• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istiyorum ama ailemle çıkacak tartışmalar içimi sıkıyor.

keşke bu kadar kırıcı olmasaydınız. yine de teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için.

emin ol hayat daha kırıcı olacak,mantıklı düşünmeye çalış kaç kişi seni uyarıyo,topiclere bi göz at erken yaşta evlenenler,ailesinin rızası olmamasına rağmen evlenenler katınvalidesiyle birlikte oturanlar neler yaşıyor bi oku

İmam nikahını nasıl kıydınız?

Evlilik bir çukurdur.Etrafındakiler içeri girmek için uğraşır, içindekiler ise, çıkmak için.

Sen çok daha üzülürsün.Aklını başına al da evlenmekten vazgeç.

Tahmin ediyorum.. Konunu okumak için yine döneceksin..
Ve aslında yazılanların hiçbiri, bilinçaltında çoktan karar verdiğin o sonuçtan seni uzaklaştıramayacak...
Ama yine de yazmak istiyorum...

En güzel dönemindesin..duyguların en yoğun olduğu.. insanın deli kanının alevlendiği, fevriyetle her kararın alınabildiği, fazlaca cesur o dönem...
Erken evlenmek... aslında çok güzel bir şey... Erkenden çocuklarını kucağına almak.. onlarla arkadaş gibi büyümek.. Birlikte oynamak... Hayatın kiri üstüne bulaşmadan, başında bir koca varken, mutluluk içinde yaşamak...
Ama bu dönemde değil...
Bundan yirmi sene önce olsaydı... O dönemin standartlarında.. o dönemin bozulmamışlığında olsaydı... kesinlikle güzel olurdu...
Evlilik oradan bakınca... sana nasıl görünüyor... Kendi içinde bunun objektif yanıtını verebilir misin? Buraya yazma...
Som altından ve gökten zembille inmiş kadar temiz bir adamla evlensen bile.. Eğer karakter olarak hala kendinde eğip bükmen gereken şeyler varsa, mesela çok fevriysen.. mesela hala alıngansan.. mesela hala pembe bulutların üstünde uçuran hayaller kuruyorsan... mesela hala saç fırçasını sadece saçlarını taramak için değil de, arada mikrofon olarak da kullanabiliyorsan... Ve tüm bunların savunulması gereken şeyler olduğunu bilmiyorsan.. Evlenmeye hazır değilsin...
Çünkü iki kişi bir eve girmeyeceksin...
Her ayrı kişiye, ayrı bir hareketin batacak...
İncineceksin...
Ya bunları bastırıp, karakterini zayıflaştıracaksın.. Ya şu an kendi evinde yaptığın gibi, bazı şeyleri objektif göremeyip, agresif davranacaksın...
Biri uzun vadede, ikincisi kısa vadede seni bu derdim var köşesine taşıyacak...
Ve ben ne yaptım? diyeceksin...

Erkeklerin olgunlaşması biraz uzun sürer... Kendine bir şans daha tanı.. her şey bu kadar üstüne geliyorken...
Belki de ayaklarını yerden kesecek başka biri vardır.. üstelik daha olgundur.. Ve üstüne üstlük bir de hayatın tüm yükünü çoktan omuzlamıştır, sana kaldıracak yük kalmamıştır....
Biraz daha sabret... Kısmetin neyse ayağına vaktinde gelecektir.. sen ona koşma..
Bırak herşey olgunlaşsın...

Yine de yazdıklarım ters gelirse üzgün olduğumu bilmeni isterim.. Yazdıklarımı sağlama yapmak istersen sana bir önerim var... "Ben başarabilirim" diyorsan...
Önce kendi ailen ile, kendi kanından olan, seni menfaatsiz seven insanlar ile tüm sorunlarını kaldırmaya çalış.. Bunu başarabilirsen, elin evinde "evet.. geçinmen mümkün olabilir" bu erken yaşında...

Sevgiler

anladım ki beni tanımayan insanlar bile hakkımda bu kadar net yargılara varabiliyorken beni büyüten ailemin yargılamasından kaçmanın bir yolu yok. ve dip not. asla kocaya kaçmayacağım. her zaman daha mantıklı bir yolu vardır evlenmenin.
herkese teşekkür ederim.

Kocaya kaçmayacağım ne demek? Sanki aile rızası olmadan evlenenlere hakaret eder gibi.
Siz 15 yaşında kaçmışsınız zaten her ne kadar hala baba evinde yaşamaya devam etmiş olsanız bile...
Ve emin olun her zaman herşey mantıklı değildir...

Manevi olarak olgunluğu geçtim daha maddi anlamda bile kendi evinizi kuracak derecede gücünüz yok evlenmeyi düşünüyorsunuuz evcilik mi bu arkadaşım? Ayrıca ben ne kadar hazırım olgunum deseniz de şu yazdıklarınızdan evlilik için hiç de olgun olmadığınız aşikar. Önce geleceğinizi kurun çalışın ayaklarınızın üzerinde durun şartlar oluşunca evlilik düşünün aksi halde o evilik hayatınızın en büyük hatası olabilir.

