- 5 Ağustos 2011
- 8.420
- 1.247
- 248
- Konu Sahibi turuncumat
-
canım sen nişanlanmışsın ben daha cesaret edip o aşamaya dahi gelemedim bu duyguları yaşamaktan
Olabilir uygundur
Ortak hesap açarsınız
İkinizde biner lira atarsınız her ay ayda iki bin lira orda birikir kalan paradan sen elinde kalanı kendine harcarsın
o da evin geçimini sağlar
Aslında pek matematiği yok bu işin
Ama ortak hesabınız olsun mutlaka birikim için kimin parası konur orasını bilmem
Bir de senin ufak tefek paran olsun bi köşede
bu kötü bişiy değil misal eşine hediye alacaksın kendine ait bi paran yoksa napcaksın adamdan para mı isteyeceksin
anladın mı senin hükmünde kalan bir para olmalı
Senin aldığın paranın tamamını bankaya koyarsan yine ondan para istemek zorunda kalırsın
Ki iste bu hiç dert değil ama bi köşede paran olduğu halde iste
Yani zor durumda kaldığın için değil
Ve evlenme konusunda zaman ver tabı fikrine ben katılmıyorum
Sonuçta altı senelik öğretmensen yaşın da evlilik için uygundur.
Bir insan onuncu gününde neyse onuncu ayında da aynı
Tanıdıkça çok da bişey değişmiyor bence
Sen görmen gerekenleri gör yeter..
Evlen ve mutlu ol
Sonuçta erkekleri yönetmesi çok da zor değil
Mutlu olmak uyumlu olmak senin elinde bence
arkadaşım söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.bir insan ilk gün neyse yıllar sonra yine o...arkadaşımız elindeki verilere göre öyle ya da böyle kararını vermeli.inşallah hayırlı bi şekilde sonuçlanır.
evet canım haklısınız ama suda geliyor aklıma karsımdaki insanın evet hatalarının olduğunun farkındayım ama hatasız olacak bir insan varmı tamam bu insanla yollarımı bu tarz hataları var diye ayırabilirim ama yarın karsıma çıkan başka bir insanda da daha farklı hatalar olmayacakmı sizce yanlışmı düşünüyorum
Tabiki hataları olacak
hatasız kul olmaz diye boşuna mı demişler
Sonuçta bizim de hatalarımız var
Önemli olan senin bu hataları tolere edebilmen
Düzeltmesini sağlayabilmen ya da orta yolu bulman
Değiştir demiyorum
Çünkü bu yaşa gelmiş insanlar değişmezler ama rahatlıkla dönüşebilirler
Mesela benim eşim bir evin bir oğlu derler ya öyle hem de ilk torun hep şımartılmış
hiç bir işini kendi yapmamış
Kayınvalidem bile illalah demiş
Sabah akşam gömlek değiştirir atar evin heryerini bardak doldurur
Annesi arkasından toplarmış
İnan şimdi masayı topluyor bulaşıkları makineye yerleştiriyor.
Kirlisini toplayıp banyoya götürüyor
Çamaşırları asar toplar ütülenmişleri yerine kaldırır
Gerekirse evi süpürür
Bunları yapoması hayal gibiydi bana evlenmeden önce kaç kere görümcem de kayıncalidem de idare et o biraz dağınıktır dediler
Ama şimdi benim hiç bir sorunum yok
Maşallah.
Demek ki isteyince yapabiliyormuş
canım kiminle evlenirsen evlen mutlaka ufak tefek sııkıntılar olacak.bizller eşlerimizi seçerken bi anlamda sıkıntımızın türünü seçmiş oluyoruz.örneğin tayinci biri ile evlendiğinde ailene uzak olmanın getireceği sıkıntıyı seçmiş oluyorsun,çok yoğun çalışan bir adamla evlendiğinde evin sorumluluklarını yalnız üstlenmeyi,maddi durumu pek iyi olmayan birini seçtiğinde maddi sıkıntıyı,kılıbık tipli birini şeçtiğinde her zaman yalnız karar almanın sıkıntılarını,ailene yakın olabileceğn bi evlilik yaptığında da onlara yakın olmanın getireceği sıkıntıları seçmiş oluyorsun.yani doğru tercih diye bişey yok.her seçim bişeyler kazandırırken bişeyleri de kaybettirir insana.şimdi sen neyi kaldırabilirsin neyi kaldıramazsın bunun değerlendirmesini yap.eğer yürütebileceğin gibiyse devam et.yürütemeyeceğini düşünüyorsan da vazgeç.inşallah hayırlarla sonuçlanır
ben kocamla tanıştığımda benim kocam böyle biri olmalı dedim. o da direk bu kız benim karım olacak demiş:)) oldu çok şükür. ben emindim o da emindi her zaman. öyle herşeye tamam falan demedi. tabiki fikir ayrılıkları olur. her insan farklıdır çünkü. ama benim kocam ben ne dersem o der bende kuzu kuzu tamam derdim. bana bi tatlı bakışıyla söylemesi her zaman yeterli olmuştur asla hayır diyemem. onuncu yıla geldi birlikteliğimiz. hala aynı ilk gün olduğu gbi. ama beni üzmez asla:))
Arkadaşlar evlenmeden önce evleneceğiniz insan için tamam bu insan doğru insan diyebildiniz mi o insandan tam anlamıyla eminmiydiniz birde böyle garip duygular yaşadınız mı mesela evden ayrılacağınız için çok üzüldünümüzmü gelgitler yaşadınız mı ne zormuş kızlar ya(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?