• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim, ayrılmalı mıyım?

wigglewiggle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
94
16
88
Merhaba canlar. Çevremde bu konuyu anlatacak kimsem olmadığı için size yazmak istedim..

Ben 27 yaşında bir avukatım. Sevgilim de 34 yaşında bir hakim. Bizimkisi ilk görüşte aşk değildi. Başta delicesine platonik aşık olduğum biri vardı çalıştığım kurumda. Sonra onun benim için uygun olmayan biri olduğunu fark edince vazgeçtim. Birden sevgilimi fark ettim. Üst kıdemim olması ve benden hoşlanması çok hoşuma gitmişti. O boşlukta aşırı bir heyecanla ona aşık olduğumu hissettim. İnsanlar görüntü olarak uyumsuz olduğumuzu benim yanında yaşlı kaldığını söylese de pek dinlemedim.

İlişkimiz 2 yıldır devam ediyor. Çok stabil. Sevgilim oldukça olgun, güvenilir, karakterli biri. Şimdiye kadar güven konusunda hiçbir yanlışını görmedim. Ama iş evliliğe gelince.. Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.

Velhasıl kelam ben bunları çok kafama takıyorum. Bunların düşününce onun bana uygun olmadığına karar verdim. Sosyal medyada insanların sevgilisinin fotoğrafını koyup altına döşedikleri yazılar falan.. bunları kıskanmaya başladım. Buluşmalarımızda içimizde heyecan kalmadığını fark ettim. Evlilik olursa sıkıntı olacak gibi geliyor.

Ama ayrılmayı istesem de yapamıyorum. Bakıyorum buraya aşkımdan ölüyorum yazan insanlar aldatılıyor. Benim bu kadar güvenilir, karakterli bir sevgilim varken sizce bu sebeplerden bırakmak mantıklı mı?

Onunla mantık evliliği mi yapmalıyım, yoksa aşık olmanın peşinden mi gitmeliyim?

Merhaba canlar. Çevremde bu konuyu anlatacak kimsem olmadığı için size yazmak istedim..

Ben 27 yaşında bir avukatım. Sevgilim de 34 yaşında bir hakim. Bizimkisi ilk görüşte aşk değildi. Başta delicesine platonik aşık olduğum biri vardı çalıştığım kurumda. Sonra onun benim için uygun olmayan biri olduğunu fark edince vazgeçtim. Birden sevgilimi fark ettim. Üst kıdemim olması ve benden hoşlanması çok hoşuma gitmişti. O boşlukta aşırı bir heyecanla ona aşık olduğumu hissettim. İnsanlar görüntü olarak uyumsuz olduğumuzu benim yanında yaşlı kaldığını söylese de pek dinlemedim.

İlişkimiz 2 yıldır devam ediyor. Çok stabil. Sevgilim oldukça olgun, güvenilir, karakterli biri. Şimdiye kadar güven konusunda hiçbir yanlışını görmedim. Ama iş evliliğe gelince.. Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.

Velhasıl kelam ben bunları çok kafama takıyorum. Bunların düşününce onun bana uygun olmadığına karar verdim. Sosyal medyada insanların sevgilisinin fotoğrafını koyup altına döşedikleri yazılar falan.. bunları kıskanmaya başladım. Buluşmalarımızda içimizde heyecan kalmadığını fark ettim. Evlilik olursa sıkıntı olacak gibi geliyor.

Ama ayrılmayı istesem de yapamıyorum. Bakıyorum buraya aşkımdan ölüyorum yazan insanlar aldatılıyor. Benim bu kadar güvenilir, karakterli bir sevgilim varken sizce bu sebeplerden bırakmak mantıklı mı?

Onunla mantık evliliği mi yapmalıyım, yoksa aşık olmanın peşinden mi gitmeliyim?

Bu adamla evlenirseniz, bunun adı da mantık evliliği olmayacak ki. Mantık bu ilişkinin neresinde ? Adam da muhtemelen aynı nedenlerle sizinle bir ilişkiye başlamış. Sizi kendisine, konumuna uygun görmüş. Sevgi nerede ? Adama "Adetim ağrıdan ölüyorum" yazmışsınız; adam "Geçer, sabret" demiş. Regl döneminde ağrı çeken de var, çekmeyen de. Adam sizin gerçekten acı çektiginizi de düşünmemiş bence, "kız naz yapıyor kendince vb" demiş gibi duruyor.

Bu adamla evlenmenin mantıklı yanını bize de anlatır mısınız ?

