• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istemiyorum ama baska carem de yok gibi hissediyorum:(((

cnm seni tebrik ediyorum sen ve senin gibiler oldukça toplumdaki bu şiddet eğilimi ve insanların özgüvensizligi eve hapsedilmeleri kadınların sürekli aşağılanması gibi durumlar mazide kalacak, anladıgım kadariyla eğitimli bir insansın; sen çocuklarını böyle güzel yetiştir ki yasadigimiz dünya daha güzel bir yer haline gelsin, lanet olsunki bu siddet ailede baslıyor ve sadece dayak olarak değil psikolojik, sözlü siddet, cinsel siddet bile bazen ailede baslıyor düşünebiliyormusun ya dışardaki, hayattan sakınırken çocuklarını en çok kendileri hırpalıyorlar, geçen gün minik bir çocuk ölmüştü çok yaramazlık yapıyor diye dövmüşler olaya bak ağladım televizyonun karşısında nasıl bir dünya bu dedim. O nedenle eğitimli anne baba olmak çok önemli kendini yetiştirememiş insanların birde hemen çocuk yapalım düşüncesinden nefret ediyorum yani sen hayatta neyi başardınki bir çocuk yapıp ondanda hayatın hıncını çıkaracaksın bu mu amacınız? önce kendimizi eğitelim sonra çocuk düşünelim lütfen, biz kendimize hayrı olmayan biriysek çocugumuzda hayatının büyük bir kısmını mutsuz geçirecektir ve ailesindende nefret edecektir bir süre sonra yaşadıklarının sorumlusu olarak ve tabikide haklı olarak..

sağol canım çok mutlu ettin inan öyle çok uğraşıyorumki çocuklarım için mesela bugün öğretmeniyle konuştum kızımın çok özgüvenli kendini çok iyi ifade edebilen bir çocuk olduğunu söyledi hatta 22 yıllık öğretmenlik hayatımda böyle bir çocuk görmedim benden zorla bilgi alıyor resmen bilgiyi almak için parçalıyor beni dedi bana gelince ben kızımın öğretmeniyle bile konuşurken gözlerim doluyor bu da özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor bunu çok aştım çok güzel konuşurum ama genede kendimi saklayamadığım noktalar var eğitimli bir insansın demişsin evet üniversite okudum ama eğitim okullarda verilmiyor inan eğitim insanın kendini yetiştirmesiyle yaşadıklarından ders çıkartabilmesiyle oluyor ben yaşadım onlara da yaşatıyım değilde ben yaşadım onlar yaşamasın diyebilmektir aile içi şiddetlere özellikle cinsel istismara benim yüreğim dayanmıyor ama insan önlem alabilmeli kızlarıma defalarca anlatıyorum birileri yanına yaklaştığında bağırmalarını aile içindekine gelince eşimden asla şüphelenmem ama onu da denedim kızlarımı banyo yaptırmasını istedim delikten gözlemledim ne oluyor nasıl yaptırıyor çocukların yanına yattığında izledim onları severken aşırıya kaçmaması için uyardım hatta büyük kızım geçen mecburen dedesinin yanında yatmak zorunda kaldı gece uyuyamadım defalarca kontrol ettim bu onlardan şüphelendiğim için değil ama neler duyuyoruz hiç yapmaz dediklerimiz yapıyor annelerin çok uyanık olması lazım son cümlelerine sonuna kadar katılıyorum önce emin olun kendinizden bir insan yetiştireceksiniz onu düşünün birşeylerin düzelmesi ya da birşeylerin kurtuluşu için çocuk yapmayın amacınız gelecek nesilleri düzeltmek kurtarmak olsun ben 2 sene çocuk yapmadım önce kendim sindireyim evliliği diye zira psikolojim hiç normal değildi ne zaman mutlu olduğumu hissettim ne zaman düzeldim işte o zaman çocuğum olmasını istedi:16:

