• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istiyorum ama ailemle çıkacak tartışmalar içimi sıkıyor.

aileler görsün anneler babalar abiler ablalar görsün bu yazılanları bakın sırf aile depresyonu yüzünden 19 yasındaki bir kız evlenmek istiyor ailesi ona iyi davranıyo olsaydı ablaları ona öyle demeseydi bu kız şimdi evde ders çalışıp böyle şeyler düşünmezdi

aileler görsün anneler babalar abiler ablalar görsün bu yazılanları bakın sırf aile depresyonu yüzünden 19 yasındaki bir kız evlenmek istiyor ailesi ona iyi davranıyo olsaydı ablaları ona öyle demeseydi bu kız şimdi evde ders çalışıp böyle şeyler düşünmezdi

Çok doğru söylüyorsun canım ne yazık ki iyi bir şekilde yetiştirdiklerini büyüttüklerini düşünüyor aileler . Ne kadar bilgili olurlarsa olsunlar . Evet büyüttükleri , yetiştirdikleri doğru fakat saksıda bitki yetiştirmediklerini farkedemiyorlar . Ve sonuç olarak ortaya kendisiyle cebelleşen bir insan çıkıyor.. Çok yazık çookk ..

malesef aileler böyle kız çocuklarını sıktıkça,onlara saygı göstermedikçe,dedektif gbi peşlerinde gezdkçe yok eve kapatırım yanlışını görmeyeyim diye kızlar napsın bazen aile kızlara destek olmalı böyle konuları aile ile rahat konuşmak lazım ama malesef hala böyle şeyler yaşıyoruz.ben ailemden hep yanlız kalmak istedim ama olmadı.üniversiteyi kazandım hala peşimdeler belki haklılar ama bazen de belli bi yere gelince bu kadar üstümüze gelmemeleri lazım.

Çok doğru söylüyorsun canım ne yazık ki iyi bir şekilde yetiştirdiklerini büyüttüklerini düşünüyor aileler . Ne kadar bilgili olurlarsa olsunlar . Evet büyüttükleri , yetiştirdikleri doğru fakat saksıda bitki yetiştirmediklerini farkedemiyorlar . Ve sonuç olarak ortaya kendisiyle cebelleşen bir insan çıkıyor.. Çok yazık çookk ..

evet canım tüm cümlelerine katılıyorum

malesef aileler böyle kız çocuklarını sıktıkça,onlara saygı göstermedikçe,dedektif gbi peşlerinde gezdkçe yok eve kapatırım yanlışını görmeyeyim diye kızlar napsın bazen aile kızlara destek olmalı böyle konuları aile ile rahat konuşmak lazım ama malesef hala böyle şeyler yaşıyoruz.ben ailemden hep yanlız kalmak istedim ama olmadı.üniversiteyi kazandım hala peşimdeler belki haklılar ama bazen de belli bi yere gelince bu kadar üstümüze gelmemeleri lazım.

keşke aileler rahat konuşsa kızlarıyla inanın kız çocuklarıda böyle şeylere kalkışmazlar bence kız çocugu ailelerinin bu yazdıklarımı okuması lazım okumadıkları taktirde yada kızları sıkmaya eve kapatmaya sürekli dedektif gibi peşinden dolaşırlarsa çocuklarında gizli saklı yapcakları olur.

Dini nikah şahitler bulunduğu muddetçe ve geçmiş mazi laflarının duasının edildiği muddetçe geçerli eski msjlarıma bakabilirsiniz.
ama bunu yapman doğru değil arkadaşım bakirelik konusunu demiyorum evlenmeden çok samimi davranmak yakın olmak iyi değil..
madem evlenmek istiyorsun kararlısın ailenle iyi anlaşmaya başla şimdiden bir iki ay boyle devam et. sonrasında gerçekten istiyorsan anlatırsın..
neticede şuanda sen o adamın eşisin..
yapan hocada hiç iyi birşey yapmamış..
buyuk hocalar resmi nikah olmadan dini nikah olmayın diyorlar.
mezheplere gorede dini nikah duyulur duyulmaz olayı değişiyor.
hakkında hayırlısı olsun 19 erken demek istemiyorum seviyorsan olgun biriysen olur. ama bu birlik konusuna sonradan kötu bakabilrsin iyi dusun..