Aklınıza bir kere bu ayrılmalı mıyım fikri düştükten sonra bence bir daha o ilişkiden hayır gelmez. Aldatmayacağının garantisini nasıl veriyorsunuz? Bir kere değer veren bir insan ne kadar odun olursa olsun en azından ilişki başında ufak tefek jestler yapar. Yapmayan gerçekten sevmiyordur. Sevgi en kabasını bile yumuşatır. Kendimizi kandırmayalım.

Ya o sosyal medyadaki aşkları gerçek mi sanıyorsunuz? Çok yakın tanıdığım bir çift. Adam öküzün önde gideni. Ama sosyal medyada aşk böceği gibiler. Gerçek hallerini ben biliyorum, adamın nasıl şidddete başvurduğunu ben biliyorum... Ama sosyal medyada baksan devlerin aşkı... Kız kavga dövüş kendine hediye, çiçek vs aldırır. Sonra durum yapar "hayatımın anlamı iyi ki varsın"
Bunlar sahte hep ya asla inanma.

Eğer karakterli düzgün biriyse bence romantizm çok dert değil.

Ben evlenmezdim.
mantık evliliği derken bu mantık evliliği değil.
ya parası olur,ya çok değer verir el üstünde tutar bir şekilde elle tutulur biseyi olur mantık evliliğinin.
zaten önce aşk derim içine mantık da girerse mis gibi evlilik olur ki onda bile illaki sorunlar çıkıyor.

Bence evlenmeyin.

Bu adamla evlenirseniz, bunun adı da mantık evliliği olmayacak ki. Mantık bu ilişkinin neresinde ? Adam da muhtemelen aynı nedenlerle sizinle bir ilişkiye başlamış. Sizi kendisine, konumuna uygun görmüş. Sevgi nerede ? Adama "Adetim ağrıdan ölüyorum" yazmışsınız; adam "Geçer, sabret" demiş. Regl döneminde ağrı çeken de var, çekmeyen de. Adam sizin gerçekten acı çektiginizi de düşünmemiş bence, "kız naz yapıyor kendince vb" demiş gibi duruyor.

Bu adamla evlenmenin mantıklı yanını bize de anlatır mısınız ?
Falakaya yatırılsın diyesim geldi. Adama regl sancısıni ilk yanan samimiyette sevgilisi bu belki ne dese bilememiştir.

Falakaya yatırılsın diyesim geldi. Adama regl sancısıni ilk yanan samimiyette sevgilisi bu belki ne dese bilememiştir.

Anlattığı profile bakarak, adamın "sanki yeryüzünde bir tek sen adet oluyorsun vb" diyen bir kafa yapısında olduğunu düşünüyorum.

Forumda bile yer yer "bir tek sen mi hamilesin, sen mi doğuruyorsun, sen mi regl oluyorsun vb" yorumları yapılıyor. Cinsiyet ve tür fark etmeksizin, her canlının bünyesinin ve yapısının farklı olduğunu göz ardı eden çok insan var.

Sorun sizin bu kişiyi sevmemeniz aslında. 2 sene vermişsiniz bu ilişkiye. Bunca zaman sevseydiniz severdiniz. Karşı tarafa da yanlış yapıyorsunuz bu şekilde bir ilişkiyi devam ettirerek. Sosyal medyada gördüklerinize de çok anlam yüklemeyin, bu ülkede bir kadın canım kocamla kahve keyfi diye fotoğraf paylaştıktan bir kaç saat sonra kocası tarafından öldürüldü. Mantık da bir yere kadar. Bütün ömrünüzü bu kişiyle geçirmek istiyor musunuz, cevap belli aslında istemiyorsunuz. Aşık olmanın peşinden gidin bence. Evlilik sevmeden çekilecek şey değil

Anlattığı profile bakarak, adamın "sanki yeryüzünde bir tek sen adet oluyorsun vb" diyen bir kafa yapısında olduğunu düşünüyorum.

Forumda bile yer yer "bir tek sen mi hamilesin, sen mi doğuruyorsun, sen mi regl oluyorsun vb" yorumları yapılıyor. Cinsiyet ve tür fark etmeksizin, her canlının bünyesinin ve yapısının farklı olduğunu göz ardı eden çok insan var.
Ya ben de o tür müyüm bilmiyorum ama kiminin de yersiz naz yaptığı seziliyor beaa. Adam bana düz geldi. Bu kadar düz olunmaz ilişki başında tabi o kesin.
Ama bin yıldır hayatımdaki adama ben aşkım cicim yapamıyorum milletin yanında arkadaşlarımız da olsa adını kullanıyorum. Ben de çok düzüm galiba.