Merhaba hanimlar, ben 20 yasinda bir kizim. Bizim tanidik aileden bir kisi benmle evlenmek istiyor cocukla da konusuyoruz fakat ben evlenmek istemiyorum:(( aksine yarim kalmis okuluma devam etmek istiyorum:((( Her zaman universiteye gitme hayalini kurmustum oysa simdi hayallerim tamamen alt ust ldu:(((. Ailem bu cocukla evlenmemi cok istiyor cocuguda ailesini de tanidiklari icin benimrahay ve huzurlu yasamami istiyorlar bu konuda onlarada hak veriyorum fakat istedigim sey bu degil:(( . Ote yandan cocugu birak okula devam et bu kadar istemiyorsan diye bir sikkim da yok cunku ailem o kadar baskici ki yarida onlardan kurtulmak icin evlenmek istiyorum... Cunku her zaman baski her zaman baski artik o kadar eksildim ki.. hayattan hic bir tat alamiyorum herseyi her zaman kursagimda birakiyorlar..:((( kendimi toplumdan dislanmkis hisediyorum ki toplumda ailemin bana yaptigi baskiyi bildiklerinden zaten ezik muamelesi yapip disliyorlar beni oyle yalniz ve caresizim ki her zaman okuyup bir yerlere gelip bu ustumdeki eziklik veya baski zincirini kirmak istedim ama ne yazikki ben ne kadar cabalarsam cabaliyayim asla kirilmiyor:((( Bizimkiler ayni tas ayni hamam devam ediyorlar 2o yasinda hayatimin baharinda olmam fgerekirken ben oyle mutsuzum ki hic bir seye hevesim kalmadi, hic bir sey mutlu etmiyor beni bunun tek sorumlusu olarak ise ailemi goruyorum:( cunku o kadar incittiler ki beni..

Ote yandan bnmle evlenmek isteyen cocuk var ayni dertleri ablamda yassadigi icin evlen yanima gel diyor sen ne yaparsan yap asla bizimkiiler degismeyecek ki sende farkindasin zaten diyor ve hakli da;(( cocuga karsi tamamen bosta degilim ama ne derler ben evlilik icin erken buluyorum ama cocuk oyle iyi biri ki ve anlayisli ki onu da kaybetmek istemiyorum :(( sevmiyorum ama zaten evlilikte aska inananlardan degilim ama tabi ki de insan biraz sevgi ariyor:((( cok iyi birisi ve maddi durumuda iyi beni hic zora sokmayacaktir.. surekli ilgilenir benmle hediyeler alir hep bir ihtiyacin var mi diye sorup durur.. ama bilemiyorum:(((( yardim edin kizlar ne yapmaliyim...

Ailemle benm asla bir gelecegim olmyacak ben adim gibi eminim bundan:((( ustelik onlarin bu baskici tutumu asla degismeyecek ve ben gun gectikce daha da eksilicem:((((((

Ablanda bu evliligi onayliyorsa bence dusune bilirsin tabiki eyer evlenecegin cocuk moderin ve kendini gelisdirmis biri ise cunku kendini gelisdirmemis ise kezinlikle seni okula yolamaz. Bence cogu erkekler kadin kendisinden ustun olsun istemez ve bu fikir yuzunden korkup izin vermeye bilir. Birde ailen gercekden sertse ve sen bu evliligi red ettiginde senin okuman icin nekadar destek verecekler? okuman isin durumlari iyimi? yada kendin calisip ayni zamanda okumana izin verirlermi?
ailen gercekden dedigin gibi sana bir gelecek vermeyecekse gelecegini kendin yaratman gerekiyor, buda dedigim gibi kendin calisip kendin okuman tabi kendinede guveniyor isen. Eyer bunlardan korkuyorsan belki bu evlilik bir kurtulus olabilir tabi senin kabul etmeden once ailenle o cocukla once konusmak istedigini soyle(ama kezinlikle ne konusacagini soyleme cunku ailen okadar geri ise birde ustune seni azarlarlar) cocuklada oturup bir fikrini alirsin kabul ederse bir soslesme istedigini soyle. ama kezinlikle ona sirf okumak icin onunla evlenecegini tabiki soyleme..yoksa cocuk yanlis anlaya bilir sonucda sende kucukde olsa bir seyler hisediyormussun ona karsi..

