• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istiyorum ama ailemle çıkacak tartışmalar içimi sıkıyor.

Ah be canim umarim yillar sonra bu dusuncelerinden, sectigin yasamdan, pisman olmaz. ailene ve eski duzenine kavusmak icin cabaliyor olmazsin.

Umarim sinavi kazanir bir is ve kariyer sahibi olursun da. Hayatinda daha rahat kararlar alirsin. Basarilar

Canım bir derdim var- eşi ve eşinin ailesi bölümünde "21 Yasinda 18 aylik bir bebekle baba evine geri dönmek..." isimli bir başlık var. Onu dikkatlice okumanı tavsiye ederim. Yok biz asla öyle olmayız diyorsan o genç kız da yola nice hayallerle çıkmıştır. Ailelerin rızası olmadan, ailen arkanda durmadan evlenirsen karşı taraf sana eziyet etmekte sakınca görmez. Evlendikten sonra ne kadar değişen kayınvalide hikayeleri okuyoruz burada.:22:

Okuduğumda o kadar iyi anladım ki seni..Çünkü şuan en deli çağındasın birine aşıksın ve onunla geçirmek istiyorsun hayatı...
Yanında olmak istiyorsun sarılıp uyumak istiyorsun gezip tozmak istiyorsun kimseden korkmadan çekinmeden..
Hayallerin o kadar masum çünkü daha 19 yaşındasın...
Canım benim öncelikle kayınvalidenlerle yasayacağın için hayallerinin bir çoğu askıda kalıcak ne istediğin zaman sarılabileceksin kocana nede ikinize özel bir yaşam alanınız olacak.Gezip tozmak isteyeceksiniz ama parasızlık bükücek belinizi.Ekonomik özgürlüğün olmadığı için ne kayınvalidenin nede o çok sevdiğin kocanın gözünde söz hakkın olmayacak..
Her ihtiyacın olduğunda kocanın gözlerine bakıcaksın ihtiyaçlarını alsın die ayrıca sen para kazanamadığın için alabildiğin ufacık şeyler bile göze batıcak eşinin ailesinin.Çünkü sen onların oğullarını zora sokmuş olacaksın..
Para mevzusuna nie bu kadar takıldığımı düşünebilirsin ama günümüz evliliklerinde en büyük sorunlardan biri bu...Kendi ayakları üstünde duran bir kadın herkesin gözü önünde saygındır.Kendine güvenlidir öncelikle birilerinin hayatına yön vermesini beklemez kendi kararlarını alır ve uygular..
Ben şuan hayatımı yoluna koyabilmek için kpssye çalışıorum mesela hemde deli gibi.Senin gibi evlenmeyi düşünüyorum ve tek derdim kimseye muhtaçlığım olmasın.Vitrinde bişi gördüğüm zaman alabileyim...Karşımdaki alsın die gözlerinin içine bakmayayım...Çünkü etrafımda çalışmayan ve çalışan bayanların ayrımı o kadar belirginki..Sana ve tüm bayanlara verebileceğim tek öğüdüm var okuyun ve mesleğinizi elinize alın..Şöyle sağlam bassın ayaklarınızı yere...İnsan önce kendine saygı duymalı ki bunu karşındakindende bekleyebilsin....
Eğer sevginiz güçlüyse karsındaki insanda bu fikirlerine saygı gösterip hayatta bir adım önde olabilmen için arkanda durur senin..

Bu tespite kelimesi kelimesine katılıyorum. Karşıdaki gücü orantısında alamayacak. Kuaföre gitmek isteyeceksin para, güzel giyinmek istesen para. Aile dostumuzun kızı vardı benimle yaşıt eşine süpriz olsun diye pazardan 5 tlye pantolon almış kendine. Eşi de sen kimin parasıyla kime artistlik yapıyorsun diye dövmüş, sonra da anne evine göndermişti. :53:Elbette her evlilik böyle değil ama ihtimalleri de göz önünde bulundurmak gerek.

Back
X