Son düzenleme:
madem sevgiliniz de evlenmekte bu kadar kararlı neden ayrı bir ev açmıyor da annesinin evinde kalıyorsunuz? bir de bizim adetlerde eşimin ailesinin evide kalınır demişsiniz.neden? madem siz evlenecek kadar büyüyüp kendi ayaklarınız üstünde durabilirsiniz artık niye ana baba evinde kalıyorsunuz çocuk gibi?hangi çağdayız.ilk önce iyi bir gelecek verebilecekmi size böyle.bunları hiç düşündünüz mü?yoksa sizinki sadece bir anlık hevesmi?bu yaşta nasıl ev çekip çevireceksiniz? heleki kaynana evinde! bir de sinirli yapım var diyorsunuz.daha zor işiniz o zaman. ayrıca imam nikahı çocuk oyuncağı değil.nikah gizli olmaz.ona da nikah denmez zaten.çevrenizdekiler sizi evli diyemi yoksa bekar diyemi biliyor? aslolan odur.lütfen dini kendi çıkarlarımıza göre kullanmayalım.kendimizi kandırmaktan öteye gitmez...baban kızmakta çok haklı.senin bu yaşta başka hevesler peşinde olman lazım.kaldı ki evlendin.yaşın olgunlaştıkça ben ne yapmışım dersin.bunlar eleştiri değil.sana tavsiyelerimiz.amacımız kırmak değil.belki gözünü açarız da hayatın gerçeklerini görürsün diye....burada hiçkimse iyi yapıyorsun dememiş.neden?bir düşün bence.hayat senin hayatın....

Son düzenleme:
madem sevgiliniz de evlenmekte bu kadar kararlı neden ayrı bir ev açmıyor da annesinin evinde kalıyorsunuz? bir de bizim adetlerde eşimin ailesinin evide kalınır demişsiniz.neden? madem siz evlenecek kadar büyüyüp kendi ayaklarınız üstünde durabilirsiniz artık niye ana baba evinde kalıyorsunuz çocuk gibi?hangi çağdayız.ilk önce iyi bir gelecek verebilecekmi size böyle.bunları hiç düşündünüz mü?yoksa sizinki sadece bir anlık hevesmi?bu yaşta nasıl ev çekip çevireceksiniz? heleki kaynana evinde! bir de sinirli yapım var diyorsunuz.daha zor işiniz o zaman. ayrıca imam nikahı çocuk oyuncağı değil.nikah gizli olmaz.ona da nikah denmez zaten.çevrenizdekiler sizi evli diyemi yoksa bekar diyemi biliyor? aslolan odur.lütfen dini kendi çıkarlarımıza göre kullanmayalım.kendimizi kandırmaktan öteye gitmez...baban kızmakta çok haklı.senin bu yaşta başka hevesler peşinde olman lazım.kaldı ki evlendin.yaşın olgunlaştıkça ben ne yapmışım dersin.bunlar eleştiri değil.sana tavsiyelerimiz.amacımız kırmak değil.belki gözünü açarız da hayatın gerçeklerini görürsün diye....burada hiçkimse iyi yapıyorsun dememiş.neden?bir düşün bence.hayat senin hayatın....

:46:aynen katılıyorum soyledıklerıne. konu sahıbı daha 19 yasında bır kız cocugusun daha.gozumde canlandırıyorum senı aslında.bırkac sene sonra kocandan sıddet gormus,elınde bır cocuk,aılenın gozunde saygısı kalmamıs bır hayata sahıp olmanı kımse ıstemez.gel vazgec bu hevesınden.su anda hayat senın ıcın sevgılınden ıbaret olsa da gercekler oyle degıl.emın ol bu kadar ınsan yanılıyor olamaz.