Ablanda bu evliligi onayliyorsa bence dusune bilirsin tabiki eyer evlenecegin cocuk moderin ve kendini gelisdirmis biri ise cunku kendini gelisdirmemis ise kezinlikle seni okula yolamaz. Bence cogu erkekler kadin kendisinden ustun olsun istemez ve bu fikir yuzunden korkup izin vermeye bilir. Birde ailen gercekden sertse ve sen bu evliligi red ettiginde senin okuman icin nekadar destek verecekler? okuman isin durumlari iyimi? yada kendin calisip ayni zamanda okumana izin verirlermi?
ailen gercekden dedigin gibi sana bir gelecek vermeyecekse gelecegini kendin yaratman gerekiyor, buda dedigim gibi kendin calisip kendin okuman tabi kendinede guveniyor isen. Eyer bunlardan korkuyorsan belki bu evlilik bir kurtulus olabilir tabi senin kabul etmeden once ailenle o cocukla once konusmak istedigini soyle(ama kezinlikle ne konusacagini soyleme cunku ailen okadar geri ise birde ustune seni azarlarlar) cocuklada oturup bir fikrini alirsin kabul ederse bir soslesme istedigini soyle. ama kezinlikle ona sirf okumak icin onunla evlenecegini tabiki soyleme..yoksa cocuk yanlis anlaya bilir sonucda sende kucukde olsa bir seyler hisediyormussun ona karsi..

Artık öyle eksildim ki kendim egüvenemiyorum birşeyler başaramayacağıma inanıyorum insanlar beni hor göre ezik göre göre artık bende kendimi öyle görüyorum artık. Hayatta hiç birşeyi başaramayacak gibi hissediyorum her attığım yeni adımda mahvediyorlar hem hevesimi hem şevkimi hemde öğrenme arzumu:(( Birşeyler hissediyorum ama öyle deli dolu bir aşk değil ilk zamanlar hiç birşey hissetmiyordum şimdi zamanla hissetmeye başladım belki de uzak olduğu için tam ne hissettiğimi anlayamıyorumdur çocuk yurtdışında çünkü telefon yoluyla konuşuyoruz ancak.

Seni ne kadar anladigimi belirtmek isterim.. Bende bagzilari yuzunden zamaninda zaman zaman korkarım bu yuzden ailede100 de 99 yuksek eyitimli olmalarına göre ben tam o anlatigin posisyondayim yani kendime güvenin sıfır..
Aslında duan aldığım eyittim ve çalıştığım, oldugum yerde olmamış sukretmeliyim. Avrupa da demek:) isin daha zor tatlım çünkü ne yapıp ettiginden hiç bir fikrin yok:) yoksa ablanın oldugu yerdemiı? Çünkü sanırım ablan yanıma gel kurtul gibi bir şey demisdin. Şahsen öylese ablan hemen hemen araştıra bilir huyunu, suyunu yok ablam tanımıyor sırf orda kendini yanliz hissettiği icinde senin gelmeni isteye bilir. Şahsen öyleyse ablana yuh neyse dikat et bence sen kabul edeceksin gibime geldi:) sana bir ornek vermek istiyorum:) bizim komşumuz trden Avrupa'ya gelin getirdi.. Okadar tatli şirinim sırın bir kiZ. Zavallı hem ona hem cocuklarına acıyorum ne kadını nede cocukları kapı dısını gösteriyor ayrıca kendisi otdunuz teki otyu olduğu halde bahçesindeki kulübede ot yetiştiriyor:) kiZ dediğine göre ilk okulu Zadece yapmış ve Avrupa'da dil kursuna bile yollamamış ama görsen okadar azimliki.. Kendi kendine cat pat yabancı dilimizi çözmüş ama içindende kocasına saymisdim. Valla kuzum bu dünyada kimse seni düşünmez kendinden başka. Önce huyunu suyunu ogren, evcil ve çalışkansada hadi bir umutdun var :)ama ablana bile güvenme herseyin en iyisini sen bilirsin ama dediğim gibi sanki sen dünden razisin:) ben kendim şahsen ailemin benim icin istedigi evliliği red ettim:) simdi ask evliligi yapacagim cok az kaldi:) insallah Allah seninde yuzune bakar.

Arkadasım sakın evlenme bir an 6 sene oncesine dondüm sevmediğim sadece hoşlandığım biriyle özellikle annemin isteğiyle evlendim şimdi durumum ne biliuormusun? Annem bana bosan diyor çünkü çektiklerimi görüyor evlilik bir bitiş degil tam tersine başlangıç . Esim kendini iyi gösterdi annem ailem diyor böyle olduğunu bilmiyorduk hakkını helal et diyor aynı durumda evli ve mutsuz olmak istiyorsan büyür evlen karar senin.

