• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istiyorum ama ailemle çıkacak tartışmalar içimi sıkıyor.

chawchaw

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
8
0
36
Adana
İyi geceler.. Ben 19 yaşındayım. Açık öğretimden bir bölüm kazandım bu sene ona devam edeceğim. 3,5 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim 2 yıllık bir bölüm bitirip DGSyle 4 yıllık başka bir bölüme geçiş yaptı. Şu an çalışıyor. Ben bir sürü erkekle gezip tozup gönül eğlendirmeyi hiç bir zaman doğru bulmadım. O benim sevgilim olduğunda dini nikah yaptık. İçim ancak böyle rahat etti. Ama hala bakireyim. Yani ilişkiye girmek için değil, Allah önünde karı koca olmak istediğimiz için dini nikah yaptık. Annem onunla çıktığımı başından beri biliyor. Babam hiçbir şey bilmiyor. Biz artık evlenmek istiyoruz.
Evlenirsek onun evinde yaşayacağız. Babası ve annesi çalışıyor. Sevgilim çalışıyor. Ben de çalışacağım. Yani geçinmek için mutlaka bir yol buluruz.
Aile içi durumumdan bahsedeyim. Babam uzak bir ilde çalışıyor. Evde iki ablam, annem ve ben yaşıyoruz. Ablalarımla aram eskiden iyiydi. Sonra ne oldu bilmiyorum. Halamın onları bana karşı doldurduğuna inanıyorum. En son bana "senin artık ablan falan yok" dediler. Diyebildiler... Ne yaparlarsa yapsınlar bu kadar kırılamazdım. Yine de yuttum. Ama hayatıma karışmaya devam ediyorlar. Ailemi çok karıştırmak istemiyorum ama babam hariç hepsi benden nefret ediyor gibi davranıyor. Çok mülayim bir insanım diyemem. Ama onlardan daha çok hatam da yoktur. Ben kimsenin hayatına burnumu sokmazken onlar doğum yapan arkadaşımı görmeye gitmeme bile İZİN VERMEYEBİLİYORLAR. Hem de izin almam bile gerekmediği halde.
Ailemle aram bu kadar kötü değilken de evlenmek istiyordum ama sevgilimin hayatının düzene girmesini bekliyorduk. Şimdi bir işi var. Benim de olacak yakında Allah kısmet ederse. Yani istediğimiz de bu. Geriye aile problemi kalıyor.
Babam buna asla izin vermeyecek. Bu çok net. Ablalarım başıma üşüşecek. Annem hiçbir şey yapmayıp sadece babamla arasını bozduğum için kızacak. Ablalarım iyice üstüme gelecek. Sen salak mısın diyecekler ne bileyim, bir sürü şey.. Herkes bu yaşta ne bu acele... Yoksa?? Bişey mi var??? Acabaa??? Fesatlanmak en büyük uzmanlık alanımızdır milletçe. Biliyorum arkamdan konuşulacakları. Hep o arkadaşı girdi aklına diyecekler. (Arkadaşım kaçarak evlendi.) Alakası yok. Benim hayata dair planım bu. Erken evlenip, hayatımı erken düzene sokup, erken bir yaşta anne olmak. Bunu istemek mantıksız gelebilir. Ama bu benim hayatım ve istediğim gerçekten bu.
Takıldığım nokta.. Bunu babama nasıl anlatacağım. Çünkü çok sabit fikirli biridir ve evlenmeme, hem de kocamın ailesiyle yaşamama asla izin vermez. Ne dersem diyeyim. Evlenip karşılarına çıkmayı bile düşündüm. Ama babamı böyle üzemem. Allah korusun adama bir şey olabilir. Bundan çok korkuyorum. Ona zarar vermek istemiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin. Çok dertliyim. 3 aydır uyku uyumuyorum. Baş ağrısından duramıyorum. Aklımda hep aynı mesele..

15 yaşında dini nikah yapmışsınız ailenizden habersiz birde babamdan habersiz evlenmek istemiyorum demişsiniz.
Ayrıca size o nikahı kim hangi imam kıydı ? Camilerde resmi nikah olmadan yani nikah defterini görmeden nikah kıymıyorlar. Yada bir eve çağrılıp aile olmadan nikah asla imamlar kıymıyorlar bir arkadaşımda sizin gibi yapmak istedi baya uğraştı ama yapamadı ordan biliyorum.