İyi geceler.. Ben 19 yaşındayım. Açık öğretimden bir bölüm kazandım bu sene ona devam edeceğim. 3,5 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim 2 yıllık bir bölüm bitirip DGSyle 4 yıllık başka bir bölüme geçiş yaptı. Şu an çalışıyor. Ben bir sürü erkekle gezip tozup gönül eğlendirmeyi hiç bir zaman doğru bulmadım. O benim sevgilim olduğunda dini nikah yaptık. İçim ancak böyle rahat etti. Ama hala bakireyim. Yani ilişkiye girmek için değil, Allah önünde karı koca olmak istediğimiz için dini nikah yaptık. Annem onunla çıktığımı başından beri biliyor. Babam hiçbir şey bilmiyor. Biz artık evlenmek istiyoruz.
Evlenirsek onun evinde yaşayacağız. Babası ve annesi çalışıyor. Sevgilim çalışıyor. Ben de çalışacağım. Yani geçinmek için mutlaka bir yol buluruz.
Aile içi durumumdan bahsedeyim. Babam uzak bir ilde çalışıyor. Evde iki ablam, annem ve ben yaşıyoruz. Ablalarımla aram eskiden iyiydi. Sonra ne oldu bilmiyorum. Halamın onları bana karşı doldurduğuna inanıyorum. En son bana "senin artık ablan falan yok" dediler. Diyebildiler... Ne yaparlarsa yapsınlar bu kadar kırılamazdım. Yine de yuttum. Ama hayatıma karışmaya devam ediyorlar. Ailemi çok karıştırmak istemiyorum ama babam hariç hepsi benden nefret ediyor gibi davranıyor. Çok mülayim bir insanım diyemem. Ama onlardan daha çok hatam da yoktur. Ben kimsenin hayatına burnumu sokmazken onlar doğum yapan arkadaşımı görmeye gitmeme bile İZİN VERMEYEBİLİYORLAR. Hem de izin almam bile gerekmediği halde.
Ailemle aram bu kadar kötü değilken de evlenmek istiyordum ama sevgilimin hayatının düzene girmesini bekliyorduk. Şimdi bir işi var. Benim de olacak yakında Allah kısmet ederse. Yani istediğimiz de bu. Geriye aile problemi kalıyor.
Babam buna asla izin vermeyecek. Bu çok net. Ablalarım başıma üşüşecek. Annem hiçbir şey yapmayıp sadece babamla arasını bozduğum için kızacak. Ablalarım iyice üstüme gelecek. Sen salak mısın diyecekler ne bileyim, bir sürü şey.. Herkes bu yaşta ne bu acele... Yoksa?? Bişey mi var??? Acabaa??? Fesatlanmak en büyük uzmanlık alanımızdır milletçe. Biliyorum arkamdan konuşulacakları. Hep o arkadaşı girdi aklına diyecekler. (Arkadaşım kaçarak evlendi.) Alakası yok. Benim hayata dair planım bu. Erken evlenip, hayatımı erken düzene sokup, erken bir yaşta anne olmak. Bunu istemek mantıksız gelebilir. Ama bu benim hayatım ve istediğim gerçekten bu.
Takıldığım nokta.. Bunu babama nasıl anlatacağım. Çünkü çok sabit fikirli biridir ve evlenmeme, hem de kocamın ailesiyle yaşamama asla izin vermez. Ne dersem diyeyim. Evlenip karşılarına çıkmayı bile düşündüm. Ama babamı böyle üzemem. Allah korusun adama bir şey olabilir. Bundan çok korkuyorum. Ona zarar vermek istemiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin. Çok dertliyim. 3 aydır uyku uyumuyorum. Baş ağrısından duramıyorum. Aklımda hep aynı mesele..

Gerçekten istediğin yukarıda kırmızı ile işaretlediğim yer ise, gerçekten yol göstermemizi istemek için açtıysan kulak ver.
19 yaşında,
Ailenin onaylamadığı biri ile,
Kayınvalide yanında oturmak üzerine,
İlk sevgilinle
EVLENME. Bu maddelerin biri bile söz konusu ise evlenme. Ama sende zaten hepsi bir arada gerçekleşmiş, bu durumda ASLA EVLENME.

Ha bu arada kıydığını nikah geçerli değil. İnanç konusu senin için önemli ise bunu önemsersin diye düşünüyorum. Etrafa duyurulmayan nikah dinen geçerli değildir.

Ve aslında yazılanların hiçbiri, bilinçaltında çoktan karar verdiğin o sonuçtan seni uzaklaştıramayacak...

En güzel dönemindesin..duyguların en yoğun olduğu.. insanın deli kanının alevlendiği, fevriyetle her kararın alınabildiği, fazlaca cesur o dönem...
Erken evlenmek... aslında çok güzel bir şey... Erkenden çocuklarını kucağına almak.. onlarla arkadaş gibi büyümek.. Birlikte oynamak... Hayatın kiri üstüne bulaşmadan, başında bir koca varken, mutluluk içinde yaşamak...
Ama bu dönemde değil...
Bundan yirmi sene önce olsaydı... O dönemin standartlarında.. o dönemin bozulmamışlığında olsaydı... kesinlikle güzel olurdu...
Evlilik oradan bakınca... sana nasıl görünüyor... Kendi içinde bunun objektif yanıtını verebilir misin? Buraya yazma...
Som altından ve gökten zembille inmiş kadar temiz bir adamla evlensen bile.. Eğer karakter olarak hala kendinde eğip bükmen gereken şeyler varsa, mesela çok fevriysen.. mesela hala alıngansan.. mesela hala pembe bulutların üstünde uçuran hayaller kuruyorsan... mesela hala saç fırçasını sadece saçlarını taramak için değil de, arada mikrofon olarak da kullanabiliyorsan... Ve tüm bunların savunulması gereken şeyler olduğunu bilmiyorsan.. Evlenmeye hazır değilsin...
İncineceksin...
Ya bunları bastırıp, karakterini zayıflaştıracaksın.. Ya şu an kendi evinde yaptığın gibi, bazı şeyleri objektif göremeyip, agresif davranacaksın...