Seni ne kadar anladigimi belirtmek isterim.. Bende bagzilari yuzunden zamaninda zaman zaman korkarım bu yuzden ailede100 de 99 yuksek eyitimli olmalarına göre ben tam o anlatigin posisyondayim yani kendime güvenin sıfır..
Aslında duan aldığım eyittim ve çalıştığım, oldugum yerde olmamış sukretmeliyim. Avrupa da demek:) isin daha zor tatlım çünkü ne yapıp ettiginden hiç bir fikrin yok:) yoksa ablanın oldugu yerdemiı? Çünkü sanırım ablan yanıma gel kurtul gibi bir şey demisdin. Şahsen öylese ablan hemen hemen araştıra bilir huyunu, suyunu yok ablam tanımıyor sırf orda kendini yanliz hissettiği icinde senin gelmeni isteye bilir. Şahsen öyleyse ablana yuh neyse dikat et bence sen kabul edeceksin gibime geldi:) sana bir ornek vermek istiyorum:) bizim komşumuz trden Avrupa'ya gelin getirdi.. Okadar tatli şirinim sırın bir kiZ. Zavallı hem ona hem cocuklarına acıyorum ne kadını nede cocukları kapı dısını gösteriyor ayrıca kendisi otdunuz teki otyu olduğu halde bahçesindeki kulübede ot yetiştiriyor:) kiZ dediğine göre ilk okulu Zadece yapmış ve Avrupa'da dil kursuna bile yollamamış ama görsen okadar azimliki.. Kendi kendine cat pat yabancı dilimizi çözmüş ama içindende kocasına saymisdim. Valla kuzum bu dünyada kimse seni düşünmez kendinden başka. Önce huyunu suyunu ogren, evcil ve çalışkansada hadi bir umutdun var :)ama ablana bile güvenme herseyin en iyisini sen bilirsin ama dediğim gibi sanki sen dünden razisin:) ben kendim şahsen ailemin benim icin istedigi evliliği red ettim:) simdi ask evliligi yapacagim cok az kaldi:) insallah Allah seninde yuzune bakar.

Allah bozmasın mutluluğunu canım:((( Aşk evliliğimi nerdee:(( En son aşık olduğumda babam beni dövmek için neden arıyordu.. Neymiş efendim tanıdık değilmiş de bu yaşta ne yapacakmışım sevgiliyi beni düşündüğü yok aslında.. tamamen kendini düşünüyor biri görür de gider etrafta söyler şunun kızını bir çocukla gördüm diye kendisine laf gelir diye vık vıkladı.. ama sorsam neden diye tanımadığın etmediğini huyunu suyunu bilmiyorsun nasıl sevgili olursun:((((

Aslındahiç istemiyorum evlenmek yani zamanı gelince tabi ama şuan değil.. Ama bu aileylede kalmak istemiyorum artık resti çekip başka eve taşınma diye ir şansımda yok.. Elde avuçta para da yok okula gideyim hoş zaten babamın beni vereceğinide düşünmüyorum herşeye rağmen gitsem bile şevkim kırıla kırıla nereye kadar:(((( Ama öte yandan evlilikte çok ciddi birşey... Off bu yaşta mantıklı düşünmek zorunda olmasaydım keşke.. Ki düşünemiyorumda hergün değişiyorken ilerde birgün evlendiğimde de değişicem ve o zaman pişman olmak istemiyorum.. Hem bana hemde karşımdaki o çocuğa eziyet..:((((

Ama ben evlendiğimde bu kadar ezdirmeyi düşünmüyorum hiç.. anne babam diye yapamadım ama evlenince de aynı duumlar olsun istemiyorum..:(((( Bu çocuk evine bağlı çalışkan hatta aşırı çalışkan:) ama işte insan bilemiyor:(((

Arkadasım sakın evlenme bir an 6 sene oncesine dondüm sevmediğim sadece hoşlandığım biriyle özellikle annemin isteğiyle evlendim şimdi durumum ne biliuormusun? Annem bana bosan diyor çünkü çektiklerimi görüyor evlilik bir bitiş degil tam tersine başlangıç . Esim kendini iyi gösterdi annem ailem diyor böyle olduğunu bilmiyorduk hakkını helal et diyor aynı durumda evli ve mutsuz olmak istiyorsan büyür evlen karar senin.