Burdaki insanlara da kötü örnek oluyorsun bizler kendimizi yırtıyoruz evlenmden hic bir imam nikah kıymasın diye.
O tasvip etmediğiniz hristiyanlık bile kilisede resmi nikahsız kimse evlenemiyor.2011 de böylesi bir cehalat !
Yasıına veriyorum ama bu arada dini cok iyi biliyor olduğunu düsünmüorum ana-baba nın rızası olmadan yapılan nikah günahtır..
Birde tasvip etmemişssin gezip tozmayı ama,ailen icin günah işlemissin neyse senin secimin.
Ablalarım kızar demissin cok haklılar bencilce düsünim senin gibi kız kardesim olsa onun kafasına vura vura öğretirdin gercek hayatı nasıl zor olduğunu evliliğin cinsellikten ibaret olmadığını,hoslandın asık oldun diye cok iyi evlilik gecmediğini ve kendi tecrübelerimi anlatırdım kendi canımın nasıl yandığını cok asık olmak cok iyi bir evlilik icin yetmediğini yatak odanda fısır fısır konusmak zorunda kaldığımda evliilğin o ilk en güzle zmanlarını kalabalık gecirmeyi istdigin gibi davranamayı,mutlu olmayı becerememeyi.. senin yasındakilerin hayat gelecek kaygısı güderken,sen böle bi hayatı secebilirsin

okurken rahatsız olduğum birkaç yorum oldu ve sanırım ben benimle aynı fikri paylaşmadığı halde bana nazikçe yanıt veren büyüklerimi de yine benim iyiliğimi isteyen ama üslubu yanlış olan büyüklerimle bir tutmuş gibi oldum yazdığım cevaplarda. bu yüzden kusura bakmayın demek istiyorum öncelikle.
kötü örnek olduğumu düşünenler olmuş. bir şey diyemem kendi düşünceleri. bu arada depresyonda olduğum bir psikiyatrist tarafından söylendi ve ilaç tedavisi görüyorum. bu esnada böyle önemli bir adım atmak sakıncalı olur diye düşünüp evlilikle ilgili düşüncelerimi erteledim. hala aynı derecede istiyorum ama her zaman istediğimiz şeyler istediğimiz zamanda olmuyor. kısmetse zaten bir gün olur diye içimi rahatlatmaya çalışıyorum. ama bu arada sevdiğim insanı babamla tanıştırma kararı aldım. en azından bir gün evlenmeye kesin karar verdiğimizde "baba ben biriyle evlenmek istiyorum" değil, "baba O ve ben evlenmek istiyoruz" diyebilirim.
böylece içim rahat olur. babam hayatımda biri olmasını onaylar mı yoksa bana kızar mı ne tepki verir bilmiyorum. ama en azından biliyor olur. sonrası Allah kerim.. eğer başta kötü örnek olduysam kusura bakmasın kimse. ve bunu okuyan herkese tavsiyem hissettiklerini ve yaşadıklarını anlatmakta cesur olsunlar. emin olun insan içinde tuttukça, söylediğinde çekeceğinden daha fazla sıkıntı çekiyor. yaşıtlarım veya benden küçükler okuyorlarsa onlara da tavsiyem ailelerinden gizli iş yapmamaları. bu her zaman aklınızı kurcalayacak ve geceleri uyuyamayacaksınız, buna da emin olun. çünkü bu "Allah'ın bildiğini kuldan saklamak" demek, hem de sizin üzerinizde hakkı olan kullardan.
herkese teşekkürler ve hayırlı seneler.. :)

resmi nikah olmadan hocaların imam nikahı kıyması suç, yani bana herifin ismini versen ben hoca geçineni şikayet edebilirim ama neyse, ayrıca imam nikahı olmayanlar sanki çok yanlış bişey yapıyomuş gibi bi tablo çizmişsin, evli olmadığın biriyle gezmeye için el vermedi ama ailemden izin almama gerek yok falan diyosun, anne babaya saygıda dinimizin bi gereğidir kızım unutma, bence sen 19 yaşında koca kadın gibi davranmaya pek meraklısın aileni silip evlenmeyede gönlün var gibi, evlende gör

19 yaşındaki bir cocuğun evlilik kurumuna ne sekilde baktığı aşikar.