Erkeklerin olgunlaşması biraz uzun sürer... Kendine bir şans daha tanı.. her şey bu kadar üstüne geliyorken...
Belki de ayaklarını yerden kesecek başka biri vardır.. üstelik daha olgundur.. Ve üstüne üstlük bir de hayatın tüm yükünü çoktan omuzlamıştır, sana kaldıracak yük kalmamıştır....
Biraz daha sabret... Kısmetin neyse ayağına vaktinde gelecektir.. sen ona koşma..

Yine de yazdıklarım ters gelirse üzgün olduğumu bilmeni isterim.. Yazdıklarımı sağlama yapmak istersen sana bir önerim var... "Ben başarabilirim" diyorsan...
Önce kendi ailen ile, kendi kanından olan, seni menfaatsiz seven insanlar ile tüm sorunlarını kaldırmaya çalış.. Bunu başarabilirsen, elin evinde "evet.. geçinmen mümkün olabilir" bu erken yaşında...

Sevgiler

Söylenecek herşeyi, söylenebilecek en güzel üslupla söylemişsiniz. Dilinize sağlık.
Chawchaw, lütfen kulak ver bu satırlara.

:46:aynen katılıyorum soyledıklerıne. konu sahıbı daha 19 yasında bır kız cocugusun daha.gozumde canlandırıyorum senı aslında.bırkac sene sonra kocandan sıddet gormus,elınde bır cocuk,aılenın gozunde saygısı kalmamıs bır hayata sahıp olmanı kımse ıstemez.gel vazgec bu hevesınden.su anda hayat senın ıcın sevgılınden ıbaret olsa da gercekler oyle degıl.emın ol bu kadar ınsan yanılıyor olamaz.

evet hepimiz aynı şeyi söylüyoruz ama arkadaş uğramıyor artık buralara.gerçekler acıdır.söylediklerimiz canını yakmış olmalı. burada birilerine katkımız olabilirse ne mutlu bize. bana öyle geliyor ki arkadaş isteğinden vazgeçmeyecek......

herkes her şeyi okadar doğru yazmış ki,dilerim bunlardan ders alabilirsin.yol gösterin bana demişsin ama aileni buna razı etmek için yol gösterilmesini istemişsin sanırım.ama burada kimse sana babana bunu de,şöyle anlat derdini diyerek sana akıl vermeye kalkmaz.

çok yanlış yoldasın,yaptıklarını,düşündüklerini,yapacaklarını,planlarını öyle güzel anlatmışsın ki ve kendini yaptığın her şeyin doğru olduğuna öyle bir inandırmışsın ki.dilerim üzülmezsin.en büyük yanlışın zaten imam nikahı yaptırmakla olmuş ama nikahın geçerli değil bunu da bil.

evlilik nedir gözünde?
doğru insanla yapıldığında gerçekten büyük bir mutluluk,ama emin ol doğru insan bile olsa karşındaki hiçbir zaman her şey peri masalı değil,hele ki kayınvalidenlerle birlikte oturacaksın işin emin ol çok daha zor.bukadar insan sana bir şey söylüyorsa bir sebebi vardır bunun diye neden düşünmüyorsun.

hayatının amacı bu mu? erken yaşta evlenip,çocuk yapmak.bukadar! tamam yine evlen yine çocuğun olsun ama bu acele neden? sen daha çocuksun be canım. yaşın 19 değil 29da olsa dünyaya tek bir pencereden bakıyorsan sen çocuksun. ve senin baktığın pencere sadece hemen evlenip çocuk yapmaksa,genç bir anne olmaksa,hayatta bundan daha öte bir beklentin yoksa sende benim gözümde çocuksundur.19 unda anne olanlara bir sor.elbette ki o yavruya kavuşmak onları çok mutlu etmiştir ama başka bir şans olsaydı,imkan olsaydı bunu değerlendirirler miydi bir sor bence.

