumları yapılıyor. Cinsiyet ve tür fark etmeksizin, her canlının bünyesinin ve yapısının farklı olduğunu göz ardı eden çok insan var.
İsteyince bir yapıyorlar ki...Beyin fonksiyonlarını kullanabilecek erkekler. Ve o yüzden bekarım.
Ya ben de o tür müyüm bilmiyorum ama kiminin de yersiz naz yaptığı seziliyor beaa. Adam bana düz geldi. Bu kadar düz olunmaz ilişki başında tabi o kesin.
Ama bin yıldır hayatımdaki adama ben aşkım cicim yapamıyorum milletin yanında arkadaşlarımız da olsa adını kullanıyorum. Ben de çok düzüm galiba.
Aynen öyle bunu defalarca yaşadım. Yapmak isteyen her türlü fedakarlığı yapıyor. Ama biz kadınlar onları tek hücreli gibi algılıyoruz. Çünkü öyle olduğuna inanmak istiyoruz.İsteyince bir yapıyorlar ki...
Yok ince düşünemezler, detaylara takılmazlar bilmem ne diye biz bahane buluyoruz. Her şeyi de biliyorlar, yapmak istemedikleri için yapmıyorlar.
Benimki de yumurta ucuna gelince dank eder, kriz anlarında hemen depara kalkar. Ciddi bir tavır görünce, yolun sonu görününce öyle bir çark ediyor ki... Ama tabi kadını seviyorlarsa telafi yoluna gidiyorlar. Sevmiyorsa bir sonraki sevgilisine gösteriyor o ilgiyi, sevgiyi.
Bir insanın beyni varsa, ortalama zekaya sahipse karşısındaki insanın beklentilerini aşağı yukarı anlar. Aşırı taviz verme gibi durumları dışında tutarsak, mutlu etmek adına bir şeyler yapması gerektiğini bilir. Bildiği halde yapmıyorsa buradan da bir mesaj çıkarmak kalır bize.Aynen öyle bunu defalarca yaşadım. Yapmak isteyen her türlü fedakarlığı yapıyor. Ama biz kadınlar onları tek hücreli gibi algılıyoruz. Çünkü öyle olduğuna inanmak istiyoruz.
Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?