Size soyle bir ornek vereyim. ben lise son siniftayken artik son sinavlarimizdi ve bir sinavda benim inanilmaz karnim agriyordu hem disim hem karnim agriyordu agridan basimi kaldiramiyordum bu halde sinava giremem dedim ve eve geldim ama hocamiz illa doktor raporu istemisti. Bende eve geldim ve anneme sinava tekrar girebilmem icin doktor raporu gerekli bizim saglik ocagindan gisip bir rapor alalim demistim ama hala agrilarim vardi ve ben o agrili halde doktora giderken annem yolda dondu ve dediki inanmiyorum senin hic bir yerin agrimiyor kesin baska bir planin vardi bizi kandiriyorsun ama cikar elbet kokusu dedi... O an keske surada ki bir araba bana carpsa dedim.. Burada soylemiyorum ama bunun arkasindan bir kac kufurde etti.. Bu mu annelik?
canım yazdıklarından belliki evlenmek için destek istiyosun daha çok
iyi ve güvenilir bir eş bulmak çok zor
eğer ailenden umudun yoksa evlen bence
evlenmeden önce konuş eş adayınla belki okuman konusunda destek verir sana
bazen insanın eşi ailesinin görevini bile üstlenecek kadar yüce gönüllü olabiliyor
Artık en yakın arkadaşlarım bile beni hiç umursamıyor eskiden aramız iyi olan tüm arkadaşlarım ben gelip gitmiyorum diye konuşmayı kestiler(( Hiç bir şeyde artık beni çağırma gereksinimi duymuyorlar.. Çağırmayı geç mesaj atınca zoraki yazıyorlar.. Evlenince de bu ezik muamele devam edecek diye korkuyorum çünkü herkes baskıdan kaçıp evleneceğimi bilecek.. Gözlerinde aynı kalıcam. Evlenmiyeyim zincirimi kırayım desem bu aileyle öyle zor ki hatta ben imkansız diye birşey yoktur diyenlerdenim ama bu İMKANSIZ.. Taş devri adamları bile değişti ama bizimkiler halaa aynı hatta geriye doğru yol almaktalar..
ben de aynıydım canım hafta sonları dışarı çıkmazdım çıkamazdım en yakın arkadaşıma gitmek için izin alırdım şunu yap bunu yap evin bütün işini yaptırıp sonra bir saat sonra gel derlerdi 20 dak. gidiş 20 dak.a geliş sürerdi düşün ağlaya ağlaya giderdim kimseyle arkadaşlık kuramazdım çünkü vakit ayırmak gerekirdi ama ayıramazdım insanlar anlayamazdı durumumu inan eve gitme saati gelince yüzümden belli olurdu arkadaşlarım bile derdi saate bakın 5.30 oldu galiba diye üni. de okudum sadece yol parası verdiler sabah 6 da kahvaltı yapıp çıkardım akşam 7 ye kadar aç dururdum otobüsü falan kaçırsam evde kıyametler kopardı oturduğum yer okuluma çok uzaktı bir otobüsü kaçırmam 20 dak.a beklemem demekti hele otobüslerimiz sık sık arıza yapardı ve inanmazlardı kafama kumandalar fırlatılırdı eve geç kaldığım sadece 5 dak. bile geç kalırsam bu böyleydi kabus gibiydi her günüm 2 sene nişanlı kaldım nişanlımla bir gün sinemaya gidemedim nişanlım elimi tutmuştu aniden babam içeriye girdi ve nişanlımın yanında demediğini bırakmadı rezil etti daha neler neler ama ben sabrettim okudum şimdide o sabrın meyvelerini topluyorum çok mutlu bir evliliğim var ve iki tane dünya güzeli kızım var sende sabret ne kadar sıkıntılı olsa da anne baba ahı alma şimdi ise meleğe dönüştüler ben en iyi çocuklarıyım el üstünde tutarlar beni eee bunda eşiminde payı var tabi allah yardımcın olsun ne karar verirsen ver en doğrusunu vermeye çalış