3.5 yıl nedir ki ? şu sayfaları biraz kurcalasan zaten ne demek istediğimizi anlarsın.insanlar kaç yıllık ilişkileri evlilikleri neler uğruna bitirmek zorunda kalıyorlar. ha başıma bunlar gelir diye hiç mi evlenmeyeceksin,hiç mi kimseye güvenmeyeceksin? tabiki öyle değil ama sen nekadar büyürsen insanlara bakışın okadar değişir,yanlışı doğruyu okadar net görürsün,hayata bakışın okadar değişir.belkide şuanda gözüne mükemmel görünen her şey ozaman çok daha farklı gelir.

negüzel bir yaştasın,gezin tozun hayatınızı yaşayın sonra ikinizde çok pişman olursunuz çocuk yaşta ne yaptık biz diye.daha hayatı anlamadan ne işlere kalkıştık diye.evindeki huzursuzluklardan kaçmak içinde bunu bahane olarak görme,sonrasında çok daha büyük huzursuzluklar ve mutsuzluklar yaşarsın.

tekrar söylüyorum hayatını yaşa,ne kendini nede aileni olmayacak üzüntülerin içine sokma,sonra çok pişman olursun.babamı nasıl evliliğe razı ederim diye düşünmektense kendime nasıl daha güzel bir hayat kurarım,nasıl mesleğimi biran önce elime alırımda ondan sonra yuva kurarım diye düşün.önce sen önemlisin,önce kendini düşün,önce işini aşını bul sonra elbet yuva kurma zamanında gelir.

sanılanın aksine yazılanları okudum. cevap vermemiş olmam sayfaya uğramadığım anlamına gelmez. sadece vereceğim cevaplar ukalalık ve cahillik olarak algılanacağı için cevap vermedim. bana evlenme diyenlerin evli insanlar olduğunu varsayarak konuşuyorum. kendi gördüklerinden yararlanarak kendilerinden küçük bir insanı korumaya çalışarak bana yaklaşan herkese çok teşekkür ederim. ama bilmenizi isterim ki bir insanı bir şeyden vazgeçirmek istiyorsanız ona alay eder gibi yaklaşmak en yanlış yöntemdir. bu dünyada herkes cahildir. kim olursanız olun, kaç yaşında olursanız olun her zaman bilmediğiniz bir şeyler vardır. ve kendi bildiklerinizden faydalanarak küçüklerinize yol göstermek istemeniz takdir edilecek bir davranış. ama lütfen özellikle bir küçüğünüzle konuşurken dikkatli olun. büyüğünüze yanlış bir laf ederseniz sizi düzeltir, kızsa da affeder. ama küçüğünüz sizden nefret bile edebilir. sırf üslubunuza kızıp dediğinizin tam tersini yapabilir. bu da benden size bir küçük tavsiyesi olsun. sandığınız gibi dediğim dedik bir insan da değilim. yazılan herşeyi değerlendirdim. hepiniz küçük yaşta evlenilip mutlu olunmayacağı konusunda hemfikirsiniz. genelde bu böyle çünkü. yine de istisnalar olabileceği bir gerçek. ama mantıklı olan bir istisna olmayacağınızı düşünmek.
oluruna bırakmaya karar verdim. düşüncelerim evlenip evde oturmak değildi aslında. evlendikten sonra da okurum diye düşünüyordum başta. ama evlenmeden önce okumaya karar verdim. biri açık diğeri örgün iki üniversite birden okumaya. kısmetse evlenirim zaten.
acelemin nedeni cahilliğim değil. depresyonum büyük ihtimalle. her an bir sonraki sabaha çıkamayacağını düşünen biri, sevdiğiyle daha çok vakit geçirmek istiyor, takdir edersiniz ki.
belki size itici geliyorum. ukala geliyorum. sadece içimdekileri o kadar çok tuttum ki artık dillendirmekten korkmuyorum. söyledikleriniz değil söyleme şekliniz canımı yakan. çünkü bu söylediklerinizin hepsini zaten biliyorum, görüyorum, okuyorum, tvden izliyorum. 30 yıllık evliyken boşanan teyzemden biliyorum.

Kocaya kaçmayacağım ne demek? Sanki aile rızası olmadan evlenenlere hakaret eder gibi.
Siz 15 yaşında kaçmışsınız zaten her ne kadar hala baba evinde yaşamaya devam etmiş olsanız bile...
Ve emin olun her zaman herşey mantıklı değildir...

bu arada kocaya kaçmakla ilgili olarak... kaçıp evlenenlere hakaret ettiğimi düşünmüşsünüz. hayır. biz millet olarak bu tabiri "evlenmek için evden kaçmak" anlamında kullanıyoruz ve bu konuda kendimi suçlu hissetmiyorum. ayrıca benimle tartışmak adına mantığı reddedebilmenize şaşırdım. çünkü ben amacınızın benim mantıksız şeyler yapmamı engellemek olduğunu sanmıştım ilk yorumunuzda.
sonuç olarak. yine de hepinize teşekkür ederim. çünkü hepinizin yorumu ayrı bir insanın fikridir ve ayrı birer deneyimdir. umarım siz de sizden küçük olduğum için söylediklerime gülüp geçmek yerine fikirlerimi değerlendirirsiniz. benim de tek istediğim budur. hayırlı günler..