Senin daha kişiliğin oturmadı ki evlilik senin neyine?

Erken evlenenlerin sonunu görmüyor musun?

Niye ailede herkes sana cephe aldı acaba? Sütten çıkmış ak kasık olduğunu sanmıyorum.

Belli ki ailenin güvenini sarsacak olaylar yasamissin. İmam nikahı olayında ise sok oldum.

Ablan olarak diyorum ki, okulunu bitir meslek sahibi ol ve çalış. Su an başka birşey düşünme.

Evlilikte ağır sorumluluklar var. Bu yasta kaldirabilecegini hiç ama hiç sanmam canım.

19 yaşındayken evlenme kararı almış ve 22 yaşındayken evlenebilmiş ve 1.5 yıllık evli biri olarak yazıyorum bu mesajı.
Ben evlenme olgunluğunu kendimde hiç görmemiştim, ama sen görüyorsun. ailenle sorunların neler bilmiyorum. sana şunu demek istiyorum.
evlilik gerçekten büyük sorumluluklar gerektiriyor, ben eşimle yalnız yaşıyorum ama yeni bir insanla aynı evde yaşamak bile zorken sen eşinin ailesi ile yaşamayı göze alıyorsun. bir sürü sıkıntı yaşayacaksın, sabırlı olabilecek misin ? gerçekten. yaşayacağın sıkıntılar depresyonunu artırabilir. (çok istediğim halde evlendikten sonra depresyona girdim mesela)

eşin kaç yaşında? bence onemli olan bu. 19 veya 20 yaş bazı kızlar için gayet normal bir yaş (benim için değildi, hatta seneye evlenmiş olsam daha iyi olurdu) eğer eşinle yaşıtsan, ben de beklemeniz taraftarıyım.

ancak nişanlanın gizli saklı yürütmeyin. çok korkma, ailen muhtemelen zamanla yumuşayacaktır.

