cnm seni tebrik ediyorum sen ve senin gibiler oldukça toplumdaki bu şiddet eğilimi ve insanların özgüvensizligi eve hapsedilmeleri kadınların sürekli aşağılanması gibi durumlar mazide kalacak, anladıgım kadariyla eğitimli bir insansın; sen çocuklarını böyle güzel yetiştir ki yasadigimiz dünya daha güzel bir yer haline gelsin, lanet olsunki bu siddet ailede baslıyor ve sadece dayak olarak değil psikolojik, sözlü siddet, cinsel siddet bile bazen ailede baslıyor düşünebiliyormusun ya dışardaki, hayattan sakınırken çocuklarını en çok kendileri hırpalıyorlar, geçen gün minik bir çocuk ölmüştü çok yaramazlık yapıyor diye dövmüşler olaya bak ağladım televizyonun karşısında nasıl bir dünya bu dedim. O nedenle eğitimli anne baba olmak çok önemli kendini yetiştirememiş insanların birde hemen çocuk yapalım düşüncesinden nefret ediyorum yani sen hayatta neyi başardınki bir çocuk yapıp ondanda hayatın hıncını çıkaracaksın bu mu amacınız? önce kendimizi eğitelim sonra çocuk düşünelim lütfen, biz kendimize hayrı olmayan biriysek çocugumuzda hayatının büyük bir kısmını mutsuz geçirecektir ve ailesindende nefret edecektir bir süre sonra yaşadıklarının sorumlusu olarak ve tabikide haklı olarak..
sağol canım çok mutlu ettin inan öyle çok uğraşıyorumki çocuklarım için mesela bugün öğretmeniyle konuştum kızımın çok özgüvenli kendini çok iyi ifade edebilen bir çocuk olduğunu söyledi hatta 22 yıllık öğretmenlik hayatımda böyle bir çocuk görmedim benden zorla bilgi alıyor resmen bilgiyi almak için parçalıyor beni dedi bana gelince ben kızımın öğretmeniyle bile konuşurken gözlerim doluyor bu da özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor bunu çok aştım çok güzel konuşurum ama genede kendimi saklayamadığım noktalar var eğitimli bir insansın demişsin evet üniversite okudum ama eğitim okullarda verilmiyor inan eğitim insanın kendini yetiştirmesiyle yaşadıklarından ders çıkartabilmesiyle oluyor ben yaşadım onlara da yaşatıyım değilde ben yaşadım onlar yaşamasın diyebilmektir aile içi şiddetlere özellikle cinsel istismara benim yüreğim dayanmıyor ama insan önlem alabilmeli kızlarıma defalarca anlatıyorum birileri yanına yaklaştığında bağırmalarını aile içindekine gelince eşimden asla şüphelenmem ama onu da denedim kızlarımı banyo yaptırmasını istedim delikten gözlemledim ne oluyor nasıl yaptırıyor çocukların yanına yattığında izledim onları severken aşırıya kaçmaması için uyardım hatta büyük kızım geçen mecburen dedesinin yanında yatmak zorunda kaldı gece uyuyamadım defalarca kontrol ettim bu onlardan şüphelendiğim için değil ama neler duyuyoruz hiç yapmaz dediklerimiz yapıyor annelerin çok uyanık olması lazım son cümlelerine sonuna kadar katılıyorum önce emin olun kendinizden bir insan yetiştireceksiniz onu düşünün birşeylerin düzelmesi ya da birşeylerin kurtuluşu için çocuk yapmayın amacınız gelecek nesilleri düzeltmek kurtarmak olsun ben 2 sene çocuk yapmadım önce kendim sindireyim evliliği diye zira psikolojim hiç normal değildi ne zaman mutlu olduğumu hissettim ne zaman düzeldim işte o zaman çocuğum olmasını istedi