sanılanın aksine yazılanları okudum. cevap vermemiş olmam sayfaya uğramadığım anlamına gelmez. sadece vereceğim cevaplar ukalalık ve cahillik olarak algılanacağı için cevap vermedim. bana evlenme diyenlerin evli insanlar olduğunu varsayarak konuşuyorum. kendi gördüklerinden yararlanarak kendilerinden küçük bir insanı korumaya çalışarak bana yaklaşan herkese çok teşekkür ederim. ama bilmenizi isterim ki bir insanı bir şeyden vazgeçirmek istiyorsanız ona alay eder gibi yaklaşmak en yanlış yöntemdir. bu dünyada herkes cahildir. kim olursanız olun, kaç yaşında olursanız olun her zaman bilmediğiniz bir şeyler vardır. ve kendi bildiklerinizden faydalanarak küçüklerinize yol göstermek istemeniz takdir edilecek bir davranış. ama lütfen özellikle bir küçüğünüzle konuşurken dikkatli olun. büyüğünüze yanlış bir laf ederseniz sizi düzeltir, kızsa da affeder. ama küçüğünüz sizden nefret bile edebilir. sırf üslubunuza kızıp dediğinizin tam tersini yapabilir. bu da benden size bir küçük tavsiyesi olsun. sandığınız gibi dediğim dedik bir insan da değilim. yazılan herşeyi değerlendirdim. hepiniz küçük yaşta evlenilip mutlu olunmayacağı konusunda hemfikirsiniz. genelde bu böyle çünkü. yine de istisnalar olabileceği bir gerçek. ama mantıklı olan bir istisna olmayacağınızı düşünmek.
oluruna bırakmaya karar verdim. düşüncelerim evlenip evde oturmak değildi aslında. evlendikten sonra da okurum diye düşünüyordum başta. ama evlenmeden önce okumaya karar verdim. biri açık diğeri örgün iki üniversite birden okumaya. kısmetse evlenirim zaten.
acelemin nedeni cahilliğim değil. depresyonum büyük ihtimalle. her an bir sonraki sabaha çıkamayacağını düşünen biri, sevdiğiyle daha çok vakit geçirmek istiyor, takdir edersiniz ki.
belki size itici geliyorum. ukala geliyorum. sadece içimdekileri o kadar çok tuttum ki artık dillendirmekten korkmuyorum. söyledikleriniz değil söyleme şekliniz canımı yakan. çünkü bu söylediklerinizin hepsini zaten biliyorum, görüyorum, okuyorum, tvden izliyorum. 30 yıllık evliyken boşanan teyzemden biliyorum.

bu arada kocaya kaçmakla ilgili olarak... kaçıp evlenenlere hakaret ettiğimi düşünmüşsünüz. hayır. biz millet olarak bu tabiri "evlenmek için evden kaçmak" anlamında kullanıyoruz ve bu konuda kendimi suçlu hissetmiyorum. ayrıca benimle tartışmak adına mantığı reddedebilmenize şaşırdım. çünkü ben amacınızın benim mantıksız şeyler yapmamı engellemek olduğunu sanmıştım ilk yorumunuzda.
sonuç olarak. yine de hepinize teşekkür ederim. çünkü hepinizin yorumu ayrı bir insanın fikridir ve ayrı birer deneyimdir. umarım siz de sizden küçük olduğum için söylediklerime gülüp geçmek yerine fikirlerimi değerlendirirsiniz. benim de tek istediğim budur. hayırlı günler..

Ben mantığımı reddediyorum Allah'ım ya böyle anlamayıp kendi kafalarına göre yorum yapanlar olunca deliriyorum.
Siz aile rızası olmadan evlenenlere koca meraklısıymış gibi kocaya kaçtı diyerek hakaret edemezsiniz demek istedim.
Ayrıca sizinle neden tartışmak isteyeyim size tüm insaniyetimle yol göstermeye çalıştım ama anlayana.......
Evet yaptığınız mantıksız 15 yaşında geçerli olmayan bir nikah yapıp sizin deyiminizle kocaya kaçmış ama ailenizle yaşamaya devam etmişsiniz.
Ama buna karşılık hiç kimse size hakaret edemez etmedi de.... Bunu önce idrak edin lütfen...