İyi geceler.. Ben 19 yaşındayım. Açık öğretimden bir bölüm kazandım bu sene ona devam edeceğim. 3,5 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim 2 yıllık bir bölüm bitirip DGSyle 4 yıllık başka bir bölüme geçiş yaptı. Şu an çalışıyor. Ben bir sürü erkekle gezip tozup gönül eğlendirmeyi hiç bir zaman doğru bulmadım. O benim sevgilim olduğunda dini nikah yaptık. İçim ancak böyle rahat etti. Ama hala bakireyim. Yani ilişkiye girmek için değil, Allah önünde karı koca olmak istediğimiz için dini nikah yaptık. Annem onunla çıktığımı başından beri biliyor. Babam hiçbir şey bilmiyor. Biz artık evlenmek istiyoruz.
Evlenirsek onun evinde yaşayacağız. Babası ve annesi çalışıyor. Sevgilim çalışıyor. Ben de çalışacağım. Yani geçinmek için mutlaka bir yol buluruz.
Aile içi durumumdan bahsedeyim. Babam uzak bir ilde çalışıyor. Evde iki ablam, annem ve ben yaşıyoruz. Ablalarımla aram eskiden iyiydi. Sonra ne oldu bilmiyorum. Halamın onları bana karşı doldurduğuna inanıyorum. En son bana "senin artık ablan falan yok" dediler. Diyebildiler... Ne yaparlarsa yapsınlar bu kadar kırılamazdım. Yine de yuttum. Ama hayatıma karışmaya devam ediyorlar. Ailemi çok karıştırmak istemiyorum ama babam hariç hepsi benden nefret ediyor gibi davranıyor. Çok mülayim bir insanım diyemem. Ama onlardan daha çok hatam da yoktur. Ben kimsenin hayatına burnumu sokmazken onlar doğum yapan arkadaşımı görmeye gitmeme bile İZİN VERMEYEBİLİYORLAR. Hem de izin almam bile gerekmediği halde.
Ailemle aram bu kadar kötü değilken de evlenmek istiyordum ama sevgilimin hayatının düzene girmesini bekliyorduk. Şimdi bir işi var. Benim de olacak yakında Allah kısmet ederse. Yani istediğimiz de bu. Geriye aile problemi kalıyor.
Babam buna asla izin vermeyecek. Bu çok net. Ablalarım başıma üşüşecek. Annem hiçbir şey yapmayıp sadece babamla arasını bozduğum için kızacak. Ablalarım iyice üstüme gelecek. Sen salak mısın diyecekler ne bileyim, bir sürü şey.. Herkes bu yaşta ne bu acele... Yoksa?? Bişey mi var??? Acabaa??? Fesatlanmak en büyük uzmanlık alanımızdır milletçe. Biliyorum arkamdan konuşulacakları. Hep o arkadaşı girdi aklına diyecekler. (Arkadaşım kaçarak evlendi.) Alakası yok. Benim hayata dair planım bu. Erken evlenip, hayatımı erken düzene sokup, erken bir yaşta anne olmak. Bunu istemek mantıksız gelebilir. Ama bu benim hayatım ve istediğim gerçekten bu.
Takıldığım nokta.. Bunu babama nasıl anlatacağım. Çünkü çok sabit fikirli biridir ve evlenmeme, hem de kocamın ailesiyle yaşamama asla izin vermez. Ne dersem diyeyim. Evlenip karşılarına çıkmayı bile düşündüm. Ama babamı böyle üzemem. Allah korusun adama bir şey olabilir. Bundan çok korkuyorum. Ona zarar vermek istemiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin. Çok dertliyim. 3 aydır uyku uyumuyorum. Baş ağrısından duramıyorum. Aklımda hep aynı mesele..

Ailenden habersiz dini nikah kıydıran sana PES, ailenin haberi ve resmi nikahın olmadan sana 15 yaşında dini nikah kıyarak suç işleyen kişiye daha büyük PESSSSS!!!

Cocuk yasta evlenecek cesareti nereden buluyorsunuz cok merak ediyorum. Evlilik cok cok ciddi bir sorumluluk.

O yasta daha kisilik gelişimi bile tamamlanmıyor. Daha sonra da esim cok değişti vs. Diye dert yanıyor cocuk yasta evlenenler.

Yapmayın Allah askına oku, mesleğini eline al, parani biriktir, kendi ayaklarının üstünde sağlam bir sekilde durmayı öğren, ondan sonra evlilik düşün ne olur.

Okuduğumda o kadar iyi anladım ki seni..Çünkü şuan en deli çağındasın birine aşıksın ve onunla geçirmek istiyorsun hayatı...
Yanında olmak istiyorsun sarılıp uyumak istiyorsun gezip tozmak istiyorsun kimseden korkmadan çekinmeden..
Hayallerin o kadar masum çünkü daha 19 yaşındasın...
Canım benim öncelikle kayınvalidenlerle yasayacağın için hayallerinin bir çoğu askıda kalıcak ne istediğin zaman sarılabileceksin kocana nede ikinize özel bir yaşam alanınız olacak.Gezip tozmak isteyeceksiniz ama parasızlık bükücek belinizi.Ekonomik özgürlüğün olmadığı için ne kayınvalidenin nede o çok sevdiğin kocanın gözünde söz hakkın olmayacak..
Her ihtiyacın olduğunda kocanın gözlerine bakıcaksın ihtiyaçlarını alsın die ayrıca sen para kazanamadığın için alabildiğin ufacık şeyler bile göze batıcak eşinin ailesinin.Çünkü sen onların oğullarını zora sokmuş olacaksın..
Para mevzusuna nie bu kadar takıldığımı düşünebilirsin ama günümüz evliliklerinde en büyük sorunlardan biri bu...Kendi ayakları üstünde duran bir kadın herkesin gözü önünde saygındır.Kendine güvenlidir öncelikle birilerinin hayatına yön vermesini beklemez kendi kararlarını alır ve uygular..
Ben şuan hayatımı yoluna koyabilmek için kpssye çalışıorum mesela hemde deli gibi.Senin gibi evlenmeyi düşünüyorum ve tek derdim kimseye muhtaçlığım olmasın.Vitrinde bişi gördüğüm zaman alabileyim...Karşımdaki alsın die gözlerinin içine bakmayayım...Çünkü etrafımda çalışmayan ve çalışan bayanların ayrımı o kadar belirginki..Sana ve tüm bayanlara verebileceğim tek öğüdüm var okuyun ve mesleğinizi elinize alın..Şöyle sağlam bassın ayaklarınızı yere...İnsan önce kendine saygı duymalı ki bunu karşındakindende bekleyebilsin....
Eğer sevginiz güçlüyse karsındaki insanda bu fikirlerine saygı gösterip hayatta bir adım önde olabilmen için arkanda durur senin..

