• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istemiyorum ama baska carem de yok gibi hissediyorum:(((

dodim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba hanimlar, ben 20 yasinda bir kizim. Bizim tanidik aileden bir kisi benmle evlenmek istiyor cocukla da konusuyoruz fakat ben evlenmek istemiyorum:(( aksine yarim kalmis okuluma devam etmek istiyorum:((( Her zaman universiteye gitme hayalini kurmustum oysa simdi hayallerim tamamen alt ust ldu:(((. Ailem bu cocukla evlenmemi cok istiyor cocuguda ailesini de tanidiklari icin benimrahay ve huzurlu yasamami istiyorlar bu konuda onlarada hak veriyorum fakat istedigim sey bu degil:(( . Ote yandan cocugu birak okula devam et bu kadar istemiyorsan diye bir sikkim da yok cunku ailem o kadar baskici ki yarida onlardan kurtulmak icin evlenmek istiyorum... Cunku her zaman baski her zaman baski artik o kadar eksildim ki.. hayattan hic bir tat alamiyorum herseyi her zaman kursagimda birakiyorlar..:((( kendimi toplumdan dislanmkis hisediyorum ki toplumda ailemin bana yaptigi baskiyi bildiklerinden zaten ezik muamelesi yapip disliyorlar beni oyle yalniz ve caresizim ki her zaman okuyup bir yerlere gelip bu ustumdeki eziklik veya baski zincirini kirmak istedim ama ne yazikki ben ne kadar cabalarsam cabaliyayim asla kirilmiyor:((( Bizimkiler ayni tas ayni hamam devam ediyorlar 2o yasinda hayatimin baharinda olmam fgerekirken ben oyle mutsuzum ki hic bir seye hevesim kalmadi, hic bir sey mutlu etmiyor beni bunun tek sorumlusu olarak ise ailemi goruyorum:( cunku o kadar incittiler ki beni..

Ote yandan bnmle evlenmek isteyen cocuk var ayni dertleri ablamda yassadigi icin evlen yanima gel diyor sen ne yaparsan yap asla bizimkiiler degismeyecek ki sende farkindasin zaten diyor ve hakli da;(( cocuga karsi tamamen bosta degilim ama ne derler ben evlilik icin erken buluyorum ama cocuk oyle iyi biri ki ve anlayisli ki onu da kaybetmek istemiyorum :(( sevmiyorum ama zaten evlilikte aska inananlardan degilim ama tabi ki de insan biraz sevgi ariyor:((( cok iyi birisi ve maddi durumuda iyi beni hic zora sokmayacaktir.. surekli ilgilenir benmle hediyeler alir hep bir ihtiyacin var mi diye sorup durur.. ama bilemiyorum:(((( yardim edin kizlar ne yapmaliyim...

Ailemle benm asla bir gelecegim olmyacak ben adim gibi eminim bundan:((( ustelik onlarin bu baskici tutumu asla degismeyecek ve ben gun gectikce daha da eksilicem:((((((

En ufak tereddütünüz varsa evlenmeyin derim.
Mutsuz olacağınız bir evliliği neden yapasınız ki?
Bile bile lades demek gibi birşey bu...:26:

oyle gibi ama ailemle asla bir gelecegim olamayacak ben ne hayal ettiysem her zaman kursagimda biraktilar:(( artik oyle hayattan sogudum ki.. Suan konustugum cocukla tanismadan once artik kufurlesme boyutuna gelmislerdi ben hic saygimi azaltmadim onlara ki belki de o yuzden bu kadar caresiz hissediyorum onlar ne yaparsa yapsin kiramayacagimi da biliyorum ama ailemden de kopmak istemiyorum:((( onlar bna iyilik yaptiklatini dusunup koyunlastirmaya calissa da ben yine de uzmekkirmak istemiyorum ama kendi yolumdan gitmek istersem her zaman kirilicam ve kiricam.. ve isin en kotusu her zaman yaktigim umudumu sondurecekler.. :((((