Herkes sevdigiyle daha cok vakit gecirmek ister, oturup tv izlemek ister ister de ister istekler hic bitmez ki..!!
Benim suan yanımda olan kan bagım olmasa da akrabam oldugumuz kisi de bundan 9 sene önce senin yasındayken evlendi!
Deli gibi asıktı, cok seviyordu o zamanlar..! Bundan baska da birsey düsünmüyordu yasının verdigi cahillikle..!
Evlendi, 2 yıl sonra bir oglu oldu suan 7 yasında.. :nazar: Cocuga hamileyken ayrıldı isyerinden 4 yıl boyunca da görüsmedik desem yeridir.
2 yıldır gene calısıyor bizim isyerinde ve evliligi hakkında ondan tek duydugum sey, '' hadi ben cahildim, düsünemiyordum, körkütük asıktım, annemle babama ne demeli? neden beni engellemediler, anlatsalardı anlardım, dinlerdim belkide '' diyor..
Annem engellemek, yasın kücük kızım diyecegi yerde, '' alem neder, bırakıcak o cocuk seni ortada, niyeti ciddi mi, isteyecek mi, alıcak mı seni diye baskı yaptı bana daha cok '' diyor..
Simdi esiyle problemleri var, anlatınca sordum bende ne oldu da degisti xxxx abi dedim, aldıgım cevap; O hep aynıymıs, hic degismemis ben toymusum, asıkmısım onun gercek yüzünü göremeyecek kadar körmüsüm '' dedi.
Bunları neden anlatıyorsun herkes aynı seyi mi yasayacak ya da yasıyor diyebilirsin yasamayan vardır elbet ama azınlıkta olduklarını sana üzülerek söylüyorum yani ne acelen var? hayatını yasa, meslegini eline al, kayınvalide' nin yanında yasamak cok zordur yasamadım ama yasayanlardan cok duydum su KK bir arastır bak bu konuda acılmıs bir sürü baslık göreceksin..
Uzun lafın kısası, acele etme, yasın daha kücük, benim düsüncelerim bunlar..
Hakkında hayırlısı olsun..

Son düzenleme:

Herkes sevdigiyle daha cok vakit gecirmek ister, oturup tv izlemek ister ister de ister istekler hic bitmez ki..!!
Benim suan yanımda olan kan bagım olmasa da akrabam oldugumuz kisi de bundan 9 sene önce senin yasındayken evlendi!
Deli gibi asıktı, cok seviyordu o zamanlar..! Bundan baska da birsey düsünmüyordu yasının verdigi cahillikle..!
Evlendi, 2 yıl sonra bir oglu oldu suan 7 yasında.. :nazar: Cocuga hamileyken ayrıldı isyerinden 4 yıl boyunca da görüsmedik desem yeridir.
2 yıldır gene calısıyor bizim isyerinde ve evliligi hakkında ondan tek duydugum sey, '' hadi ben cahildim, düsünemiyordum, körkütük asıktım, annemle babama ne demeli? neden beni engellemediler, anlatsalardı anlardım, dinlerdim belkide '' diyor..
Annem engellemek, yasın kücük kızım diyecegi yerde, '' alem neder, bırakıcak o cocuk seni ortada, niyeti ciddi mi, isteyecek mi, alıcak mı seni diye baskı yaptı bana daha cok '' diyor..
Simdi esiyle problemleri var, anlatınca sordum bende ne oldu da degisti xxxx abi dedim, aldıgım cevap; O hep aynıymıs, hic degismemis ben toymusum, asıkmısım onun gercek yüzünü göremeyecek kadar körmüsüm '' dedi.
Bunları neden anlatıyorsun herkes aynı seyi mi yasayacak ya da yasıyor diyebilirsin yasamayan vardır elbet ama azınlıkta olduklarını sana üzülerek söylüyorum yani ne acelen var? hayatını yasa, meslegini eline al, kayınvalide' nin yanında yasamak cok zordur yasamadım ama yasayanlardan cok duydum su KK bir arastır bak bu konuda acılmıs bir sürü baslık göreceksin..
Uzun lafın kısası, acele etme, yasın daha kücük, benim düsüncelerim bunlar..
Hakkında hayırlısı olsun..

ne kadar güzel anlatmışsınız o kızın annesine sormak lazım değmiş mi acaba kızının bir ömür boyu mutsuzluğuna, elalem ne der o seni oyalıyor gib laflarla sırf evlensin diye böyle bir evliliğe engel olmadığına. Burda da ailenin cahilliği var işte hadi o küçük cahilmiş aile ondan daha cahil olunca böyle heba oluyor kızlarımızın hayatı. Snaki adam gibi eğitimlerini tamamlasalar olgunlaşsalar, bir işe girip ayaklarını sağlam bir şekilde yere basıp ondan varsa varsa sevdikleri biri evlenseler olmuyor millet keyiften mi uzun ilişki sürdürüyor? Yok ama illa hemen adı konulmalı iki taraf daha hazır olmasa bile hem maddi hem manevi, , etrafa laf söz malzemesi verilmemeleri başımızda illa bir koca bulunmalı. Sanki bir insanın erkek arkadaşı olursa adeta kötü kadın muamelesi görmesinden başka bir zihnin ürünü değil yani bunlar.

ama bilmenizi isterim ki bir insanı bir şeyden vazgeçirmek istiyorsanız ona alay eder gibi yaklaşmak en yanlış yöntemdir. bu dünyada herkes cahildir. kim olursanız olun, kaç yaşında olursanız olun her zaman bilmediğiniz bir şeyler vardır. ve kendi bildiklerinizden faydalanarak küçüklerinize yol göstermek istemeniz takdir edilecek bir davranış. ama lütfen özellikle bir küçüğünüzle konuşurken dikkatli olun. büyüğünüze yanlış bir laf ederseniz sizi düzeltir, kızsa da affeder. ama küçüğünüz sizden nefret bile edebilir. sırf üslubunuza kızıp dediğinizin tam tersini yapabilir. bu da benden size bir küçük tavsiyesi olsun.