Son düzenleme:
tatlım aile herşeyden önce gelir bunu unutma kimse için ailenden rızasız bir iş yapma olurmu biraz zamana bırak zamanla herşey yerine oturur belki başka başka yüzünü görürsün erkek arkadaşının zamana bırak derim allah yar ve yardımcın olsun

Akıl olgunluğuna ulaşmış insan eğer şartlarda uygunsa 18 inde de evlenebilir 28 inde de buna biz karar veremeyiz.

Kendini evliliğe hazır hissediyorsan içinde kaldığı sürece seni kemirir söyle güzel bir dille,onlarda kendilerince doğruları yanlışları sana anlatacaktır.

Kayınvalidenle oturma konusuna gelince zor bir süreç olur bunu tekrar düşün.

Her iki taraf iyi niyetli olsa da sorunlar çok göze batabiliyor.

canım çok genç olduğun için böyle heyecanlı konuşuyorsun .hiç bir anne baba evladının kötü olmasını istemez eğer onay vermiyorlarsa senin görmedğin birşeyler vardır muhakkak .biz çok sevdiğimiz için gözümüz çok kapalı oluyor bu yüzden ailenle enine boyuna konuş neden istemediklerini sor 19 yaş aslında çok erken ama ülkemizde normal brçok genç kız bu yaşta evlilik yapıyor bence bu sorun değil ama çocuğun yerleşik bir hayatı yok bildiğim kadarıyla oda senin yaşlarındaysa çok erken omuzlarınıza yük bindiği için ilerde sorun olur kaçarak evlenmek iyi birşey değil .annenin babanın gönlünü almadan sakın evlenme ilerde çok üzülürsün canım .

sorunum hakkında kafa yorduğunuz için teşekkürler. hala ailemle yaşıyorum, evlenmedim. yarın öss var ve ben de bu sınava gireceğim. ne olacağını zaman gösterecek. bunu yazıyorum çünkü aylar önce açılmış bir konuyu gördüğümüzde ve son mesajın uzun zaman önce atılmış olduğunu fark edince ister istemez hepimiz kafamızda senaryolar kurarız. acaba şöyle mi yaptı böyle mi yaptı. :) düşünüyorum. eğer ailemle nasıl konuşacağıma karar veremiyorsam, onlardan çekiniyorsam, demek ki gerçekten daha zamanı gelmemiş. öyle ya, benim kafamı kurcalayacak bir şeyler olmasa neden "ben istiyorum" diye ortalığa atılacak cesareti bulamayayım kendimde. gerçekten zamanı geldiğinde zaten ailemle konuşacak gücüm olacak. çünkü ben ikna olmuş olacağım ki onları ikna edecek gücü kendimde bulabileceğim. bu yüzden akışına bırakıyorum. zamanı geldiğinde her şey olur zaten. yakında 4. yılımızı kutlayacağız. ve hala birbirimizi çok seviyoruz. sanırım şimdilik sadece bununla yetinmem lazım. çünkü bu uyumu bulabilen çok fazla yaşıtım yok. Allah'ın bana verdiği bu hediyeyle yetinip zamanının gelmesini bekleyeceğim ve o arada da hayatımı düzene sokacağım.
bizim yaşlarımızda iki insan evlenip çok mutlu olabilir. tam istedikleri gibi bir hayatları da olabilir. 25 yaşında biri 10 yıllık sevgilisiyle evlenip 6 ay sonra boşanabilir. 30 yıllık bir evlilik bitebilir. hepsi ihtimal. asıl olan kaderimizde ne yazdığı. ve o senaryoda gecikme yoktur. bu yüzden bekleyeceğim. ve ne olması gerekiyorsa, o olacak, inşallah.
iyi günler. :)