çocuğun şimdi sizinle ilgilenmesi, evlendikten sonra da aynı ilgiyi göstereceği anlamına gelmez. genllikle ilgileri azalıyor.
eğer çocuktan çok eminseniz ona okumak şartını koyabilirsiniz
kabul ederse evlendikten sonra da okuyabilirsiniz
sizin durumunuzu yaşayan çok kişi var, evliliği kaçış gibi gören, ailesinin baskısından bıkan
ama herkesin imtihanı farklı, sizinki de ailenizdir belki
size düşen sabretmek
çünkü sabreden ve şükreden kazanır
yaşınız küçük, çok iyi düşünün, bu yaşta yanılabilirsiniz
bu tür konularda tanıdığınız tecrübeli ve vicdan sahibi büyüklerinizden yardım istemeniz daha iyi
çünkü tecrübesiz ya da heyecanlı insanlar sizi çabuk gaza getirebilir
bu arada eğer bu evliliğin sizin için hayırlı olup olmadığını merak ediyorsanız istihareye de yatabilirsiniz ya da başkasından bunu isteyebilirsiniz faydası oluyor
Allah yardımcınız olsun

Aile baskısından kurtulmak için yapılan evlilikler,çoğu kez yağmurdan kaçarken doluya tutulmak şeklinde gelişiyor.
Evlilik özgürlük değil.Baskıcı koca,baskıcı aileden daha korkunç oluyor,unutma.

Yaşın,evlenmek için çok genç.
Ablan,evlen yanıma gel diyormuş.Ablan nerede ki ?

Ailen baskıcıymış ama sanırım evlen diye baskı yapmıyorlar.Bu iyi birşey en azından.
Bence evlenmeyip okulunu bitir.Mesleğini kazandıktan sonra evlenirsin.
O zamana kadar yaşın da daha uygun olur.
Bu çocuk seni seviyorsa bekler.

Madem çok iyi bir insan, siz de boş değilsiniz evlenin derim. Çünkü aileniz anlattığınıza göre sizi devamlı strese sokacaktır.
Evlenip okuyabilirsiniz. Neden okul hayatınızın biteceğine inanıyorsunuz?

Birkaç yıl sonra hem okulunu bitirmiş hemde sevdiğin adamla evlenmiş mutlu bi kadın olabilirsin. Sen ailenle bir ömür geçirmeyeceksin ama evlendiğin adama bunun için söz vereceksin. Mutsuz bir evlilikle kendini heba etme tatlım. Sevmediğin bir adamla aynı yatağı paylaşmaya her sabah onun yüzüne uyanmaya katlanabilecek misin?...

canım konunu okudum ama yorumları okumadan yazıcam.. daha yaşın çok küçük ve isteyerek yapıcağın bi evlilik olmicak.. ailemde baskıcı diyosun.. aklıma sadece ablan geldi bu durumda.. ablan evlenmiş, gitmiş, ablanla enişten sana sahip çıksalar onların yanlarında kalsan okusan ayakların üzerinde durmaya başlayınca da ailenin de sana olan kırgınlığı geçer gibime geliyo.. ama ablanın bunu yapıcak gücü var mı onu bilemiyorum..

eğer dediğin gibiyse,iyi bir insansa,ailesi de iyiyse, bilhassa ailesi görmüş geçirmiş,edepli terbiyeli insanlarsa evlenmen senin hayrına olacak gibi görünüyor....evlennmeyi düşündüğün kişi tahsilli biri mi ne iş yapıyor,kötü alışkanlıkları varmı çevrede sayılan insanlar mı,güleryüzlü mü,vicdanlı mı,temiz mi... ayyyy ne çok saydım...daha da sayardım ama yormayım gözlerini...olur diye düşünüyorum çünkü bende bu şekilde bu yaşta evlendim... ama ben başak burcuyum çok gözlem yapan biri olduğum için belki de yanılmadım...çok şükür 28 senedir evliyim...güzel bir çiftiz biz:1::1::1:yani öyle derler...için ısındıysa, acele etmeden, kendini şartlamadan ilerle...hayırlı olsun...