Ben k.valide ile birlikte yaşamaya karşı değilim ama her iki tarafta sonsuz anlayışlı ve hoşgörülü olmalı en canlı örneği mesela kınamak için demiyorum yanlış anlamayın aynı evin içinde öz ablalarınız, annenizle bile sorunlar yaşıyorsunuz. Bende annemle çok sorunlar yaşardım ama gerçekten k.valide ile yaşanan sorunlar bambaşka oluyor.

Birde ben gezip tozma meraklısı değilim demişsiniz ya emin olun hiçbir bayan sürekli sevgili değiştirmeye meraklı değil muhakkak yerine oturmayan taşlar oluyor ki ayrılmak zorunda kalıyorlar. Yeri geliyor insan 30 yıllık eşinden bile boşanıyor daha sonra doğal olarak hayatına başkasını sokabiliyor.

Artık bir şekilde ailenizi ikna etmek zorundasınız bu arada unutmayın gün gelir ayrılmak zorunda falan kalırsanız dini nikahlı eşiniz sizinikahından düşürmezse yani boşamazsa başkasıyla dini nikah kıyamazsınız hükmen ve dinen zinaya girer. Aklınızda bulunsun...

19 daha çok erken.. ayrıca imam nikahının sayılması için ailenin de bilmesi gerekli diye biliyorum bu kısmı iyi araştır.. imam nikahının mantığı zaten eşe dosta nikahı duyurmakmış eskiden..

ayrıca hiç bir abla haybeye ablan yok senin falan demez.. bu kısımda seninde bir sürü hatan vardır..

angelseda çok doğru söylemiş daha ailenle aynı ev paylaşamıyorsun.. kayınvaliden kayınpederin nasıl yaşıcaksın.. evinde rahat ayaklarını bile uzatamıcaksın bu bile sıkacak canını..

halan niye kışkırtsın ablanları sana.. bu benim hayatım istediğim bu demişin ama senin istemenle olacak bir konu değil bu.. unutmaki evlendiğinde ailen arkanda olmazsa eşinin her tavrına boyun eğmek zorunda kalırsın.. 3.5 yıldır tanıyorum asla yapmaz diyorsun ya 40 yıllık eşiden ayrılıyor insalar.

bence iyi düşün evden kaçmak içi evlemek istiyorsun gibi geldi bana.. yoksa 19 yaşında biri kayınvalidesi ve kayıpederiyle iye oturmak istesin...

bekle 22-23 yaşına kadar en azından birikiminiz de olur o zaman ayrı eve çıkabilirsiniz vs.

bence stresle karar verme..

umarım herşey dilediğin gibi olur..

gezip tozmakla kastettiğim normal ilişkiler değil zaten. ablalarımın da ilişkileri oldu ve hepsi düzeyliydi. sadece benim içim razı gelmedi evli olmadığım biriyle görüşmeye. biz birlikte çok sorun atlattık. ailemin bunlardan da haberi yok. o kadar çok kötü gün dostluğu yaptık ki birbirimize. birbirimizin saçına o kadar çok gözyaşımız değdi ki.. ama babama söylesem.. sen 19 yaşındasın sevmeyi ne bilirsin diyecek..
Allah korusun ne zaman ne olacağımızı hiç birimiz bilmiyoruz. Ben salim yaşayacağım kaç yılım varsa, hepsini onunla yaşamak istiyorum. Ama babamı üzemem.. Bundan önce yaptıklarım hakkında düşünmektense bundan sonra ne yapabileceğimi düşünmem daha doğru olur. Babama konuyu açmanın uygun bir yolu var mı diye merak ettim. Burda aynı durumları yaşayan, aynı dertlerden muzdarip pek çok kişi birbirine yol gösteriyor. Akıl akıldan üstündür demişler. Fikir almak her zaman iyidir. Amacım bu, ağlanıp sızlanmaktan çok.. Zaman ayıran ve ayıracak olan herkese teşekkür ederim.

19 yaşındasın bu kadar kararlı konuşmak çok doğal..cahil cesareti dedikleri şey..

ailen sana bu kadar tepkili ama haksız da sayılmazlar değil mi, sonuçta onların haberi olmadan küçük yaşta nikah yapmışsın..

bu kadar acele etme, "koca" hiçbir yere kaçmıyor, ama yıllar gitti mi geri gelmiyor..

ben hiç duymadım erken evlenip,hele ki kaynana ile oturup İYİ Kİ YAPMIŞIM diyeni.

evden kaçmak için istemiyorum buna emin olabilirsiniz. çünkü ben onun bizim eve taşınmasından daha çok mutluluk duyardım. tüm sevdiklerim yanımda olurdu. Ama bizim ailede 2 kız var. yabancı bir erkekle, damatları da olsa rahat edemezler. Bizim kültürde de evlenen evlendiği adamın yanına taşındığı için, geleneksel yolu izliyorum sadece. :)

madem bukadar kararlısın ailenle konus ıyı yada kötu bı kararları olucak ıstemezlersede sen ıstıyorsun ıllakı ıster ıstemez onay verceklerdır...