sorunum hakkında kafa yorduğunuz için teşekkürler. hala ailemle yaşıyorum, evlenmedim. yarın öss var ve ben de bu sınava gireceğim. ne olacağını zaman gösterecek. bunu yazıyorum çünkü aylar önce açılmış bir konuyu gördüğümüzde ve son mesajın uzun zaman önce atılmış olduğunu fark edince ister istemez hepimiz kafamızda senaryolar kurarız. acaba şöyle mi yaptı böyle mi yaptı. :) düşünüyorum. eğer ailemle nasıl konuşacağıma karar veremiyorsam, onlardan çekiniyorsam, demek ki gerçekten daha zamanı gelmemiş. öyle ya, benim kafamı kurcalayacak bir şeyler olmasa neden "ben istiyorum" diye ortalığa atılacak cesareti bulamayayım kendimde. gerçekten zamanı geldiğinde zaten ailemle konuşacak gücüm olacak. çünkü ben ikna olmuş olacağım ki onları ikna edecek gücü kendimde bulabileceğim. bu yüzden akışına bırakıyorum. zamanı geldiğinde her şey olur zaten. yakında 4. yılımızı kutlayacağız. ve hala birbirimizi çok seviyoruz. sanırım şimdilik sadece bununla yetinmem lazım. çünkü bu uyumu bulabilen çok fazla yaşıtım yok. Allah'ın bana verdiği bu hediyeyle yetinip zamanının gelmesini bekleyeceğim ve o arada da hayatımı düzene sokacağım.
bizim yaşlarımızda iki insan evlenip çok mutlu olabilir. tam istedikleri gibi bir hayatları da olabilir. 25 yaşında biri 10 yıllık sevgilisiyle evlenip 6 ay sonra boşanabilir. 30 yıllık bir evlilik bitebilir. hepsi ihtimal. asıl olan kaderimizde ne yazdığı. ve o senaryoda gecikme yoktur. bu yüzden bekleyeceğim. ve ne olması gerekiyorsa, o olacak, inşallah.
iyi günler. :)

senin adına sevindim ,en doğru kararı vermişsin.
yanlız şu konuda yanılıyorsun,sizin yaşlarınızda evlenen tanıdıklarım genel olark pişmanlar.
bak ben sana en yakın arkadaşımı anlatayım.
orta 2. sınıfta çıkmaya başladı eşiyle,
lise son sınfta artıkevlenmek istediler,
aileler karşı çıktı ama onlar için herşey güllük gülistanlıktı,birömür birlikte olmak istediklerinden emindiler.
oğlanın babası zengindi ,bir iş açardı(açtıda)
arkadaşım senin gibi açık öğretime devam edicekti(6 senedir bitiremedi.)
birsüre kayınvalidede yaşadılar,sonra ev alındı.
dışardan bakarsan çok insandan da şanslılar ve en büyük aşklarıyla evlendiler.
ama arkadaşım bugün hala söyler,bu dünyaya yeniden gelsem 24 yaşını doldurmadan,üniversite hayatını yaşamadan,beni öldürseler evlenmem

demek istediğim şey şu canım en güzel evliliklerin bile çok zor dönemleri oluyor.
ve küçük yaşta bu sorumluluğu almak kolay gelsede insanın hayatından çok şeyler alıp götürüyor.

Back
X