arkadaslar mesele arkadasın evlenmesi yada evlenmemesi ufaklıgı büyüklügü değil ki bende evlendigimde 18 yasındaydım ve birlikte yürütmek zor olsada üniyi bitirmek üzereyim eşimin destegiyle, yada şunu biliorm ki geç yaşta evlenen(29) üni mezunu oldugu halde çalışmasına izin verilmeyen insanlar gördüm tanıdım :) hani ailenin yanında süper geliştirirsin kendini ,evlenince oturursun evde yazık olur gencligine gibi bi durum olamaz, tam tersi durumları örnek olarak gösterdim size,birde arkadaslarınla görüşmemeyi eziklik olarak görüyosun şuan anlıyorum bende bikaç sene öncesine kadar diğer arkadaslarm kadar bol zamanın yok diodum evde yapılması gereken işler oluo eşin eve gelmş oluo belli bi saatte onlar gibi saatlerce kafelerde kantinde oturamıosn haliyle yada her hafta sonu bi seminere bi sergiye gidemiyosun yalan sölicek halim yok fakat bi süre sonra şunu anlıyosun ki harcadıgın çabalar sana olgunluk katıyo yani bir kafede oturup boş boş muhabbet edecegine sen hayatını kuruyosun yani arkadas olayına çok takılma dememin sebebi belli başlı insanlar dışında hayatta herkes yalnızdır çok arkadasım var diyen insanlar olacaktır evet ama bugün hastalansalar gelip kaç kişi onlara ne kadar süre bakar acaba merak ettinmi? arkadas bos zamanlarınızı değerlendirecek içinizi dökebildiginiz insandır burda birbirimize yazarak destek oldugumuz gibi arkadaslarımıza da konusarak destek veririz yada destek alırız onlardan. arkadası olmadıgı için ölen bi insan yoktur fakat tabiki sıkılır bunalır katılıyorum sana
evlenme işini ona karşı olan duyguların belirlesn bence mantık olarak da o beni daha çok kısıtlarmı yoksa hayatta birşeyler başarmama yardımcı olurmu olarak düşün, yaşım küçük evlenmiim hayatımı yaşicam diyen insanlarda 30una geldiklerinde ve hala mükemmel birini bulamadıklarında ben naptım diye ağlıyorlar merak etme, 40yaş üzeri iki teyzem var erkek derdimi çekcez dediler evlenmediler onların gezmesi tozması giyimi rahatlıgı süperdi taki çevrelerindeki arkadaslari evlenip çocuk sahibi oluncaya kdr:) şuan temizlik hastası ikiside paranoyak gibiler ki tek sebebi yalnızlık çünkü önceden gayet düzgün hoş kadınlardı hatırlıorm, çocuga güvendigini söyledigin içn yazıorm bunları ki iyi bir evlilik ve kendini geliştirebilme imkanı iki üç kızla pijama partisi vermekten daha önemlidir çünkü ne yazıki o insanları zaten 3,5 sene sonra yanında bulamicaksın :)
Benim de aynı öyle işte(( Artık şiddet bile uygulamaya başladılar.. Şimdi ise hiç karışmıyorlar hayatıma çünkü nasıl olsa bu çocuk var ya artık başım bağlı sayılır bir hata yapamam gibi saçma sapan gerizekalı bir düşünceye kapılıyorlar.. (( Benimde arkadaşlarım aynısını yapıyorlar.. Saatim gelince yüzüm düşüyo hemen aman evde kavga çıkmasın diye mutlu olduğum ortamı bırakıp koşa koşa gidiyorum eve.. Milletin alay konusu bile oluyorum (
sende kendimi görüyorum canım yaaa çok üzülüyorum durumuna bende şiddet küçüklüğümden beri vardı nişanlanınca bitti inan evlendikten sonra uzun süre psikolojim düzelmedi geceleri baba vurma diye ağlayarak kalkıyormuşum ama bu bana artılarda kattı çocuklarımın psikolojisine çok önem veriyorum öz güvenli insanlar olmaları için uğraşıyorum ama ben çok yıprandım hala aklıma geldikçe içim yanıyor giden gençliğime(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?