Ben konundan çok dini nikaha takıldım. kendimden bildiğim kadarıyla belediye nikahı olmadan dini nikah kıyılamaz, yasaktır. Şimdi dini nikahın şartlarını yazıcam size öğrenmeniz ve dini nikah kıymak isteyen biri okursa onunda öğrenmesi için.....
"Veli ve iki güvenilir şahit olmadan nikâh olmaz. Bu şekilde kıyılmayan nikâh batıldır. Anlaşamazlarsa sultan, velisi olmayanın velisidir.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 20; Tirmîzî, Nikâh, 14; İbn Mâce, Nikâh, 15; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 6/66.)

Velinin burda ne demek olduğunu umarım anlamışsınızdır.

1 Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması
2 Tarafların irade beyanı Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri
3 Nikâhın duyurulması Gizli bırakılmaması
4 Kızın velisinin izninin olması
5 Şahitlerin hazır olması Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder....... Sizce sizin dini nikahınız geçerli mi?????

aklını başını topla 19 yaşında evlenilir mi çocuk oyuncağı değil bu

verdiğin cevapları okuyorum kusura bakma canım ama büyümüşte küçülmüş bir edan var..

eleştirmek istemiyorum seni kırmak da ama verdiğin kararlar şu an sağlıklı değil. zaten 19 yaşında birinin bunları söylüyor olması tuhaf.. gerçi 25 inde olsan böyle konuşmazsın, böyle konuşan birine de üzülürsün..

bence evlilik fikrini aklından çıkar, ayrıca cewonunda dediğine göre sizin dini nikahının geçerli değil..

Madem evli olmadığın biri ile görüşmek istemedin, o zmn bu ilişkiye hiç başlamayacaktın 15 16 yasında daha cocuk sayılırsın baban tabiki ciddi ilişkiler saçma olur. Yaptıgınız nikah geçerli değil nikah duyurmak demektir böyle kendi isteklerimize göre dogruları çeviremeyiz .
19 yaşında erken evlenmek istiyorum dersen 25 inde çocuklarını doyurmak için merdivenmi silsem çaycılık mi yapsam die düşünürsün.. Baban tabiki izin vermez 19 yasında kızını neden kvalide k peder yanına yollasın ya ...!!

cahil cesaretine hayran kaldım doğrusu,15 yaşında sen kalk dini nikah kıydır yaa:27:bide babam kızar diyo adam kızmasın da napsın madalya mı taksın sana arkamızdan çok güzel işler çevirmişsin diye.. iyi git de kayınvalidenlerle yaşa gör gününü,onların gözünde çok kıymetin olcağını falan zannediyosundur sen şimdi,yarın yüzüne vururlar en ufak bişeyde sen ailenin arkasından bile iş çevirmişsin gizli nikah kıydırmışsın diye başlarlar ertesi gün:27:

Madem evli olmadığın biri ile görüşmek istemedin, o zmn bu ilişkiye hiç başlamayacaktın 15 16 yasında daha cocuk sayılırsın tabiki ciddi ilişkiler saçma olur. Yaptıgınız nikah geçerli değil nikah duyurmak demektir böyle kendi isteklerimize göre dogruları çeviremeyiz .
19 yaşında erken evlenmek istiyorum dersen 25 inde çocuklarını doyurmak için merdivenmi silsem çaycılık mi yapsam die düşünürsün.. Baban tabiki izin vermez 19 yasında kızını neden kvalide k peder yanına yollasın ya ...!!

imla hatası nedeni ile düzeltme..

cahil cesaretine hayran kaldım doğrusu,15 yaşında sen kalk dini nikah kıydır yaa:27:bide babam kızar diyo adam kızmasın da napsın madalya mı taksın sana arkamızdan çok güzel işler çevirmişsin diye.. iyi git de kayınvalidenlerle yaşa gör gününü,onların gözünde çok kıymetin olcağını falan zannediyosundur sen şimdi,yarın yüzüne vururlar en ufak bişeyde sen ailenin arkasından bile iş çevirmişsin gizli nikah kıydırmışsın diye başlarlar ertesi gün:27:

O kadar haklısınız ki. Ben de benzer şeyler yazacaktım ama gerek kalmamış, altına imzamı atıyorum müsadenizle.

aklını başını topla 19 yaşında evlenilir mi çocuk oyuncağı değil bu

vallahı bende senın gıbı dusunuyorum benımde yasım 19 benım arkdaslar 16 yasında basladı evlenmeye cocukları bıle oldu kımısı kacarak kımısı aılesının rızasını alarak evlendı bızım burda demıyım genelde yakın cevremdekı ınsanlar suan bana evde kalmıs muamelesı yapıor dıyebılırım:52::52::52::52::52::52: ben kaale almıyorum o ayrı mesele ama kişi kabul ettıkden sonra bızım konuşmamız boşuna lutfen kımse yanlış anlamasın dogru ınsanı bulduysan bulduguna ınanıyorsan tabıkı evlenmelısın bununda arkaşındayımdır :D

neyine güvenerek daha ana kuzusu olacak yaşta evlenmeye ,genç yaşta anne olmaya bi de üstüne üstlük kaynana ile beraber yaşamaya cesaret edebiliyorsun pes dğrusu ..
yok yok dünyanın çivisi çıktı ..
eskiden kız çocukları bu yaşlarda bi hırsla okumak hayatını güvence altına almak peşindeydi ..
şimdi ise kızlar evlenmek için kendilerini yırtıyorlar ..
bu hayatı ne kadar hafife alıyorsunuz yaa ben anlamıyorum..
o pembe dizilerdeki gibi mi sanıyorsunuz gerçekten hayatı yoksa ..
işin yok bir güvencen yok ama yapmaya kalkıştığın işlere bak ..
annen baban tabi kızacak ,baştan sona haklılar ..
sen neye güvenerek gittin nikah yaptrdın ,ya sevgilin bu nikaha dayanarak artık karımsın deyip san saldırsaydı ,ne yapacaktın o zaman söylermisin,hep evlenmek yuva kurmak anne olmak gibi güzel şeyleri akıl etmişsin de ,acaba başıma bi iş gelirmi ,hiçbi güvencem yok diye akıl edememişsin nedense ..
kaldıki herkesten gizli kıyılan nikah geçerli bile değil bunu da aklına sok ..
kendine gel ve hayatına çekidüzen ver ..oku ,iş güç sahibi ol ,hiçbişeye güvenmeden böyle işlere kalkışırsan ilerde çok pişman olur ,üstüne üstlük bi de sahipsiz kalırsın ..

önce okulunu bitir mesleğini eline al sonra evliliği düşün canım
19 yaş evlilik için çok erken bir yaş burdaki bayanların hepsi tecrübeli senin yaşanı geçirmiş insanlar
bu kadar insan seni uyarıyorsa dikkate al derim:31:
ayrıca ailenden habersiz küçük yaşta nikah kıydırmanda büyük hata:50:
umarım bundan sonra daha doğru karalar verirsin hayatınla ilgili

keşke bu kadar kırıcı olmasaydınız. yine de teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için.

anladım ki beni tanımayan insanlar bile hakkımda bu kadar net yargılara varabiliyorken beni büyüten ailemin yargılamasından kaçmanın bir yolu yok. ve dip not. asla kocaya kaçmayacağım. her zaman daha mantıklı bir yolu vardır evlenmenin.
herkese teşekkür ederim.

çok yalnış yapıyorsun canım.bu benim hayatım böyle istiyorum diyorsun tipik 19 yaş sendromları gibi,erken evlenmek erken anne olmak hemde bu yaşta ilk önce bi gez toz hayatını yaşa üstelik kayınvalidenle oturacaksın.adı üstünde ev'leneceksiniz o zaman kendi eviniz olması lazım,şimdi ailenden uzaklaşma fikri sana cazip geliyor özgür olacağını herşeyi kendi,istediğin gibi yapacağını zannediyorsun evlenirsen senin için herşey o kadar kötü olacak ki ... bizim bi akrabamız senin gibi evlendi küçük yaşta hemende çocuk yaptı şimdi 22 yaşında,inan bana çocuğuna hiç bakmıyor neden çünkü gezip tozması gereken yaşta yani daha çocuk yaşta hamile kaldı ve bıktı.psikiyatriste gitme kararı aldı şimdi sürekli ağlıyor çünkü perişan bi halde.. hayat senin ama daha 19 yaşa o dediğin şeyler çok fazla az büyü olgunlaş daha sonra kaçmıyor ya! ..

Back
X