Beyin fonksiyonlarını kullanabilecek erkekler. Ve o yüzden bekarım. 😁🧿
İsteyince bir yapıyorlar ki...
Yok ince düşünemezler, detaylara takılmazlar bilmem ne diye biz bahane buluyoruz. Her şeyi de biliyorlar, yapmak istemedikleri için yapmıyorlar.
Benimki de yumurta ucuna gelince dank eder, kriz anlarında hemen depara kalkar. Ciddi bir tavır görünce, yolun sonu görününce öyle bir çark ediyor ki... Ama tabi kadını seviyorlarsa telafi yoluna gidiyorlar. Sevmiyorsa bir sonraki sevgilisine gösteriyor o ilgiyi, sevgiyi.

Ya ben de o tür müyüm bilmiyorum ama kiminin de yersiz naz yaptığı seziliyor beaa. Adam bana düz geldi. Bu kadar düz olunmaz ilişki başında tabi o kesin.
Ama bin yıldır hayatımdaki adama ben aşkım cicim yapamıyorum milletin yanında arkadaşlarımız da olsa adını kullanıyorum. Ben de çok düzüm galiba.

Ortada "yersiz naz" varsa, zaten neredeyse tüm forum tek yürek oluyor merve merve 😂

İsteyince bir yapıyorlar ki...
Yok ince düşünemezler, detaylara takılmazlar bilmem ne diye biz bahane buluyoruz. Her şeyi de biliyorlar, yapmak istemedikleri için yapmıyorlar.
Benimki de yumurta ucuna gelince dank eder, kriz anlarında hemen depara kalkar. Ciddi bir tavır görünce, yolun sonu görününce öyle bir çark ediyor ki... Ama tabi kadını seviyorlarsa telafi yoluna gidiyorlar. Sevmiyorsa bir sonraki sevgilisine gösteriyor o ilgiyi, sevgiyi.
Aynen öyle bunu defalarca yaşadım. Yapmak isteyen her türlü fedakarlığı yapıyor. Ama biz kadınlar onları tek hücreli gibi algılıyoruz. Çünkü öyle olduğuna inanmak istiyoruz.

Aynen öyle bunu defalarca yaşadım. Yapmak isteyen her türlü fedakarlığı yapıyor. Ama biz kadınlar onları tek hücreli gibi algılıyoruz. Çünkü öyle olduğuna inanmak istiyoruz.
Bir insanın beyni varsa, ortalama zekaya sahipse karşısındaki insanın beklentilerini aşağı yukarı anlar. Aşırı taviz verme gibi durumları dışında tutarsak, mutlu etmek adına bir şeyler yapması gerektiğini bilir. Bildiği halde yapmıyorsa buradan da bir mesaj çıkarmak kalır bize.

Sevgisini belli edemez lafına hastayım.
Nerede ilgisiz, sevgisiz, kaba, saba adam varsa hemen sevgisini belli edemiyor lafları ediliyor.
Adamları kendilerinden daha çok savunuyor hayatlarındaki kadınlar.
Gerçekten seven insan sevdiğini belli eder, etmemesi mümkün değil.
Bu laf ediliyorsa o ilişkiden kadin için bir halt olmayacağı çok açık.
Sevgiliyken böyle hissettiren evliyken nasıl olur yaşayıp görmezsiniz umarım.

Her şeyi kafamda kuruyorum. Mesela yemek yaptığımda asla eline sağlık demez. Aile kültürü gereği ailesinin yanında bana karşı çok uzak davranır. Resmî olur. Sevgisini genel olarak belli edemez. Her şeyimde, her detayımla ilgilenmez. İnce düşünmez. Şimdiye kadar bir kere minik bir hediye aldığı görülmemiştir özel günler dışında. Adetim ağrıdan ölüyorum yazarım geçer sabret der. En ufak bir jest yapmaz. Kesinlikle cimri değil sadece kaba.

Bunlar kafada kurmak değil gayet buyuk sıkıntıı yaratacak problemler.
O bahsettiginiz aldatilanlarin da içlerinde "eşime çok guvenirdim, cok guvenilir biriydi" diyenler var. Kimse kimseye "aldatmaz garanti belgesi" ile gelmiyor. Bu adamin bu dertlerini cekip ustune aldatilabilirsiniz bir ihtimal.

Asik olanlar aldatiliyor diye çitayi bu kadar yerlere düşürmek çok sacma. Ha bundan iyisi de bana bakmaz şeklinde bir ozguvensizliginiz varsa ona bir sey diyemem.

Back