Canım benim,
Sanırım bir kaç yorumu okurken sinirlendin, diğerlerini es geçip hemen cevap ver butonuna bastın..
Hayat ne yazık ki hep böyle.. Hangimiz konu açarsak açalım, hoşumuza gitmeyen tepkiler de alacağız (üslubu hatalı olsa da doğruyu gösteren), eleştiriler de.. Sen üstüne düşeni yaptın ve cesaretle yazdın.. Lütfen aklın her yaşta ancak tecrübeli bir aklın, yalnızca dert ile uzun süre yoğrulmuş bir başta olduğunu bir kenara yaz... Bir de.. Kimsenin üslubuna kızıp da, hayat akışına yön verme... Kendine zulmetmiş olursun... Bu da naçizane bir büyük tavsiyesi...

Benim buraya yazma nedenim, aslında yukarıda altını çizdiğim cümle... Cevap vermek için uğrarsan eğer, lütfen şu sorularıma yanıt verebilir misin?
- Bir sonra ki sabaha çıkamayacağını neden düşünüyorsun? Varolan ölümün seni erken bulması mı? Yoksa hayatından endişe edeceğin bir ortamda mısın?
- Depresyonda olduğun yönünde her hangi bir uzmandan teşhis kondu mu? Konmadıysa eğer, bulunduğun durumu depresyon olarak tanımlayacağın verilerin neler?

Haddimi aşıyorsam kusura bakma.. Ancak içinde bulunduğun durumun aslında biraz daha derin olduğuna inanıyorum.. Bulunduğun ortamda ki öncelikli sorunlarını yazmak istersen eğer, diğer arkadaşlarım da mutlaka başka bir açıdan göreceklerdir.. Yazdığın ilk yazıda, yaşadığın olaylar yüzeysel ancak seni götürdüğü yanlış sonuç ana tema gibiydi.. Bu nedenle kimse senin aslında ne yaşadığını tahmin edemedi.. Ben de dahil... Biz verdiğin ana tema üzerinden sana yardımcı olmaya çalıştık... Bulunduğun ortamın seni nasıl bir depresyona sürüklediğini daha açık paylaşırsan... Sanırım bizler için de daha açıklayıcı olacaktır...
Bir şeyi unutma... "Olayları Olduğu Gibi Değil... Olduğumuz Gibi Görürüz..."
Paylaşmak istersen eğer, üslubuma dikkat edip, bir de o açıdan bakmak isterim...
Selamlar,

Canım seni çok iyi anlıyorum . kendi kararlarını vericek yaştasın Evliliğin yada olgunluğun bi yaşı yok bence. Sen artık ailenden uzaklaşmışsın kendini buna şartlamışsın bi kere. Sanırım aynı durumu yaşıyoruz şuanda bende içinden çıkamıyorm işin napmalı ne etmeli bilmiyorum . oldukçada bunaldım bu durumdan çok zor bi durum biliyorum :( Ama asla vazgeçme istediğinden bi kere geliyosun şu hayata polyanacılık denilicek belki bilmiyorum ama yarına çıkıp çıkamıcağını gerçekten bilmiyosun istediğin gibi yaşamak senin en doğal hakkın . Bunları aileme ben söylesem eminim çok büyük tepkiler alırım . Sadece zamanını bekle derim ben sana . Bi baba gibi düsünemem belki ama kızının karsısına geçip ben kaçarak değil telli duvaklı bu evden çıkmak istiyorum demesi eminim etkili bi yöntem olucktır . Dene derim !

sevgili chawchaw,

yaşıtlarına göre oldukça olgun bir profil çizdin gözümde.. kendini ifade etme biçimini çok beğendim. hatta örgün öğretim kazanamadın mı yoksa sırf evlilik hayallerin yüzünden mi açık öğretimi tercih ettin kafam karıştı. bana sanki ikinci ihtimal gibi geliyor..

evlilik ile ilgili yorumum genel kanının aynısıdır. buradaki ve toplumdaki genel kanı itibariyle elbette bir büyüğün olarak ben de sana benzer şeyler söyleyeceğim. aşağıda kopyaladığım yorumda bir arkadaş öyle naif, öyle içten yazmış ki, bu kadar güzel ifade edemeyebilirim söylemek istediklerimi. o yüzden o yorumu birkaç kez üst üste, önyargısız, savunma mekanizmanı devreye sokmadan okumanı öneririm.

herşey gönlünce olsun..

Ama bu dönemde değil...
İncineceksin...

Sevgiler

Back
X