ailen bukadar baskı kuruyorsa ailenden bukadar kaçmak kurtulmak istiyorsan bir erkek senin kaçısın olmayabilir...
zira insanların içine girmeden anlayamazsın...
burada kaç tane konu açıldı canım ailem babam beni hep hor gördü ezdi şimdide eşim bunları yapıyor ve babanda böle değilmiydi niye yadırgıyorsun diyor bana diye...
iyi düşün istemeden bi ewlilik yapma çünkü insan ailesi ne yaparsa yapsın unutur ama eşi yada eşinin ailesi yapsa unutamaz kolay kolay unutma...ewlendiğindede herşey güllük güllistanlık olmıycak illaki tartışmalar anlaşmazlıklar olur... ananın babanın yaptığı ağır geliyor birde başkasının bunu yaptığını hayal et...inşallah çok mutlu olursunda iyiki ewlenmişim dersin ama karşı taraftan ters tepki görünc niye ewlendimki deme...

Merhaba hanimlar, ben 20 yasinda bir kizim. Bizim tanidik aileden bir kisi benmle evlenmek istiyor cocukla da konusuyoruz fakat ben evlenmek istemiyorum:(( aksine yarim kalmis okuluma devam etmek istiyorum:((( Her zaman universiteye gitme hayalini kurmustum oysa simdi hayallerim tamamen alt ust ldu:(((. Ailem bu cocukla evlenmemi cok istiyor cocuguda ailesini de tanidiklari icin benimrahay ve huzurlu yasamami istiyorlar bu konuda onlarada hak veriyorum fakat istedigim sey bu degil:(( . Ote yandan cocugu birak okula devam et bu kadar istemiyorsan diye bir sikkim da yok cunku ailem o kadar baskici ki yarida onlardan kurtulmak icin evlenmek istiyorum... Cunku her zaman baski her zaman baski artik o kadar eksildim ki.. hayattan hic bir tat alamiyorum herseyi her zaman kursagimda birakiyorlar..:((( kendimi toplumdan dislanmkis hisediyorum ki toplumda ailemin bana yaptigi baskiyi bildiklerinden zaten ezik muamelesi yapip disliyorlar beni oyle yalniz ve caresizim ki her zaman okuyup bir yerlere gelip bu ustumdeki eziklik veya baski zincirini kirmak istedim ama ne yazikki ben ne kadar cabalarsam cabaliyayim asla kirilmiyor:((( Bizimkiler ayni tas ayni hamam devam ediyorlar 2o yasinda hayatimin baharinda olmam fgerekirken ben oyle mutsuzum ki hic bir seye hevesim kalmadi, hic bir sey mutlu etmiyor beni bunun tek sorumlusu olarak ise ailemi goruyorum:( cunku o kadar incittiler ki beni..

Ote yandan bnmle evlenmek isteyen cocuk var ayni dertleri ablamda yassadigi icin evlen yanima gel diyor sen ne yaparsan yap asla bizimkiiler degismeyecek ki sende farkindasin zaten diyor ve hakli da;(( cocuga karsi tamamen bosta degilim ama ne derler ben evlilik icin erken buluyorum ama cocuk oyle iyi biri ki ve anlayisli ki onu da kaybetmek istemiyorum :(( sevmiyorum ama zaten evlilikte aska inananlardan degilim ama tabi ki de insan biraz sevgi ariyor:((( cok iyi birisi ve maddi durumuda iyi beni hic zora sokmayacaktir.. surekli ilgilenir benmle hediyeler alir hep bir ihtiyacin var mi diye sorup durur.. ama bilemiyorum:(((( yardim edin kizlar ne yapmaliyim...

Ailemle benm asla bir gelecegim olmyacak ben adim gibi eminim bundan:((( ustelik onlarin bu baskici tutumu asla degismeyecek ve ben gun gectikce daha da eksilicem:((((((

Birgün aşık olursan eğer bu sözlerimi hatırlamanı isterim...
daha 20 yaşnda aşka inanmıyorum diyorsun....

