Tahmin ediyorum.. Konunu okumak için yine döneceksin..
Ve aslında yazılanların hiçbiri, bilinçaltında çoktan karar verdiğin o sonuçtan seni uzaklaştıramayacak...
Ama yine de yazmak istiyorum...
En güzel dönemindesin..duyguların en yoğun olduğu.. insanın deli kanının alevlendiği, fevriyetle her kararın alınabildiği, fazlaca cesur o dönem...
Erken evlenmek... aslında çok güzel bir şey... Erkenden çocuklarını kucağına almak.. onlarla arkadaş gibi büyümek.. Birlikte oynamak... Hayatın kiri üstüne bulaşmadan, başında bir koca varken, mutluluk içinde yaşamak...
Ama bu dönemde değil...
Bundan yirmi sene önce olsaydı... O dönemin standartlarında.. o dönemin bozulmamışlığında olsaydı... kesinlikle güzel olurdu...
Evlilik oradan bakınca... sana nasıl görünüyor... Kendi içinde bunun objektif yanıtını verebilir misin? Buraya yazma...
Som altından ve gökten zembille inmiş kadar temiz bir adamla evlensen bile.. Eğer karakter olarak hala kendinde eğip bükmen gereken şeyler varsa, mesela çok fevriysen.. mesela hala alıngansan.. mesela hala pembe bulutların üstünde uçuran hayaller kuruyorsan... mesela hala saç fırçasını sadece saçlarını taramak için değil de, arada mikrofon olarak da kullanabiliyorsan... Ve tüm bunların savunulması gereken şeyler olduğunu bilmiyorsan.. Evlenmeye hazır değilsin...
Çünkü iki kişi bir eve girmeyeceksin...
Her ayrı kişiye, ayrı bir hareketin batacak...
İncineceksin...
Ya bunları bastırıp, karakterini zayıflaştıracaksın.. Ya şu an kendi evinde yaptığın gibi, bazı şeyleri objektif göremeyip, agresif davranacaksın...
Biri uzun vadede, ikincisi kısa vadede seni bu derdim var köşesine taşıyacak...
Ve ben ne yaptım? diyeceksin...
Erkeklerin olgunlaşması biraz uzun sürer... Kendine bir şans daha tanı.. her şey bu kadar üstüne geliyorken...
Belki de ayaklarını yerden kesecek başka biri vardır.. üstelik daha olgundur.. Ve üstüne üstlük bir de hayatın tüm yükünü çoktan omuzlamıştır, sana kaldıracak yük kalmamıştır....
Biraz daha sabret... Kısmetin neyse ayağına vaktinde gelecektir.. sen ona koşma..
Bırak herşey olgunlaşsın...
Yine de yazdıklarım ters gelirse üzgün olduğumu bilmeni isterim.. Yazdıklarımı sağlama yapmak istersen sana bir önerim var... "Ben başarabilirim" diyorsan...
Önce kendi ailen ile, kendi kanından olan, seni menfaatsiz seven insanlar ile tüm sorunlarını kaldırmaya çalış.. Bunu başarabilirsen, elin evinde "evet.. geçinmen mümkün olabilir" bu erken yaşında...
Sevgiler