Hiç mi birşey hissetmiyordun yoksa sadece biraz hoşlantı mıydı? Neler yapıyor ki?

Evlenmekten baska sansin yoksa karşıdaki de fena degilse evlendikten sonra okuyabilirsin bence. Baska çaren yokmuş gibi görünüyor :(

Evlenmekten baska sansin yoksa karşıdaki de fena degilse evlendikten sonra okuyabilirsin bence. Baska çaren yokmuş gibi görünüyor :(

yorumların hepsini okumadım yazan var mı bilmiyorum ama canım evlenince kolundan bacağından bağlayacaklar mı bunlar evlenip okula devam edene o kadar çok kişi var ki ayrıca o çocuk ne iş yapıyor kaç yaşında yaşıt mısınız üniversite okumuş mu okuyup okumadığını sorma nedenim ileride sen devam edip mezun olursan ve okumadysa onun ezikliğini hissedecektir içten içe diye düşünüyorum birde annemle babamı örnek vereyim sana annemi okutmamışlar o da evde oturcağıma evleneyim demiş büyükbabalarım arkadaş benim işte o şekilde babamla tanıştırmışlar ama bi ili bi iyilik ki sorma görme yok şurda ev aldk yapılıyo yok şöyle ilgi böyle ilgi derken içine girince çok farklı olduklarını görebiliyorsun sadece dışardan sende tanısan babamın tarafını bunlardan mı şikayetcisiniz dersin çünkü çok iyi atar tutar ona göre davranırlar dışarıya :19:

yorumların hepsini okumadım yazan var mı bilmiyorum ama canım evlenince kolundan bacağından bağlayacaklar mı bunlar evlenip okula devam edene o kadar çok kişi var ki ayrıca o çocuk ne iş yapıyor kaç yaşında yaşıt mısınız üniversite okumuş mu okuyup okumadığını sorma nedenim ileride sen devam edip mezun olursan ve okumadysa onun ezikliğini hissedecektir içten içe diye düşünüyorum birde annemle babamı örnek vereyim sana annemi okutmamışlar o da evde oturcağıma evleneyim demiş büyükbabalarım arkadaş benim işte o şekilde babamla tanıştırmışlar ama bi ili bi iyilik ki sorma görme yok şurda ev aldk yapılıyo yok şöyle ilgi böyle ilgi derken içine girince çok farklı olduklarını görebiliyorsun sadece dışardan sende tanısan babamın tarafını bunlardan mı şikayetcisiniz dersin çünkü çok iyi atar tutar ona göre davranırlar dışarıya :19:

Üniversite okudu burada okudu mühendislik fakat yurtdışına gidince mesleğini yapamadı şimdi bir kargo şirketinde çalışıyor. Ama çok haklısın hiç bir şey dışardan göründüğü gibi olmuyor ama bu aileyi tanıdıklarından dolayı öyle diyoruz arkadaş değiller büyüklerimiz doğma büyüme tanışıyorlar.

Aslında hanımlar şunu da fark ettim. Sanırım benm hayatıda hep bu baskıcı insanlardan var.. Ve korkarım hep olucak buna ben mi müsade ediyorum sizce? Çünkü çalışıyorum da ve patronum da bir garip.. Ofisteki kişiler işini yapmaz ama nedense onlara kızmaz.. Ama bana gelince aslan gibi kükrüyo maşallah.. Yoks açını şöyle yap yok şöyle giyinme falan filan anne baba baskısı gel işte patron baskısı yani bnm üzülmemem için illa insanları kırmak mı zorundayım?

Hiç mi birşey hissetmiyordun yoksa sadece biraz hoşlantı mıydı? Neler yapıyor ki?

Bana beni sevdiğini söyler ilgi gösterirdi beni deger verdigini dusunurdum bana asık oldugu icin hoşuma gitti seni beğensen biri olunca nasil hosuna gider iste öyle bir hoşlandı oldu evlendim:(

Back
X