çünkü henüz aşık olamamışsın....bende evlilikte mantık diyenlere inanmıyorum.... aşık olmadığım bir adamla aynı evde yaşama düşüncesi bile o kdr yabancı geliyor ki bana ... herşeyden önce aşık olduğun insana krşı her zmn bir fedakarlık isteği vardır insanın içinde... bir gün aşk bitince sevgi kalıyor sevgi de tükendiği zaman saygı..ama mantık evliliğini saygı çerçevesinde yapıyorsun, zamanla severim diyorsun.seversen çk güzel ama olur da sevemezsen.....saygı bitince ipler kopuyor geriye evlilikte yaşatabileceğin bir duygu kalmıyor maalesf ...çevremde çok örneğini gördüm o yüzden böyle konuşuyorum.. mantık evliliği ne bileyim şmdi sözlerle anlatamıyorum burda ama bna mantıksız geliyor... ha şöyle olur yaşın geçmiştir brzz geç kalmışsın karşndki kişide geç kalmıştır artk evlnememm gerk bu saatten snra aşık olmak için vakit harcayamamm blki diye bir mantık evliliği düşünebilirsin ama dha bu yaşta sna aşıklık duygusunu yaşatabilecek bir insanla bile karşılaşmamaşken bence "evlilikte aşka inananlardan değilim" sözünü iyi düşün... dha çok gençsin hayatın karşına neleri ve kimleri çıkarabileceğini tahmin bile edemezsin....ha unutmadan bir dipnot...

---yağmurdan kaçarken doluya tutulmamaya çalış... :34: :34: :34:

canım yazdıklarından belliki evlenmek için destek istiyosun daha çok
iyi ve güvenilir bir eş bulmak çok zor
eğer ailenden umudun yoksa evlen bence
evlenmeden önce konuş eş adayınla belki okuman konusunda destek verir sana
bazen insanın eşi ailesinin görevini bile üstlenecek kadar yüce gönüllü olabiliyor

canım ailen okumana izin vermıyor mu ?

aılenın baskısı genel anlamda mı yoksa egıtıme karsı mı sana baskıları var ?

yanı sen okumak ısteyıp de senın okumana mı ızın vermıyorar ?

eger boyle ıse canım ,karsındakı cocukıyı bırı ıse evlen dıyecegım ama

ınan bunu ben de zorla dıyorum sana .bence herseyden once egıtım olmalı .

ama ailen buna izin vermıyor ıse ,malesef yapacak bırsey de yok gıbı .

ancak tatlım ; aılen egıtım ıcn sana bır baskısı yok ıse,yanı okul okumana

karısmıyorlar sana engel olmuyorlar ıse ,bence egıtımını tamamla derım .

egıtım dısında uzerıne uyguladıkları baskılara da dısını sık bır sure .

egıtımını tamamla kendı hayatını kur .sonra evlılık zaten gelır .

Nedir bu ailelerdeki kızlarını evlendirip, eloğlunun eline baktırma merakı bilmem ki..
Bence kesinlikle eğitimini tamamlamalısın canım. Hatta ailene inat çok iyi bir meslek sahibi olmalı, kimseye muhtaç olmadan yaşamalısın. Sonra zaten gelir evlilik..
Seni isteyen çocukla görüştüğünü yazmışsın. Madem seviyorsun sen de,peki ona söylesen , ben önce okulumu bitirmek sonra evlenmek istiyorum diye ? Nasıl bir tepki verir ?

Ailem okumama karsi bir baski yapmiyor hatta onceki senelerde sevgilim olmasina kizardi annem hep oku derdi sonra bu cocuk cikinca o bile hic bir sey demedi okulu birakmama..

evlilik icin destek degil ama yol gostermenizi bekliyorum hanimlar:(( cunku okulu ozgurlugu gercekten oyle istiyorum ki.. Bunu tarif edemem cunku cocuklugumdan beri hep baski hep baskiyla buyudum:((( ailemin bana karsi birazcik ufacik anlayisli olacagini bilsem hic bu kadar uzulmem:((((

evet askta guzel ama benim bu cocuktan once deli gibi sevdigim biri vardi ama beni o kadar cok uzuyor o kadar cok kiriyordu ki:(( illa benim dedigim olucak gerekli gereksiz inat yapiyordu nedeni ni bilmeden kusuyor konusmuyordu, bazen yalan soyluyordu ama ben onu sevdigim icin her seyini tolere ediyordum sonradan oda sevdi beni ama bu sevgisi bitince tekrar eski haline donecekti;((( cevremdeki herkese bakiyorum buyuk asklarla evlenenler de pisman mantik evliligi yapanlarda fakat mantik evliligi yapanlar bir nebze daha mutlu oluyorlar cunku evlenecekleri kisinin karakterini seviyorlar ve aradaki sevgi bittiginde saygilari bitmiyor:(( belki burada net ifade edemiyorum ama siz anlarsiniz:))

ablam yurtdisinda yasiyor bu benim konustugum cocukta yurtdisinda kaliyor. birde tanimadigim bilmedigim bir ulkeye gitmek var :(( Burada kalmak da istemiyorum biraz ama o cok da onemli degil artik cunku Turkiye!yi seviyorum yasadigim sehri istanbulu:(( hic bilemiyorum hanimlar..

Herkesin yorumunu cevaplayamadim lutfen kusura bakmayin cok ozur dilerim ama burada acemiyim:) herkese cok tesekkurler yorumlari icin:(( Ama ne yapicagimi bilemiyorum:((

Herkes yagmurdan kacarken doluya tutulursun diyor bundan bende korkuyorum:(( Ama ailemle olucaklari eksin biliyorum:(( Dedigim gibi artik o kadar kopmustuk ki kufurlesme boyutuna gelmislerdi.. O kadar kirici seyler kullaniyordu ki annem.. Hani demistiniz ya anne babanin yaptigi unutulur ama elin yaptigi unutulmaz diye ben aileminkileri de unutamiyorum ki :((((
Size soyle bir ornek vereyim. ben lise son siniftayken artik son sinavlarimizdi ve bir sinavda benim inanilmaz karnim agriyordu hem disim hem karnim agriyordu agridan basimi kaldiramiyordum bu halde sinava giremem dedim ve eve geldim ama hocamiz illa doktor raporu istemisti. Bende eve geldim ve anneme sinava tekrar girebilmem icin doktor raporu gerekli bizim saglik ocagindan gisip bir rapor alalim demistim ama hala agrilarim vardi ve ben o agrili halde doktora giderken annem yolda dondu ve dediki inanmiyorum senin hic bir yerin agrimiyor kesin baska bir planin vardi bizi kandiriyorsun ama cikar elbet kokusu dedi... O an keske surada ki bir araba bana carpsa dedim.. Burada soylemiyorum ama bunun arkasindan bir kac kufurde etti.. Bu mu annelik?

çocugun iyi bi insan olması ve işinin olması güzel bi durum.. yani eğer evlenirseniz ben pek bir sorun yaşanmayacağını sanıyorum.. ama öyle insanlar var ki evlilikten sonra canavara dönüşebiliyorlar.. yani çok gördüm ben.. senin yerinde olsam önce okuluma devam eder bir meslek edinir daha sonra o adamla evlenirdim.. çünkü yarın birgün eşinle sorunun oldugunda yada ne bileyim bir problem oldugunda kendi ayaklarının üstünde durabilmen lazım.. buda ancak iyi bir meslekle yapılabilir.. sen istersen allah yardım eder bundan hiç şüphen olmasın sen yeterki iste ugras ..

Canım ailen sana nasıl baskı yapıyor biraz acsan, yani tam anlayamadım ben :26: Okumana izin veriyorlar, e daha once sevgililerin olduğunu annen biliyor (kızsa da biliyor neticede), bu cocuğu da sen bulmussun anladığım kadarı ile görücüye usulü falan değil, e okulunu da kendin yarım bırakmışsin ki, neden bıraktığını hiic aklım almadı? Yani biraz daha açık olsan daha rahat yardımcı olabilirdik?

Ailen mi yaşayacak hayatını sen mi? Böyle saçmalık olur mu ya!
Kızlarının hem de 20 yaşında körpecik kızlarının mutluluk ve huzurunu bir erkekle evlenmesine bağlayan aileye ne demek lazım bilmem ki!
Lütfen bir hata yapıp da evleniim deme!
Yarın öbür gün hoş olmayan durumlarla karşılaştığında kocanın yanında dizini kırıp oturmak durumda mı kalacaksın?
Okumadın, mesleğin yok, paran yok napıcaksın?
Altın bilezik olmadan hiçbir kadın evlenmemeli bence.
Bir adama mahkum olmamalı. Ailen akıl fikir versin Allah.:19::19:

Back
X